Lehečka opět nestačil na Ruusuvuoriho a čtvrtfinále si ve Stockholmu nezahraje

20. 10. 2022, 16:22
Aktuality 8
ATP STOCKHOLM - Jiří Lehečka ani na druhý pokus nenašel recept na Emila Ruusuvuoriho a stejně jako přesně před měsícem v Métách s ním neuhrál set. Dvacetiletý Čech ve Stockholmu prohrál 2-6 2-6 a na cenný skalp bývalé světové trojky Grigora Dimitrova ve švédské hale nenavázal. Ruusuvuori si o první semifinále od začátku února zahraje s Francesem Tiafoem.
Jiří Lehečka (© Concord Iasi Open)

Jiří Lehečka v únoru zazářil v rotterdamské hale, v kvalifikaci si vybojoval svůj debut v hlavních soutěžích turnajů ATP, senzačně prošel až do semifinále a zajistil si premiérový posun do Top 100. V té se sice vítěz srpnového challengeru v Liberci stále drží, ale na nejvyšším okruhu na žádný výraznější úspěch snad kromě čtvrtfinále v Kitzbühelu nedosáhl.

Nedaří se mu ani v podmínkách, ve kterých své působení mezi elitou nastartoval. Ve švédském Stockholmu začal stále cenným skalpem bývalé světové trojky Grigora Dimitrova, jenže znovu přesně po měsíci nenašel recept na Emila Ruusuvuoriho. S Finem tentokrát prohrál ještě jednoznačněji než v Métách a v jedné pasáži zápasu ztratil osm her v řadě.

Dvacetiletého rodáka z Mladé Boleslavi teď čeká přesun do Vídně, nebo Basileje. Na obou halových podnicích ATP 500je přihlášen do kvalifikace.

O tři roky starší Ruusuvuori bude ve Stockholmu útočit na první semifinále od začátku února proti Francesi Tiafoeovi (h2h 1-0). Třetí nasazený Američan měl hned ve svém úvodním vystoupení namále, když domácího Eliase Ymera zdolal 3-6 7-6 7-6, přestože prohrával 3-6 a 0-4.

• ATP 250 STOCKHOLM •
Švédsko, tv. povrch / hala, 648.130 eur
čtvrteční výsledky (20. 10. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Ruusuvuori (Fin.) - Lehečka (ČR) 6-2 6-2
Tiafoe (3-USA) - E. Ymer (Švéd.) 3-6 7-6(4) 7-6(2)
de Minaur (5-Austr.) - Wolf (USA) 6-4 6-2
M. Ymer (Švéd.) - Paul (8-USA) 6-2 6-3

 

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
dneska velký špatný, komentátoři spekulovali o možném zranění. Nebudu se opakovat, prostor ke zlepšení má Jirka velký (hlavně taktika a psychika) a s tím i případné šance na úspěchy. Je na něm, jak s tím naloží.
Statistika byla vypovídající:
1.serve in 75% - win 45%ssmile
return měl Emil přes 60%, zatímco Jirka smile

Takže výhra nad Gríšou sice pěkný, ale nic se nemá přeceňovat a hlavně neusínat na vavřínech.
Reagovat
EllNino
Tenis hraje skvely, jen trochu postelovat nerviky obcas .. mel by se dostat na ATP NextGen Finals ne?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
potvrzený není, ale hrát by snad měl. Jen si říkám, koho z těch kluků má šanci porazit.smile
A Passaro je kdo?smile
A Alcatraz bude hrát oba turnaje mistrů?
Reagovat
makro99
Passara?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Francesco Passaro (21let)
Reagovat
makro99
no vidíš :)
a já se snažím skloňovat, koho - co, 4. pád, by moh porazit... viz (řečnická) otázka č. 1 :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ok, hned mi to nedošlosmile Čekal jsem, jestli ho někdo zná.smile
Reagovat
Tennisfan77
No já nevím, je rankingu už 77, ke konci roku ještě přijde o 70 bodů za finále challengeru + jedno QF, reálně spadne někde k TOP90 a únoru jej čeká 180 bodů z Rotterdamu, což jej v případě brzké prohry vystřelí někde mimo 130.

Takže vyhlídky nic moc, příští rok bude muset na jaře vyhrát alespoň dva challengery, jinak se do TOP100 zpět nedostane.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist