Lehečka si v Petrohradu zahraje o první finále na challengerech. Forejtek v Itálii neuspěl

12. 3. 2021, 11:44
Aktuality 2
ATP CHALLENGER TOUR - Jiří Lehečka v Petrohradu bez ztráty jediného setu postoupil z kvalifikace až do semifinále a vyrovnal své maximum na challengerech. Devatenáctiletý Čech ve čtvrtfinále porazil nasazenou dvojku Dmitriho Popka z Kazachstánu a o své největší finále si zahraje s Kacperem Žukem. Jonáš Forejtek v italské Bielle do semifinále neprošel, když jasně nestačil na Ukrajince Ilju Marčenka.
Jiří Lehečka (© Česká sportovní)

Jiří Lehečka v Petrohradu startoval už před týdnem, ale vypadl v kvalifikaci. Na druhém podniku si ovšem vede naprosto skvěle, tentokrát dvoukolovou kvalifikací prošel suverénně, set ještě neztratil ani v hlavní soutěži a připisuje si svá první letošní vítězství v hlavních soutěžích challengerů.

Devatenáctiletý český talent po Matijovi Pecotičovi a nasazenému Rudolfovi Möllekerovi vyřadil i turnajovou dvojku Dmitriho Popka (6-4 6-4). V utkání předvedl jediné zaváhání, když ve druhé sadě nepotvrdil brejk, zápas po hodině a čtvrt uzavřel dalším brejkem.

Lehečka tak postupem do semifinále vyrovnal své maximum na challengerech. Jediné předchozí si zahrál loni na domácí antuce v Prostějově a ve třech setech prohrál s Kamilem Majchrzakem. O své největší finále si zahraje s Kacperem Žukem.


Forejtek v Itálii končí
Také Jonáš Forejtek začal v tomto týdnu sbírat svá první letošní vítězství v hlavních soutěžích challengerů, ale v Bielle se do víkendových bojů nedostal. Juniorský vítěz US Open, který před dvěma dny oslavil 20. narozeniny, v italské hale vyhrál všech pět předchozích zápasů bez ztráty setu.

Nad jeho síly byl v dnešním čtvrtfinále Ilja Marčenko, proti ukrajinskému soupeři si za celý zápas nedokázal vypracovat jedinou brejkbolovou příležitost a za necelou hodinu a půl prohrál hladce 4-6 1-6. Ve svém premiérovém čtvrtfinále na challengerech tak neuspěl.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Dnes to nebyl dobrý výkon, zatím střídá pěkné výkony s mizernými, podobně jako Jirka ... ale to v jejich věku je celkem normální, Korda s Macháčem ukázali cestu :)
Reagovat
George_Renel
Dnes se mi jeho výkon opravdu líbil. Tak ať to vydrží.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist