Linda Fruhvirtová v Hamburku slaví další hladké vítězství a zahraje si o své největší semifinále

14. 1. 2021, 15:13
Aktuality 11
ITF HAMBURK - Linda Fruhvirtová na turnaji ITF s dotací 25 tisíc dolarů v Hamburku úspěšně navázala na svůj žebříčkově nejcennější skalp, který slavila včera proti nasazené dvojce a 257. hráčce světa Sofii Lansereové. Patnáctiletá Češka dnes v německé hale přehrála Elizabeth Halbauerovou, Američanka ve světovém hodnocení figuruje na 311. místě. Postup mezi nejlepší osmičku vybojovala i Jesika Malečková.
Linda Fruhvirtová

Linda Fruhvirtová patří k největším mladým talentům a po loňské koronavirové pauze naplno začala startovat na dospělých turnajích. A už na konci loňského roku se dočkala velkého úspěchu, když na akci s dotací 15 tisíc dolarů v Monastiru bez ztráty setu došla až do finále.

Letošní sezonu se teprve 15letá teenagerka rozhodla zahájit na o něco větším podniku s dotací 25 tisíc dolarů v Hamburku. A v německé hale odstartovala svým žebříčkově nejcennějším skalpem. Fruhvirtová, jež je aktuálně na 749. místě žebříčku WTA, povolila jen pět gamů nasazené dvojce a 257. hráčce světa Sofii Lansereové.

Na skvělé vítězství úspěšně navázala v dnešním souboji o čtvrtfinále. Proti Elizabeth Halbauerové (311. v WTA) sice v obou setech jednou přišla o podání, nicméně Američance dovolila jen jednou za celý zápas uhájit servis, od základní čáry mnohem méně chybovala a ve správných momentech si chodila pro vítězné údery. Zatímco úvodní dějství trvalo jen půl hodiny, ve druhé sadě se hráčky přetlačovaly skoro hodinu.

Fruhvirtová bude ve svém třetím kariérním čtvrtfinále na dospělých turnajích čelit kvalifikantce Ioaně Loredaně Roscaové (375.). Proti Rumunce zabojuje o své největší semifinále.

Postup mezi nejlepší osmičku vybojovala i Jesika Malečková, jež smetla 6-3 6-1 nasazenou pětku Conny Perrinovou ze Švýcarska. Ve čtvrtfinále vyzve Francouzku Amandine Hesseovou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Fransoas
Gratulace pro Lindu a J.Malečkovou k postupu do QF.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
George_Renel
i dnes suverénně. Dovolila soupeřce jen jednou podržet podání. QF na pětadvacítce neni špatné.
Uvidíme zda Rumunka bude zase pro Češku konečnou...
Reagovat
tommr
viděl jsem jen závěr zápasu a to byl navzdory jasnýmu výsledku urputnej boj o každej míček. Na returnu se mi zatím zdá Linda o něco jistější než na servisu. Postup do čtvrtfinále je každopádně úspěch ... smile
Soupeřka ve čtvrtfinále je žebříčkově srovnatelná s předchozíma soupeřkama Lindy, ale je to Rumunka a na ty naše hráčky obecně moc neumí. Snad to ale pro Lindu platit nebude ... smile
Reagovat
George_Renel
Každopádně se pohne v žebříčku. Kolik je za QF na itf25?
Reagovat
R01316
pristi tyden by mela mit o nejakych 9 bodu navic a mela by se posunout zhruba o 55 mist nahoru. Ted je na 751 miste
Reagovat
travar
Ale taky v únoru obhajuje QF z minulého roku (tedy jestli se to bude odečítat), takže by bylo dobré, kdyby postoupila ještě dál.
Reagovat
George_Renel
Díky.
Reagovat
sojka1
kdykoliv jsem nahledla, tak souperka Lindu metla nebo ji Linda sezobla kratas... :-)) Ale nemohlo to mit dlouhe trvani, jednoznacny vysledek, Linda zrejme nepanikarila, udrzela mic a nechala souperku vykazit, kdyz ji neprehrala. Pripada mi herne uz vyspelejsi.
Jinak me tam pobavilo pri letmem zjistovani, jestli uz se hraje (vubec jsem nenasla livko) nejake decko Pieri.... pak jsem si nasla, ze ma sice 48 kg, ale je ji 23... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
???
Reagovat
smazaný uživatel
hrála pěkně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist