Lehečka i Kopřiva na challengeru v Santiagu přerušili sérii porážek

9. 3. 2022, 06:48
Aktuality 3
CHALLENGER SANTIAGO - Jiří Lehečka a Vít Kopřiva se z Davis Cupu v Buenos Aires přesunuli na antukový challenger do Santiaga a oba v Chile přerušili sérii porážek. Nejvýše nasazený Lehečka nezaváhal proti Francouzi Martineauovi, Kopřiva naopak překvapil obratem proti domácí nasazené sedmičce Nicolasi Jarrymu.
Jiří Lehečka (© LTK Liberec)

Jiří Lehečka a Vít Kopřiva minulý týden na antuce v argentinském Buenos Aires neúspěšně bojovali o postup na finálový turnaj Davis Cupu. Pobyt v Jižní Americe si minimálně o jeden týden prodlužují na challengeru v chilském Santiagu, kde oba v úterý zvládli svá úvodní vystoupení. 

21letý Lehečka v roli favorita přehrál 6-3 6-2 francouzského kvalifikanta Mattea Martineaua a přerušil séri tří porážek, která se táhla od postupu do semifinále turnaje ATP 500 v Rotterdamu. 

O čtvrtfinále si nejvýše nasazený Lehečka zahraje s Portugalcem Goncalem Oliveirou (h2h 0-0).

24letý Kopřiva vstoupil do soutěže cennou výhrou nad domácí nasazenou sedmičkou Nicolasem Jarrym. Bývalého 38. hráče světa, jehož kariéru přibrzdil trest za doping, zdolal 1-6 7-6 6-3 a přerušil sérii čtyř porážek.

Ve druhém kole se Kopřiva utká s dalším bývalým členem Top 100 Argentincem Nicolasem Kickerem (
h2h 0-0), který se před rokem vrátil na kurty po téměř tříletém trestu za ovlivňování zápasů.

• CHALLENGER SANTIAGO •
Chile, antuka, 53.120 dolarů
úterní výsledky (08. 03. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Lehečka (1-ČR) - Martineau (Fr.) 6-3 6-2
Kopřiva (ČR) - Jarry (7-Chile) 1-6 7-6(3) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Dobry-den
21letý Lehečka?

A jste si tím jistí, nebo jste si to vymysleli? smile
Reagovat
jurasekh
Už v tom DC to nebylo špatné, chyběla trošku větší zkušenost a možná zde byl komplikovanější přechod na antuku... Ale pokračování pěkné: Jirka - povinnost, Tomáš - dobré, Víťa -super! Jarryho jsem v minulosti (38./svět) párkrát viděl, stále je to mladík, takže skvělý obrat a velmi dobrý výsledek!!! Jen tak dál, hoši, ať se mohu na mužský tenis těšit, jako jsem se těšíval za Kodeše, Hřebce, Lendla, Šmída, Nováčka, Nováka a Berdycha se Šťěpánkemsmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jarry měl vydařenou jednu, možná dvě sezóny, ale od loňska se nějak trápí. Potenciál samozřejmě má a navíc hrál doma, takže Víťa se může radovat po právu z výborného výsledku a snad teda i z kvalitního výkonu.smile
A i ostatní kluci supersmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist