Lehečka si v Prostějově sen nesplnil, skončil už ve čtvrtfinále na hráči druhé stovky

8. 6. 2023, 15:02
Aktuality 5
Jiří Lehečka pokračuje v trápení posledních týdnů. Nejvýše nasazený toužil pro triumfu na domácím challengeru v Prostějově, ale další nepřesvědčivý výkon už mu na postup nestačil. Ve čtvrtfinále prohrál 3:6, 4:6 s hráčem druhé stovky Lukášem Kleinem. Slovák bude v semifinále stejně jako loni soupeřem finalisty předchozího ročníku Dalibora Svrčiny.
Jiří Lehečka (© Profimedia)

"Spokojený být nemůžu, výsledek hovoří za všechno. Cítil jsem se dobře, bohužel soupeř byl ve hře od základní čáry lepší. Vůbec jsem si nepomohl servisem na rozdíl od něj. A potom už to bylo jednoznačné," řekl Lehečka České televizi.

V druhém setu prohrával už 0:4 a 0:40, ale pak ještě sadu zdramatizoval. "Přestal jsem hrát všechno, co umím. Začal jsem hrát opak toho, co se snažím hrát. Na tomhle kurtu je to asi to, co se tu má hrát. Přestal jsem se snažit hrát první servis, jenom jsem to držel od základní čáry a snažil se trochu měnit rytmus. Díky tomu jsem pak měl ještě šanci, bohužel on si to zahrál dobře," uvedl 41. hráč světa, který na Roland Garros vypadl v druhém kole.

Klein porazil Lehečku v Prostějově už předloni v úvodu soutěže. Nyní na tuto výhru navázal a vylepšil vzájemnou bilanci na 4:2.

V semifinále bude jeho soupeřem další domácí tenista Dalibor Svrčina, s kterým loni ve stejné fázi prohrál ve dvou setech. Dvacetiletý Svrčina dnes v českém duelu zdolal o tři roky mladšího Jakuba Menšíka 7:6, 6:1.

Mezi nejlepší čtyři postoupil na domácím turnaji i Tomáš Macháč. Pátý nasazený porazil Romána Andrése Burruchagu 7:5, 6:2 a o účast ve finále se utká s dalším Argentincem Franciscem Comesanou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
bIbec
Prostějov je jenom jeden to je jasný.

Ale to ČF AO taky nebylo úplně špatný.
Reagovat
EllNino
A je taky v semifinále ... spíš jsem tam čekal Kubu a Jirku, ale Tomáš s Daliborem potřebují výhry jako sůl a bylo by hezké, kdyby bylo po roce zase české finále

Ale bude to těžké, Comesana vyhrála minulý týden challenger a předtím hrál finále ... a Klein si dá s Daliborem reprízu loňského semi ...

Pravděpodobně budou ve finále Comesana a Klein, ale snad to bude úplně obráceně smilesmile
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
prej hvězda...co by chtěl předvádět na GS, když nevyhraje ani nějaký vidlácký challenger
Reagovat
EllNino
Jirka tu nehrál dobře už včera, vlastně ani v 1. kole ...je v útlumu už od Madridu a ta výhra nad Struffem byl spíš takový výstřel do tmy ...

Třeba se na trávě chytne lépe, minimálně by jeho hra měla trávě sedět o dost více

Dalibor taky překvapil, těsil jsem se na semi Jirky a Jakuba

Tak snad to dá z druhý strany aspoň Macháč, aby byl ve finále Čech, Daliborovi zítra moc nevěřím
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Prostějovu vládne jen jeden Jyrkasmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist