Lendl hrál poprvé ve finále turnaje veteránů. S Moyou prohrál

29. 2. 2012, 21:47
Aktuality 2
Ivan Lendl si poprvé v kariéře zahrál finále turnaje veteránů na ATP Champions Tour, ale na vítězství nedosáhl. Bývalý první hráč světa v boji o titul v americkém Delray Beach prohrál se Španělem Carlosem Moyou vyrovnaný duel před zaplněnými ochozy dvakrát 4:6.
Profily hráčů
Ivan Lendl

Lendl ve finále Moyu zaskočil aktivní hrou a častým přechodem k síti. Týden před 52. narozeninami byl o sedmnáct let mladšímu soupeři nadmíru vyrovnaným sokem. "Už se ale necítím tak dobře jako ve třiceti a hrát tři dny po sobě je náročné a obtížné, protože mému tělu se to příliš nelíbí," řekl Lendl během turnaje. 

Ve své éře se Lendl probojoval ve dvouhře do 144 finálových zápasů a vyhrál 94 turnajů. Na veteránský okruh vstoupil loni a při své třetí účasti se poprvé dostal do finále. Lendl postoupil jako vítěz ze skupiny B, v které porazil Američana Jimmyho Ariase a Švéda Mikaela Pernforse a prohrál s Jihoafričanem Johanem Kriekem.

Vítěz French Open z roku 1998 Moya získal během svého ročního působení mezi veterány již pátý titul a posunul se do čela žebříčku. "Ivan hrál výborně a moc rád bych byl v dvaapadesáti v takové kondici, jako je on. Navíc měl od tenisu dlouho pauzu, ale jeho forhend je pořád nepříjemný, hlavně ten po lajně," pochválil Moya Lendla.

Lendl by nyní měl zůstat v zámoří, kde počká na svého svěřence Andyho Murrayho. Ten bude zítra v Dubaji čtvrtfinálovým soupeřem Tomáše Berdycha, po turnaji se společně s celou tenisovou špičkou přesune do Spojených států na podniky Masters 1000 v Indian Wells a Miami.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hledá nápady pro Maryho.
Reagovat
smazaný uživatel
super vykon, Ivan je "zpatky"! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist