Lehečka ve Stockholmu začal skalpem bývalého šampiona Dimitrova

18. 10. 2022, 18:37
Aktuality 23
ATP STOCKHOLM - Jiří Lehečka porazil na úvod halového turnaje ve Stockholmu nasazenou šestku a bývalého šampiona Bulhara Grigora Dimitrova 6-4 1-6 7-6, přestože ve třetím setu ztratil vedení 4-1 a v rozhodujícím tie-breaku prohrával 2-5. O postup do čtvrtfinále se utká s Emilem Ruusuvuorim z Finska.
Profily hráčů
Jiří Lehečka

Dvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi zdolal 32. hráče světa poprvé v kariéře a oplatil Dimitrovovi letošní vyřazení z Australian Open. Lehečka postoupil do druhého kola turnaje ATP po dvou předchozích nezdarech. Na konci září vypadl v úvodu v Metách a Sofii. Před turnajem ve Švédsku se dostal do 2. kola challengeru v Mouilleron-Le-Captif.

Daviscupový reprezentant, který pomohl před měsícem českému týmu proti Izraeli k setrvání v elitní společnosti, rozhodl o triumfu v dramatické třetí sadě. Lehečka sice přišel o vedení 4:1, ve zkrácené hře ale získal od stavu 2:5 pět míčků za sebou a po takřka dvou a půl hodinách zužitkoval první mečbol. V utkání si pomohl pěti esy a zahrál 32 vítězných míčů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Paradni vstup do turnaje. V dalsim Minotaur, to bude narez... australske rizky:)

Denis zatim taky dobre... :)
Reagovat
EllNino
Tak ještě odstranit Minotaura a zahraje si s Tasmánským čertem smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Bude to prvni stretnuti Minotaura s Vlkem. Tak uvidime jak si s tim Vlcounem Alex poradi. Ja doufam, ze moc ne, a muzeme se tak tesit na zapas turnaje, hit mesice :D
Reagovat
turista
Gratulka! Jirka Lehečka výborně!
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevim jestli jsi uz videl pavouka, myslim toho tenisoveho ze Svedska, predpokladam, ze pavouku jsi uz v zivote videl asi hodne...:)

Ale pokud to vyjde, tak QF: Denis vs. Vlk :DDD

Pokud k tomu nedojde, tak muzeme povazovat tento turnaj za nepovedeny :DDD Ovsem po Florencii to pro Vlka muze byt mensi sok, ten Stockholm, to uz neni takova turisticka pecka jak Toskansko, ale doufam, ze si evropsky vylet uziva...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale zas tam bude mít místo brunet blondýny, takže když se správně učeše...smile
Reagovat
makro99
Tak pozor - Stockholm JE velka turisticka pecka!
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak dobre, ale opravdu to chces srovnavat s Florencii:)?:)
Reagovat
makro99
jednoznačně! :)
Reagovat
makro99
(možná sem malinko biased, neb jsem tam nějakej čas žil.. ale nepatrně:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Nostalgie:) chapu. Ono svym zpusobem i Ostrava je velka turisticka pecka!
Reagovat
makro99
jo, jo, sentiment..:) ale objektivně je to hodně atraktivní místo a tourist highlight, nejvíc mezi anglosasama, i když v Česku/střední Evropě moc v povědomí není..
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak obecne skandinavie je krasna... ikdyz znam spis Helsinky, ale Stockholm ano, musi asi byt pekny. Tipl bych ze muze byt zajimavejsi v urcitych aspektech nez Praha...ktera je proste tim turismem dost znicena...
Reagovat
makro99
Stockholm je jedinečnej mix působivé architektury, takové té kulturní historie, která tam je cítit na každým kroku (první skanzen na světě, nejstarší centrální banka na světě, šířka ulic, kterou tam naplánovali už někdy zkraje 19. století tak, že i dnes se všude vejdou lidi, auta, kola, stromy..:), ale právě i přírodních scenérií. Protože leží na rozhraní obrovskýho jezera a mořskýho archipelaga - tisíce větších i malých ostrovů, zelených, skalnatých, písečných... A velká část Stockholmu leží na těch ostrovech, takže městem všude prostupuje voda a zeleň. A pitoreskní starý město Gamla Stan je na jednom z ostrůvků, kterej je přímo na obrovským zdymadle oddělujícím moře a jezero, do toho to ostrý severský sluníčko, lodě, scenic architecture všude kolem.. Z hlavních měst mě teď nenapadá žádný s působivější geografií (snad Lisabon je podobně pestrej - moře, řeka, kopce). A působivej je taky ten blahobyt, kterej z toho dýchá, ale na rozdíl třeba od GER/AUT/SUI měst, to není nuda, protože tam je současně touch jisté nenucené ležérnosti.. tak takto nějak :)
Reagovat
George_Renel
A mě nadchlo i Vasa muzeum.
Reagovat
makro99
Muzea se mi tam líbí tak nějak konceptuálně... jako celek :) ale Vasa je samozřejmě legenda..
Reagovat
Vlk-v-trave
jj, Vlk bude mit co delat, aby to tam pekne obslapl. Uz mu to jdu preposlat...Diky za pekny koment:)
Reagovat
makro99
hmm, tak koukám, že Vlk už tam toho moc neoběhá... nebo si bere volno a zůstává do neděle? :)
Reagovat
gigin
Tož dobře, ale Firenze je Firenze.
Reagovat
Fandina
To je ale zpráva. Gríšánek sice umí prohrát aniž to čekáš, ale stejně.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já už to teda čekám smile Ale včera byli adepti na prohru dva. Naštěstí Jirka v koncovce nezaváhal tak jako Griša.
Reagovat
EllNino
Konečně skalp, který stojí za to ... a navíc v TB 3. setu :)
Reagovat
Krisboy
Skvělý skalp. Dimirov ve Stockholmu dřív řádil jako černá ruka.

https://www.youtube.com/watch?v=cFj2GJFckFI

smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist