Lendl prohrál s McEnroem a deset minut se hádal

14. 3. 2014, 19:58
Aktuality 34
Soubojem dvou bývalých světových jedniček okořeněným hádkou jedné z nich s rozhodčím vyvrcholil v Charlotte turnaj veteránů americké série PowerShares. Ivan Lendl ve finále prohrál s domácím Johnem McEnroem v tie-breaku, v němž diváci čekali po jednom míči na pokračování deset minut. Tentokrát se však výjimečně nehádal vyhlášený bouřlivák McEnroe, ale Lendl.
Profily hráčů
Ivan Lendl (© PowerShares Series)

Lendl odvrátil za stavu 4-5 při svém podání tři Američanovy mečboly a dostal zápas do tie-breaku. Ve zkrácené hře český rodák vedl 4-3 a McEnroe trefil eso. Lendl ovšem viděl aut a hádal se s hlavním rozhodčím Danem Locontem deset minut. Sudí Lendlovi za zdržování udělil i trestný bod, který později vzal zpět a zase se hrálo.

McEnroe o nečekané pauze na druhé straně dvorce pochodoval sem a tam. Fotil se s fanoušky v předních řadách a dobře se bavil. "Užíval jsem si to. Teď už vím, jak to vypadá, když se hádá někdo jiný," smál se.

V dohrávce tie-breaku udělal Lendl tři chyby z bekhendu a prohrál. McEnroe, který v semifinále zdola Jimmyho Connorse, získal v sérii čtvrtý titul. Lendla na okruhu veteránů PowerShares pro hráče nad 30 let porazil pošesté ze sedmi zápasů.

Lendl, který začátkem března oslavil 54. narozeniny, v semifinále zdolal Australana Pata Cashe 7-6. V tie-breaku dokázal odvrátit pět mečbolů a vyhrát 9-7.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
carolyn
Tady se zase 10 minut hádá John :-D
http://www.youtube.com/watch?v=kcCYUEj9OzI
Reagovat
Jan
Ivan by měl zhubnout. Určitě se špatně pohybuje :)))
Reagovat
Fandina
Také si myslím :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No tááák, je to už starší pán :D Jako holka jsem jo zbožňovala :)
Reagovat
smazaný uživatel
;)
Reagovat
Jan
Však jenom z legrace. O článek níž si dělali legraci, že na slovenských stránkách psali v diskuzi také, že je Cibulková tlustá a měla zhubnout, že se špatně pohybuje, tak jsem to do třetice rozšířil i sem. Jinak je Ivan česká a světová tenisová legenda, o tom není pochyb a můžeme být na něho pyšní.
Reagovat
carolyn
je velká legenda, o tom žádná, ale zklamal mě, když po pár měsících žíjcích v usa, přiletěl sem a dělal že neumí pořádně mluvit česky.
Reagovat
Jan
To ani nevím, když jsem viděl dokumenty nebo záběry s ním z posledních let, mluvil česky dobře.
Reagovat
a.magerova
Jj carolyn nekecá :-)))
Reagovat
carolyn
já mluvím o 80.letech, kdy žil chvilku v usa a pak tady dělal, že má silný anglický přízvuk, to dřív byla "moda", nebo možná mladistvá nerozvážnost,jako aby byl před českým národem víc američan než čech a hlavně aby byl zajímavej tady v česku. Přitom je to největší trapnost, jakou se lidé žijcí v zahraničí můžou uakázat, je to směšné, halvně když to předstírají. A věř mi že vím o čem mluvím :-)
Reagovat
rod_laver
doporučil bych ti celou vnímat v kontextu tehdejší doby včetně důvodů, proč se Lendl rozhodl emigrovat. Ale možná toho po tobě chci moc, že?
Reagovat
darek.vrana
Sice se mi ten jeho přízvuk taky nelíbí, ale nemyslím, že by Lendl kdy měl potřebu něco předstírat nebo něco si tím dokazovat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslím si, že Ivanovi křivdíte. On je prostě z toho typu lidí, kteří rychle chytají cizí přízvuk, když někam přijedou. Jinak si to taky pamatuju, a nebylo to po pár měsících, ale po pár letech. Vzhledem k tomu, že Lendl emigroval v roce 1986, nejdříve se mohl vrátil až někdy začátkem roku 1990, jinak by ho komanči hned zavřeli.
Reagovat
Fandina
Ivan když emigroval, tak potom těžko mohl s někým mluvit česky, tak je jasné, že se jeho řeč za tu dobu v přízvuku posunula. Jeho manželka není Češka, kdyby byla, tak by doma mluvil česky a určitě by jeho přízvuk nebyl takový jako byl, nebo je nyní. To je důvod, proč mluvil a mluví s přízvukem. Nic jiného není potřeba z toho vyvozovat. Žádné hraní si na něco, proč by to dělal. To je absolutní nepochopení jednání člověka, který češtinu nepoužívá delší dobu.
Reagovat
Jan
To mě došlo, že mluvíš o 80. letech, pokud jsi říkala, že byl pár měsíců pryč a vím, že emigroval v 80. letech. Jestli to nebylo jak říká Stan, že se vrátil až po revoluci. Každý se ztrapňuje něčím jiným :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Stejně to byly prapodivné časy... vzpomínáte, jak tehdy turnaje podle československých médií pravidelně končily v semifinále a jedna větev pavouka v nich vůbec nebyla? Nejdříve ženské (kvůli Navrátilové) a pak i mužské (kvůli Lendlovi). Krásná orwelovština...
Reagovat
Fandina
Ivanovi navíc bylo odebráno české občanství, on nechtěl, aby mu bylo odebráno, ale tehdejší režim mu ho sebral a nikoho se neptal. A domu nemohl přijet. I tady byl tabu, přestože reprezentoval Českou republiku a všude byl tak uváděn, zdejší média o tom neinformovala, nesmělo se o něm vůbec mluvit.
Reagovat
Jan
Já jsem tehdy sledoval jen DC, nic jiného v TV ani nebylo a jinak byl tenis mimo mě, tak jsem si toho ani nevšiml :)
Reagovat
Stan_Borowitz
my se dnes krásně doplňujeme...
Reagovat
Jan
Tenkrát jsem ani nepřemýšlel, že je nějaký pavouk, natož jeho levá a pravá polovina. Vůbec jsem to nesledoval, nezajímal se jakým systémem hrají, takže jestli tam polovina pavouka chyběla ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ono se o tenisu kromě Davis Cupu a občas WB moc nepsalo, obvykle byly jen výsledky na konci sportovní stránky. No a bylo tam třeba toto:

Monte Carlo - semifinále: Wilander-Edberg 6:4 6:3, a pak další den třeba: Wilander titul v Monte Carlu nezískal, když ve finále prohrál 2:6 2:6.
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže bylo jasné, že vyhrál Lendl. Podobné to bylo s Matuškou, když z titulní písně k seriálu Chalupáři nechali "vymazat" jeho hlas a hrálo se ta jako orchestrálka.
Reagovat
carolyn
Napsala jsem to špatně, dala jsem dvě věci dohromady, a vyznělo to celé že je to mířené na Lendla. Takže abych to trochu vysvětlila:
Spíš jsem myslela všeobecně to jak lidi dělají že najednou mají přízvuk, nemají, pokud neodejdeš jako dítě, tak do mateřštiny přízvuk nedostaneš, pokud sám nechceš. Vím to z vlastní zkušenosti a je jedno zda tam žiješ s čechem, nebo cizincem, je jedno jak dlouho tam žiješ jestli 5 let nebo 20 let, pokud chceš tak vždy budeš mluvit tak jak máš. Proto jsem tu napsala, že mě zklamal, když pak mluvil, tak jak mluvil a to po velmi krátké době.

Takže jsem jen tím chtěla vysvětlit,že to celé nebylo přímo mířeno jen na něj, ale ted když to čtu znovu, vidím že to tak vyznívá. Ale asi to je jedno, protože si i na tomhle vysvětlení, každý zas něco najde, jak to tady znám :-)
Ale je fakt, že ted mluví lépe než před lety.

Nemá to nic společného s tím proč a jak emigroval, vím dobře jak to tehdá bylo, ale to už nemá s mluvením nic společného. Myslím že do usa odešel roku 84 a americké občanství dostal až někdy roku 92
Reagovat
Jan
Jestli Lendl schválně mluvil s přízvukem a nemusel, tak máš právo to napsat. Co na tom. Dnes už je to stejně jedno.
Reagovat
carolyn
A to o tom že je to trapné, jsem se nechala trochu unést :-) znám několik lidí žíjcí v cizině, vím že někteří z nich to na veřejnosti dělají že mají silný přízvuk a pak doma mluví normálně a to trapné je. Ale nějak se mi to v myšlenkách slilo dotoho příspěvku a vyznělo to tak jak to vyznělo, tak za to se omlouvám, prostě to bylo osobní, tak sorry koho se to nějak dotklo.
Ale to že tomu přízvuku "pomáhají", za tím si stojím.
Reagovat
Jan
Mně se to nedotklo a když s tím někdo pomáhá, za tím si stůj :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to ale není, ty prostě jen zobecňuješ svoji zkušenost a to není košer. Lidi jsou různí. Stejně tak to, že se někdo nikdy nenaučí mluvit cizí řečí bez přízvuku, neznamená, že to nezvládnou jiní. Někdo opravdu snadněji získává návyky v přízvuku. Moje žena, ač původem ze západních Čech, pokaždé když jedeme k mým rodičům na severní Moravu, po víkendu mluví jako rodilý Ostravák a pár dní jí pak po návratu trvá, než zase začne mluvit "normálně".

To byl myslím i Ivanův případ. On se rozhodně nechtěl stát Američanem, nechtěl ani emigrovat, o československé občanství ho připravily komunistické úřady proti jeho vůli. Vlastně se stal Američanem z donucení, tak nevím, proč by si na něj chtěl hrát, zejména takovým dětinským způsobem.
Reagovat
Jan
Dělám si jen legraci, nechci se tě dotknout.
Reagovat
a.magerova
No Chalupáři jak Chalupáři, ale Tom a Jerry přišel po podepsání Několika vět Hanou Zagorovou o písničku a to mě žralo víc :-/
Reagovat
a.magerova
Reagovat
a.magerova
Ještě dodatek k mluvě Tvé ženy:
Řekla bych, že po víkendu s Tvými rodiči mluví zcela normálně a po pár dnech začne mluvit "normálně" :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo, taky to pamatuju, jak si hrál na Američana. To mě mrzelo. To Navrátilová mluvila perfektně vždycky!
Reagovat
Stan_Borowitz
Špatné úmysly hledají v druhých obvykle ti, kdo je sami mají v podobných situacích. Existuje na to dokonce hezké rčení: "Podle sebe soudím tebe"...
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych řekl, že v Ostravě mluví "normalně", zpátky se mnou "normálně" a když odjede do Plzně, kde prožila celé mládí, tak začne mluvit "normááálně".

Ale taky je možné, jak tvrdí někteří, kteří přece vidí druhým do hlavy, že si prostě jen chce hrát na Ostravačku...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist