Lehečka v Bělehradu potvrdil roli jedničky a prošel do hlavní soutěže

18. 4. 2022, 13:15
Aktuality 1
ATP BĚLEHRAD - Jiří Lehečka v kvalifikaci na antuce v Bělehradu zvládl roli nasazené jedničky a neztratil set. Dvacetiletý Čech ve finále zdolal 6-4 7-6(3) o rok mladšího Itala Flavia Cobolliho a už na třetím turnaji ATP v řadě zvládl boje o hlavní soutěž. V srbské metropoli v ní narazí na Henriho Laaksonena.
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka se na turnajích ATP poprvé představil v únoru v Montpellieru a vypadl hned na úvod kvalifikace. V Rotterdamu se ovšem z kvalifikačních bojů probojoval až do semifinále, díky kterému debutoval v Top 100 žebříčku, a dvoukolové síto zvládl také před týdnem v Monte Carlu při své premiéře na Masters a teď v Bělehradu.

V srbské metropoli byl nasazenou jedničkou a bez ztráty setu přehrál Nina Serdarušiče i Flavia Cobolliho. S o rok mladším Italem měl 20letý Čech mnohem více práce, úvodní dějství s problémy dopodával a ve druhé sadě nedokázal soupeři ani jednou sebrat servis a musel likvidovat setbol.

Lehečka se zatím přes úvodní kolo hlavní soutěže na okruhu ATP dostal pouze v Rotterdamu, neuspěl naopak v Marrákeši ani Monte Carlu (obojí na antuce). V Bělehradu v prvním kole narazí na Henriho Laaksonena. Švýcara po obratu porazil před týdnem v kvalifikaci v Monte Carlu.

Velmi dobrou formu na úvod potvrdil Miomir Kecmanovič, který už na čtyřech akcích v řadě včetně dvou turnajů Masters 1000 nechyběl ve čtvrtfinále. V srbské metropoli začal snadnou výhrou 6-0 6-3 nad zkušeným Francouzem Richardem Gasquetem.

Ve druhém kole 22letý Srb může narazit na Dominica Thiema, který se na konci března vrátil po tři čtvrtě roku dlouhé pauze zaviněné zraněním zápěstí. Rakušan na challengeru v Marbelle prohrál v prvním kole s Argentincem Cachínem a následně jeho návrat přibrzdil pozitivní test na Covid-19. V Bělehradu si formu ověří proti Australanu Johnu Millmanovi.

Teprve třetí letošní turnaj odehraje v rodném městě světová jednička Novak Djokovič. Do soutěže vstoupí až ve druhém kole proti jednomu z krajanů Laslo Djere a Hamad Medjedovič.

• ATP 250 BĚLEHRAD •
Srbsko, antuka, 597.900 eur
pondělní výsledky (18. 04. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kecmanovič (7-Srb.) - Gasquet (Fr.) 6-0 6-3
Rune (Dán.) - Garín (5-Chile) 6-3 6-1
Bedene (Slovin.) - Kukuškin (Kaz.) 7-6(4) 4-6 6-3
• Kvalifikace - 2. kolo •
Lehečka (1-ČR) - Cobolli (It.) 6-4 7-6(3)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
Jde to i bez protekce smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist