Lehečka v Mnichově na kvalifikaci nenavázal, v prvním kole prohrál s 18letým Runem

25. 4. 2022, 17:58
Aktuality 3
ATP MNICHOV - Jiří Lehečka vypadl na antukovém turnaji v Mnichově po postupu z kvalifikace v prvním kole. V souboji tenisového mládí dvacetiletého Čecha porazil 7-6 6-3 osmnáctiletý Dán Holger Rune, jenž dostal coby velký světový talent od pořadatelů volnou kartu.
Profily hráčů
Jiří Lehečka

Lehečkovi se v Mnichově podařilo na čtvrtém turnaji ATP Tour za sebou postoupit z kvalifikace, ale na vítězství v hlavní soutěži z minulého týdne v Bělehradu nenavázal. Po vyřazení v 2. kole s pozdějším vítězem Andrejem Rubljovem z Ruska se mladoboleslavský rodák tento týden v žebříčku posunul na životní 88. místo.

Zápas se 70. hráčem světa Runem měl Lehečka dobře rozehraný, vedl 5-2, nakonec ale musel při podání soupeře zachraňovat alespoň tie-break. Ve zkrácené hře vedl český daviscupový reprezentant 4-2, pak ale ztratil pět míčů za sebou a tím i set. Následně Lehečka nezachytil nástup do druhé sady, brzy prohrával 0-3 a ztrátu podání už nedohnal.

Přišel tak o možnost zahrát si s další světovou hvězdou, vítěz duelu Rune se střetne s domácím favoritem Alexanderem Zverevem.

• ATP 250 MNICHOV •
Německo, antuka, 497.900 eurů
pondělní výsledky (25. 04. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rune (Dán.) - Lehečka (ČR) 7-6(4) 6-3
Kecmanovič (7-Srb.) - Rehberg (Něm.) 6-2 6-3
Molčan (SR) - Gombos (SR) 6-1 3-6 7-6(7)
Altmaier (Něm.) - Kohlschreiber (Něm.) 7-6(5) 3-6 6-1
Ruusuvuori (Fin.) - Nišioka (Jap.) 7-6(5) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
baba
tak tohle měl vyhrát, jinak se dál nedostane. Za mě velké zklamání...
Reagovat
EllNino
Na jednom zapase to snad nestoji, jedtli se dostane dal nebo ne, hraje dobre, jen musi zvladnout lepe nektere situace, ale to si sedne :)
Reagovat
Ela-fon-isi
Ach jo, jednou se nedívám a Jirka si prohraje!smile
( Už jsem si četla, že to bylo o fous. )
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist