Linda Fruhvirtová na ITF ve Španělsku porazila nasazenou čtyřku Tomovovou a má druhý nejcennější skalp

27. 10. 2021, 14:32
Aktuality 4
ITF LES FRANQUESES DEL VALLÉS - Linda Fruhvirtová na akci ITF W80 ve Španělsku úspěšně navázala na kvalifikaci, když po setech 6-1 6-7(4) 6-4 vyřadila nasazenou čtyřku a 112. hráčku světa Viktoriji Tomovovou z Bulharska a připsala si svůj druhý největší skalp. O první čtvrtfinále na dospělých turnajích od dubna se 16letá Češka utká s domácí Evou Guerrerovou.
Profily hráčů
Linda Fruhvirtová (© Volvo Car Open)

Linda Fruhvirtová byla v prvním kole kvalifikace proti Eden Silvaové několikrát pouhé dva míčky od porážky, další dva zápasy s Jordinou Cegarraovou a Miriam Bulgaruovou ovšem zvládla suverénně a postoupila do hlavní soutěže.

Los jí příliš nepřál a do úvodního kola hlavní soutěže dostala nasazenou čtyřku a 112. hráčku světa Viktoriji Tomovovou. S výzvou v podobě bulharské jedničky se však úspěšně poprala, přestože si po jasně vyhraném úvodním dějství zápas značně komplikovala.

V tie-breaku druhé sady, v níž prohrávala o brejk, totiž neuhájila náskok 3-1 a v rozhodujícím setu přišla o vedení 4-0. V maratonském závěrečném gamu prohrávala už 0-40 a čelila celkem šesti gamebolům, než se dostala k prvnímu mečbolu. Ten po chybě z forhendu nevyužila, druhý ovšem proměnila vítězným forhendem. Připsala si tak svůj druhý nejcennější skalp, tím největším je letošní vítězství nad Alizé Cornetovou (tehdy 59. v WTA) na antuce v Charlestonu.

Šestnáctiletá Češka, která oba tituly na dospělých turnajích posbírala letos v Monastiru, se může v případě dalšího vítězství poprvé posunout do třetí stovky žebříčku WTA. V cestě jí bude stát domácí Eva Guerrerová, aktuálně 310. hráčka světa.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
vladka
Pašák!!! Gratuluju smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
lvicek
Gratuluju Linde! Sledovala jsem chvili skore a bylo to teda infarktove, ale je dobre, ze se ji to podarilo dotahnout. Dalsi kolo by snad melo byt snazsi, tak moc drzim pesti.
Reagovat
tommr
Linda příjemně překvapila. Skalp Tomovový má svojí hodnotu - třeba taková Bára Krejčíková to s ní má 0:2 na zápasy... smile
K posunu do třetí stovky by jí jen výhra v dalším kole asi nestačila, ale byla by k tomu velice blízko. Momentálně má hráčka na 300.místě 219 bodů a to by Linda výhrou ve druhém kole jen vyrovnala ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist