Lehečka vyhrál domácí turnaj ITF v Jablonci, celkově získal třetí titul

23. 5. 2021, 12:07
Aktuality 10
ITF JABLONEC - Jiří Lehečka získal svůj třetí titul z turnajů ITF. Tento týden 19letý Čech triumfoval na domácí antuce v Jablonci nad Nisou, ve finále podniku s dotací 25.000 dolarů porazil Vitalije Sačka z Ukrajiny.
Profily hráčů
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka na antuce v Jablonci nad Nisou potvrdil roli nasazené jedničky. Postupně porazil krajany Dalibora Svrčinu, Martina Krumicha, Patrika Rikla a Jana Šátrala a v dnešním finále si poradil 6-3 6-2 s Ukrajincem Vitalijem Sačkem.

Český tenista sice hned v úvodu zápasu přišel o podání, ale zareagoval rebrejkem a další servis už neztratil. Nakonec své celkově 7. finále ukončil po hodině a 25 minutách čistou hrou, z posledních 11 výměn získal 10 fiftýnů.

19letý Lehečka tak zaznamenal třetí titul a první z akce dotované částkou 25 tisíc dolarů. Poprvé triumfoval loni v září na Žižkově na antuce TJ Spoje Praha, druhý triumf slavil letos v únoru na tvrdém povrchu v egyptském Šarm aš-Šajchu. 

V žebříčku ATP 290. hráč světa Lehečka, který si už letos zahrál i semifinále na challengeru, o pár příček vylepší své současné maximum.

Nyní na chvíli odloží tenisovou raketu, neboť ho čeká maturita. Za dva týdny odletí na challenger do Kazachstánu, následně bude startovat v Prostějově.

Také ve čtyřhře uspěli domácí tenisté. Už v pátek zvítězili Andrew Paulson s Patrikem Riklem, kteří se ve finále oklepali z kanára proti bělorusko-ukrajinskému páru Ignatik/Sačko.

• ITF M25 JABLONEC NAD NISOU •
Česko, antuka, 25.000 dolarů
finálové výsledky (21. - 23. 05. 2021)
• Dvouhra - finále •
Lehečka (1-ČR) - Sačko (8-Ukr.) 6-3 6-2
• Čtyřhra - finále •
Paulson/Rikl (4-ČR) - Ignatik/Sačko (3-Běl./Ukr.) 0-6 6-2 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
EllNino
1. kolo
Ivashka [1] - Kuznetsov
Schnur - Marchenko
Van De Zandschulp - Mayer
Guinard [WC] - Machac [28]

Hodně těžký los, řekl bych, že by to bylo těžké i za normálních okolností, natož po tak dlouhé pauze ... Guinard vyhrál dva turnaje futures, jeden doma ve Francii, jeden minulý týden na Spojích ... a tento týden skrečoval Patriku Riklovi, zřejmě už byl unavený, bylo to čtvrtfinále ...

Pokud by to Tom zvládl, ve druhém zápase lepší z dvojice Zandschulp - Leo Mayer ...také nic lehkého

A ve finále kvaldy pravděpodobně Ilya Ivashka ...

Hodně štěstí ...

Lukáš Rosol má v prvním kole Meligeniho, pak zřejmě trápící se Sousa Pedro, ale tam je to možná hratelnější než u toho Toma, jestli Lukas chytí formu
Reagovat
darek.vrana
Hmm, to je fakt pech. Takovéhle nasazení je za trest. Guinard v laufu, Zandschulp letos taky a i kdyby to dal, tak Ivaška. Ten porazil nedávno na antuce Zvereva a málem i Nadala:-/.
Reagovat
EllNino
bude to těžké, ale pokud se chce posunout výš, musí to zkusit :)

Si řekneš nasazenej, ale k čemu, když tam může strašit nasazená jednička ... daleko radši bych ho viděl v té sekci Lukáše Rosola :) Tam by podle mě postoupil
Reagovat
Dobry-den
To snad není pravda. smile
Co vůbec dělá Ivaška v kvaldě???smile
Reagovat
EllNino
v době přihlášek na RG byl ještě mimo stovku :/
Reagovat
EllNino
Ještě Zdenda Kolář, ten vyfasoval Pellegrina a pak zřejmě Carlos Alcaraz ... takže další pech ... Alcaraz a Ivashka, ty v kvaldě vůbec nemají podle papírů bejt, ale v době přihlášek bohužel oba mimo stovku ... a oba teď ve formě
Reagovat
Rafaeoli25
Až vyhraje silně obsazený chalenger, lze se bavit o progresu. Jsem zvědav kam dojde za další rok dva.
Reagovat
Fransoas
Byl to zvláštní zápas s ohledem na určitou tréninkovou spolupráci s protihráčem.Gratulace k titulu.Ať ten boj je také úspěšný u maturity.
Reagovat
EllNino
zvládni maturitu a pak hurá na tenis zase :))
Reagovat
EllNino
Letos se jim celkem daří - Patrik by mohl napodobit tátu a probojovat se někam výš alespoň v deblu ... na singla nemá dobrou tělesnou schránku bohužel, ač je jeho tenis velmi koukatelný ...

S Andym letos válí, už si zahráli i finále na challengeru, bylo by fajn, kdyby se třeba tento pár probojoval i na nějaké akce ATP, ale to je ještě strašně daleko
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist