Lehečka úspěšně vstoupil do kvalifikace Australian Open, Malečková neuspěla

10. 1. 2022, 01:43
Aktuality 2
AUSTRALIAN OPEN - Jiří Lehečka má za sebou úspěšnou premiéru na grandslamovém Australian Open. Dvacetiletý nasazený Čech v prvním kvalifikačním kole přehrál Michaela Mmoha ze Spojených států. Jediná česká zástupkyně v kvalifikaci žen Jesika Malečková skončila hned na úvod.
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka si na konci sezony 2021 zahrál své čtvrté finále na challengerech a znovu po dvou letech dostal šanci reprezentovat v Davisově poháru. Nový tenisový rok zahájil před týdnem na challengeru v australském Traralgonu a dostal se do čtvrtfinále, ve kterém prohrál bitvu s pozdějším finalistou Bjornem Fratangelem.

Solidní formu v úvodu sezony se pokusí prodat na Australian Open. Ve svém premiérovém zápase v Melbourne Parku (mezi dospělými) si poradil 6-4 6-3 s Michaelem Mmohem, jenž v žebříčku ATP figuruje o téměř sto míst níže.

Nasazený Lehečka se jako první dostal do manka brejku, povedl se mu však rebrejk a od té doby byl na kurtu lepším hráčem. Své první vítězství na úvodním grandslamu sezony slavil po hodině a dvaceti minutách. O postup do finále se utká s domácím Maxem Purcellem.

Jesika Malečková v úvodním kole kvalifikace nepřekvapila. Sedmadvacetiletá Češka prohrála jasně 2-6 2-6 se Španělkou Rebekou Masárovou. Do kvalifikace mužů zítra vstoupí Tomáš Macháč, Zdeněk Kolář a Vít Kopřiva.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Ela-fon-isi
Blahopřeju!smile Možnost, že několik Čechů bude v prvním kole mi bere dech.
Reagovat
vladka
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist