Lehečka na pražské Štvanici po třech odvrácených mečbolech vydřel postup do druhého kola

3. 5. 2021, 16:29
Aktuality 26
ATP CHALLENGER PRAHA - Jiří Lehečka má za sebou pořádně dramatický úvodní zápas na challengeru na pražské Štvanici. Devatenáctiletý Čech v rozhodujícím dějství nejprve ztratil náskok dvou brejků, set nedopodával, za stavu 5-6 odvracel tři mečboly a Romana Safjullina nakonec zdolal až v tie-breaku rozhodující sady. Vítězně začal také Michael Vrbenský.
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka si svůj první letošní antukový challenger zahrál před týdnem v Ostravě, kde ve druhém kole podlehl pozdějšímu šampionovi Benjaminovi Bonzimu. Devatenáctiletý Čech začal vítězně i na pražské Štvanici, kde dnes po téměř dvouapůlhodinovém boji udolal 4-6 6-3 7-6(4) Romana Safjullina z Ruska.

Lehečka dokázal šampionovi juniorky Australian Open 2015 podání poprvé sebrat až za stavu 4-6 4-3 a poté se rozjel. V rozhodujícím dějství vedl už 3-0 se dvěma brejky, jenže se ještě pořádně zapotil. Český mladík za stavu 5-4 utkání nedopodával a o dva gamy později čelil třem mečbolům. Se všemi hrozbami si díky aktivní hře poradil a rozhodující tie-break získal na svou stranu.

V dalším kole bude rodák z Mladé Boleslavi čelit Peterovi Gojowczykovi, nebo Oscarovi Ottemu.

Vítězně začal i 21letý Michael Vrbenský, který v podvečer slavil cennou výhru 7-6 6-3 nad 171. hráčem světa Sebastianem Ofnerem z Rakouska.

O třetí challengerové čtvrtfinále a znovu na domácí antuce si obhájce loňského semifinále zahraje s třetím nasazeným Slovákem Andrejem Martinem, nebo s krajanem Andrewem Paulsonem.

V hlavní soutěži se představí ještě čtyři Češi. Zítra by měli kromě Paulsona hrát také Lukáš Rosol a díky úspěšné kvalifikaci i Zdeněk Kolář s Vítem Kopřivou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

26
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
třem naším klukům za dnešek gratulace! Pěkné výsledky s kvalitními soupeřismilesmile
Reagovat
EllNino
Snad čtyřem ne :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Prostě všem co postoupilismile
Reagovat
EllNino
Po Jirkovi vyuzil divokou kartu i Michal Vrbensky a porazil Ofnera :)
Reagovat
EllNino
Fantastický zápas ... kvalita na obou stranách, Jirka mi zdálky fakt hodně připomíná stylově Berďu ... ale má lepší pohyb, zato daleko méně jistou hru ... a je to poznat, talent tam je, kvalitně založené údery taky, ale musí se křesat :) 19 let, nejvyšší čas :) Je to pořád hrozně neučesané a Jirka střídá nádherné údery s neskutečnými šňůrami minel ...

Ve třetím setu už vedl 3:0 s doublebreakem a nechal se uspat ... za stavu 5:4 30:15 byl prohozen na síti ... a brejkl se sám svými chybami na 5:5 ... Roman je vítěz juniorky AO a bývalá juniorská světová jednička, ale zatím se moc neprosadil, spíš vůbec ...ale dneska hrál výborně a po těsném gemu na 6:5 jsem myslel, že je po zápase ... Jirka v dalším gemu vedl 40:15 na servu, ale zbytečně si to zkomplikoval, až přišly 3 mečboly, jeden odvrátil milimetrovým míčem na lajnu, myslím, že to bylo hodně sporné, viděl jsem to spíš v autu ... a Rus to neunesl, prohrál tiebreak a Jirka slavil výhru ...

Může mu to pomoct, ale musí se zklidnit ... los má celkem dobrý (Otte/Gojowczyk), chtělo by to si tu uhrát nějaké pěkné body a přiblížit se aspoň kolem 230. místa, kde už by mohl být cut na kvaldu o GS
Reagovat
Mony
Ale rozhodčí slezl a koukal i Roman.. Ale štěstí,jasne
Reagovat
Kanar
Tak rozhodčí to určitě negativně ovlivnili. Myslím, že wc Lehečkovi nemohli víc pomoct. Rus bušil výrazně na vrata vítězství. Zahlášenej aut na využitej mečbol, a po radosti Rusáka oprava z empire. To je prostě strašně špatně. Naprosto znehodnocenej vrchol zápasu. A já byl tak zvědavej , jak to dopadne. smile
Reagovat
EllNino
Dopadlo to dobre :)
Reagovat
Kanar
Tak pro WC Lehečku určitě. smile Rus si to asi nemyslí.
Reagovat
EllNino
Tak zrovna Jirka je dobře zvolená WC, bych řekl
Reagovat
Kanar
smilesmile
Reagovat
EllNino
Proc ne? Mlady devatenactilety tenista
Reagovat
Kanar
Za mě WC ne. Tak hraje o ATP jako ostatní. Např. z našich se museli VK a ZK promrcasit kvaldou. A nebylo to lehký, stojí je to síly do dalších bojů a přitom jsou vlastně vzájemně konkurenty. A protože je Lehečka mladej, tak se mu to umete? Aby se mohl prsit, že stoupá? VK vypadá ve formě, (ZK snad taky), určitě by mu taky bodla WC, a takhle je oproti JL na cestě k úspěchu v handicapu 2 kola, a kvalda rozhodně nebyla formalita. A při tom jsou na žebřu kúsok. Fuck of WC !!! smile
Reagovat
EllNino
Zdenda uz dostal WC spoustu, i v jeho veku ...
Reagovat
Kanar
To konkrétně nevím. Myslel jsem to spíš jako obecnou modelovou situaci. Mně ty WC přijdou jako takový zbytečný urychlovače kariery. Jako:"Postupuje 9 z nejlepším časem a pak ještě Franta!". smile
Reagovat
EllNino
třeba minulý rok v Prostějově ji Zdeněk dostal, Víťa má shodou okolností WC do kvaldy tady :))
Reagovat
Kanar
Ty máš přehled! To já se v tomhle ohledu žabař. No a ty myslíš teda, že je to fér? K čemu je to teda podle tebe vlastně dobrý, že VK jde do kvaldy, když je výš a JL jde přímo do hlavní soutěže?
Reagovat
EllNino
Nevím, beru to tak, jak to je ... smile
Reagovat
Mony
Hele pořadatelé plati, tak snad taky mohou vybirat
Reagovat
Kanar
Tak to pozor!!!smile Protože v tom Prostějově ju dostal Lehečka taky !!smile
Reagovat
EllNino
No a? :) Ja jim to preju obema
Reagovat
Kanar
Kdysi jsem si myslel, že se WC dává, jako že zbylo místo, že někdo vypad a bylo potřeba zaplácnout díru, a tak se někdo rychle sežene. A ten jako přijede - hodně na divoko.To sem byl ještě hokejista!!smilesmilesmile
Reagovat
George_Renel
Na rovinu řečeno mají naši hráči v tomto spíše nevýhodu. V zahraničí se hraje daleko více a lépe bodově hodnocených turnajů a pořadatelé pochopitelně preferují udělování WC pro své hráče, ti pak mají snazší cestu žebříčkem, protože stačí, když se jim 2-3 turnaje vydaří a je z toho veleskok.
Reagovat
Kanar
Jak říkám - urychlovače. smile Je fakt, že sem na to nikde žádnou kritiku nezaznamenal, co si pamatuju. Ani žádný spory, že on ju dostal, já ju nedostal.
Reagovat
Kanar
Ty vole !! Samo "s nejlepčím". Omlouvám se všem češtinářům. Překlep.
Reagovat
EllNino
Víťa si připsal po skalpu Baeze i výhru nad 139. hráčem světa Rodionovem, který letos porazil třeba Tomáše Macháče ... kvalda byla opravdu mimořádně natřískaná ... v hlavní soutěži dostal Marchenka, který na antuce moc nehraje ... takže šance určitě je, Víťa má navíc super formu :)

Zdenda se nenechal zahanbit a přehrál jasně 12:2 Bachingera ... v MD si zahraje s Nagalem, to bude podstatně těžší oříšek ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist