Lendl proháněl Sticha, exhibici v Hamburku ale prohrál

18. 7. 2011, 15:48
Aktuality 4
Přes hodinu a půl proháněl Ivan Lendl Němce Michaela Sticha, ale po 18 letech s ním v Hamburku znovu prohrál. Tehdy ve čtvrtfinále turnaje ATP a nyní v exhibici před vyprodaným hledištěm po setech 5-7 a 4-6.
Profily hráčů
Ivan Lendl

Jednapadesátiletý Lendl prohrál s o devět let mladším Stichem během aktivní kariéry jen jeden ze sedmi zápasů, právě v Hamburku. Stich je nyní ředitelem turnaje a Lendla zde dokázal zdolat i podruhé. "Doufal jsem, že už nebude tolik běhat jako dřív, ale romantická večerní procházka to tedy nebyla," smál se německý tenista.

Lendl obecenstvo nadchl, tak jako všude, kam přijede. Klání bývalé světové jedničky se Stichem sledovalo sedm tisíc fanoušků. "Je skvělé, když i v našem věku hrajeme před vyprodaným hledištěm, a myslím, že to bylo fajn," citovala Lendla německá média po nedělním večerním zápasu. "A příště už tady Michaela porazím," dodal.

Na kurty se Lendl vrátil loni po 16 letech a diváky baví po celém světě. Na podzim roztleskal svým výkonem rodnou Ostravu, kde porazil Švéda Björna Borga. Letos hrál mimo jiné v newyorské Madison Square Garden i v Prostějově.

pva, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Twofinger
Sice to s timto clankem moc nesouvisi, ale aspon pro info... :-) Pred par lety zacal Radek Stepanek (zdaleka ne jako prvni) hrat s raketou Bosworth (na doporuceni Lendla a Kordy). S jednou z techto raket hraje i Ivan Lendl... Jak vidite na obrazku, je to sesekany jako polinko. Radkovi se tehda smali vsichni hraci v zebricku ATP (myslim, ze to bylo v dobe, kdy hral turnaj MISTRU a rakety mu na chvilku ztratili na letisti) a uz nevim, kdo mu pujcil nahradni (mozna Novak - HEADky). Kazdopadne, nasi mili Cechoamericane, viz Lendl, Korda, Navratilova, tyto rakety pouzivaji a nedaji na ne dopustit!!! Na EU trhu se moc neprodavaji. Asi nebudou o tridu lepsi, nez rakety klasicke, ale minimalne stoji za povsimnuti.
Reagovat
Stan_Borowitz
Na TM hrál tehdy Štěpánek skutečně první jeden nebo dva zápasy s raketou vypůjčenou od Djokoviče, protože se mu zatoulaly kufry. Měl od něj půjčený snad skoro všechno, i ponožky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ivan Lendl je legenda. Ve své době posunul tehdejší mužský tenis o skok. Jako děcko jsem mu neskutečně fandil. Je skvělé, že se zase k tenisu vrátil, když se takhle legendy setkávají.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ivan Hrozný byl pan tenista. Asi nejlepší tenista všech dob, který nikdy nevyhrál Wimbledon a jeden z deseti nejlepších hráčů moderní éry.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist