Lehečka v Rumunsku postoupil do čtvrtfinále. Svrčina poslední míček v bitvě neuhrál

14. 7. 2022, 19:52
Aktuality 0
CHALLENGER JASI - Jiří Lehečka na antukovém challengeru v rumunském Jasi porazil lucky losera Andreje Čepeleva a po dvou měsících vyhrál dva zápasy po sobě. Ve čtvrtfinále nejvýše nasazený Čech narazí na Itala Luciana Darderiho, který po odvrácení mečbolu a více než třech hodinách boje udolal Dalibora Svrčinu.
Jiří Lehečka (© Concord Iasi Open)

Jiří Lehečka na jaře třikrát po sobě prošel kvalifikacemi turnajů ATP a na začátku května postoupil do finále challengeru v Mauthausenu. Pak ale prohrál pět zápasů v řadě a šňůru porážek uťal až po dvou měsících před týdnem Salzburgu.

V Rakousku vypadl ve druhém kole, tento týden už dva zápasy po sobě zvládl. Po výhře nad moldavským outsiderem Iljou Snitarim zvládl třísetový souboj s lucky loserem Andrejem Čepelevem, kterého porazil 6-4 4-6 6-4.

Nejvýše nasazený Čech měl v závěru namále. Za stavu 4-4 čelil brejkbolu, potřetí ale o podání nepřišel a v následném gamu využitím třetího z celkově patnácti brejkbolů zápas po 2 hodinách a 10 minutách ukončil. 

Ve čtvrtfinále si 20letý Lehečka zahraje s italským vrstevníkem Lucianem Darderim (h2h 0-0), který po 3 hodinách a 17 minutách boje udolal 5-7 7-5 6-7 o necelý rok mladšího Dalibora Svrčinu

<19letý Čech měl k vítězství dlouho blíž. Po zisku první sady měl ve druhém setu dvakrát náskok brejku. Ani jednou ho však neudržel, za stavů 3-3 a 4-4 nevyužil celkem tři brejkboly a rozhodnutí musel přinést třetí set. 

V něm Svrčina i díky odvrácení dvou mečbolů při podání soupeře smazal manko 2-5 a dostal dějství do rozhodujícího tie-breaku. V něm měl mečbol, ale poslední míček nezískal a na třetí akci po sobě nevyhrál víc jak jeden zápas.

• CHALLENGER JASI •
Rumunsko, antuka, 90.280 eur
čtvrteční výsledky (14. 07. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Lehečka (1-ČR) - Čepelev (-) 6-4 4-6 6-4
Darderi (It.) - Svrčina (ČR) 5-7 7-5 7-6(6)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist