Lin Zhu poprvé vyhrála turnaj WTA. Životní formu v titul přetavila v Thajsku

5. 2. 2023, 13:37
Aktuality 7
WTA HUA HIN - Lin Zhu proměnila svou životní formu v premiérový triumf na turnaji WTA. 29letá Číňanka slaví v thajském Hua Hin, kde ve svém prvním finále porazila 6-4 6-4 Ukrajinku Lesju Curenkovou.
Profily hráčů
Lin Zhu (© Profimedia)

Lin Zhu v 29 letech prožívá jednoznačně nejlepší týdny své kariéry.

Na Australian Open se poprvé dostala přes druhé kolo grandslamu, s Marií Sakkariovou si připsala první vyhraný set i zápas proti hráčce Top 10 a vypadla až v osmifinále s Viktorií Azarenkovou.

A nyní v Lyonu si zajistila premiérový posun mezi padesát nejlepších tenistek světa, poprvé si zahrála ve finále turnaje WTA ve dvouhře a hned ho přetavila v triumf.

Čínská tenistka vyhrála dnešní finále plné ztracených servisů proti Ukrajince Lesje Curenkové po hodině a tři čtvrtě 6-4 6-4. Přestože v úvodu za stavu 0-2 čelila brejkbolům a celkem šestkrát si neudržela podání, využila 8 z 9 šancí na brejk a o čtyři roky starší soupeřce oplatila porážku z Dubaje 2019.

"Jsem moc ráda, že jsem v Hua Hin získala svůj první titul. Lesja je obrovská bojovnice, nikdy se nevzdává, takže jsem musela hrát neustále na sto procent a být trpělivá, hlavně na konci," řekla Lin Zhu. "Byla jsem trochu nervózní, ale to je asi normální. Jsem strašně šťastná, že jsem to dnes zvládla," neskrývala své dojetí se slzami v očích.



Ve světovém žebříčku Lin Zhu vyletí na 41. místo a o třináct příček vylepší své maximum. 

"Na začátku roku bylo mým cílem vyhrát turnaj WTA a dostat se do Top 50. Je teprve únor a já už to splnila. Takže si musím promluvit s týmem, abychom tomu přizpůsobili zbytek sezony. Moc se na to těším," dodala Lin Zhu. 

Lin Zhu dnes v Thajsku usilovala dokonce i o deblový triumf, svou druhou trofej ze čtyřhry ale získat nedokázala. Ve finále s krajankou Xinyu Wang podlehly 1-6 6-7 čínsko-tchajwanské dvojici Fang-Hsien Wu a Hao-Ching Chan.

33letá Curenková, bývalá 23. hráčka světa, hrála finále pošesté v kariéře a poprvé od ledna 2019, kdy v Brisbane prohrála finále s Karolínou Plíškovou. Předchozí čtyři finále vyhrála, naposledy v mexickém Acapulcu 2018.

• WTA 250 HUA HIN •
Thajsko, tv. povrch, 259.303 dolarů
nedělní výsledky (05. 02. 2023)
• Dvouhra - finále •
Lin Zhu (Čína) - Curenková (Ukr.) 6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •

Hao-Ching Chan/Fang-hsien Wu (Tchaj-wan/Čína) - Xinyu Wang/Lin Zhu (Čína) 6-1 7-6(6)

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Mantra
tak Lin vylezla prakticky na top 40. A dovedete si představit hrát takto Terku Martincovou??? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je mi ukradená, ale Andreescu je u mě po SF na blacklistu. Chovala se jak rozmazlený fracek a ne poprvé.smile Aspoň, že po zápase Lesje popřála.
Reagovat
hanz
Andruescu je vychc.ndůra, která hraje jen pro výhry, jinak je to rozmazlený harant.
Reagovat
Mantra
a hraje některá pro něco jiného než pro výhry?
Reagovat
Dobry-den
Výnas. smile
Reagovat
misa
Andreescu je od zítřka opět kanadskou jedničkou smile
Reagovat
magnus
vyhrala turnaj zaslužene. Vo finále jasne lepšia. Počas celeho turnaja hrala Zhu výborne a na začiatku sezony je v skvelej forme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist