Lehečka na challengeru v Quimperu vypadl v prvním kole s Barrérem

25. 1. 2022, 18:57
Aktuality 0
CHALLENGER QUIMPER - Jiří Lehečka na halovém challengeru ve francouzském Quimperu skončil hned v prvním kole. 20letý Čech pár dní po návratu z Melbourne nečekaně podlehl 3-6 2-6 domácímu šampionovi z roku 2019 Grégoiremu Barréremu, který přerušil sérii šesti porážek a připsal si první výhru od loňského září.
Lehečka (© Teréga Open Pau-Pyrénées)

Jiří Lehečka zahájil sezonu solidními výkony v Austrálii, kde si zahrál čtvrtfinále na challengeru v Traralgonu a v Melbourne prošel kvalifikací Australian Open. V hlavní soutěži pak ve čtyřech setech podlehl bývalé světové trojce Grigoru Dimitrovovi.

Po návratu do Evropy 20letý Čech nezahálel a pár dní po příletu vstoupil do halového challengeru ve francouzském Quimperu. Dlouho se ale v soutěži neohřál.

Sedmý nasazený Lehečka vypadl hned v prvním kole po hladké porážce 2-6 3-6 s domácím Grégoirem Barrérem, který po nezdaru v Melbourne hrál v evropské hale už minulý týden a dnes využil delší aklimatizace.

27letý Barrére, 167. hráč světa, se dočkal první výhry od poloviny loňského září. Od té doby prohrál šest zápasů v řadě. Před třemi lety v  Quimperu získal jeden ze tří challengerových titulů.

Lehečka byl jediným českým zástupcem v hlavní soutěži. Jonáš Forejtek a Michael Vrbenský totiž už včera vypadli v závěrečném kole kvalifikace. 

Nejvýše nasazenými hráči v Quimperu jsou Švýcar Henri Laaksonen a domácí Pierre-Hugues Herbert. Turnajová trojka Rakušan Dennis Novak už včera postoupil přes Belgičana Zizoua Bergse.

V pondělí se v Quimperu představil poprvé od loňského Wimbledonu také Jo-Wilfried Tsonga a návrat si osladil výhrou. Bývalý pátý hráč světa, který půl roku nehrál kvůli bolestem zad, porazil 6-4 6-3 Švýcara Marca-Andreu Hueslera.

Dnes z nasazených hráčů úspěšně odstartovali Kanaďan Vasek Pospisil a Portugalec Joao Sousa.

• CHALLENGER QUIMPER •
Francie, tv. povrch / hala, 45.730 dolarů
úterní výsledky (25. 01. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Barrére (Fr.) - Lehečka (ČR) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist