Lehečka a Kolář v Rakousku postoupili po obratu

3. 5. 2022, 16:43
Aktuality 0
ATP CHALLENGER MAUTHAUSEN - Jiří Lehečka i Zdeněk Kolář vstoupili do antukového challengeru v rakouském Mauthausenu úspěšným obratem. Druhý nasazený Lehečka si poradil s Kazachem Timofejem Skatovem, turnajová sedmička Kolář porazil Itala Franca Agamenona.
Profily hráčů
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka se po senzačním únorovém tažení do semifinále v Rotterdamu stále drží v elitní stovce, po krůčcích vylepšuje své žebříčkové maximum a snaží se účastnit už jen turnajů na nejvyšším okruhu.

Jeho umístění ve světovém pořadí ale na Masters v Madridu nestačilo ani na kvalifikační boje, a proto v tomto týdnu účinkuje na challengeru v Mauthausenu. V Rakousku je nasazenou dvojkou a úvodní zápas po obratu zvládl, porazil v něm 6-7(3) 6-3 6-4 Timofeje Skatova, který v hodnocení figuruje o 102 míst níže.

Favorizovaný 20letý Čech si utkání sám zkomplikoval, v úvodním dějství vedl o brejk, za stavu 5-5 měl čtyři brejkboly v tie-breaku vedení 3-1. Po odvráceném brejkbolu ve druhé sadě už měl navrch a zápas na druhý pokus dopodával. O první čtvrtfinále po dvou měsících bude bojovat proti domácí divoké kartě Filipovi Misolicovi.

Po obratu slavil postup i Zdeněk Kolář. Nebezpečného Franca Agamenona, jenž předevčírem ovládl domácí podnik v Římě, zdolal 1-6 6-4 6-3. O čtvrté čtvrtfinále za poslední měsíc si nasazený 25letý Čech zahraje s Damirem Džumhurem, nebo Máté Valkuszem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist