Letos už 15 zápasů a 3 turnaje neporažen! Nadal počtvrté vyhrál turnaj v Acapulcu

27. 2. 2022, 08:04
Aktuality 184
ATP ACAPULCO - Rafael Nadal v 35 letech prožívá nejlepší vstup do sezony. Přemožitele letos nenašel už v 15 zápasech a na 3 turnajích v řadě. Po triumfech v Melbourne (ATP 250 a Australian Open) ovládl počtvrté v kariéře podnik ATP 500 v mexickém Acapulcu, kde ve finále porazil 6-4 6-4 Brita Camerona Norrieho a získal celkově 91. titul.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal se na začátku roku vrátil na kurty po bezmála půlroční pauze zaviněné zraněním nohy, které ho prý málem zpátky na kurty nepustilo. Přípravu na sezonu mu navíc zkomplikovala nemoc Covid-19.

Přesto teď 35letý Španěl zaznamenává svůj nejlepší vstup do sezony. Letos vyhrál všech 15 zápasů a překonává vítěznou sérii ze začátku roku 2014, kdy našel přemožitele ve 12. utkání sezony.

Po lednových triumfech v Melbourne na turnaji ATP 250 a na Australian Open, na kterém získal rekordní 21. grandslamový titul, vyhrál i turnaj ATP 500 v Acapulcu. V Mexiku v konkurenci pěti hráčů Top 10 neztratil ani set.

Nadal potvrdil roli favorita proti Američanům Denisi Kudlovi, Stefanu Kozlovovi a Tommymu Paulovi, v semifinále vyřadil nastupující světovou jedničku Daniila Medveděva a ve finále zastavil osm zápasů neporaženého Brita Camerona Norrieho.

Ve druhém setu sice Nadal přišel dvakrát o podání, ale větší komplikace řešit nemusel a zvítězil po téměř dvou hodinách hry 6-4 6-4. Ani ve čtvrtém vzájemném duelu tak neztratil ani set.



"Podmínky dnes byly hodně těžké, bylo velké dusno. Cameron je dobrý a chytrý hráč, umí dostat soupeře pod tlak. Ale když mi dal šanci, využil jsem ji," pochvaloval si rodák z Mallorky. Ve světovém žebříčku si v pondělí polepší o jedno místo na čtvrté.

Sobotním ziskem 91. titulu v Mexiku se na tři přiblížil v historickém pořadí třetímu Ivanu Lendlovi (94). Nejúspěšnějším je Jimmy Connors (109) před Rogerem Federerem (103), jenž od loňského Wimbledonu léčí operované koleno.

Nadal v Acapulcu navázal na triumfy let 2005, 2013 a 2020. První dvě trofeje slavil ještě na antuce.



26letý Norrie minulý týden triumfoval v Delray Beach a v Acapulcu i díky skalpu světové čtyřky protáhl vítěznou šňůru na osm zápasů. Na Nadal už ale nestačil a devátou výhru během jedenácti dnů nepřidal.

"Myslím, že jsem neodehrál špatný zápas. Ale Rafa v důležitých výměnách ukázal své umění a zaslouženě vyhrál. Já mám za sebou dobré dva týdny, které mi dodaly sebevědomí do dalších turnajů," řekl 12. hráč světa Norrie, který už pokukuje po elitní desítce.

Tsitsipas má první deblový titul
Stefanos Tsitsipas si v Acapulcu spravil chuť alespoň ve čtyřhře, ve které zaznamenal premiérový triumf. 23letý Řek slaví na druhé společné akci se 40letým Španělem Felicianem Lópezem, ve finále přehráli 7-5 6-4 deset zápasů neporažený pár Marcelo Arevalo a Jean-Julien Rojer.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.678.065 dolarů
sobotní výsledky (26. 02. 2022)
• Dvouhra - finále •
Nadal (6-Šp.) - Norrie (Brit.) 6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •
F. López/Tsitsipas (Šp./Řec.) - Arevalo/Rojer (4-Salv./Niz.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

184
Přidat komentář
Mantra
To bylo ložené, jak dal Medvídka, nejsem tak ani tak, ale je to Král smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile Bylo to pěkný
Reagovat
brixner
Ale hvovno, je to deviant!!!
smilesmilesmile
Reagovat
turista
Sype. To není jinak možný.
Reagovat
brixner
Jestli jo, tak se to jednou ukáže! A to pak vodevzdá těch sedum(?) pohárů z finále Rogerovi a voalá - máme tu GOATasmile
smile
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ty jsi fakt no nevím jak to slušně říct. Půl roku jsi tu pobíhal a v každé diskusi o něm ho posílal do důchodu, psal jsi jak je odepsaný. On na sobě měsíce makal, aby se dostal zpátky a povedlo se mu to. A reakce takových jako jsi ty? Dehonestace nejhlubšího zrna. Hnus vážený smilesmilesmile
Reagovat
RF46
Rafa spal, ze pred AO prakticky netrenoval...jen tak pro poradek.
Reagovat
dappe
Pár dnů zpátky si napsal, že Contador sypal o sto šest. Na otázku dál si již samozřejmě neodpověděl. Zkusím to tedy ještě jednou, na základě čeho si to napsal?
Reagovat
Rafaeoli25
Možná jsem neměl psát o sto šest, ale usvědčen byl nebo ne? A já myslel, že v tomto světě se ještě stále vše hodnotí na základě průkazných faktů a důkazů. Kde byl usvědčen Nadal, něco mi uniklo?
Reagovat
dappe
U Nadala nejde o to z čeho byl usvědčen, ale na co vše má výjimky. To, že máš povoleno brát pro ostatní zakázané látky, je ve vnímání řady lidí stále doping. A je to tak správně. O to ale nejde. Jde mi o to, že přijdeš s příkladem z jiného sportu a bez problému ho takto označís. Přitom o tom nemáš sebemenší informace.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale mám, jen jsem už alergický, že se vše vytahuje jen proti Nadalovi. Nemá smysl o tom pořád dokola diskutovat, ať si to tedy každý bere jak chce. Podstatné je, co říká ATP i všichni, kdo o tomto rozhodují, když se to někomu nelíbí ok, jeho pohled, jeho právo.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně když chce někdo zpochybňovat jeho úspěchy a chce ho nazývat podvodníkem, nechť tak činí. Mě těší, že pro legendy jako Borg, McEnroe, Laver, Sampras a další je úžasným hráčem, před jehož schopnostmi smekají, to je pro mě podstatné. Řekl někdy někdo z nich ale pozor, doping? Neřekl.
Reagovat
smazaný uživatel
Mas informácie, ze sa to tyka aj sucasnosti?..

Vynimka skor jednorázová v roku 2009, nevidim dovod preco to stále omielat este aj v 2022.

Tym padom berie doping aj Kvitová, Serena a ostarnich 10 tenistov zo stovky. Treba hovorit o menach ako skupine, aby ro neposobilo tendečne.
Reagovat
dappe
Výjimka trvá určitě, jestli jí využívá nevím, to asi ani nebude možné zjistit.

Já souhlasím s tím, že je to problém daného sportu, samotný hráč za to víceméně nemůže. Ale asi se dá chápat, že to může lidem vadit.
Reagovat
Rafaeoli25
Podle toho, co jsem zatím letos viděl, to vypadá na průlomovou sezonu u tří hráčů - FAA, Alcaraze a Norrieho, měli by se všichni tři usadit pevně v první desítce smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě k Veselému, já mu tentokrát věřím, doufám, že to nebude jen ta jedna vlaštovka a že to jaro udělá daleko víc turnajů. Nečekám, že najednou bude stabilní a všude půjde do čf a dále, ale na solidní výsledky by mohl dosáhnout a dostat se zpět do třicítky určitě. Snad to má v hlavě konečně srovnané.
Reagovat
brixner
Vlašťovka to nebude, něboj, vrchol příde na FOsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Finále s Nadalem? No proč ne smile
Reagovat
brixner
Dovedeš si představit to čóro móro, kdyby to tak dopadlo? A J1rka by dal Vámose ve třech? Když já si todlencto představim, tak mám ztopor
smile
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Mayo
Vamos smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ty jsi obvykle takový..jednoslovný smile
Reagovat
brixner
Bo neni čas, pičosmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
brixner
"Voni tam prej mluvěj sprostě!"
-"Piču..."
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Abych diskusi ještě posunul dál - na čem záleží mně, co je důležité pro mě. Ne, není to to, jestli bude mít největší počet GS titulů, jestli bude považován za GOATa. Nejcennější je pro mě celá jeho kariéra, plná vzletů a pádů, kterou s ním člověk prožíval a mnohokrát si říkal, tak tohle už nepůjde, to je asi konec. A on znovu vstal, vrátil se a udělal svým fanouškům radost, ukázal, co všechno je možné. A tomu se žádná čísla vyrovnat nemůžou, těmto nádherným pocitům a emocím. Opravdu si hlavně užívám to, že vůbec hraje, že ho to pořád baví s tím samým zaujetím jako před už skoro dvaceti lety a že to snad ještě nějakých pár let vydrží smile
Reagovat
RF46
Rafa bude hrat a vyhravat jeste v 60ti, fanatici budou obdivovat jeho skvelou formu. Tak snad mu to neznici zdravi. Vlasy pozbyl a spermie ma snad zamrazeny.
Reagovat
Rafaeoli25
Já budu rád, když to bude jen do těch čtyřiceti, ale v plné síle smile
Reagovat
brixner
V šedesáti už neudržim v sobě ani kabelsmilesmile
Reagovat
paddy
smile
(Weakest of All Time)

Ano, je to tak, máme tu nejslabší období v historii tenisu.

Rok 2022 si všichni tenisoví fanoušci budou pamatovat jako rok, kdy pro zisk titulu nebylo nutné vyhrát, ale stačilo přijet. smile

Absence jakékoli konkurence znamená, že příští týden se světovou jedničkou (s málo body) stane Medveděv, což jen potvrzuje WOAT éru.
Reagovat
Rafaeoli25
A s kolika body se stal v roce 2017 jedničkou Nadal například, vzpomeň si..
Reagovat
Rafaeoli25
Nadal se v srpnu 2017 stal jedničkou s 7645 body, Medvedev se stává jedničkou s 8645. Co je tedy weaker?
Reagovat
Rafaeoli25
V roce byl jedničkou Roger se stejnými body co teď Medvedev, také weak?
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak co je absence jakékoli konkurence, že nehraje Djoker? A kdyby naopak Djoker hrál a Nadal ne, tak by to také bylo weak?
Reagovat
Rafaeoli25
AO tedy za weak nepovažuji, nepovažuji za weak ani takové Rio se skvělým výkonem Alcaraze.
Reagovat
Rafaeoli25
FAA a Rublev hrají také skvěle, proč snižuješ jejich výkony?
Reagovat
smazaný uživatel
Svetova jednicka vo feb 2022 ale odzrkadluje slaby rocnik 2021. Matematika nepusti.
Reagovat
gocii
no neřekl bych. Furt je to o dost víc než to bývalo. https://www.youtube.com/watch?v=jgZSumjsKzg
Reagovat
paddy
aby diskuze měla smysl, pak se nejdříve musíme zamyslet, proč Lendlovi stačilo na no. 1 necelých 3 tis. bodů, když dnes by to nestačilo ani na top12
smile smile

Medveděv již 5 měsíců nevyhrál turnaj! GOAT smile
Reagovat
Rafaeoli25
No, jo když někdo nezná historii bodování je to těžký. Jinak Medvěd sice nevyhrál nic půl roku, ale zase je stabilně buď ve finále nebo v sf a to se počítá.
Reagovat
gocii
Tak nejde mi zrovna o devadesatky, ale o roky 03/04 kdy stacilo taky relativne malo roddickovi a tak. Tam bych rekl ze to nebyla zrovna extra silna top5
Reagovat
paddy
Nový systém rankingu platí od r. 2009

smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Nevyhral, ale to sa vôbec nevylučuje s tým, že má najlepšie výsledky. Finále Bercy, TM, AO, to sú body, ktoré nikto nemá. Je to 12 mesačný cyklus, náskok môže zvýšiť, keďže až do augusta nič neobhajuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Petricek tazko nezvláda, to je balzam. Pozerajte nizsie, ako tu šermuje ručičkami nožičkami.

Posledný zúfaly bojovnik, dnes uz kapitulovaného FFF klanu. Prehral si :)
Reagovat
Frantz
A divíš se mu? Po Fedorovi už ani pes neštěkne a když překabátil na sedmilháře z balkánu, tak ho klepne 120 kilovej kvalifikant .]]
Reagovat
Rafaeoli25
Až teď jsem zaregistroval, že Feliciano urval deblový titul. Taky neskutečný chlápek, ředitel turnaje v Madridu smile. Gratulace Feli i tobě smile
Reagovat
Rafaeoli25
Také k něčemu jinému, už jsem to psal dříve v tomto týdnu, nová generace nejmladších - Alcaraz, Baez a Tabilo, to je obrovská síla pro budoucí dekádu na antuce, Alcaraz samozřejmě i mimo ní. Fajn, že se takoví talenti objevili smile
Reagovat
Berny
je tu nekdo kdo byl na nejakem antukovem masters nebo FO jako divak ? rad bych letos jel a mel bych par dotazů. diky moc
Reagovat
Rafaeoli25
Já byl v Monte Carlu přes CzechSportTravel. Úžasný zážitek.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja zvažujem Rím. Mas nejaku preferenciu?
Reagovat
Berny
rad bych videl Rafu a je mi asi jedno kde, spis se divam na ceny, nicmene kamos se kterym jedu preferuje MonteCarlo, takze to zatim vypada na nej.
Reagovat
Rafaeoli25
Monte Carlo mohu jedině doporučit, osobní zkušenost. Kdybyste chtěli, mohli bychom se domluvit společně..rád tam pojedu znovu smile
Reagovat
smazaný uživatel
Rim ma na stranke ceny od 400 eur na QF a dalej, to mi ale pride premrštené, AO mal ceny snad na polovicnej urovni.

Chcem to riesit v nasledujucich mesiacoch. drzme si palce, tiez by som ho rad videl v akcii.
Reagovat
Rafaeoli25
Do toho Monte bys tedy ty nejel? Je fakt, že to bude za chvíli už za dveřmi..
Reagovat
smazaný uživatel
MC je tusim v čase velkonočného vikendu, takže to je pre mna no go :/
Reagovat
Rafaeoli25
Chápu. No ona jsou to krásná mista obě dvě, Monaco u moře, neskutečná malebnost, Řím zase věčné město, miluji ho, to ani nemá smysl porovnávat smile
Reagovat
Rafaeoli25
Je to neskutečné, takový návrat jsem opravdu nečekal ani v těch nejoptimističtějších očekáváních, jedním slovem fantazie. Co si člověk ještě tak může do zbytku jeho kariéry, která snad ještě tři čtyři roky potrvá, přát. No těch přání je ještě pořád dost..

1) Aby se ještě jednou dokázal vrátit na trůn a v šestatřiceti tak napodobil Rogera.

2) Aby se jeho bilance na FO zastavila alespoň na čísle 15, jak mu předpovídal Kuerten.

3) Aby vyhrál konečně Turnaj mistrů, který jediný mu chybí.

4) Aby podruhé vyhrál olympiádu a vyrovnal tím počin Andyho.

5) Aby sehrál alespoň několik skvělých zápasů se svým nástupcem Alcarazem v jejich nejlepších formách, takový střet generací, dvou supertalentů, navíc stejné národnosti, by byl a já doufám, že i bude skvostem kéžby již této sezóny a když ne téhle, tak příštích dvou tří.

Přání čísla 1, 2, 4 a 5 reálná jsou, přání číslo 3 bude velmi těžké dosáhnout, ale když se mu vše sejde, i to se ještě může povést. Každopádně teď je nutné hlavně vychutnávat, co se právě odehrává, je to obrovská satisfakce pro něj i jeho příznivce, kteří už přestávali věřit, on ale všem ukázal, jaký tenista a člověk je. Nikdy se nevzdat, to je motto pro všechny, ne jen v tenisu a sportu obecně. Neuvěřitelný vzor pro mladé, začínající smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě jsem zapomněl na jedno, šesté přání - aby to dotáhl na stovku titulů na okruhu, to je také meta, kterou by měl mít motivaci a ambici dát. Connors je bohužel příliš daleko, ale to nevadí, ať starším legendám alespoň nějaký ten rekord vydrží smile
Reagovat
Berny
Celý zapas Rafy a Medveda jsem nevidel, ale tento dlouhý game ukazuje jak z Rafy se stal naprosto komplexní kreativní hráč, který big pointy řeší servis-volej, winnery atd. Je fascinující jak dokáže skoro v 36 letech měnit a zlepšovat hru..
https://www.youtube.com/watch?v=l9rIxT1hdOc
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutočný decision making a smart play.

Nie je dolezite mat len komplexný skills package, treba ho vediet aj umne pouzivat a je skvele vidiet, ako múdro Nadal na kurte koná.
Reagovat
Rafaeoli25
Ukazuje se, že je prostě velmi inteligentním hráčem a jedincem, který má velkou kapacitu na to, aby mohl svou hru vylepšovat a inovovat. Jen škoda, že se k tomu neodhodlal již tak v roce 2011, 12, ale lepší později nežli nikdy.
Reagovat
Rafaeoli25
Jak zlepšil a inovoval pod Moyou svou hru je fascinující, opravdu. A neustále jí zlepšují dál, tohle prostě nemá chybu smile
Reagovat
Berny
rád bych, aby Rafa vyhral RG, ale jeste vice si preju W, 2017-2019 hrál skoro vsechny zápasy na trave vyborne a je skoda ze jeho posledni vitezny W uz je 12let stary. Na antuce bude hodne nebezpecnych souperů jako Cici, Zverev, mozna Thiem atd. Na trave stale plati, ze umi jen BIG4, z čehož 2 uz prakticky nehraji.. pojdme si pro 3tí wimbledon !
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim..W. je vykradnuty na konkurenciu, ten sa Nadalovi s Djokovicom vyslovene ponúkajú.

Inak, sranda ako Nadal kopíruje a navyšuje Federerove uspechy. Ten sa v 2017 v 35r zazracne vrátil a mal skvelu snuru. Vraj historický počin. No áno, ale len do doby, dokým nemal 35r aj samotný Nadal..:)
Reagovat
Rafaeoli25
No ale ještě by to chtělo vyhrát i to IW, aby tento návrat neměl chybu smile. Když se mu povede i tenhle čtvrtý korálek, tak už to bude naprostá bomba smile
Reagovat
Berny
ja jako velky fanda nadala jsem v roce 2017 pri rogerove jizde neveril ze rafa v jeho veku bude schopen neceho podobneho.. a ono se to furt deje a nekonci.. nicmene na druhou stranu se docela bojim az to skonci a doufam ze s uctou.. na druhou stranu si nemyslim ze bude chtit rafa skoncit stylem jako SAMPRAS - vyhral jsem a zitra koncim. Tak uvidime.
Reagovat
Rafaeoli25
Taky nemyslím, otázka je, kde bude chtít končit. Otázka kdy je myslím jasná, určitě nejdříve po sezóně 2024 a jestliže tohle platí, tak se bude loučit dle mě na FO 2025, no a druhá varianta je, že bude chtít hrát do čtyřiceti a pak se rozloučí na FO 2026, možná dojede celou sezónu a bude to na TM, to také připadá v úvahu, každopádně nejbližší termín je červen 2025.
Reagovat
smazaný uživatel
Na styl Samprasa to zrejme nebude. Ja tam stále vidim ten rok 2024, kedy su na jesen OH na dvorcoch RG.

Kedy Nadal skončí, to je urcite priamo zavisle aj nad faktom, kedy skonci Djokovic :)

A to je dobre pre fans oboch taborov, ze sa tito dvaja budu stále motitovat, lebo kazdy jeden z nich chcem mat Goat GS rekord.

Kazdopadne, pre nas je super lichotivé, aku vykonnost Rafa v 35r má.
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt si nemyslím, že to bude v roce 24, nejdříve to vidím na FO 25. Musel by laborovat se zraněním nebo úplně ztratit motivaci, pak asi ano, ale jinak ne.
Reagovat
smazaný uživatel
November 2024 je v podstate za 3 roky. Podla mna je to triezvy dátum.

Nechcel by som aby odchádzal nedostojne na sposob 0:6 Federera.

Do 2024 mu verim, ze moze miesat karty minimálne na Antuke, hoci dnes ich miesa aj mimo svoj povrch.
Reagovat
Rafaeoli25
Já si fakt myslím, že když bude vyhrávat alespoň na antuce, tak bude chtít hrát až do roku 26. Záleží na výsledcích, musí něco příští rok a ten následující vyhrát, myšleno velkého, pak ho v roce 25 určitě uvidíme.
Reagovat
Ereinion
Záležet bude hlavně na zdraví...motivace předpokládám bude, protože Djokovič evidentně jen tak končit nehodlá
Reagovat
turista
Tohle Djokovič jen tak nenechá.
Reagovat
Rafaeoli25
Nenechá, i já se těším, že ten souboj bude ještě zajímavý, každopádně já jsem šťastný i tak, Nadal mi udělal takovou radost, že mě nějaká čísla a co bude za dva tři roky aktuálně fakt nezajímá smile
Reagovat
Marduch
Presne. Užívej uspechů! Co se Djokarny týká, tak si vůbec nejsem jistej, že má stále chuť vrhnout se "zpátky" do goatrace. S tím "v klidu kvůli ockovani ozelim velký turnaje" mě překvapil. Po událostech kolem AO mi připada nejak jinej, mozna ho ta detence a vše co dělo kolem včetně kritiky a (veřejné) nepodpory od hráčů donutilo k pochybam, jestli si úzce zamereny svet tenisu pro něj zaslouží být takovou vášní a (vedle rodiny) jedinym útočištěm. Uvidíme.
Reagovat
Rafaeoli25
Všichni tři jsme zareagovali ve stejnou minutu, skoro vteřinu! smile
Reagovat
RF46
Jako kdyz Baca svolava ovce smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já jsem ale beran smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ale bača Forehand to zní vtipně, to se ti fakt povedlo smile
Reagovat
Hypertac
Stalo za to vstávat v neděli i sobotu tak brzy. V tomhle posranem světě je super, že aspoň něco stojí za to a Rafa je neskutečný bojovník, co už měl 10 let dle některých odborníků jezdit na vozíku. Vamos El Matador!!
Reagovat
Rafaeoli25
No je to jako balzám na duši dnes číst sáhodlouhé diskuse a komentáře z let 2009, pak 2012, 2016 a naposledy z loňska, jak je odepsaný, marný, jak by měl končit, aby si nedělal ostudu atd. To byly kilometry takových komentů, že by na jejich přečtení člověk potřeboval málem celý víkend. Tak mě těší, jak se pletli a jak dnes jen nevěřícně zírají smile
Reagovat
smazaný uživatel
Sebavedomé, rýchle, agresívne s dobre písajúcim servisom a skvelym pohybom. Tento turnaj sadol Rafovi náramne. Uz dlho nehral Rafa udery s takou dlzkou, presnostou s minimom UE. Nemusime chodit daleko k dovodu preco hra dnes tak super uvolnene. AO22 bol kariernym zivotabudičom.

Vyhrat 3 turnaje na harde za sebou; myslim, ze to sa Nadalovi podarilo len raz v roku 2013. Hoci to onehdy boli turnaje vyssej kategorie, počin z roku 2022 je snad este viac obdivuhodný.

Zapas ako taky mal najma v prvom sete perfektnu uroven. Norrie pozitivne šokoval, pamatam si ho ako drevo, ale vyrazne sa zlepsil. Ostre lavacke FH crossove vymeny davali Nadalovi zabrať, nastastie bol v nich o maly kusok lepší. Hoci Rafa s lavakom dlho neprehral, prakticky v kazdom zapase je to tesné.

Uz dnes je isté, ze ak sa Nadal nezrani a odohra plnu sezonu, bude to podarena sezóna. Uvidime, co prinesie buducnost, ale turnajová stovka by nemusela byt nedostižná. Chcelo by to však vyhrat par turnajov počas antukovej sezóny, nech má Rafa co najlepsiu vychodiskovu poziciu. Bravo Rafa, si najlepsi. Petrika s kokopytkom moze slak trafit.

Hard session 2022
ATP250 - smile
ATP500 - smile
ATP1000 - ?
GS - smile
Reagovat
Paixx
Nejlepší na tom je, že když se vydaří antuková sezóna, což je za mě RG + minimálně 2 další antukový tituly, tak budeme moci hovořit o jedný z nejlepších Rafových sezón, samozřejmě za předpokladu, že by to doplnil Rafa ještě nějakým titulem z hardu Masters 1000, nejlépe IW nebo potom v USA.

Zároveň se nabízí poměrně velká šance i na US open nebo ve Wimbledonu, kde stále nastupující generace ničím nehrozí. Takže v tuhle chvíli jsou ty vyhlídky hodně nadějné.

Všechno samozřejmě za předpokladu, že Rafa zůstane zdravý
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som uz extra focusovany na GS, vlastne tak ako to vnima cela, kedysi Big3, dnes Nadal s Djokovicom.

Antukova sezóna bude teda uspesna so ziskom RG, ak k tomu prida este dva iné turnajove triumfy, tak to bude bonus. Zaroven dufam, ze Rafa na antuke aj prehrá, prehry vzbudzujú ostrazitost, dlha vitazná snúra "ukolebáva".
Reagovat
Paixx
Pravda, ideální příklad jsou sezóny 17,18 a 19, kdy vždy prohrál celkem brzo nejčastěji s Thiemem, ale pak na RG vypadal neporazitelně

Jinak samozřejmě, hlavní jsou GS, ostatní je bonus navíc, ale myslím, že Rafa má tu stovku trochu v hlavě, ikdyz to neříká nahlas
Reagovat
smazaný uživatel
V januari mal 88 turnajovych vitazstiev a trochu som sa obaval, aby na tomto cisle neskončil.

Dnes je február a Nadal má 91..:)
Reagovat
Rafaeoli25
Tu stovku by měl dát, pokud bude zdraví alespoň průběžně držet.
Reagovat
Berny
slovo prubezne drzet v rafovem podani jeho strastiplne kariery zni docela funny :D zajimalo by me co byl treba sezona 2018, kdy podle me mel formu na 3 GS a nakonec z toho bylo 1 RG.. protoze mu tak trochu prubezne obcas drzelo.. ale realne odehral 8 turnajů :/
Reagovat
Rafaeoli25
Průběžně držet znamená, že nebude vynechávat cca dvě třetiny sezóny jako loni, asi tak smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jj; o tomto to celé v Nadalovej kariere je.

Nadal odohral len 63GS, hoci prvy uz v 17r mam pocit. To je sialená absencia, plus kopec z nich skrečoval.

Neskutocne, ze s tymto hcp dokazal 21x triumfovat a k tomu pripisat 5 koncorocnych jednotiek. Kuriozitka
Reagovat
Rafaeoli25
Rychle jsem to ted počítal, vychází mi, že mohl odehrát asi 78 GS, takže nestartoval na 15, což je dost, plus ty skreče. 21 GS z tak malého počtu je tudíž amazing.
Reagovat
Rafaeoli25
Sezóny 2018 je škoda, měl na to vyhrát klidně tři GS, hlavně Wimblu dodnes lituji, to bylo o jednom míčku a měl to dát. Na druhou stranu, člověk opravdu nemůže chtít vše, musíme být spokojeni i s tím, co je.
Reagovat
turista
Nemůžete sakra chtít všecko pro Nadala. Něco taky muselo a musí zůstat pro Djokoviče.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jak bych mu přál vyhrát to Miami konečně smile Teď by to mohlo klapnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja dufam, ze do Miami nepojde. Jeho kariéra nebude ani o palec jagavejšia, ak by Miami vyhral. Ak chce Rafa odohrat pocas antukovej sezóny 4 turnaje za 5 tyzdnov, potrebuje predtym aspon 3 tyzdne odpocivat a neutavit sa.

Po Miami je len tyzden pauza + let cez atlantik pred MC, logisticky to nevychádza a vznika zbytočny problem.
Reagovat
Rafaeoli25
Je to dilema no, IW jeho tenisu svědčí víc, Miami zase nemá. Co se dá dělat. Musel by se fakt cítit totálně ready, aby to zariskoval. Příprava na antuku by ale byla moc krátká a za to ani případný titul z Miami myslím nestojí.
Reagovat
Paixx
Souhlas, IW a pak odpočinek
Reagovat
Rafaeoli25
Ne, kdyby měl jet všechno, tak by to fakt nebylo dobře a mohlo by to dopadnout jako už v roce 2009. Ono postupovat všude do finále, turnaj co turnaj, je vyčerpávající i když je člověku 22, natož 35.
Reagovat
turista
Nemůže mít všechno.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa v mém osobním chápání vždy přesahoval tenis. Byl pro mě symbolem, že se člověk nemá nikdy vzdáva a ve svém aktuálním životě jeho odkaz ocením o to více. Sedmkrát padni, osmkrát vstaň. Bravo El Matador! V pětatřiceti letech zaznamenat nejúspěšnější vstup do sezony, co k tomu říct...smile Lendlův náskok zneutralizovat během antukové sezony. smile
Reagovat
Skeec
El fenomeno smile
Reagovat
RF46
El vemeno smile
Reagovat
Rafaeoli25
Asi tak bych to definoval, příklad pro všechny, že se člověk nemá nikdy vzdávat. Neexistuje mnoho podobných příkladů.
Reagovat
Pe3k
Při neučasti Goatů Federera a Djokovice je Rafael mezi těma hráči druhého sledu jasně nejlepší smile
Reagovat
expert69
dobrý mindrák
Reagovat
Paixx
Mindrák je přesný slovosmile
Když už tak jenom Djokovic, ten Federer tam úplně nesedí s přihlédnutím ke vzájemné bilanci, případně bilanci na GS
(Teď přijde nejspíš odpověď ve stylu koukni se na jejich bilanci od roku 2017)smile
Reagovat
Amputace
Ne od 2017,ale pouze 2017. Jinak neměl proti Nadalovi nikdy nic. Jeho absence na okruhu Nadalovi nepřináší absolutně žádnou výhodu, naopak Federer je tím, kdo k zisku většiny svých titulu potřeboval absenci big.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer pripisal vacsinu GS titulov bez Nadala s Djokovicom :)

Nadal mal tu moznost len raz na sklonku kariery, a vyuzil ju. Je teda jasne, ze ak by mal tieto podmienky vo svojom peaku vo veku 20-26 ako Federer, tak by sme sa dnes bavili o inych cislach. Federer navyse tieto podmienky zacal vyuzivat az ked mal 22, Nadal zacinal GS zbierat omnoho skor. Holt, je lepsi hrac :)
Reagovat
Pe3k
2017 Federer Nadala porazil 4x v řadě...Když se Federer vrátil po zranění musel porazit obhájce titulu Wawrinku a svou nemesis o 5 let mladšího Nadala. To Rafa nemusel porazit nikoho...

Btw. Roky jste tu psali, že titul z RG 2009 se Fedexovi nepočítá, protože nemusel přes Nadala, ale že Rafa má oba tituly z OA kde nemusel přes Djokovice to už nikomu z vás nevadí, ba jste to ani nezmínili...Prostě jako vždy. Fanoušci Rafy jsou dno.
Reagovat
Paixx
Však nikdo tady nerozporuje tomu, že 2017 byl Federer lepší, přečti si to znovu a pak přemýšlej.

A to že Rafa má nejvíc GS titulů přes duo FED/DJOK z celé big 3, to je prostě fakt a znamená to, že těch 21 GS titulů měl nejtěžších, tečka.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to bych já tedy nikdy nenapsal, počítají se všechny tituly, jinak to ani brát nelze, jak to teď je, to je prostá realita, na kdyby se nehraje. Takže neurážej kvůli několika lidem všechny, buď tak laskav. Nazývat dnem milióny, desítky milionů lidí, na to musí mít člověk fakt silný žaludek. Nechápu.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně sezóna 2017 byla z Rogerova pohledu fenomenální, co předvedl od ledna do března a pak na trávě bylo skvělé, to musí uznat každý, jako by měl každý uznat, že to co zatím letos předvádí Nadal, je též unikátní.
Reagovat
Pe3k
Přesně. Roger musel porazit obhájce titulu Wawrinku a svého největšího rivala Nadala, to Rafa nemusel porazit nikoho, takže ty tituly jsou nesrovnatelné. Tohle Ao bylo nejhůře obsazený gs za 30 let...To je takový Rafův styl vyhrávat ty nejslabší turnaje...
Reagovat
Rafaeoli25
To je fakt bez komentáře tohle, říkáš Wawrinka, přitom ale ten nebyl pro Rogera nikdy velkým problémem. Nadal na AO 17 musel porazit tehdy velmi dravého mladíka Zvereva, který pak v létě Rogera porazil ve finále Kanady. V sf musel porazit tehdy životně hrajícího Dimitrova, to byl lehký los? Finále bylo 50 na 50, přiklonilo se to na Rogerovu stranu. Na letošním AO musel Nadal porazit Medvedeva, který je s Djokerem na hardu v posledních dvou letech nejlepší, to byl lehký los? A otočit z 0:2 s takovým hráčem? Šapovalov hrál také výborně, o jakém lehkém losu tedy mluvíš? Roger ho měl lehčí ve Wimbledonu 17, na AO 18, přesto bych si nedovolil jakkoli snižovat váhu těchto jeho titulů. Je to ubohé smile
Reagovat
Pe3k
Takže já ti to spočítám když ti to pořád není jasné. Roger musel porazit Wawrinku což je obhájce titulu a vítěz 3 gs a Nadala což je vítěz 21 gs. Píšeš, že Rafa musel přes Zvereva což je vítěz 0 gs s tragickými výkony na jakémkoliv gs a pak si psal Dimitrov, taktéž 0 gs. Navíc já nepsal, že to měl Rafa lehký los, to jsi napsal a přesně popsal ty...smile Já psal, že to byly neporovnatelné turnaje. Až Rafa porazí ve finále AO v životní formě hrajícího Djokovice (což se nikdy nestane), tak pak můžeš porovnávat smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ok, tak si zpochybňuj jeho tituly a kariéru jak chceš, je to tvoje volba, já to samé u Rogera a Novaka dělat prostě nebudu. Opakuji, jsou tu čísla a dělá mi dobře, že je Nadal posouvá výš a výš a doufám, že to jen tak neskončí a ještě tak tři roky poběží, to mi ke spokojenosti stačí a ničím dalším se nezabývám smile. Užívám si jeho úspěchy, je to moc fajn a opravdu nikdo mi ten pocit nezkazí, ať se bude snažit sebevíc, to mi věř smile
Reagovat
Rafaeoli25
A do nekonečných slovních válek jako tu mnozi vedete, zabředávat fakt nehodlám, nemá to význam. Ať výkony toho či onoho mluví za sebe hlavně samy smile
Reagovat
Pe3k
Já napsal jen fakta, že se ti to nelíní je tvá věc a vlákna tady rozjíždíš a tvoříš ty...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já jen zopakuji, těší mě, že se vrátil, že zase ukázal, jaký šampión je a že si to hlavně užívám. O tom mimochodem sport i celý život je, užívat si pěkné věci. Proto přeji všem fanouškům Rogera, aby to samé mohli také ještě znovu zažít, aby se vrátil a také to na některém velkém turnaji nebo několika za sebou ostatním nandal a všichni z toho byli šťastní a nadšení. Já si to fakt přeju, netěší mě smutek a zklamání jiných lidí, bohužel řada lidí to tak nemá, co mám na to říct. Já se na Rogera těším a přeju mu ještě mnoho úspěchů i let na okruhu, rád bych ho vídal ještě roky a jako vítěze, ne poraženého. Víc nemůžu říct, já nejsem hater, ale fanda, svého favorita v prvním řadě, jistě, ale skvělého tenisu především.
Reagovat
Pe3k
No musíš úplně uhnout od tématu abych s tebou mohl souhlasit...Ale je to pořád dokola. Pokud něco dělají fandové Rafy (znehodnocování výkonu Fedexe) je to zcela v pořádku. Ani jednou si se k vůli tomu tady neohradil ty ani nikdo jiný z vašeho campu, ale pokud totéž udělám já proti Rafovi je to problém... Na vaší straně je sebereflexe na NULE. smile
Reagovat
Amputace
Ty jsi úplně, ale úplně mimo, a přitom ještě píšeš o sebereflexi. To mi na tobě připadalo vždycky úplně nejšílenější, hraničící až s debi.litou, tyhle kecy o sebereflexi, která tobě naprosto žalostně chybí. Žiješ v bublince (ani se nedá říct bublině), ve které vše spojené s Rafou je špatné a vše spojené s Federerem dobré. Nikdy jsi nebyl jiný a ani jiný nebudeš. Klidně se s tebou vsadím o co chceš, že kdyby se tady udělala anketa, drtivá většina fanoušků Rafy by si přála Rogerův návrat. Já jsem tady začal přispívat v době, kdy se ze všech stran šilo do Rafy, v opačném případě bych tady možná ani nebyl. Každý si najde to svoje, ale to ty nikdy nepochopíš, protože ti úplně chybí jakýkoli nadhled.
Reagovat
Pe3k
To, že by si možná od vás někdo přál Rogerův návrat nic nemění na faktech co jsem psal, spíše je to zcela irelevantní a to je taky jediné z čím si schopen přispět do diskuze. Víš, že vše co jsem napsal je pravda smile
Reagovat
Amputace
I kdyby byla, ty nejsi absolutně v pozici, ze které bys mohl někoho kádrovat nebo poučovat o tom, co má či nemá psát. Rafaeoli tady vždy vystupoval slušně, s respektem i vůči hráčům, kterým nefandí. Naopak ty se tu za celou dobu, co sem chodím (tedy déle než deset let), prezentuješ jako prachobyčejný hater Rafy. Nikdy jsi nenapsal nic v jeho prospěch, nikdy ses ho nezastal, když byl urážen v tenisových i s tenisem vůbec nesouvisejících tématech, naopak jsi byl většinou jedním z prvních, kdo tyto útoky přiživoval. Tak jak si zrovna ty vůbec můžeš dovolit někomu vyčítat, že se někoho nezastal? To si opravdu nepřipadáš ani trochu jako deb.il?
Reagovat
Pe3k
Ty si ten typ co jediné čeho je schopen je napsat nějakou urážku, jinak nic. Nejsi schopen sledovat text, fakta, nic si nepamatuješ, to je pak zbytečná diskuze s tebou...Raději to nech na kolegovi smile
Reagovat
Amputace
Protože žádná fakta nepíšeš, v tom je ten problém. Až začneš psát fakta, můžeme se začít normálně bavit. Do té doby ti řeknu snad jen toto: nebuď pokrytec, stůj si za svým, a neosočuj ostatní z toho, co jsi tady sám déle než deset let předváděl v míře více než vrchovaté.
Reagovat
Rafaeoli25
Ne někdo, skoro všichni si to přeji, takže dlouhé a dlouhé miliony lidí, asi nevidíš kolik lidí dokonce fandí oběma jako FEDAL. Každý skutečný fanda tenisu si přeje, aby se vrátil, protože to co spolu předvedli v sezónách 2005-09 bylo něčím unikátním, na co se s pohnutím musí vzpomínat dodnes. Já mám Federera rád, dokonce si přeju, aby i některé z jeho dětí šlo v jeho šlépějích a dokázalo alespoň něco z toho, co on, aby tahle kontinuita hezky pokračovala, bylo by to pěkné. A ty mi tady říkáš, že jsem dno? Nejsem útlocitný, jen je mi z toho smutno, protože já v sobě nemám nenávist, vůči nikomu, snad jen vůči těm, kteří ničí život jiným.
Reagovat
Pe3k
Ani jednou jsem nepsal, že konkrétně ty, ale mnozí tam od Vás a právě proto já apeluju na tebe, stejně jako v minulosti na Herberta, protože z Vás je vidět, že nejste jen ubozí hejtři. Tyhle nuly odstraníme a uvidíš, že i goat diskuze může být věcná a zajímavá (ikdyž je to furt dokolasmile).
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak podívej se na lednové diskuse, kolikrát jsem Forehandovi psal, proč se o Rogera otírá? To jsi nezaregistroval?
Reagovat
Pe3k
Ne, jestli ano tak promiň to jsem přehlédl.
Reagovat
Rafaeoli25
Když si přečteš jen letošní diskuse od začátku ledna, zjistíš, že jsem o Rogerovi psal tak min.v deseti, možná i více komentářích a vždy to bylo jen pozitivní, vždy jsem ho hájil a nenapsal jediné slovo kritiky, škoda, že to nesleduješ.
Reagovat
Rafaeoli25
A já to mohu říct, protože si celkem přesně pamatuji, co píšu, nemám krátkou paměť ani své názory neměním podle situace.
Reagovat
Amputace
Dobře, že jsi to napsal. Protože přesně tohle Petřík zvláště v posledních letech, kdy Roger je na ústupu, s oblibou dělá - snaží se převrátit vše, co tady roky předváděl a jak tady bezustání hejtoval Rafu v době, kdy Roger ještě figuroval v goat diskuzi.
Reagovat
Rafaeoli25
No ale tohle nebylo proti němu, mluvím jen za sebe, že mohu z fleku říct co říkám, protože když to druzí budou hledat, zjistí, že to tak je, nepotřebuji si oživovat paměť, když vím, že říkám stále to samé. Proto mě pak mrzí, když slyším, že jsem něco nedělal, když vím, že jsem to dělal. A že tu jsem tak málo je zkrátka daný fakt, nejsem harcovník, co tu je den co den od rána do večera, jinak by těch komentářů bylo více, stejných jaké píšu teď.
Reagovat
Amputace
Vůbec ho neber vážně. Je to jednoduchý psychologický jev. V době, kdy byl jeho hejt ještě takříkajíc na pořadu dne, kdy jím mohl bránit Federera a snižovat Nadala v goat diskuzi, prezentoval se jako čistokrevný hater a ani se tím netajil, dnes, kdy už hejtem nic nezíská, protože Federer je z goat diskuze více méně vyloučen, se snaží obrátit a hrát si na mravokárce. Měj na paměti, že on je tím posledním člověkem z TP, před kterým bys měl cítit potřebu se obhajovat nebo mu něco dokazovat. On vůbec není v pozici, do které se snaží stylizovat. Pro ty, co sem chodí už dlouho, je to akorát trapné - smutný úpadek člověka, který si na TP zvolil úlohu hatera a kdysi si za ní i vcelku hrdě stál.
Reagovat
Rafaeoli25
Čteš vůbec co já píšu? Napsal jsem to teď níže. Všechny Rogerovy tituly vnímám rovnocenně, jako rovnocenně vnímám všechny tituly Novakovy i Rafovy, nedělám mezi nimi žádný rozdíl, 21 - 20 - 20 tu prostě je a nijak nic nezpochybňuji, stačí ti to? Co už mám napsat víc? Ano, dobře, abys byl spokojený - snižování titulů ať Rogera tak Rafy je hloupé a každý kdo tak činí, jim vyjadřuje svou neúctu. Já se i za jiné omluvím, nemám s tím problém.
Reagovat
Pe3k
Vaši fanoušci více než 10 let znehodnocovali titul z RG 2009 a ani jednou si proti tomu nic neměl, takže lžeš...
Reagovat
Rafaeoli25
Chápeš, opakuji to nevím pokolikáté, že já tu nebyl třeba i půl roku, někdy i déle? To byly mraky diskusí a já nejsem z těch, co maji energií a chuť stále psát a psát, prostě nemám. Podstatné je, že to tedy říkám teď, nepovažuji žádný z jeho titulů za méněcenný a klidně to vezmu i konkrétně. Federer měl na FO 2009 těžký los a těžkou práci. V of Haas, který zahrál dost možná životní nebo jeden z životních zápasů v kariéře. V sf už tehdy skvělý DelPo, který tam hrál stejně dobře jako na USO o tři měsíce později, takže byl stejně těžkým soupeřem jako na hardu. No a ve finále Soderling, kterého jasně smetl a v tu chvíli ukázal, že si titul z RG jednoznačně zasloužil, měl těžký los, bez ohledu na to, že nemusel hrát s Nadalem. Kdybychom se tedy zabývali tím, který titul je zasloužený víc a který méně, tak rozhodně jeho titul z RG 09 má větší váhu než ten z AO 18 například. Stačí ti tahle moje odpověď? Co uz mám víc říct?
Reagovat
Pe3k
Nevymlouvej se pls. Máš chuť i energii pročítat 15 let staré články a komentáře, takže máš čas i na něco tak jednoduchého, jako se zastat Federera a nedopustit jeho neustále snižování, pak bys mohl opravdu napsat, že všem měříš stejným metrem, ale do té doby je to jen prázdná fréze a že těch tady je smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já ale nepsal, že pročítám staré diskuse, ne, já si je jen pamatuji, když jsem před těmi 15 lety četl, přiznávám, mám velmi dobrou paměť, navíc nějaké křiklavé věci prostě v člověku zůstanou, alespoň ve mně. Nemám rád urážení, vulgaritu a napadání a klidně to všem říkám, ať už se bavíme o tenise, o politice nebo o kultuře.
Reagovat
Paixx
Zajímavý počítání, už v první větě chyba, teď bych mohl napsat něco ve tvém stylu: klasickej fanda Rogera co ani neví kdo obhajuje na GS titul
Reagovat
Rafaeoli25
On asi myslel obhájce z hardu neb vyhrál USO 16, samozřejmě, můžeme to tak brát, na druhou stranu bychom zase mohli říct, že tehdy nebyl Novak v optimální formě. Já to ale dělat nebudu, nebudu snižovat titul kohokoli.
Reagovat
Amputace
Pokud to myslel takhle, tak si s.ere do huby ještě víc, protože Nadal musel v tom případě na letošním AO porazit obhájce titulu Medvěděva. Prý nejhůře obsazené AO :D To je šílené zoufalství, co zase předvádí. AO 18 semifinále s Chungem, který navíc skrečoval, je nejspíš zapomenuto :D
Reagovat
Rafaeoli25
Říkám, je nesmysl rozlišovat, který GS titul je slabší a který silnější, já to prostě odmítám, vždy je nějaká daná situace, někdo formu má, někdo ne, tak to bylo u všech tří a tak vždy někdo využil situace, protože prostě byl tak dobrý, tečka. Na kdyby se nehraje v ničem, proto ani nechci mluvit tolik o Nadalových zraněních a mnoha absencích. Prostě byly a nikdo s tím nic neudělá, jako s tím, že se zranil a částečně zbláznil Novak po FO 16. Také mohlo být vše o dost jinak nebýt Pepe Ilmaze a Roger s Rafou by v roce 17 jen smutně koukali. Ale to jsou ta kdyby a na ta se opravdu nehraje, za mě ne.
Reagovat
Amputace
Já vím a souhlasím. Obdivuji tvůj nadhled, jenže já už jsem v těch goat diskuzích tak moc a dlouhodobě zaklinčován, že se nedá jenom tak ustoupit. Takže když fanatický fanoušek Federera a navíc současně bytostný hater Nadala napíše, že Rafa má titul z letošního AO zadarmo, nabízí se samozřejmě okamžitá reakce: AO 18, W 17, RG 09, AO 06... stačí si vybrat.
Reagovat
Rafaeoli25
Člověk by měl mít nadhled ať se to týká čehokoli. Chápu, že když je tady člověk neustále a je do toho tak zaháčkován, tak je to špatné a nadhled ztrácí.
Reagovat
Matti
Už ti nic nezbylo. A přeber si to, jak chceš.
Reagovat
Pe3k
Matti vylezl z kanálu a zase tam hezky zalezl smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Najvacsia socka Tenisportálu, ktory psychicky nezvláda.

Si nula Petrik a je na teba krásny pohlad :)
Reagovat
Rafaeoli25
Víš je fakt smutný, že Nadal dosáhl něčeho skvělého a místo, aby se mu tady od všech dostávalo uznání, bez uštěpačných poznámek, tak tu čteme tohle. Skutečně by mě nenapadlo takhle bagatelizovat a snižovat výkony Rogera nebo Novaka. Proč to děláš? Opravdu nechápu, stejně jako nechápu ty, co napadají Roga nebo Noleho smile
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3k je demotivovaný životom. Nemá rodinu, nehnutelnost, kariéru a aj ten bicykel s ktorym chodi na ryby uz nie je v najlepsej kondicii.

A tak si tu lieči komplexy. Holt, aj taketo pribehy pise zivot.
Reagovat
Rafaeoli25
No vy dva se tu pořád napadáte tím samým stylem, nevím, jak můžete vědět co ten druhý má a nemá, když jste se asi v životě neviděli. Připadáte mi jako Paroubek s Topolánkem nebo Fico s Matovičem, kdyby ten druhý neexistoval, museli byste si ho vymyslet smile
Reagovat
Pe3k
Mě připadá nejvtipnější tohle. Napíšu tady něco co vyprovokuje ovce typu trollhand, jenže já ho a ostatní mám v ignoru, takže on se chudák snaží něco chytrého vymyslet (už 12 let smile) a já si to ani nepřečtu smile
Reagovat
Pe3k
Fandové Rafy tady snižují výkony Fedexe už 15 let. Ty si četl tady historii, tak si to všechno určitě četl. Slabá éra, H2H atd. Takže na co se mě vlastně ptáš?
Reagovat
Rafaeoli25
Já mluvim za sebe, já tohle nikdy nedělal. To, že to někdo dělá je smutné, ale to samé dělají i Nadalovi jeho odpůrci. Je to ubohé z obou stran. Prostě jsou skvělí všichni tři, někdo bude mít na konci více GS, více Masters titulů, více týdnů na čele, tak to je. Čísla jsou čísla, dojmy jsou dojmy, polemizovat se dá samozřejmě o všem, já stojím za těmi čísly, to je můj pohled. Pokud bude mít Nadal nakonec 25 GS, řeknu si skvělý, dosáhl poradního čísla. Pokud bude Roger o 5 GS za ním, tak tu ale nebudu běhat a skákat a řvát on je o pět GS vepředu..ne, každý ať si čísla přebere, jak chce a ať si každý vidí realitu jak chce. Já si vážím všech tří, zasluhují absolutorium a jak říká McEnroe - bylo by bývalo nejlepší, aby všichni skončili na 20 nebo 21 a bylo by to spravedlivé. Debat o GOATovi je víc než dost.
Reagovat
Pe3k
Ne. Co je smutné, je to že ty si četl historii zdejší diskuze o GOATovi a rétoriku, kterou tady roky a desetiletí používali fanoušci Rafy naprosto bez jakéhokoliv komentu schvaluješ, ale v momentu kdy to samé někdo použije zpětně na vás, tak už s tím máš ty i ostatní hrozný problém. Vy si vůbec neuvědomujete jak moc ubozí jste. A to ty si tady jeden z těch nej ty a Herbert jinak je to jen dno.
Reagovat
Rafaeoli25
No já na to v poslední době reagoval mnohokrát, mám slova uznání pro všechny tři a debaty o GOATovi jsem nikdy nehrotil, protože to dle mě není spravedlivé, nerad snižuji kohokoli z nich, ač je jasné, že mi samozřejmě dělá dobře, že Nadal posouvá čísla dál a dál. Jinak mluvíš o fandech Nadala jako o dnu. Doporučil bych ti tedy, abysis přečetl ohavné diskuse nejen u nás, ale i na zahraničních serverech už z let 2006, 2007, 2008, kdy byl Nadal brutálně napadán a mluvili o něm tak strašlivě, že měl člověk pocit, že nemluví o mladém klukovi, který jen dělá svou práci jak nejlépe umí, ale málem jak o Putinovi nebo podobné zrůdě, co vraždí tisíce lidí. To dno nebylo, sprostě urážet talentovaného dvacetiletého kluka, který dřel den co den, jen aby byl ve svém oboru špičkou a získal si úctu? Četl jsem už tehdy přání, aby si zlámal nohy ten šm.jd a podobné ubohosti..jen proto, že konkuroval Rogerovi a některým jeho fandům se to nelíbilo. Tak to je dno vážený, přesto to dno ztělesňuje jen zlomek fanoušků, to platí pro oba. Velká většina fandů obou jsou normální srdeční lidé, kteří mají k oboum navzájem respekt a úctu. Nazývat tedy šmahem ty či ony fandy dnem je pitomost, nad kterou lze jen kroutit hlavou. Přečti si jejich facebookové profily s tisíci komentáři u každého postu, málokdy tam najdeš nějaký jedovatý výpad proti rivalovi, ne, tak to nechodí. V anonymních diskusích ano, tam kdejaký zamindrákovanec, blbec nebo obojí dohromady rád ukazuje svoje svaly a svou ubohost, to ano, ale to je znatelná menšina.
Reagovat
Pe3k
Já ty diskuze znám dobře, tedy krom těch na FB. Všude je to v podstatě stejné. Největší místní dna? Frantz, Forehand, Peggy, Tiebreaker atd. Ve zkratce fandové Rafy. Kdo tady kdy dostal ban? Tipeři a fandové Rafy. Podívej se na youtube kdo tam vždy kazí diskuze? Gold wolf a jiní fandové Rafy. Na tennis talk dtto o5 kdo tam dostává neustále bany? Fanoušci Rafy. Kdo tam neustále zakládá nesmyslné topicy? Fanoušci Rafy. Mám pokračovat?
Reagovat
Rafaeoli25
Já tady opakuji nehájím žádné sprosťáky. Ale to jsou jedinci, jedinci, drtivá většina fanoušků Rafy i Rogera jsou slušní lidé, milující tenis, nic víc. Ty ale vidíš jen co ty chceš. Laskavě si přečti diskuse na idnesu i všude jinde z prvních let Nadalovy kariéry. Co anonymů se šlo hromadně vyblít na jeho účet tím nejsprostším způsobem jaký si člověk dokáže představit. Já měřím všem stejně, proč ne ty?
Reagovat
Pe3k
Ne celé si to o5 nepochopil. To je právě to co neděláš ty právě neměříš stejným metrem a od vás nikdo. Kdyby ano zastal by ses Federera když tady vaši snižovali jeho výkony a to si neudělal ani jednou!!!
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale tohle není pravda, ano, já se tu neúčastním týden co týden nekonečných maratónů diskusí jako někteří. Ale už jsem to tu řekl vícekrát a dnes zase, nesnižuji něčí výkony, GS titul je pro mě GS titul, Federerův z AO 18 a Wimbledonu 17 beru se stejnou vážností jako ten z AO 17, neříkám tam měl těžký los a tam ne, ne, prostě vyhrál a byl tam v danou chvíli nejlepší. Nebudu říkat no, ale kdyby býval hrál Djoker to co v roce 2015, tak by Federer býval v letech 17 a 18 nic asi nevyhrál. Ne, takhle bych nikoho nesnižoval, vždy beru aktuální okolnosti takové jaké jsou, nelze říkat kdyby kdyby.
Reagovat
Amputace
A ty ses snad Nadala někdy zastal? Co to žvatláš, prohoba?
Reagovat
Pe3k
Já jsem tady sám od sebe napsal více pozitivních věcí na adresu Rafy než vy všichni dohromady na adresu Fedexe za celou existenci tenisportálu. smile
Reagovat
Amputace
Že jsi lhář je rovněž známo. FH alespoň za něčím stojí a netají se tím, ty jsi prostě jen pokrytecká troska, které už nezbývá v rukou žádný pořádný hejt, tak se snažíš kázat ostatním. Je to trapné, buď, čím jsi vždy byl, haterem Nadala, a nezkoušej ze sebe dělat něco jiného, protože ti to opravdu nikdo žrát nebude.
Reagovat
Pe3k
Lhář nejsem, jen si z vás dělám legraci, ale to je na tebe už moc složité na pochopení, co?

Btw. za čím stojí ten trollhand? pobav mě smile
Reagovat
Amputace
Nikdy se netajil tím, že je haterem Federera a rozhodně se nikdy ani nepřiblížil tomu, aby předváděl to, co ty předvádíš teď.
Reagovat
Pe3k
Psát fakta a být nad věcí? No tomu se rozhodně teda nepřibližuješ smile
Reagovat
Amputace
:D Ty jsi šášula.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to Šašo.

Má taký ten putinovský syndróm zúfalca, na rozdiel od neho však nemá žiadnu moc, tipujem, že aj do postele ho posielajú druhi.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafaeoli, ty si také slniečko.

Keď zbadáš na ulici houno, rozmazavas ho, alebo ho prekročis?...

Ale mas moj obdiv, ze sa s tym zivotom zbitym psom bavis a skusas to na neho nejakým Ráciom.
Reagovat
Rafaeoli25
No já fanatismus všeho druhu odmítám, ať se to týká politiky, sportu i čehokoli jiného. A ano, v první řadě je pro mě důležitá slušnost, tolerance a racionalita a ta dnes bohužel hodně chybí, ať se člověk podívá kamkoli smile
Reagovat
Pe3k
Největší fanatik je tady právě špína z Petržalky. On zminuje Federera skoro v každém svém příspěvku i když Roger nehraje už 2 sezony a to tady každý ví a Frantz je v podstatě stejný jen tady díky bohu tolik nepíše...Odstraň ty ubožáky a pak se tady můžeme normálně bavit a můžem klidně Rafu vynášet do nebes.
Reagovat
Rafaeoli25
Víš bylo by fajn, kdybys někdy napsal něco pěkného o Nadalovi bez jedovatých ironických poznámek, fakt s tím máš takový problém? smile
Reagovat
Pe3k
Problém? Já tady ze srandy něco napíšu a každý z místních nul fandící Rafovi naletí na špek smile
Reagovat
fialka
VAMOS! Rafa fans sú nadšení. Je ako poliaty živou vodou. Treba to dotiahnuť až do FO.
Reagovat
RF46
Tu vodu ma zrejme WADA na seznamu vyjimek pro Rafu :)
Reagovat
raduz
Být na AO Novak Djokovic,tak by vše bylo jinak.Snad se brzy potkají,tedy pokud ND opět nezařiznou.
Reagovat
Skeec
Ten Djokovič co ho porazil Veselý s nadváhou? smilesmile
Reagovat
GaelM
Začátek má famózní, ale těžko hodnotit, když zatím nebyla šance potkat se s nejsilnějším protivníkem. Snad v Paříži...
Reagovat
com
a vyřadí ho až Jiřík na FO smilesmile
Reagovat
Roger_Federer
Hodně dobře se rozjel Rafa, pěkně se mu hraje.
Reagovat
smazaný uživatel
zcela bez zábran.smile
Reagovat
peggy
SAMPION,KING,VAMOS RAFA,RAFA je prostě v 36 letech dobrý. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist