Lendl: GOAT? Ten, kdo vyhraje nejvíc grandslamů

9. 5. 2020, 19:44
Aktuality 86
Nekonečné debaty tenisových fanoušků o tom, kdo je nejlepší hráč všech dob (tzv. GOAT), by Ivan Lendl vyřešil zcela jednoduše. Podle vítěze Davisova poháru z roku 1980 usedne na trůn z tria Roger Federer, Rafael Nadal a Novak Djokovič prostě ten, kdo získá nejvíc grandslamových titulů.
Ivan Lendl (© AFP)

Zatím je na tom v tomto ohledu nejlépe Federer, který má před letošními 39. narozeninami na kontě 20 triumfů. Nadal ztrácí jeden titul a nejmladší Djokovič, současná světová jednička, zvítězil v 17 grandslamových finále.

"Je to každopádně mezi Novakem, Rafou a Rogerem, kdo bude považován za nejlepšího hráče open éry (od roku 1968). Rozhodne počet grandslamových titulů," řekl Lendl australské televizní stanici Channel Nine. Doplnil, že před sloučením amatérského tenisu s profesionálním považuje za největší legendu Australana Roda Lavera.

"V tuto chvíli můžete prostě jen říct, že vede Roger. Ale ten závod ještě zdaleka není u konce. Rozhodnuto bude teprve, až všichni tři skončí," prohlásil Lendl, sám vítěz osmi grandslamů. Upozornil, že Španěl Nadal je o pět let mladší než jeho švýcarský rival a Srb Djokovič o šest, takže oba mohou hrát ještě dlouho.

Trio velikánů si podmanilo posledních 13 grandslamových turnajů. Jako poslední dokázal jejich dominanci narušit Federerův krajan Stan Wawrinka, který v roce 2016 ovládl US Open.

Zatímco Federer a Nadal jsou miláčky publika, srbský tenista takovou podporu zdaleka nemá. Lendl si ale nemyslí, že by to v diskusích o nejlepším hráči všech dob hrálo nějakou roli. "Nebavíme se tady o tom, kdo je nejpopulárnější, ale kdo je nejlepší. A to se nedá měřit popularitou," dodal bývalý československý reprezentant.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

86
Přidat komentář
slacker
Goatem se stane ten kdo si necha narust kozi bradku. tecka
Reagovat
Krisboy
To ovšem zcela mění situaci. V tom případě je tomu momentálně nejblíže Paire. Pár tahů strojkem a má to i bez dřiny na kurtě.
Reagovat
Nola
https://twitter.com/atptour/status/1258088105854201856

najdete tam toho svojho?
Reagovat
Pe3k
Já ač kopu za RF, tak goat debata už mě nechává zcela chladným, už toho bylo za ty roky moc a tenis přece není jen o tom, kdo je kozel.
Zatím je to Federer ač oba konkurenti už jsou velmi blízko. Nakonec se to asi přiklepne Djokovicovi. Pokud ovšem race skončí např.Rf 20, RN 21 a ND 22 pak je to tak těsně, že nikdo nemůže být čistý goat, ten by měl vést o dost (o úroveň nebo o větší počet gs než 1-3). Každý z těch tří velikánů na to má právo, ale pokud to nebude vyloženě o dost, goat debata zůstane nedořešena. A samozřejmě nejde jen o pouhý počet gs...
Reagovat
Kozoroh
Zřejmě tě zlomilo loňských 40-15 :-P
Reagovat
Pe3k
Jednomu zápasu neprikladam velkou váhu, navíc tam Roger ukázal, že ty dva porazí i ve 40 ;)
Reagovat
smazaný uživatel
zlom to bol,ak by to Federer uhral,tak by bol RFfans na nevydrzanie,takto ste museli zjemnit retoriku:)
Reagovat
smazaný uživatel
naoko o rekordy nejde,ani o peniaze:))),ja budem rad ak dostihy uchmatne Rafa alebo Novak,ak nie tak menej rad,ale netvarim sa ze ma to nezaujima,ve naco by som to cele sledoval?
Reagovat
Ondra979
bohuzel neco na tom je. tento zapas mel Roger na lopate a bohuzel to nedotahl, coz ho stalo docela dost a muze se stat, ze ho to bude stat i pozici GOATa...a s ohledem na letosni pauzu, kdo vi, v jake forme bude za rok, tady uz neni nic jiste v jeho veku.
Reagovat
Mayo
Tebe čo sa stalo :O
Reagovat
Pe3k
Život. Ty proč si furt hlůpý?
Reagovat
Mayo
Už to iné asi nebude no.
Reagovat
smazaný uživatel
GOAT debata je komerční fraška.

Pro fanoušky Djokoviče je GOAT Djokovič, pro Nadalovce je to Rafa a pro Fedfans je to Roger.

Zbytku lidí je to u prdele, protože sledují tenis jenom okrajově, nebo vůbec a myslí si stejně, že je Federer nejlepší, protože je nejpopulárnější.

Takže pokud bude mít Djokovič 25 GS, tak bude GOAT, ale žít z toho bude on a jeho fans, pro všechny ostatní bude GOAT jejich kůň.
Reagovat
gigin
Tak jako úplně s tebou nesouhlasím. Pak je ještě skupina lidí, kteří tenis sledují celkem pozorně a je jim celá big 3-4 u řiti.
Reagovat
sojka1
zase jsem na vas zapomnela.... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No nebo, ale takových moc není.
Reagovat
sojka1
amen
Reagovat
George_Renel
Otočte list:
https://www.idnes.cz/sport/tenis/maria-sarapovova-novak-djokovic-instagram-rozhovor-prvni-setkani.A200508_140418_tenis_elv
Reagovat
FulnekUltras
very nájs - vidět, jak se mozečky holátek okolnostmi vyvíjejí ;-)
Reagovat
steve79
S Lendlem nesouhlasim. Podle me zalezi i na poctu stravenych tydnu jako jednička nebo vitez turnaje mistru.
Reagovat
Krisboy
Týdny na trůnu určitě ano, ale ATP finals už dávno ztratil prestiž, ten v současnoti řadím tak na úroveň Masters 1000.
Reagovat
Krisboy
...a to Rev. Andrew:

https://s2.reutersmedia.net/resources/r/?m=02&d=20200331&t=2&i=1510670705&r=LYNXMPEG2U1WD
Reagovat
Mayo
GOAT bude Djokovic (najviac získaných GS a týždňov). Akurát nie už v tejto sezóne ako som očakával.
Reagovat
Frick
Blbá zkratka.
Reagovat
blixa
Klid kozlíku, sociálka už si chystá travičku ;-)
Reagovat
Tweener
A také nejvíc GS co do počtu, nejvíce týdnu v čele žebříčku a nejvíce zakončení sezóny na 1. Místě.
Reagovat
Ereinion
právě že těch nejvíc GS teď není vůbec jistých...nikdo neví, kdy se začne hrát a nikdo neví, jestli bude Djokovič pořád tak dobrej...ta pauza bude obrovská a jsem vážně zvědavej, kdo z ní vyleze nejlíp.
Reagovat
smazaný uživatel
Grandslamy sú jediná disciplína, kde každý tenista odvádza maximum a pre každého je top priorita. Všetko ostatné je v závetrí. Ivan hovorí správne, nikdy nemôže byť goat ten, kto nevlastní najjagavejší rekord s veľkým náskokom.

Počet turnajových víťazstiev a podobne, tu už prichádza faktor priorít. Ak by to bola priorita, Nadal s Djokovicom by začali hrávať 250ky a hotovo. Čiže okamžite obrovsky podlomený konár pod týmto atribútom. Týždne na poste jednotky detto, to opäť súvisí s počtom turnajov a prioritami.

Naopak na GS sa každý pripravuje rovnako a podriaďuje tomu úplne všetko.
Reagovat
Tweener
Za 5 let nebude o goatovi žádná diskuse, bude jím jednoznačně Djokovič, bude mít jako jedinej z big 3 všechny GS minimálně 2x , všechny 1000, DC, TM a dá i OH v singlu, i když to bude nejtěžší, Tokio letzte chance.
Reagovat
FulnekUltras
hlavně aby už ta viropsychóza co nejdřív táhla do hayselu
Reagovat
Ereinion
Djokovic měl velkou šanci stát se GOATem, ale kvůli koronaviru o ní dost možná přišel...zbydou věčné debaty mezi přiznivci BIG3, jestli se ten či ten titul počítá víc nebo míň, co by kdyby...
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič, ale len pocitovo. Lebo fakticky vyhral 2/4 posledných GS uplne rovnako ako aj Nadal a to na rozdiel od španiela jedne s extra šťastím.

Čiže na mieste je otázka, či nie je poškodený najväčšmi Nadal, o to viac, že po AO nasledoval Paríž, kde 3 roky nešiel ani len do piatich setov.
Reagovat
Ereinion
je fakt, že v budoucnu se asi bude říkat, že koronavirus nejvíc poškodil Djokoviče, který měl do pauzy největší formu...ve skutečnosti se ale v roce 2020 už stihl odehrát jeho nejoblíbenější GS, který mimochodem vyhrál jen tak tak nad nastupujícím Thiemem.

Nadal by byl pořád největší favorit na RG, ve Wimbledonu by asi byl favoritem Nole, ale v minulých dvou letech tam vyhrál jen extrémně těsně (jednou nad Nadalem), takže se nedá říct, že by tu nějak dominoval...a USO dlouhodobě více vyhovuje Nadalovi...takže ano, Rafa bude ve finále možná i víc poškozenej, pokud se už v 2020 nebude nic hrát.

Samozřejmě nejlépe z této pauzy vychází Fedex, kterej bude mít dostatek času na zotavení a šanci udělat ještě jeden comeback s čistou hlavou a s tím, že ta pauza bude pro všechny stejná...a hodně mě bude zajímat, jak bude po pauze vypadat NextGen a Thiem, je to bezprecedentní situace.

Doufám, že aspoň to USO se stihne odehrát, klidně v Indian Wells v listopadu, ale uvidíme...nedokážu si ale představit, že by tenis stál i v roce 2021, to už by byla úplně jiná debata.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak veru, suhlasim.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič vyhrál poslední 2 GS se štěstím, Nadal měl lehký los jenom na USO, na RG dominuje.

Nejdříve na AO měl v SF zraněného soupeře, pak vyhrál na zkušenosti v pěti setech s Thiemem a Wimbledon mu dal bůh za zásluhy.

Takže po pauze klidně nemusí vyhrát už nikdo nic, uvidíme.
Reagovat
Marduch
Letos mel ale tak slabou formu, jako na zacatku sezony dlouho ne :p
Reagovat
Davor1
Podľa mňa je vysoko pravdepodobná varianta, že Federer s Nadalom skončia s 20 GS a Djokovič s 19 a pozitívnou H2H s oboma a rekordom v Masters... Kto bude Goat potom? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tá pozitívna H2H 30:28 má super vypovedavajúcu hodnotu, najma ked je to 6:9 na GS strety :)
Reagovat
Marduch
Na Rafovom RG se stretli 7krat, slovy sedmkrat, na Novakovom AO pouze 2krat.. Jak by asi vypadalo GS H2H, kdyby se na AO potkali aspon priblizne casto jako na RG?
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo, akoby vyzerala H2H, keby sa nehrali dva hardové GS, ale antukové...

Si si nabehol..:)
Reagovat
Marduch
Na tom druhem by Rafa moc casto nestartoval, v druhe pulce sezony byva bud zraneny ci unaveny, nebude ted radeji rozebirat, v jake casti sezony se vzdy tak odvari:p. Dost ale spekulovani, zpatky do realii GS - jak by to vypadalo, kdyby mel Novak na svem AO tolik prilezitosti jako Rafa na svem RG..
Reagovat
Marduch
*nebudu
Reagovat
smazaný uživatel
Nestartoval?..Alečo..

Takze NY vyhral 4krat na harde a keby sa hra na antuke, vyhral by trebars 3-krat?..:)

Pravda je taka, ze v rámci GS je Novak jednoznacne povrchovo zvyhodneny, napriek tomu to nedokázal pretavit vo svoj prospech, ci uz vo forme poctu GS alebo v H2H na majoroch. Nadal ho porazil v dvoch hardovych finále; v jednom prehral v 5 setoch. Rozdiel medzi Nadalom a Nolem na harde su 3cm a rozdiel medzi oboma na antuke je jeden meter.

Tu je pes zakopany.
Reagovat
Kozoroh
Záleží na tom, jaké podmínky by na tom hypotetickém druhém antukovém grandslamu byly. Ty evidentně počítáš s tím, že by měl podobné podmínky jako RG nebo Řím, což ale není vůbec zaručené. Kdyby se druhý antukový grandslam hrál v Hamburku nebo v Madridu, tak by jeho výsledky na tomto hypotetickém turnaji hodně zaostaly za RG. Antuky v jmenovaných městech se vyznačují nižšími odskoky míčů v porovnání s RG nebo Římem, což je faktor, který Nadala v porovnání s herním polem oslabuje víc, než kterýkoliv jiný.

Nemluvě o tom, že současné rozložení povrchů na GS turnajích je vlastně spravedlivé. Dva grandslamy mají přírodní povrch - Wimbledon trávu, RG antuku; zbylé dva grandslamy se odehrávají na umělém povrchu - AO i USO na hardu. Dále hard je dnes nejrozšířenějším povrchem, takže je logické, že má hned dva GS turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som s rozlozenim v poriadku, akceptujem karty, ktoré máme v rukach. Marduch zacal hypoteticku debatu, tak som ju rozvinul dalej.
Reagovat
Marduch
Hypotetickou debatu jsi rozehral ty o hypotetickem druhem antukovem GS a muj dotaz na realistickou variantu steneho poctu konfrontaci jsi opet neodpovedel.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takze to nebola hypotéza, ale realistická otázka :)

No z 5 hardovych finále Nadal dva vyhral a jeden prehral v piatich. Takze, tych 2:0 je pre Novaka velmi lichotivých.
Reagovat
Kozoroh
Rafan vede GS H2H nad No1em díky jejich raným zápasům z let 2006-07, kdy No1e byl nezkušený nováček. Od roku 2011 Serbinátor vlastní Býka na GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, az na to, ze s nim stihol prehrat niekolko GS finále na roznych povrchoch..:)
Reagovat
dappe
Djokovič zase velké množství zápasů vyhrál proti Nadalovi, který už měl to nejlepší za sebou. Nadal měl nejlepší sezony před rokem 2011.
Reagovat
Kozoroh
Kecy. Nadal by dominoval první půlce dekády 10. let 21. století, kdyby se neobjevil vrcholný Djoker, tedy No1e z let 2011-2016.
Reagovat
Nola
goat debata :D najlepsi kozel je ten velkopopovicky
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Nola
aspon v tomto sa zhodneme :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ivan, Ivan. Čo že nevieš, že Goat bol ten, kto vyhral najviac GS tak do roku 2012.

Momentálne to už neplatí a Goat je ten, kto má najviac 250tiek, stvrtfinále v sérii, počet dvojičiek a okrem toho musí mať aj najväčší frňák. Goat nemôže byť hocijaký Arnošt predsa.
Reagovat
dappe
Goat by hlavně neměl být ten, kdo má více udělených výjimek na zakázané látky než GS titulů. Následně už je to věc názoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, na tento pseudoargument som samozrejme zabudol. Ospravedlnujem sa

Okej, doplňame aj lieky, ktoré sú nutné na zdravotnú regeneráciu a pacient, ktorý ich berie je automaticky diskvalifikovaný. Jedným dychom odoberáme tento mandát aj Serene, Kvitovej a dalším, ktorí si dovolili mať zdravotný handicap.
Reagovat
Mantra
a co je víc? vyhrát Rolanda nebo Wimbledon?
Ono by se dalo říct, že ten Wimbledon rezonuje pro širokou veřejnost (i pro odborníky jaksi víc než ostatní slamy) - logicky se na něj upírají i větší snahy ho vyhrátm tj. je to těžší, což ví Ivan sám, takže by taky mohl udlat něco jako měřítko 1 AO titul = 1/2 Wimbledonu, 1 FO = 3/4 W, 1USO = 5/6W nebo jinak, kdo ví?
Reagovat
Mantra
nebo třeba 1W = 100bodů, 1FO = 95b. 1USO = 83b. 1AO = 80b. - je to jen příklad hodnot (to hodnocení bych stanovil např. hlasováním odborníků a hráčů, tam jen těch kteří se dostali min.do semi aby bylo jasné že ví o čem mluví), ale systém hodnocení bych udělal tak, bylo by to objektivnější
Reagovat
smazaný uživatel
Čiže Thiem je vo finála Australian Open, ale snaží sa o 10% menej, akoby sa snažil vo finále Wimbledonu :)

Čo si ty za típka, nepoznám ťa. Chcem ťa followovať na instagrame, strašne veselá kopa.
Reagovat
Mantra
nmám instagram, a ta snaha je jasná, samozřejmě se snaží v tom finále asi stejně, ale od malička bude mít za cíl vyhrát Wimbledon spíš než hrát o AO - takže ta snaha je myšlená obecně, truhlíku
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kdeže truhlík. My tu na tomto svete sme pragmatici, tak trochu som očakával pozvánku do sveta tvojho, kde sa hráči snažia vyhrať W. viac, než iné GS, LO-GIC-KY je teda Wimbledon vyhrať ťažšie. To je ťažký kaliber

Ešte stále si nepripadáš cocotno?
Reagovat
FulnekUltras
v Chrámu nejde ani tak o míru snahy, jako o mnohem větší nervy - a z tohoto úhlu vidím jeho dvojnásobné hodnocení oproti třem zbývajícím GS jako odpovídající - však třeba i ten Lendl nebo Mandlíková: na "provinčních" slamech odlehčeně excelovali, zatímco ve Wimblu se nakonec vždy sesypali jak vycukaní školáčci
Reagovat
smazaný uživatel
Nesuhlasim. Spytaj sa Samprasa, ci by mal vacsie nervy vo finále RG alebo vo finále W. To isté Agassi, Federer...

Je to vyslovene o tom; čo komu typovo sedí.

Pre premieanta, cloveka ktory hra prve GS finále je stres uplne rovnaky v kazdom GS, to je tutovka.
Reagovat
FulnekUltras
Je jasné, že trepači kobercov si v Chrámu byli podstatně jistější. Ale pořád jsem přesvědčen, že psychika tam dělá víc, než kdekoliv jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol.

Vymýšľať kurzy.

Jeden Wimbledon rovná sa 0.8 RG a 0.85 Australian Open.

Len aby to vyšlo tak ako chceme.

A to sa tu so mnou magerka minule hádala, že fanatizmus u vás nie je na mieste.
Reagovat
Mantra
nešetl jsi že je to jen takový příklad? ty budeš strašně chytrej
Reagovat
Mantra
ty čísla bych určil z výsledku hlasování, jak píšu nahoře - možná jsi to nedošetl nebo jsi blb nevím, ale o to tu nejde, prostě bych to viděl objektivnější - fakt je mi jedno jak by to vyšlo, jen si myslím, že obecně je Wimbledon braný jako grál tenisty, jinak pořadí dalších slamů je prostě individuální - proto by ho měli určit hráči, kteří tam hráli a dostali se aspoň do semi, aby měli představu obtížnosti -chápeš nebo to chceš namalovat?
Reagovat
smazaný uživatel
No a práve v tom je problém. Že ty umíš malovať ale nevieš písať. Fantázia ti nechýba, ale zdravý rozum sa nedostavil :). Už len rozmýšľať v podobných intenciáach ako ty je vyslovene zvrátené.

TO, že si chudáčisko neštastné pletieš prestíž s kvalitou, tam soudrozi taky nekde udelali chybu. Obliekať dres Monrealu Canadiens je veľká prestíž, ale spýtaj sa koľko mladých hráčov tam naozaj chce hrať.

Rozumeno?
Reagovat
annah
Minulý týden jsem četla twitter nějakého Holanďana, který je velký fanda statistik. Vytvořil složitý vzorec hodnocení všech možných turnajů a na jeho základě ohodnotil všechny nejlepší hráče historie. Pořadí první desítky mu vyšlo takhle: RF, Nadal, Djokovič, Laver, Sampras, Rosewall, Lendl, Tilden, Connors, Borg.
Mám dojem, že psal, že podle toho vzorce by Rafa musel vyhrát o dva GS víc než Roger, aby ho v tabulce předstihl, protože mu chybí Turnaj mistrů.
Taky psal, že i kdyby Rafa a Nole Rogera předstihli (což se nejspíš stane), Federera si bude pamatovat jako nejkomplexnějšího hráče. Podle něj je Roger taky největší osobností a autoritou z této trojice.
Reagovat
Patik
Súhlasím s ním..
Reagovat
Patik
Tak zatiaľ tu máme Goata s 20 grandslammi..čo povieš Ivan keď skončia všetci na čísle 20 prehodnotíš svoj názor ? Hmm kto vie čo si o tom myslí aktuálne najlepší hráč dekády s najnižším počtom grandslamov..
Reagovat
FulnekUltras
Ivanek nebyl nikdy o moc víc než nafrněný hraboš bez Wimblu.
Reagovat
Nola
omg

Lendl ti musel riadne nakopat v mladosti prdel :D Lendl sice nema Wimblas, ale historia si ho pamata a bude pamatat, tvoj neutichajuci zaujem o jeho osobu mu iba zvysuje kredit a naopak znizuje k osobam, ktore okate podporujes
Reagovat
FulnekUltras
Historie si ho pamatuje jako mezinárodně nepříliš oblíbeného vymetače převážně menších turnajů bez jasně definované státní příslušnosti. Těch pár GS, co v této trapné roli uzmul ostatním, už nepadá na váhu. Mě přestal zajímat po DC 1981, kdy už se choval, jako kdyby svou účastí kdovíjak trpěl a přicházel o bůhvíjaké šance. Víceméně stejný beztvarý sliz jako Plíšková.
Reagovat
Nola
Historie si ho pamatuje jako mezinárodně nepříliš oblíbeného
dobre rano, dnes je to davno zabudnute, "usacke" /tvoj pojem/ media ho presne takto popisovali, dnes je viac uznavany ako jeho usacky rivali :D historia si bude pamatat jeho GS, pocet tyzdnov na rebriku, vsetko ostatne je iba vata
Reagovat
FulnekUltras
právě bodům a penězům obětoval víc, než opravdu hodnotným titulům a GS - jeho současnou oblibu vystihuje asi nejlíp právě onen výjimečně dobrý vztah s Andym, plus fakt, že do LC se s ním jako nehrajícím kapitánem opravdu nedá počítat ani v případě, že by Borga, JMC nebo kohokoliv dalšího skolilo cokoliv - z mého pohledu opět velký dík karmě, že tomuto zarputilému psychopatovi nedopřála Wimbl - to je měřítko, které ho v dějinách tenisu spolehlivě řadí kamsi do snadno zapomenutelného davu nevýrazných
Reagovat
Nola
uplne si ma presvedcil :D argumenty na urovni materskej skolky, LC ? Sampras, Agassi a.p. tam tiez nemaju svoje miesto, nie kazdy potrebuje hrabat ako pises ty
Reagovat
FulnekUltras
osobnost dělá vedle samotných výsledků hodně - a tu veľhad nikdy neměl
Reagovat
smazaný uživatel
Fulnek má s Ivanom špeciálny vzťah no.

Ale páči sa mi jeho dar reči, kde dokáže tenisovú legendu uviesť jak nejaký béčkový tovar, ktorý sa obchodník hanbí vystaviť do regálov.
Reagovat
Nola
tak, nejak, dokonca som sa pristihla, ze v rychlosti pisem s pravopisnymi chybami a nie je to prvykrat, pravopis nikdy nebola moja slabina
Lendl sa preslavil nielen ako hrac, ale aj ako trener, Andy Murray by mohol rozpraval....
Reagovat
FulnekUltras
to samé, co "velkolepá" díla Havla či Klause - dneska už sotva v komisi po pětikoruně
Reagovat
FulnekUltras
DC 1980 je jediný velký titul, který Lendlovi jako "našemu" (nově "tuzemskému") tenistovi patří - a rozhodně ho nevybojoval sám
Reagovat
brixner
A co třeba SF v Argentině? Buď trošku objektivní, tam udělal 2.5 bodu, v Praze taky. Všechna čest a úcta Šmídovi, ale bez Lendla bychom DC 1980 prostě nikdy neměli! A nemyslím si, že by mu finále RG 1984 John nějak usnadnil nebo daroval(to jen namátkou) Lendl je jednoznačně nejlepší náš tenista i celé historie a nic na tom nemění, co si o něm myslíš. Pro Johna to byl "komunistickej hajzl"(?), ale zrovna v Paříži mu to bylo h0vno platné:-) Víš, jak mě tenkrát sral Becker?? Ale nikdy nazpochybním jeho, byť jen jediný, úder! Trochu nadhledu, kámo!
Reagovat
FulnekUltras
jo - na DC 1980 měl hroznýšek většinový podíl, to nepopírám - ale tím to taky ve smyslu "našeho" reprezentanta skončilo - vlastně už hned po novém roce začal spekulovat jako klasická primadona - a ve finále RG 1984 jsem už jednoznačně fandil Macovi, stejně jako drtivá většina světové populace tenisových fans - pro Lendla platí z nadhledu, podhledu i napřímo dodnes pořád to samé: komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí...
Reagovat
smazaný uživatel
konecne aj niekto vysoko relevantny vyjadril aj "môj" nazor:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist