Lehečka má první skalp hráčů elitní stovky a v Bratislavě je ve čtvrtfinále

9. 6. 2021, 14:16
Aktuality 1
ATP CHALLENGER BRATISLAVA - Jiří Lehečka na antuce v Bratislavě zdolal 7-6(5) 7-6(6) nasazenou dvojku a 94. tenistu světového pořadí a připsal si svůj premiérový skalp hráčů Top 100. O postup do semifinále, které je jeho maximem na challengerech, si 19letý Čech zahraje s Tallonem Griekspoorem, nebo Stevenem Diezem.
Profily hráčů
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka se v květnu představil na obou českých turnajích ITF. Zatímco v Praze vypadl už ve čtvrtfinále, v Jablonci nad Nisou se dočkal svého třetího kariérního titulu. Devatenáctiletý Čech na něj zatím na challengeru v Bratislavě úspěšně navazuje.

Na antuce ve slovenském hlavním městě bez ztráty setu prošel dvoukolovou kvalifikací, v tie-breaku rozhodující sady zdolal domácího Lukáše Kleina a dnes ve dvou tie-breacích nasazenou dvojku Federica Coríu.

Lehečka odehrál teprve svůj druhý zápas proti hráčům elitní stovky žebříčku a dočkal se svého prvního skalpu. Proti Coríovi přitom v obou setech prohrával 3-5, navíc v úvodní sadě čelil dvěma setbolům na returnu a ve druhé celkem čtyřem na servisu. V tie-breaku druhé sady pak vedl už 5-0 a 6-3, ale dovolil soupeři skóre srovnat. Po téměř dvou a půl hodinách boje proměnil svůj čtvrtý mečbol.

Lehečka bude o vyrovnání svého maxima na challengerech bojovat proti Tallonovi Griekspoorovi, nebo Stevenovi Diezovi.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
Vyhrál posledních 7 TB, které hrál ... i to svědčí o sebevědomí :)

Doufejmě, že za chvíli doplní Tomáše Macháče alespoň ve druhé stovce
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist