Lehečka v Madridu vystavil stopku Monteirovi a vyzve Nadala. Menšík ve třetím kole vzdal

29. 4., 15:36
Aktuality 80
ATP MADRID - Jiří Lehečka (22) už podruhé vylepšil své maximum na Masters v Madridu. Nejlepší Čech v žebříčku ATP přehrál ve třetím kole 6:4, 7:6 rozjetého kvalifikanta Thiaga Monteira (29) a může se těšit na prestižní střetnutí s pětinásobným šampionem Rafaelem Nadalem (37). O postup mezi nejlepší šestnáctku usiloval ještě Jakub Menšík (18), ale za stavu 1:6, 0:1 vzdal Félixi Augeru-Aliassimemu (23).
Lehečka přehrál ve třetím kole v Madridu kvalifikanta Monteira (© Profimedia)

Lehečka – Monteiro 6:4, 7:6

Jiří Lehečka v Madridu absolvuje svůj první turnaj po měsíční pauze způsobené problémem se zády a v Caja Mágica už dvakrát vylepšil své maximum. Zatímco při loňském debutu schytal výprask v úvodním zápase s Alexanderem Ševčenkem, letos nepovolil set Hamadovi Medjedovičovi ani rozjetému kvalifikantovi a antukovému specialistovi Thiagovi Monteirovi.

S přemožitelem bývalého finalisty Stefanose Tsitsipase vyhrál i třetí vzájemný souboj ve dvou setech. V úvodním dějství dominoval na servisu a jedinou komplikaci musel řešit v závěrečném gamu, brejkbol však skvělým servisem odvrátil a set dopodával.

Druhou sadu odstartoval brejkem, jenže ve čtvrté hře náskok ztratil a set nakonec urval až v tie-breaku poměrem 9:7. Ve zkrácené hře nevyužil dva mečboly v řadě, musel likvidovat setbol a proměnil až třetí šanci na ukončení utkání.

Nejlepší Čech v žebříčku ATP bude v úterý usilovat o své čtvrté letošní čtvrtfinále. V Adelaide se propracoval až ke svému jedinému dosavadnímu triumfu na nejvyšším okruhu a v Dubaji ani na Masters v Indian Wells neuspěl.

Na dosah má svou druhou čtvrtfinálovou účast na prestižních tisícovkách. V osmifinálové fázi turnajů této kategorie disponuje poloviční úspěšností 1:1, loni na antuce v Monte Carlu nestačil na Taylora Fritze a letos v Indian Wells porazil Tsitsipase.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Nadal – Cachín 6:1, 6:7, 6:3

V osmifinále Mutua Madrid Open vyzve pětinásobného šampiona Rafaela Nadala, antukový král a 14násobný šampion French Open ve třetím kole potvrdil roli favorita v souboji s Argentincem Pedrem Cachínem a po více než tříhodinovém zvítězil 6:1, 6:7, 6:3.

"Byly tam momenty dobré i špatné.. Ale našel jsem cestu, jak postoupit dál. Ve třetím setu jsem dokázal být i přes nějaké chyby nepředvídatelný," komentoval fyzicky náročný zápas Nadal, který hraje teprve třetí turnaj od loňského ledna a po sezoně zřejmě ukončí veleúspěšnou kariéru.

"Beru to den po dni. Uvidím, jak se zítra probudím. Ale užívám si, že hraju doma, moc to pro mě znamená. Zítra je další den, kdy budu snít a hrát před úžasným publikem," dodal vítěz 22 grandslamů, jenž v Madridu nechybí mezi šestnáctkou nejlepších již poosmnácté v řadě a bude usilovat o celkově 17. čtvrtfinále.

Menšík – Auger-Aliassime 1:6, 0:1 / skreč

Jakub Menšík hrál při svém debutu na Masters v Madridu svůj první podnik po více než měsíční pauze. V posledních týdnech na okruhu chyběl kvůli zranění pravé paže a také školním povinnostem. Ve španělské metropoli zazářil skalpem světové desítky Grigora Dimitrova, ale navázat na něj nedokázal a své maximum na tisícovkách znovu nevylepšil.

Osmnáctiletý Čech nebyl od začátku utkání třetího kola s Félixem Augerem-Aliassimem ve své kůži, neboť se mu znovu ozvaly problémy s pravou rukou. Proti bývalé světové šestce trefil v úvodní sadě jen jeden vítězný úder a za stavu 1:6 a 0:1, kdy prohrával o set a brejk, se rozhodl zápas skrečovat.

Menšík bude mít nyní více než sedmidenní pauzu. V příštím týdnu startuje další podnik Masters v Římě, poslední velká generálka na antukový vrchol sezony French Open. Talentovaný teenager by měl v italské metropoli účinkovat v hlavní soutěži.

Auger-Aliassime, který je už přes rok v krizi a zaznamenal svou první letošní sérii tří vítězství, se pokusí vyrovnat své maximum na Mutua Madrid Open v souboji s Casperem Ruudem.

Norský tenista po svém nejcennějším triumfu na pětistovce v Barceloně pokračuje ve vítězném tažení i na podniku WTA 1000 v Madridu, ve 3. kole porazil 6:2, 6:4 Brita Camerona Norrieho, svou neporazitelnost prodloužil na 7 zápasů a 14 setů a připsal si již 31. vítězství v sezoně.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Madridu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

80
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
COMEON
Niekto stream na Sabalenka vs COllins? Prosim
Reagovat
paddy
ještě rychlá rekapitulace předchozího kola
De Minaur prohrál s hráčem mimo top 500, smile smile

Nadal-Lehečka 1,8-2,0 smile
opět svrbí ruka, to se nedá nevsadit smile
dva dny za sebou na kurtu po dnešních třech hodinách, to nebude snadný úkol

=======
"It's beautiful," Cachin shared on Instagram Stories later as he posted a photo of Nadal's purple Nike shirt. "THANK YOU Rafa, it was a dream." smile smile
Reagovat
paddy
update
1,9-1,9 smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak teď je ta prohra aspoň pochopitelnější. Kdyby Nadal prohrál, tak by asi žádné tričko nebylo
Reagovat
paddy
Nadal se vyjádřil diplomaticky

If Nadal does step on court against Lehecka, he doesn't see himself as the favourite, especially after his match against Cachin. "I will play against a very high level player, he has a very powerful serve and hits from outside the court. Alex [De Minaur, world No. 11 who he beat last round] may be ranked higher than Lehecka, but his ball quality is another level, so we'll see," he added.

Volně přeloženo De Minaur je nikdo smile
Reagovat
Ondra979
jj je to tak. on samozrejme tenis de Minaur umi, ale neni to proste zadny zabijak a jak se ukazalo, Rafovi stacilo se o neco zlepsit a dal ho, jestli da Lehecku nevim, bude to asi otevrene ale pro nej jen dobre, ze si zkusi takovy zapas ve skvele atmosfere, rad se na to podivam
Reagovat
Patik
Ešte božtek pri sieti mu mal dať aspoň na líčko a objatie nie handshake.
Reagovat
paddy
Cachín tričko rychle schoval do tašky smile smile
smile
https://www.youtube.com/shorts/a8unqmfX-ls
Reagovat
Ondra979
skoda Mensika, tohle musi poradne dolecit i kdyby mel treba vynechat FO. Lehe dobre, na jeho zapas s Rafou se tesim, to bude dobra proverka, ale on neni zrovna antukar, takze i kdyby prohral se cti, tak to bude ok. jinak Rafa se zlepsil, coz je dobre, ale dnes jsem myslel, ze projde ve dvou. jeste k zapasu s Minotaurem - RAfa hral lepe nez v Barce, Minotaur o neco hure, takze to dopadlo jak to dopadlo, on Minotaur pri vsi ucte neni na antuce zrovna etalon kvality, to je asi jasne, chtel bych videt Rafu se Zverevem nebo nekym podobnym..hlavne at je na co koukat
Reagovat
turista
Škoda Menšíka. Souhlasím. Lehečka je tak dobrý, že by mohl a měl 38 letého Nadala porazit.
Reagovat
paddy
OT
gratulace českým hokejovým juniorům k překvapivé prohře s Kazachstánem smile smile smile

smile smile 3061*
smile smile smile
smile smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=QXIDXi5zeZk
Reagovat
tommr
reprezentantce Kazachstánu podlehla i naše velká tenisová naděje v Madridu ...
Reagovat
Kandinsky1
Přesně, takže to není žádná ostuda.
Reagovat
Ondra979
to jsou hrozni vocasove...hlavne ze "slavne" porazili Svedy...jeste maji sanci to napravit, ale moc jim teda neverim po dnesku
Reagovat
Patik
Neostáva nič iné len pogratulovať Rafovi ..po zápase s Minaurom ako sám uviedol bol spokojný s úspechom vydržať na kurte dve hodiny..a hľa o deň neskôr vydržal pre zmenu dokonca trojhodinový zápas.. No teda Rafa ty neprestávas prekvapovať.. koľko vydržíš s Leheckom..4 ? 5 hodinový maratón ? no nechajme sa prekvapiť ako náš Rafa zo dňa na deň objaví a posunie svoje hranice a limity kondície..uz mi to aj chýbalo po RG 22 ..tenis bol pár rokov normálny príbehy nič žiadna zápletka možno Alcaraz verzus Sinner začínajúca rivalita nejaký súboj dobro verzus zlo lenže tí mladí ešte nemajú nič za sebou..žiadnu pochybnu minulosť žiadni fuentesovia výnimky z Wady nič.. stále tomuto všetkému chýbal nejaký poriadny pokrivený záporák ..Rafa nesklamal a príbeh môže pokračovať..a ešte si poprosím Djokoviča na scénu..keď to znovu začína chce to akciu drámu napätie.. Djokovič sa postará o akciu Nadal o drámu pred a po každom zápase komparzisti sú na miestach bude to mať všetko..klapka..akcia.
Reagovat
turista
Musím to opakovat. Novaku, budíček!
Reagovat
paddy
myslel jsem na tvou větu, která je ještě víc relevantní smile

Nadal se dostal do trháku - antuka 2024
Nadal 4-1 smile
Djokovič 3-1
Novaku, budíček! smile
Reagovat
Patik
Hej len antuka za mesiac skončí a potom sa budú priratavat výhry len jednému z tých dvoch a Nadal to nebude
Reagovat
Amputace
No podle mě to nebude ani jeden z nich
Reagovat
turista
Novak má o dalšího soupeře víc, který bude bojovat o totéž co on. Takže ten budíček je na místě. Nolda trénuje v Bělehradě a vypustil Madrid, kde mohl vyhrát. Nakonec 3x se mu to tam podařilo. Vsadit všechno na majory a na OH je poměrně riskantní. To jsou i pro světovou jedničku holubi na střeše. Říká se přece že je lepší vrabec v hrsti než holub na střeše. Nebo ne?
Reagovat
Patik
Ešte ma Rím a prvé zápasy na Rg budú viacmenej tréningové.
Reagovat
Amputace
Žádná zápletka? Děláš si srandu? A co ta pohádka o tom, jak Djoko vyhrál GS s natrženým svalem?
Reagovat
Pe3k
Reagovat
sojka1
Kubu jsem nevidela, nadchnul me a tolik jsem verila.... pokud bude drzet jeho ruka, ktera nedrzela.... :-((
S Lehe to byly ve druhem setu poradne nervy, ale ustal to, pekny zapas, dobry vykon a gratulace velika. Rozjety Monter tedy take nejaka zdravotni zapletka. Mne hlavne zatrnulo pri tom Jirkovo skobrtnuti u site, ale odnesl to jen malicek. Vzdycky si ale rikam, ze by se uz od zaku melo ucit - padam, okamzite poustim raketu z ruky. To je tak nebezpecny! Take jsem Jirku pozorovala a zda se mi cim dal osvalenejsi, snad to uhlida, ten bude mit uz jiste tak o 10 kg vic nez Tomas, pri stejne vysce. Zatim dobry.... Jo a chvalim, jaky je to slusnak, super chovani ke vsem, priznani micku, komentator take zminoval.... i kdyz teda ve hre nadava fest. ;-)
Takze ted na Rafu, snad to unahna... myslim Rafa... :-))
Reagovat
Petr_Fisk
Vypadá, čím dál víc trochu jako kulturista, jen aby to nemělo vliv na jeho pohyb.
Ale možná se snaží zpevnit ty záda. Těžko říct.
Reagovat
Walda58
čím víc svalové hmoty, tím je potřeba více kyslíku
Reagovat
Mony
Ještě je ho na Zemi dost
Reagovat
Walda58
už to tak vypadá, že to RAFA dá smile
Reagovat
George_Renel
Škoda že Rafu v dnešní fazoně neměl Jirka již dnes. Byl to fakt nudný tenis z obou stran.
Reagovat
Patik
Lehecka je pre Nadala walkover.
Reagovat
makro99
dobrej kec... a co byl Pedro Cachín? týpek, kterej před Madridem vypadl 14x za sebou v 1. kole....
Reagovat
Nola
nevidela som ani lopticku, ale Nadal ma stale velku auru sampiona, a stale je to match na jeho naj povrchu a zda sa mi, ze ten Madrid je pomalejsi ako v minulosti
Reagovat
Patik
Hej no auru má stále..od Nadala si vypýtal tričko.. ťažko hrať proti idolom.
Reagovat
turista
Lehečka by mohl a měl unaveného Nadala porazit.
Reagovat
Patik
Unavený Nadal neexistuje.
Reagovat
Amputace
Reagovat
turista
Existuje.
Reagovat
Patik
Nie neexistuje.. tých prípadov kedy mal byť unavený a nebol by som mohol písať..už len z poslednej sezóny tých príkladov nebolo málo..napr AO finále Medvedev v kŕčoch volal fyzia premasirovat nohy o desať rokov starší Nadal uplne v pohode..RG 22 maratóny 5 setové na injekciách..nikdy nemal kratkodobu únavu len väčšinou dlhodobé únavy nejakých partii unavove zlomeniny trhliny a podobne..alebo aspoň si tu únavu neuvedomoval..myslím si že on je natoľko pohltený tým OCD má to v takom štádiu že jemu hlava jednoducho nedokáže akceptovať a rešpektovať telo pokiaľ si niečo v hlave zaumieni..že on si ani neuvedomuje nejakú únavu lebo on proste musí vykonať to čo mu káže ta obsesia a je jedno či mu tam odpadne noha hlava proste ho nepustí unaviť sa kým neukoji potrebu.
Reagovat
Amputace
Zase samozřejmě ťápeš nesmysly a spoléháš na neznalost či špatnou paměť zdejších diskutérů. AO 22 že nebyl unavený? To myslíš vážně? Viděl jsi ten zápas, viděl jsi Nadala, jak vypadal, jak se pohyboval, jak po delších výměnách lapal po dechu? Tohle může opravdu napsat jen někdo, kdo to buď neviděl (potažmo viděl nanejvýš nějaké HL), nebo tomu absolutně nerozumí a nebo nemá Nadala vůbec nakoukaného. Nadal by za normálních při té otočce po každém druhém míčku vamosoval jako o život, tentokrát ale bylo vidět, že chce jen přežít a šetří síly, kde to jde. Hecnul se šíleně, ale fyzicky byl totálně v háji. RG 2021 snad ani nemusím zmiňovat, to viděl úplně každý, že po tom hodinu a půl dlouhém setu fyzicky totálně odpadl. Takových zápasů je samozřejmě plno. Namátkou finále US 11, AO 12, AO 21... Naopak dlouhé zápasy, u kterých bych ti dal zapravdu v tom, že se na Nadalovi únava příliš neprojevovala ani v závěru, byly třeba W 08, A0 09, RG 2013 (semi), W 2017...

Djokovič, kterému je 36 let a vyhrává GS s trhlinami ve svalu, byl v tom případě unavený kdy? Protože toho já jsem neviděl pořádně ani zpoceného. (Ty jeho pseudo skreče za rozhodnutých stavů, což byla jeho specialitka zkraje kariéry, nepočítám).

Federer kdy?
Reagovat
Walda58
smile MIRRA bravó!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
marsden
Hnus
Reagovat
Walda58
Všichni lidé se rodí svobodní a sobě rovní co do důstojnosti a práv. Jsou nadáni rozumem a svědomím a mají spolu jednat v duchu bratrství.
Reagovat
SydneyOpen
a proč russáci berou Ukrajině svobodu, důstojnost a práva? Arogantní, burani, potomci Zlaté hordy se Slovanama nemají nic společného
Reagovat
Patik
Reagovat
SydneyOpen
to je jediné co umíš? A co je na tom nepravda, rusko napadlo suverénní stát. Naprosto cíleně útočí na školky, nemocnice, záchranáře. Zabijí nevinné lidi a chování ruských vojáků je naprosto odporné, zrůdné znásilňování, rabování a chladnokrevné zabíjení civilistů. Prostě jako Talibán
Reagovat
SydneyOpen
A co kradení dětí? Vždyť to russáci sami přiznávají, že kradou Ukrajincům děti a posílají je na převýchovu. Jak by ti bylo kdyby přišel rusák, znásilnil ti manželku a odvedl děti, které nikdy neuvidíš
Reagovat
Patik
Väčšina ľudí čo používajú vo slove Rusko dve S písmená sú pre mňa určitá sorta ľudí s ktorou túto tému nemá cenu rozoberať.
Reagovat
jih
Fujtajbl!
Reagovat
victim
Tak to už je pohroma biblických rozměrů.Možná bude nutno přinést nějakou oběť tenisovému bohu na usmířenou nebo nám je pobije všechny.
Reagovat
Kandinsky1
Co setnout Kaderkovi hlavu ?
Reagovat
victim
Beru.
Reagovat
victim
Beru zpět.Nejdřív zkusíme toho Waldu58.
Reagovat
misa
Reagovat
Kandinsky1
Není čas otálet. Vzal bych je oba jedním vrzem.
Reagovat
victim
Tak jsem ho zkoušel udat ale nechce ho.Rusáků teď má prej pokok.t.Zkusíme teda toho Káďu.
Reagovat
Petr_Fisk
Reagovat
Petr_Fisk
Nejdřív upálit.
Reagovat
Walda58
je nevinen
Reagovat
Ela-fon-isi
Já bych hlavně přála Jirkovi ať může Rafu porazit on. Teď se píše historie!
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
Dobry-den
Jirkovi gratulace, už může vyhlížet Rafu.

Kuba pospíchá domů, čeká ho maturita...
Reagovat
Walda58
Rafa bohužel se bije jako lev smile
Reagovat
Walda58
má mečbol a hotovo
Reagovat
Kandinsky1
Ten tým Menšíka je asi taky pěkně vypatlanej Proč ho proboha nenechají stoprocentně doléčit tu ruku? Vždyť je to mladej kluk a nic mu neuteče.
Reagovat
hanz
Taky nechápu... už jí má zafačovanou čtvrt roku...
Reagovat
Petr_Fisk
Dost riskuje.
Může tam dostat nějaký chronický zánět a pak s tím zápasit opakovaně celou kariéru.
Reagovat
hanz
Navíc si myslím, že antuka není jeho povrch, takže by to klidně mohl vynechat...
Reagovat
turista
Když to někdo chce dotáhnout v tenisu daleko tak musí dobře umět i tu antuku. Ale je tak mladý, že má času dost.
Reagovat
aape
Taky si myslím, že je to hloupý, nechat ho hrát s bolavou nedoléčenou rukou těžký zapasy, prášky proti bolesti nic neřeší, chudák kluk
Reagovat
Petr_Fisk
Ale tak, není mu deset. Zase bych z něj nedělal nesvéprávného.
Reagovat
GaelM
Rafa si nechal zase píchnout antuku přímo do těla?
Reagovat
Petr_Fisk
Taky jsem si říkal, čím ho asi oživili.
Reagovat
Petr_Fisk
Sebastiane,
nic si z prohry nedělej,
podstatné je, že jsi loni vyhrál Wimbledon...
Reagovat
Mac
Chudák, asi měl tolik reakcí na to svoje neuvazene vyjádření, že ho to úplně rozhodilo a do dneška se z toho nevzpamatoval...
Reagovat
Petr_Fisk
Bára by mohla vyprávět.
Reagovat
sojka1
jiste myslis, ze take o zdravotnich problemech... ;-) neee, chapu, ale Krejca proste fit neni....
Reagovat
Petr_Fisk
Bohužel není.
Nechce se mi věřit, že je to jen kondicí.
Reagovat
sojka1
Štepec se v nedavnem rozhovoru jasne vyjadril, ze Sebu brzdi zdravotni problemy.... ale ze doufa, ze je nejhorsi uz za nimi...
Reagovat
paddy
snad se dá dohromady, aby mohl obhájit titul smile smile smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist