Lendlova premiéra na veteránském okruhu: porážka a zranění

4. 10. 2010, 13:11
Aktuality 0
Ivanu Lendlovi nevyšel podle představ první start na okruhu tenisových veteránů ATP. Bývalý první hráč světa o víkendu v Paříži nejdříve prohrál se Švédem Matsem Wilanderem 4-6 3-6 a v utkání s Johnem McEnroem z USA se za stavu 4-6 2-3 zranil.
Ivan Lendl

Padesátiletý Lendl zahájil turnaj soubojem s Wilanderem, kterého v kariéře porazil v 15 z 22 vzájemných soubojů, ale mezi veterány prohrál. Přesto byl ostravský rodák spokojený. "Se svou hrou po tak dlouhé době určitě," řekl Lendl serveru ATP Champions Tour.

"Nejsem zklamaný. Dlouho jsem nehrál a pak není možné přijít a být skvělý. Je to normální proces," uvedl Lendl, který se letos vrátil k tenisovým zápasům po 16 letech. "Diváci si to určitě užili, Mats zahrál hodně dobrých míčů a byl to dobrý duel."

Wilander, v poslední době především komentátor grandslamových turnajů, Lendla ocenil. "Myslím, že nám chyběl," řekl Švéd a vtipkoval, že bylo hezké vidět Lendla na kolenou. "Po těch porážkách to byla malá odveta. Bylo dobré ho vidět trpět, unaveného, ale on se usmíval. A přitom jsem ho chtěl vidět brečet," uvedl Wilander.

V druhém utkání skupiny B nastoupil Lendl v očekávaném duelu proti McEnroeovi. Dramatický první set vyhrál Američan a ve druhé sadě si Lendl natáhl sval, když se natahoval po returnu za stavu 2-3.

"Musím říci, že mě opravdu překvapil," řekl bouřlivák McEnroe. "Podával vážně dobře a měl pár dobrých úderů, což jsem mohl očekávat, ale dlouho jsem ho neviděl," dodal.

McEnroe turnaj v Paříži nakonec vyhrál. Wilandera zdolal 7-5 6-4 a ve finále porazil domácího tenistu Guye Forgeta dvakrát 7-6.

Lendl turnajem v Paříži zahájil podzimní exhibiční sérii. Otázkou je, zda plán dodrží. Hrát byl měl již 6. až 8. října v Kuala Lumpuru, 31. října v Budapešti a české fanoušky by měl potěšit 5. listopadu zápasem se Švédem Björnem Borgem v Ostravě.

pva, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist