Lehečka obdržel pozvánku na Laver Cup. Je to pocta, ale museli jsme odmítnout, řekl trenér

21. 9. 2023, 16:00
Rozhovory 30
Tenisový Laver Cup se bude hrát od pátku do neděle v kanadském Vancouveru a po několika odhláškách se mezi náhradníky týmu Evropy objevilo i jméno Jiřího Lehečky (21). Český daviscupový reprezentant pozvánku dostal, ale do Kanady neodcestuje.
Profily hráčů
Jiří Lehečka (© Profimedia)

Tradice měření sil mezi hvězdami Evropy a zbytkem světa začala v roce 2017 v pražské O2 areně a i díky tomu se tehdy do evropského výběru dostal Tomáš Berdych. Od té doby český tenista v Laver Cupu nehrál.

Letos nominoval nehrající kapitán týmu Evropy Björn Borg původně Holgera Runeho, Stefanose Tsitsipase, Andreje Rubljova, Caspera Ruuda, Huberta Hurkacze, Alejandra Davidoviche, Gaëla Monfilse a Arthura Filse. Poté, co se ale Rune s Tsitsipasem omluvili, objevila se mezi náhradníky také jména Stana Wawrinky a Jiřího Lehečky.

"Je to tak, nabídku jsme dostali a uvažovali jsme o tom, Ale vyhodnotili jsme si, že by to nebylo správné rozhodnutí, protože Jirka má po Davis Cupu menší zdravotní problémy s nohou a tak jsme nechtěli riskovat, aby letěl přes celý svět do Kanady a zase zpět," vysvětluje pro Livesport Zprávy trenér českého tenisty Michal Navrátil.

Pozvánka na Laver Cup ale rozhodně český tým potěšila. "Je to pocta, ale museli jsme odřeknout. Ten turnaj je stále prestižní akce, i když samozřejmě čas utíká a bez Rogera Federera nebo Rafaela Nadala to nebude mít takový zvuk. Dřív se tam dostali hráči do 10. místa žebříčku, a letos tam jsou třeba i Arthur Fils, nebo Alejandro Davidovich Fokina, kterého Jirka nyní na Davis Cupu porazil," dodává Navrátil.

Lehečka po návratu z Valencie, kde s českým týmem senzačně vyhrál v konkurenci Srbska a Španělska jednu z daviscupových skupin, teprve ve středu poprvé trénoval a chystá se na turnaje v Astaně a Šanghaji. "Odlétáme v neděli, další v plánu je Stockholm, kterému jsme dali přednost před Antverpami," nastínil plán dalších týdnů nejlepšího českého tenisty současnosti jeho trenér.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Livesport / Tomáš Rambousek

Komentáře

30
Přidat komentář
Nola
preco tu najviac placu fandovia Fedexa? ved ten format vymyslel ich idol, mali by ho podporit a nie potapat...... a co mi vadi najviac? ako sa chovaju k hracom, ktori zatial velmi nesvietia, akoby to boli iba smeti, odpad, periferia.... no elitari, ako ich idol v minulosti, ked ho porazili hraci, ktorych mal lavou zadnou vymlatit z kurtu....
Reagovat
annah
Proč by museli velebit projekt jen proto, že ho vymyslel Roger? Když je turnaj nebaví ...
Mně se Laver Cup moc líbí, byla jsem na něm v Praze, je to zas neco jineho nez běžné turnaje, ale je fakt, že bez největších hvězd, hlavně bez Rogera, už to není úplně ono. Ale dívat se samozřejmě budu. Ne dlouho, protože ponocovat nemůžu.
Reagovat
Pe3k
Kde vidíš někoho plakat Nolka?
Reagovat
Kozoroh
Na letošním LC nebude přítomný žádný GS vítěz. To říká vše o prestiži této soutěže. smilesmile
Reagovat
arvncr
Třeba Borg a Big Mac nastoupí aspoň do debla.
Reagovat
dappe
To pomalu začíná platit i o běžných turnajích ne? Určitě to nelze vztahovat na LC. Tenis je už roky v přechodném období, nebýt útoku na rekordy, tak je to naprosto nezajímavé.
Reagovat
Ereinion
nebýt toho, že se vynořil Alcaraz, tak bysme byli asi v nejnudnější éře tenisu co pamatuju...mimo souboje Djokovič-Alcaraz je to ale pořád dost slabý
Reagovat
Ondra979
jj je to tak..nebyt Alcaraze, tak by to byla uplna nuda, uz to zdaleka tolik nesleduji jako driv a neni ceho litovat..zlata era proste skoncila..LC sledovat taky nejspis nebudu..neni duvod.
Reagovat
makro99
Tak zrovna ten Wawrinka myslím pár GS finále s Djokerem odehrál docela vyrovnaně, ne? :)
Reagovat
Nola
Stanimala mal pozvat uz davno, bez neho by nikdy neuhral DC, ak dostal pozvanku ako nahradnik, dufam, ze mu na to hodil bobek, vlani bola velka prilezitost, ked sa lucil, ak sa do zostavy vosiel Andy, ako clen B4, mal sa vojst aj krajan Stan, aj keby mal odohrat iba debla, vlastne ho mal pozvat uz davno, moj nazor.....
Reagovat
SydneyOpen
Pocta, nicméně pro Jirku turnaj, který moc význam nemá. Jirka teď potřebuje body a ustálit se v Top 30, na tyhle "sranda" turnaje bude mít ještě čas v budoucnu
Reagovat
Krisboy
J2rka s trenérem to vyhodnotili úplně stejně smile
Reagovat
GaelM
Správně, zbytečný turnaj o ničem smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak proč se tam hrneš?smile
Reagovat
com
smile Asi aby si Elina prilepsila materskou smile
Reagovat
makro99
tak pro hráče třetí stovky je to samozřejmě něco jinýho...:)
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
GaelM
To víš, žena a dítě se neptají odkud ty prachy jsou smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No tak dobře smilesmile
Reagovat
com
Asi ma prachu dost, kdyz odmitl..

Takova nabidka uz nemusi prijit, ale je fajn si hrat na nedostupnyho smilesmile
Reagovat
Nola
su aj ine dobre platene exho koncom a zaciatkom roka, ktore daju hracovi aspon hernu prax pred AO a nemusia precestovat polku sveta, o.i. peniaze nie su vsetko, boli aj budu ale my nebudeme, to je pre teba asi velmi tazke pochopit smile
Reagovat
darek.vrana
To je dobře. Úplně zbytečný turnaj, který mu kromě prachů nic nepřinese. Je vidět, že to s prestiží jde z kopce, když je tam Fokina nebo Fils.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Blbě se to sešlo, Kaďani maj letos smůlu...
Souhlas s tím, že Jirka má teď jiné priority a pak ať si ho v budoucnu klidně vychutná.
Mám tenhle turnaj dost rád. Zajímavý formát a hlavně zápasy na úrovni, která je výš než většina zápasů na ATP, když nepočítám top podniky, ale i některé z nich úrovní zaostávají.
Doufám, že se v příštích letech prestiž opět zvedne.smilesmilesmile
Reagovat
Ianny
Ale může se taky stát, že tam potom nepozvou Jirku, ale Kubu:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Proč nesmilesmile
Reagovat
Krisboy
smile

Laver Cup je super. I když ta úroveň oproti prvním ročníkům dost upadla smile
Reagovat
Marduch
Ruku na srdce, bez velkých rivalit je tahle defakto exhibice - troufnu si říct - třetinová. Jsem na pochybách, jestli za současného ATP pole, tzn. bez BIG3, jiných rivalit, případně šoumenů typu Kyrgios, má ta akce nějakou budoucnost..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
taktak, snad si ho Gyros ještě zahraje a vůbec se tam objeví nové talenty spolu s legendami. Stan letos asi už naposledy a to si možná ani nepikne. Uvidíme, LC by byla škoda.
Reagovat
Nola
je exho, najsmiesnejsie je H2H, ktore spatne uplatnili, Lehecka si uvedomuje, ze odmena by zrejme bola kralovska, ale nestoji mu zato.... pozriem urcite par zapasov, chalani, ktori nemali odvahu odmietnut si to zasluzia
Reagovat
Krisboy
Tak to je velká škoda...J2rka by se mi tam líbil. smile
Ale pocta to je, o tom žádná! smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist