Lehečka je po prvním osmifinále na Masters na novém maximu, Martincová se vrátila do stovky

17. 4. 2023, 11:33
Aktuality 0
Jiří Lehečka se po premiérové účasti v osmifinále akcí Masters posunul v žebříčku na 36. místo, čímž o jednu příčku vylepšil své kariérní maximum. Tereza Martincová sahala včera na antukovém podniku ve Španělsku po svém největším triumfu, i přes finálový nezdar se vrátila do elitní stovky pořadí.
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka v Monte Carlu vyřadil Emila Ruusuvuoriho a Grigora Dimitrova a ve svém prvním osmifinále na největších turnajích ATP pak nestačil na pozdějšího semifinalistu Taylora Fritze. Oproti minulému týdnu si nejlepší Čech v hodnocení polepšil o šest míst.

Ve stejné fázi dohrál i aktuální lídr Novak Djokovič, který dnes zahájil rekordní 383. týden v čele pořadí. Oba startují v tomto týdnu v Banja Luce. Djokovič je nasazenou jedničkou a v úvodním zápase se utká se Stanem Wawrinkou, nebo Lucou Van Asschem. Lehečka coby turnajová šestka nastoupí v prvním kole proti zkušenému Gaëlovi Monfilsovi.

V Bosně a Hercegovině má v plánu hrát i Andrej Rubljov, jenž včera na Masters v Monte Carlu zvedl nad hlavu svou nejcennější trofej a udržel si šestou pozici. Hned za 25letým Rusem figuruje poražený finalista, 19letý Holger Rune.

Finalisté posledního turnaje
6. (6.) Rubljov (-), Monte Carlo vítěz
7. (5.) Rune (Dán.), Monte Carlo finalista

Největší skoky v první stovce
64. (100.) Struff (Něm.)
78. (62.) Djere (Srb.) a 79. (63.) Borges (Portug.)

Skok do první stovky
93. (113.) Altmaier (Něm.)
98. (107.) Ševčenko (-)

Vypadnutí z první stovky
102. (99.) Mmoh (USA)
103. (97.) Fognini (It.)

Kompletní žebříček dvouhry
Kompletní Race dvouhry
Kompletní žebříček čtyřhry
Kompletní Race čtyřhry


Tereza Martincová se po více než dvou letech vrátila na okruh ITF a na antukovém podniku s dotací 80 tisíc dolarů v Zaragoze postoupila do svého prvního finále od předloňského Livesport Prague Open.

Osmadvacetiletá Češka na svůj nejcennější triumf nedosáhla, když ve finále prohrála s Viktorijí Tomovovou, ovšem i tak se vrátila do elitní stovky žebříčku. Bývalé světové čtyřicítce patří nově 98. místo.

Ve vrchních patrech pořadí k žádným změnám nedošlo, ženy měly na nejvyšším okruhu kvůli kvalifikačním utkáním BJK Cupu turnajovou pauzu. Světovou jedničkou je nadále Iga Šwiateková, Top 10 uzavírá Petra Kvitová.

Kompletní žebříček dvouhry
Kompletní Race dvouhry
Kompletní žebříček čtyřhry
Kompletní Race čtyřhry

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist