Lehečka na challengeru v Tampere vyřadil Jarryho a postoupil do čtvrtfinále

22. 7. 2021, 16:07
Aktuality 1
CHALLEBGER TAMPERE - Jiří Lehečka ve finském Tampere porazil bývalého hráče Top 50 Chilana Nicolase Jarryho a na třetím z šesti posledních challengerů postoupil do čtvrtfinále. O celkově třetí semifinále, kterým by vyrovnal své maximum, se 19letý Čech utká s Finem Ottou Virtanenem.
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka si v prvním kole poradil s Francouzem Antoinem Hoangem a set neztratil ani s Nicolasem Jarrym. Bývalého 38. hráče světa, který aktuálně figuruje i vinou pauzy zaviněné trestem za doping až ve třetí světové stovce, porazil 6-4 6-4.

Devatenáctiletý Čech v první sadě za stavu 5-2 nevyužil setbol a vzápětí přišel o výhodu brejku, nicméně dějství následně dokázal uzavřít při podání soupeře. Ve druhém setu při svém servisu ztratil už jen pět míčků a přemožitele Jonáše Forejtka z prvního kola vyřadil.

Do čtvrtfinále challengeru 254. hráč světa Lehečka postoupil počtvrté v sezoně a potřetí od začátku června. O semifinále, kterým by vyrovnal své maximum z Prostějova 2020 a Petrohradu 2021, si zahraje s domácím Ottou Virtanenem.

Dvacetiletý Fin, jenž figuruje až na 523. místě žebříčku a na challengeru hraje teprve potřetí v kariéře, dnes přehrál 6-2 6-4 Argentince Guidu Andreozziho a poprvé postoupil do čtvrtfinále.

• CHALLENGER TAMPERE •
Finsko, antuka, 44.820 eur
čtvrteční výsledky (22. 07. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Lehečka (ČR) - Jarry (Chile) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
Snad uděláš finále ....

Trojice Virtanen, Blanceneaux, Jacquet je prostě hratelná :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist