Lendl se trénování nevzdává. Ale musí na to být správná chvíle, řekl

16. 10. 2014, 23:15
Aktuality 50
Legenda Ivan Lendl neplánuje v blízké době návrat do trenérské role. Bývalý první hráč světa, který začátkem týdne odmítl nabídku na spolupráci s aktuální českou jedničkou Tomášem Berdychem, to řekl na tiskové konferenci v Miláně před startem veteránského turnaje.
Profily hráčů
Ivan Lendl

"Bavilo mě to natolik, abych o tom zase uvažoval, ale momentálně si užívám hraní a toho, že mám o něco více volného času," řekl Lendl, jenž v březnu ukončil úspěšné angažmá u britského tenisty Andyho Murrayho. Toho vloni dovedl k historickému triumfu ve Wimbledonu a o rok dříve ke zlatu na olympijských hrách a titulu na US Open.

"Ale člověk nikdy neví. Vždycky jsem měl za to, že na to musí být správná situace a správný čas. Může to být za šest měsíců nebo třeba za čtyři roky," prohlásil o své trenérské budoucnosti osminásobný grandslamový šampion s tím, že ve svém věku už nechce trávit na cestách 25 týdnů v roce.

V Miláně se s Lendlem představí i Goran Ivaniševič a Michael Chang, kteří v současnosti s tenisty ze světové špičky spolupracují, či John McEnroe. Ivaniševič letos dovedl chorvatského krajana Marina Čiliče k titulu na US Open, Američan Chang stojí za vzestupem Japonce Keie Nišikoriho. Ani McEnroe nevyloučil, že by se dal na trenérskou dráhu, s nikým ale o angažmá nejedná.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

50
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já nevím proč to někdo tak prožívá. Trošku ho chápu, že ho už nebaví odpovídat na ty samé otázky. Prostě má teď dovolenou a hotovo, až bude chtít zase bude trénovat. Navíc má v tenisovém světě takové jméno že nebude problém si "najít" práci. A i kdyby se rozhodl třeba za rok věřím, že i Tomáš by na něj počkal.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš nemá čas čekat. Už teď to bylo skoro pozdě.
Reagovat
smazaný uživatel
muze me nekdo vysvetlit jakozto cloveku ktery sleduje berdycha jen vysledkove proc ma tento super nesympaticky tenista prezdivku Rebel?
Reagovat
VlS
Nemůže, to se vysvětluje jen těm, kterejm je sympatickej :-)
Reagovat
blixa
Když ho sleduješ jen výsledkově tak jak víš že je supernesympatickej ?
Reagovat
smazaný uživatel
Dobre no, budem slovickarit. Napsal sem to spatne. Sleduju ho jen vysledkove, pripadne minimalne v tv pri zapasech a znam jen jeho vyjadreni ktere se ke me dostanou aniz bych chtel. Ale nezajimam se co pise na fb, twitter a podobne...A z toho co vim tak ho opravdu nemuzu nazvat rebelem
Reagovat
smazaný uživatel
pokud si pamatuju, tak to Rebel bylo myšleno trochu ironicky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vždyť tě nikdo nenutí ho tak nazývat. Už to tu bylo s Fandinou a nechce se mi to opakovat, takže stručně. Pár lidem se toto oslovení líbí a chtějí ho používat. Není to snad nic urážlivého a je to myšleno i trochu ironicky. Nikoho tito lidé nenutí, aby to označení používal taky nebo aby za každou cenu pochopil jejich pohnutky, proč se jim to líbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Velice zbytecny koment tvuj....ja sem nerekl ze me nekdo nuti, ja sem jen chtel vedet cim si to vyslouzil. Ptz kdyz to osloveni vidim tak je me jeste nesympatictejsi (ikdyz nvm jestli to de) ....a uz sem si nasel co k tomu rekl Vlk. Ale nic sem se z toho nedovedel
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně že tvé komentáře jsou tak podnětné.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem ti to jednou vysvětlila. Pokud to nejsi schopný pochopit, tak máš smůlu.
Reagovat
VlS
Ale dyť on nechce nic vysvětlit, chce rozpoutat debatu, kde po 365 napíše, jak dělal pssst na diváky, nepodal ruku Almagrovi a háda se s rozhodčími.
Reagovat
fera
jasně souhlasím...
Reagovat
smazaný uživatel
:D ani 1x sem to nerekl, ale to je fuk, treba tonepodani ruky byl vrchol trapnosti, to je pravda....to psssst na nadalovi fans neresim, poskrabprdel je krysa
Reagovat
smazaný uživatel
:D ani 1x sem to nerekl, ale to je fuk, treba tonepodani ruky byl vrchol trapnosti, to je pravda....to psssst na nadalovi fans neresim, poskrabprdel je krysa
Reagovat
freeteepek
Za čtyři roky bude pro Tomáše pozdě. Lendl tohle věděl už před jejich schůzkou. Mít celý rok dovolenou musí být jistě zábavné. Také bych si to užíval:-)
Reagovat
Jan
Za 4 roky nebude mít možnost trénovat žádného schopného Čecha. Po Tomášovi tam nikdo není. Je to škoda. Je otázka, jestli by si to Lendl pak vyčítal.
Reagovat
Fandina
Pořád je tu mladý Jirka Veselý a podle mě ještě svoje neřekl Adam Pavlásek. Neviděla bych to tak černě.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, že tohle by byla zpráva, která by nahrávala spekulacím o spolupráci s Tomášem. I kdyby se k tomu rozhodl za 6 měsíců. Osobně si myslím, že už trénovat nebude, ale třeba se pletu. V to, že bude trénovat Toma, v to ale opravdu nevěřím.
Reagovat
smazaný uživatel
S Rebelem to dopadne skvěle, letošek nějak došolíchá v květovaném nebo jiném ohozu, ale příští rok nastoupí super Berďa, vyhraje GS, dva tituly, porazí konečně svoje noční můry Nadala a Djoka a celý svět bude zírat, kdo že je to vlastně ten Rebel, nejnesympatičtější hráč na okruhu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Výborný plán. Jsem pro :D
Reagovat
Chrenda
Já furt nechápu, proč tu kdekdo píše, že je Tomáš nejnesympatičtější hráč na okruhu. Co je to za blbost? Je to introvert a nikde se nepředvádí. Co je na tom nesympatického? To takovej Gulbis to je ko..t nesympatickej, velkohubej, co ho..o umí, ale jen se vytahuje nebo Fognini, co to je za ho..do. Tomáš je slušnej tichej kluk, sympatickej.
Reagovat
FulnekUltras
do chvíle, než začne v hodně dobře bodově i finančně dotovaném zápase prohrávat...
Reagovat
gigin
Jasně, Chrendo :-) něco jako ty... S tím Gulbisem máš taky pravdu. Ten jejich poslední mač nebudem vzpomínat.
Reagovat
Stan_Borowitz
proč je někomu výrazně nesympatickej, ale moc to nechápu třeba ani u Federera, který je ze švýcarské podstaty taky spíše introvert.

Ale to bude asi tím, že lidi obecně dávají přednost sluníčkům, srdíčkům a smajlíkům, roztomilým kukučům a žvatlání, bez ohledu na to, jak falešné to vše může být. Stačí se podívat do jiné kategorie showbusinessu, a když člověk vidí úspěchy "umělců" jako je Lucie Bílá nebo Tomáš Klus, tak je hned doma...

Na druhou stranu ještě víc nechápu označení Rebel. V čem jako je monacký majitel českými odběrateli elektřiny bohatě dotovaných fotovoltaických elektráren Berdych rebel? Je snad Rittig taky "Rebel"?
Reagovat
smazaný uživatel
S Lucií Bílou souhlasím, Klus mi až tak nevadí. Musíš se zeptat Vlka, já to chápu tak, že je Rebel právě proto, že není sluníčko, úsměv, nežvatlá, není komikem, moc se neusmívá, dost lidí z něho dělá právě nesympaťáka. A že je majitelem všeho možného já neřeším, je to jeho věc, dostal možnost, tak jí využil, jako by to udělali jiní, jenže právě proto, že tu šanci nemají nebo se ve světě boháčů nepohybují, o to víc závidí, drbou a pomlouvají. Typicky lidské. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Mne ze závisti podezřívat nemusíš, když budu chtět, tak si váš kúpim všecky. Ale neboj sa, nic nebude. Zatím.

Spíše je mi to u TB líto, že se k něčemu takovému snížil, když si evidentně umí na sebe vydělat i jinak než taháním peněženek z kapes jiných (vesměs pohříchu chudších než je on sám). O nic jiného u FVE totiž nejde. A omlouvat krádež tím, že kradou i jiní, je přece nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tebe z ní určitě nepodezřívám, neboj, a čekám až to tady konečně koupíš a doufám, že dostanu nějaké protekční teplé místečko :D Podívej, já do jeho aktivit nevidím a přiznám se, že to nezjištuju, takže nevím, co je pravda a co ne, takže jestli TB krade nebo ne, v tom se s tebou přít nemůžu a ani nechci, když nevím podrobnosti. A tobě ty miliony satelitů, bazény a vidle na prachy přeju :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Já si teda osobně myslím, že ho do toho někdo neveksloval. Jak říkám mi ho spíš líto, že se nechal do toho tunelu tisíciletí zatáhnout, když je mi jinak docela sympatickej.

O tom, že koupím TP a udělám tady konečně pořádek jak Babiš ve státě, přemýšlím už delší dobu. Problém by to nebyl, klukům by se určitě protočily panenky z těch nul na konci, co by za to mohli dostat. Ale já investuju do jiných věcí, ty virtuální majetky mi nic moc neříkají. Teď se třeba rýsují zajímavé možnosti v oblasti energetiky u mých dobrých přátel z Lockheed Martin. A půjde to i bez dotací, to bude aj Andrej čučet!
Reagovat
Fandina
Doufám, že se nejedná o sluneční energii ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Ne, i když proti sluneční energii nic nemám. Vlastně to s ní v principu souvisí, když tak nad tím přemýšlím. Takové malé sluníčko třeba v garáži. Ale nikdo to nebude muset dotovat. Musím teď běžet na trénink, tak nechávám prostor fantazii a kolegovi Googlu...
Reagovat
Fandina
Ale víš, že bys neměl, předem prozrazovat záměry, nikdy nevíš, kdo kde a co čte ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak já už si můžu dovolit být filantrop a dobré nápady přenechat jiným. Neboť mně už nejde o peníze, ale o to - jak moudře praví inženýr Prokop v závěru klasického románu velkého českého spisovatele - "aby to svítilo a hřálo"...
Reagovat
Fandina
Tak to je super přístup a to tě ctí, nádhera a fandím ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
Pocem, uz na tom pracuju, takze bud na pul, nebo mi nelez do zeli.
Ps:lincivat budu ja.
Jakmile to koupim, zjistim si ip adresu, osobni udaje nekterych dotycnych a za poolatek 1 kc ostatnim budu prodavat.
Reagovat
Stan_Borowitz
ale ty osobní údaje nebudeme prodávat, ale rozdávat zadarmo v Praze u výstupů z metra. Jako koblihy.
Reagovat
tito
Asociovat s pokleslými lidskými vlastnostmi to, že se lidem nelíbí, že privilegovaná skupina ve své podstatě stále nomenklaturních kádrů dělá z chudých ještě chudší a že se některé politické strany chovají jako franšíza na tunelování veřejných financí, je sakra šlápnutí vedle.
Reagovat
Stan_Borowitz
Palec hore!
Reagovat
Stan_Borowitz
Už jsem zpátky, lije, tak byla hala. To je zase nezvyk!

Obecně souhlas, akorát bych byl v českém, potažmo evropském kontextu opatrný v používání termínu "chudý", protože v Evropě chudoba prakticky neexistuje.

Řekněme ale, že v případě FVE (a mnoha dalších podobných tunelů) někteří bohatší rozmnožují své bohatství na úkor ostatních, což je obzvlášť zavrženíhodné zejména proto, že ti ostatní jsou povětšinou chudší než oni. Tak to vidím já.
Reagovat
spaniel
Ja taky myslím, že je to jak jsi psal... Má poradce a někdo mu prostě řekl, že je to dobrá investiční příležitost a on jen někam naškrábal podpis. Kdoví jestli šel do detailů, nebo jeslti chápal o co jde. Je ale samozřejmě možné, že ano a je mu to fuk (přístup Monaco)
Reagovat
smazaný uživatel
Jde o to, aby ho pak taky někdo chtěl.. :)
Reagovat
Fandina
třeba si připravuje půdu ... úsměv
Reagovat
Jan
Lendl to nepotřebuje, aby někoho trénoval. Vyděláno má, pro něj to je spíš zábava. Nebude-li ho nikdo chtít, určitě mu to žíly trhat nebude. Zase vzhledem k jeho slavnému jménu bych se divil, že by ho nechtěl vůbec nikdo.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho teda nechci a to je co říct :)
Reagovat
Jan
Abys pak neprosila. Víš kam by tě mohl dovést ? :)
Reagovat
Fandina
Ivane. Říkám to pořád. S Berďou se ještě dohodněte. Super info!!!
Reagovat
spaniel
Doufam ze McEnroe zacne trénovat Fogniniho :D
Reagovat
hatatytla
To by byl duet :), ale byli by myslím úspešní. Kdyby uměl vylepšit jeho servis plus častější přechody na sít, Fogna to v ruce má, tak by z toho byla minimálně
top 10. Jenže Fabio se radči bude plácat tam kde je a myslet si že je cool.
Reagovat
spaniel
Buď to, anebo by se na prvnim tréninku umlátili raketama.
Reagovat
Stan_Borowitz
John už je v klídku, má za sebou kurz sebeovládání u Jacka Nicholsona...

https://www.youtube.com/watch?v=ea2TgSCs03Y
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist