Lehečka ve Gstaadu smetl Etcheverryho a vyzve obhájce titulu. Kopřiva senzační semifinále neobhájí

18. 7. 2022, 11:59
Aktuality 15
ATP GSTAAD - Jiří Lehečka na antuce ve Gstaadu porazil Argentince Tomáse Martína Etcheverryho a po čtvrt roce vyhrál zápas na turnaji ATP. Ve druhém kole 20letý Čech vyzve nasazenou jedničku a obhájce titulu Nora Caspera Ruuda. K loňskému senzačnímu semifinále se ani zdaleka nepřiblíží Vít Kopřiva, který v závěrečném druhém kole kvalifikace prohrál s Nicolásem Jarrym a v žebříčku se propadne minimálně o 28 míst na 152. pozici.
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka se v únoru na halovém turnaji ATP 500 v Rotterdamu prodral z kvalifikace až do semifinále, od té doby ale na okruhu ATP prohrál 7 z 8 zápasů a vyjma květnového finále v Mauthausenu se mu nedařilo ani na challengerech.

První výhru na podniku ATP od dubnového Bělehradu zaznamenal dnes při premiéře ve švýcarském Gstaadu. 20letý Čech si poradil snadno 6-1 6-3 s Argentincem Tomásem Martínem Etcheverrym a oplatil porážku z březnového challengeru v chilském Santiagu.

Český tenista o dva roky staršímu Jihoameričanovi nenabídl za celý zápas jediný brejkbol, sám mu sebral podání čtyřikrát a zvítězil hladce za rovnou hodinu.

65. hráč světa Lehečka, který tento týden přijde o 80 bodů za loňský triumf na challengeru v Tampere, se letos drží ve hře o postup na Turnaj mistrů pro hráče do 21 let v Miláně. Ve Gstaadu v boji o čtvrtfinále vyzve světovou pětku Nora Caspera Ruuda, jenž ve Švýcarsku plní roli nasazené jedničky a obhajuje titul.

Vít Kopřiva loni ve Gstaadu poprvé v kariéře prošel kvalifikací na okruhu ATP a následně při premiéře v hlavní soutěži vyhrál další tři zápasy. Připsal si i životní skalp světové desítky Kanaďana Denise Shapovalova a až v semifinále ho zastavil pozdější šampion Casper Ruud.

Pětadvacetiletý Čech nedávno v Prostějově získal svou premiérovou trofej z challengerů a přiblížil se debutu v Top 100. Jenže na ten si bude muset ještě nějakou dobu počkat, protože dnes ve finále kvalifikace ve švýcarském horském středisku prohrál dvakrát 4-6 s Nicolásem Jarrym a v žebříčku se propadne minimálně o 28 míst na 152. pozici.

V utkání s bývalou světovou osmatřicítkou si sice vypracoval stejný počet brejkbolů (4), jenže jen jeden dokázal odvrátit a Chilanovi sebral servis pouze jednou. Ve druhé sadě se dostal do nadějného vedení 3-1, brejk však nepotvrdil a pak už uhrál jediný game.

Z bývalých šampionů startují na turnaji konaném v nadmořské výšce tisíc metrů nad mořem devět zápasů neporažený Matteo Berrettini, který kvůli pozitivnímu testu na Covid-19 přišel o Wimbledon, Albert Ramos a Dominic Thiem, jenž v prvním kole narazí na loňského finalistu Huga Gastona.

• ATP 250 GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 534.555 eur
pondělní výsledky (18. 07. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Lehečka (ČR) - Etcheverry (Arg.) 6-1 6-3
Martínez (5-Šp.) - Taberner (Šp.) 6-4 6-3
Ritschard (Švýc.) - J. Sousa (Portug.) 6-3 6-3
Delbonis (Arg.) - M. Ymer (Švéd.) 6-4 7-5
• Kvalifikace - 2. kolo •
Jarry (3-Chile) - Kopřiva (7-ČR) 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
Vlk-v-trave
PDB venovalo video setkani Dustinovi.

https://www.youtube.com/watch?v=wBGZmh9vhic

* Hezka dedikace.
- povazuji ho za nejzajimavejsiho hrace na okruhu, priklad toho, jak si nekdo splni sen a jde si za nim.
- pripomneli jeho vitezstvi nad Nadalem, a jeho oblibu travy
- vetsinu kariery stravil na okruhu v obytnem privesu VW, ktery mu koupili rodice... mesic trebas jedl jen nejake spagety...ktere uklohnil v tom VolksWagenu
- dost ho trapily take zraeni, ale zapsal se nesmrtelne do historie

Rozhovor udelali pri prilezitosti jeho vypadnuti z zebricku. A musim rict, ze je skvele, ze to udelali. Velky respekt tem redaktorum, ze takoveho hrace predstavi... a v pozitivnim svetle.

Take me zaujalo - jakym zpusobem hovorili o jeho tezkych podminkach. V tech, ktere mel kdispozici dle PDB dosahl neskutecne veci:) Plus mel smulu asi v tom, ze na trave se tolik nehraje...

Skvele, ze to udelali... skoda ze nejsou nejake preklady do angl., melo by to vetsi odber...
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
EllNino
oba se snaží vrátit po zranění do formy...

Tomáš je prý konečně zdravý a je přihlášený do Liberce na obhajobu loňského finále, vlastně zatím jeho sezóna kopíruje tu loňskou, dobrý rozjezd a pak tříměsíční stopka ... tak uvidíme, jak se mu povede ...

Jonášovi to zatím jde tedy hodně ztuha :/ Dostává výprasky i v Bundeslize, a to byl před tím tříslem tak pěkně rozjetý ...

Oba vlastně zastavilo zranění v během úspěšného turnaje v podobnou dobu, oba se dostali do semifinále, Jonáš dokonce vedl o set a dva brejky na postup do finále a pak skrečoval po ztrátě 2. setu ...Tomáš zase ke svému semifinálovému zápasu ani nenastoupil...

Letos jsou zranění Češi i Češky opravdu extrémně a nějak to neustupuje ...
Reagovat
EllNino
Etcheverry na antuce je nebezpečný ... nutno říct, že v Gstaadu se daří hlavně ranařům, hodně to tam lítá, přeci jen jsme vejš, něco jako Madrid :)

Takže bych řekl, že má Jirka slušnou šanci potrápit i Caspera, jsem rád, že si zase zahraje s top hráčem :) Cenné zkušenosti!
Reagovat
Vlk-v-trave
J2rka dobry, ale s tim Casperem... no asi bych mu pral do dalsiho kola nekoho jineho:))) A Caspera az do finale:)
Reagovat
EllNino
Asi jo, ale tak je to výzva, třeba ho zaskočí jako loni Kopřiva Denise, i když to se spíš Denis zaskočil sám :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Gulbis se pustil do soupeře: Nauč se hrát tenis.
------------------------------------------------

Na Ernestse Gulbise mnozí nezapomínají. Lotyšský tenista nadále hraje challengerové turnaje, aby pokračoval v soutěžení a obnovil své schopnosti, ačkoli vše nasvědčuje tomu, že se již nikdy nebude moci vrátit na úroveň, kterou předvedl na Roland Garros 2014.

O Gulbisovi se dnes opět píše. Aktuální 375. hráč žebříčku ATP dnes odehrál zápas kvalifikačního kola challengeru ATP v Terstu 2022 proti Francouzi Matteu Martineauovi, kterého porazil 6:3 a 6:4.

Nešlo o senzaci, ale spíše o konverzaci, který Gulbis vedl se svým soupeřem po zápase u sítě:

Já jsem vyhrál a ty jsi prohrál... nauč se hrát tenis, chlape. Upřímně řečeno, dnes jsem hrál hrozně, a přesto jsem tě porazil. :D

Slova, která jsou na hony vzdálená fair play, ktere by v tomto sportu mělo existovat.

https://www.puntodebreak.com/2022/07/18/gulbis-enzarza-rival-aprende-jugar-tenis

* Takze Gulbis je ve forme:D
Reagovat
Vlk-v-trave
Gulbis le dijo lo mismo a Federer en RG 2014.
Gulbis rekl to samy Fedexovi na RG14 :)
Reagovat
gigin
:D je to zlatíčko prostě.
Reagovat
Vlk-v-trave
:D
Reagovat
Marduch
Gulbis? Skvělý hráč - s udajne nejlepším hracem bez GS poháru ever ma GS bilanci 2:0 smile
Reagovat
Vlk-v-trave
a to je jako kdo? :)
Reagovat
Marduch
Prece hráč, co údajně vzdycky porazil ty, co porazit mel:-)
Reagovat
Vlk-v-trave
:)))
Nemam poneti... to je mimo mou vysec.
Me trebas zajima jake h2h ma s nasim gigantem bez GS, a tam je to dost jasne...neni o cem. Takze tech nej. hracu bez GS ever bude asi vice:)
Reagovat
Marduch
Tak náš gigant je jen jeden a H2H s Géniem má dechberoucí, ale na rozdíl od nejlepšího hráče bez GS Tomína Berdychů se s Géniem na GS ještě nepotkal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist