Lehečka v Tampere postoupil potřetí do semifinále challengeru a vyrovnal maximum

23. 7. 2021, 16:22
Aktuality 1
CHALLENGER TAMPERE - Jiří Lehečka na antuce ve finském Tampere přehrál 6-4 6-1 domácího Otta Virtanena a potřetí v kariéře postoupil do semifinále challengeru. O premiérové finále si 19letý Čech zahraje s francouzským vrstevníkem Kyrianem Jacquetem.
Jiří Lehečka (© Tampere Open)

Jiří Lehečka soutěží proplouvá bez ztráty setu. V prvním kole si poradil s Francouzem Antoinem Hoangem, následně vyřadil bývalého 38. hráče světa Chilana Nicolase Jarryho a dnes porazil 6-4 6-1 o půl roku staršího Fina Otta Virtanena.

Devatenáctiletý Čech za celý zápas nepřišel o servis, odvrátit dokázal všechny tři brejkboly. Duel byl vyrovnaný do stavu 4-4, následně Lehečka získal sedm gamů v řadě a rozhodl o svém vítězství.

Čtvrtfinále challengeru hrál 254. hráč světa Lehečka počtvrté v sezoně a potřetí od začátku června. Postupem do semifinále vyrovnal své maximum z Prostějova 2020 a Petrohradu 2021. 

O premiérové finále si Lehečka zahraj proti dalšímu soupeři narozenému v roce 2001 Kyrianu Jacquetovi. Francouzský tenista, který se do hlavní soutěže dostal až jako lucky loser, dnes porazil 6-3 6-3 krajana Geoffreyho Blancaneauxe a postupem do semifinále vyrovnal své maximum z červnového Aix en Provence. 

Druhou semifinálovou dvojici vytvořili nejvýše nasazený Nizozemec Botic Van de Zandschulp a Argentinec Nicolas Kicker.

• CHALLENGER TAMPERE •
Finsko, antuka, 44.820 eur
páteční výsledky (23. 07. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Lehečka (ČR) - Virtanen (Fin.) 6-4 6-1
Van de Zandschulp (1-Niz.) - Popko (5-Kaz.) 6-4 7-6(0)
Kicker (Arg.) - Vilella (4-Šp.) 7-6(6) 6-0
Jacquet (Fr.) - Blancaneaux (Fr.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
Jirka tu hraje v pohodě, snad zvládne i Jacqueta, což je na semifinále challengeru určitě hratelný los :)

Jsem rád, že se teď našim klukům daří :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist