Lehečka v Kitzbühelu nedopodával čtvrtfinále s Bautistou a své maximum na turnajích ATP nevyrovnal

28. 7. 2022, 16:17
Aktuality 10
ATP KITZBÜHEL - Jiří Lehečka měl v Kitzbühelu ve svém druhém čtvrtfinále na turnajích ATP na dosah svůj druhý skalp Top 20, ale utkání s Robertem Bautistou ve druhé sadě nedopodával, Španělovi po třech hodinách podlehl 6-4 5-7 5-7 a své maximum nevyrovnal. Bautista ve svém prvním antukovém semifinále po více než třech letech narazí na krajana Alberta Ramose a zaútočí na své 21. finále.
Jiří Lehečka (© AFP)

Jiří Lehečka v rakouském horském středisku vyřadil antukového specialistu Thiaga Monteira a nasazeného bývalého finalistu Joaa Sousu, podruhé v kariéře na turnajích ATP prošel do čtvrtfinále a měl velmi blízko k vyrovnání svého maxima.

Do semifinále stejně jako v únoru v rotterdamské hale, kde si odbyl svůj debut v hlavních soutěžích na okruhu ATP a zajistil si senzačním výsledkem premiérový posun do Top 100 žebříčku, však nepostoupil. Dvacetiletý talent po třech hodinách podlehl 6-4 5-7 5-7 světové dvacítce Robertovi Bautistovi.

Rodák z Mladé Boleslavi byl po většinu zápasu lepším hráčem na kurtu a měl účast mezi nejlepším kvartetem na dosah. Za stavu 6-4 5-4 však utkání nezvládl dopodávat a v rozhodujícím dějství prohrával už 0-2 15-40. Game na returnu ale otočil a dostal se zpět do hry. Rozhodující byl stejně jako v předchozí sadě dvanáctý game, Lehečka v něm úvodní dva mečboly s pomocí skvělých servisů zlikvidoval, ale na ten třetí v pořadí už recept nenašel.

Lehečka, který se v pondělí vrátí na post české jedničky, se do Spojených států na US Open Series zatím nechystá. V příštím týdnu by měl startovat na challengeru v Liberci, o dva týdny později v Polsku a teprve až před závěrečným grandslamem roku má v plánu generálku ve Winston-Salemu.

Čtyřiatřicetiletý Bautista ve svém prvním antukovém semifinále po více než třech letech narazí na krajana Alberta Ramose (H2H 4-5) a zaútočí na své 21. finále. Ramos vyhrál 6-4 6-2 derby s loňským finalistou Pedrem Martínezem a zvládl i své páté letošní čtvrtfinále (vše na antuce). V pátek si zahraje o druhé finále v tomto dějišti a celkově 12. kariérní.

O první finále od Turnaje mistrů 2020  si na domácí antuce nezahraje Dominic Thiem. Rakouský šampion z roku 2019 se sice třetí týden po sobě dostal do čtvrtfinále, v Tyrolsku v něm ale podlehl podlehl 4-6 6-3 4-6 německému finalistovi z roku 2020 Yannicku Hanfmannovi.

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 534.555 eur
čtvrteční výsledky (28. 7. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bautista (3-Šp.) - Lehečka (ČR) 4-6 7-5 7-5
Ramos (5-Šp.) - Martínez (7-Šp.) 6-4 6-2
Hanfmann (Něm.) - Thiem (Rak.) 6:4, 3:6, 6:4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
Tennis_Lover
To co predvedla Krejcikova s Hibino krasne dokresilo ženský tenis. Naposledy jsem to zapnul. Zensky tenis je pračka na peníze. Větší saskarna neni ani v parlamentu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pěkný zápas, am.komentátoři se rozplývali nad charismatickou hrou Jirky a odvahou chodit často na sako.
Jirka má prostě komplexní hru (BH, FH, DS, voleje) a skvělý serve (dneska i 224km/hsmile). Také pohyb má velmi dobrý, postava k němu ideální.
Ovšem, v důležité momenty se splaší a začne hrát zbrkle (něco jako Denis postrach rozhodčích)- Tak mu uteklo dopodávání zápasu. Pak měl celkem smůlu na příjmu v prvním gamu 3.setu, kdy mu míče dvakrát špatně odskočily.

Celkově se mi Jirkova hra fakt líbí a moc mu přeji úspěchy, ale bez posilnění psychiky to nepůjde. Doporučuji něco takového:

https://www.youtube.com/watch?v=yfv3r0Ax1Ac
Reagovat
turista
Jirka měl vyhrát. Prohrál si to sám. Bautista není na antuce tak zázračný jako Nadal nebo Djokovič.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale dokáže porazit kvalitní labily, jako je právě Denissmile
Reagovat
hanz
Další neschopa.smile
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
EllNino
Hrál skvěle, Bautista taky, na konci si to ale vykazil :/
Reagovat
Pe3k
Smolný zápas jak svině. V tom druhém setu když šel podávat na vítězství trefoval jeden první servis za druhým a Bautista to všechno vrátil. Velká škoda tohoto zápasu.
Reagovat
Dobry-den
Kdyby se set hrály do 5 gemů, tak je světovou jedničkou. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nebo spíš, kdyby se zápasy dohrávaly na příjmu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist