Lehečka je poprvé od triumfu v Rumunsku ve čtvrtfinále, Svrčina v Bratislavě dohrál

11. 11. 2021, 16:26
Aktuality 0
ATP CHALLENGER BRATISLAVA - Jiří Lehečka na halovém challengeru v Bratislavě po obratu porazil Poláka Kacpera Žuka a poprvé od konce září, kdy triumfoval na rumunské antuce, vyhrál dvakrát po sobě a postoupil do čtvrtfinále. Dalibor Svrčina se mezi nejlepší osmičku nedostal, český kvalifikant nestačil na Frederica Ferreiru Silvu z Portugalska.
Jiří Lehečka (© Martin Sidorják)

Jiří Lehečka na konci září na rumunské antuce získal svůj druhý titul z challengerů, ale na následujících čtyřech akcích nedokázal porazit dva soupeře po sobě ani postoupit do čtvrtfinále.

Tuto sérii zlomil na právě probíhající akci v Bratislavě. Čerstvě 20letý Čech ve slovenské hale začal skalpem bývalého 31. hráče světa Sergeje Stachovského a dnes po obratu zdolal 2-6 6-3 6-2 Kacpera Žuka, který v žebříčku figuruje o pět míst za ním.

Lehečka se v úvodním dějství nedostal k jedinému brejkbolu a na returnu uhrál jen dva body. Od brejku v polovině druhé sady měl však navrch, servis už ani jednou neztratil a po 100 minutách se radoval z postupu do dalšího kola.

Ve svém prvním čtvrtfinále po téměř dvou měsících vyzve Tallona Griekspoora. Rozjetý nizozemský tenista na challengerech zvládl posledních 22 duelů.

V Bratislavě v hlavní soutěži startovalo celkem pět českých zástupců a pouze Lehečka se dostal přes úvodní kola. V nich padli Zdeněk Kolář, Tomáš Macháč, Jonáš Forejtek a dnes i Dalibor Svrčina. Devatenáctiletý český kvalifikant podlehl 4-6 5-7 Fredericovi Ferreirovi Silvovi z Portugalska.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist