Lehečka vyhrál čtvrtfinále s Kopřivou, Macháč finále v Liberci neobhájí

5. 8. 2022, 17:01
Aktuality 1
CHALLENGER LIBEREC - Z tria českých tenistů se do semifinále challengeru v Liberci dostal jen nejvýše nasazený Jiří Lehečka, který potvrdil roli favorita proti krajanu Vítu Kopřivovi. Ve čtvrtfinále skončil loňský finalista Tomáš Macháč, jenž neudržel vedení proti Finovi Ottu Virtanenovi.
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka si ve čtvrtfinále poradil 6-4 6-1 s krajanem Vítem Kopřivu a dál potvrzuje roli nasazené jedničky. Tři zápasy po sobě vyhrál poprvé od začátku května, kdy se dostal do finále v rakouském Mauthausenu.

V semifinále se 20letý Čech utká s o rok mladším Francouzem Giovannim Mpetschim, který včetně kvalifikace neprohrál už pět duelů v řadě.

Loňské finále neobhájí Tomáš Macháč. 21letý Čech, který se na kurty vrátil po tříměsíční pauze zaviněné zranění žeber, ve čtvrtfinále podlehl 6-2 3-6 2-6 o půl roku mladšímu Finovi Ottu Virtanenovi.

• CHALLENGER LIBEREC •
SVIJANY OPEN

Česko, antuka, 45.730 eur
páteční výsledky (05. 08. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Lehečka (1-ČR) - Kopřiva (7-ČR) 6-4 6-1
Virtanen (Fin.) - Macháč (4-ČR) 2-6 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
Škoda, první set byl ještě v pohodě, ale pak to šlo pomalu dolů a ve třetím velká škoda stavu 1:0 a 40:0 na returnu ... pak ještě vedl 2:1 a 30:0 na returnu, pak ještě brejkbol na 3:5, nějak mu to proteklo mezi prsty ...

Myslím, že po návratu je čtvrtfinále dobré, krom semifinále v Eckentalu toho moc neobhajuje do konce roku, takže snad si nadělá bodový poleštář na začátek roku, kde obhajuje dost bodů ...

Jen je tohle prostě promarněná šance, protože měl na finále i titul, ale jak sám říkal v rozhovorech (možná trochu kvůli tomu, aby byl bez tlaku), každý zápas tady byl bonus, a kdyby se hrálo třeba v Německu, tak by ani nehrál ještě...

Tomáše teď čeká Meerbusch na antuce, pak Mazowiecki na hardu a následně kvalda US Open, tak hlavně zdraví :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist