Lehečka v Bratislavě v tie-breaku rozhodující sady zdolal domácího Kleina

8. 6. 2021, 13:26
Aktuality 1
ATP CHALLENGER BRATISLAVA - Jiří Lehečka na challengeru v Bratislavě po téměř dvouapůlhodinovém boji a až v tie-breaku rozhodující sady zdolal domácího Lukáše Kleina, aktuálně 256. hráče světa, úspěšně navázal na zvládnutou kvalifikaci a připsal si už osmé vítězství v řadě. O postup dnes zabojuje ještě další český kvalifikant Vít Kopřiva.
Profily hráčů
Jiří Lehečka (© Martin Sidorják)

Jiří Lehečka se v květnu představil na obou českých turnajích ITF. Zatímco v Praze vypadl už ve čtvrtfinále, v Jablonci nad Nisou se dočkal svého třetího kariérního titulu. Devatenáctiletý Čech na něj zatím na challengeru v Bratislavě úspěšně navazuje. Na antuce ve slovenském hlavním městě bez ztráty setu prošel dvoukolovou kvalifikací a dnes v prvním kole hlavní soutěže zdolal 4-6 6-3 7-6(4) domácího Lukáše Kleina.

S 256. hráčem světa startujícím na divokou kartu prohrával už o set a brejk, ale po hodině a půl stav utkání srovnal. V rozhodujícím dějství dvakrát ztratil náskok brejku, přičemž za stavu 6-5 zápas nedokázal dopodávat. V tie-breaku měl nicméně od začátku navrch a proměnil hned první mečbol.

O první čtvrtfinále na této úrovni od března si Lehečka zahraje s nasazenou dvojkou Federicem Coríou, který včera vyřadil Zdeňka Koláře.

První kolo dnes bude hrát ještě další český kvalifikant Vít Kopřiva, jenž nastoupí proti domácí nasazené čtyřce Jozefovi Kovalíkovi.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
makro99
Tak a teď přijde první letošní měřítko kvality - Federico na antuce se dá brát (s přivřením jednoho oka) jako ATP hráč, letos semi v Cordobe, čtvrtfinále v Beogradu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist