Linda Fruhvirtová v Monastiru znovu po týdnu slaví 'double'!

14. 2. 2021, 12:39
Aktuality 10
ITF MONASTIR - Linda Fruhvirtová v tuniském Monastiru po týdnu navázala na své premiérové tituly mezi ženami a znovu ovládla dvouhru i čtyřhru na turnaji kategorie ITF W15. V dnešním singlovém finále smetla 6-2 6-2 Alžířanku Ines Ibbouovou a svou neporazitelnost prodloužila už na 18 setů.
Profily hráčů
Linda Fruhvirtová

Linda Fruhvirtová od začátku prosince odehrála pět turnajů ITF a na čtyřech z nich se dostala do finále. V prosinci v Monastiru (ITF W15) a v lednu v Hamburku (ITF W25) na titul nedosáhla, v uplynulých dvou týdnech už však dvakrát triumfovala. 

Patnáctiletá Češka dominovala na akcích s dotací 15.000 dolarů v tuniském Monastiru, kde slavila premiérové triumfy nejen ve dvouhře, ale i ve čtyřhře. V singlu vyhrála všech 9 zápasů a 18 setů, během 8 zápasů v deblu ztratila jediný set.

Tento týden Fruhvirtová odstartovala demolicí Japonky Naoko Etové, které dovolila uhrát pouhých patnáct fiftýnů a za 45 minut ji deklasovala 6-0 6-0. Vyhrát zápas dvěma kanáry dokázala na turnaji žen poprvé.

Nakonec Fruhvirtová v pěti duelech prohrála dohromady jen 23 gamů. V dnešním finále, které si zahrála i na třetím turnaji v sezoně, si poradila snadno 6-2 6-2 s šestou nasazenou Alžířankou Ines Ibbovou a svou letošní bilanci vylepšila na 13-1.

Fruhvirtová za triumf získá dalších 2.352 dolarů (50 tisíc korun) a 10 bodů do světového žebříčku, v němž se během dvou týdnů posune z 580. místa na hranu páté a šesté světové stovky.


Ve čtyřhře Fruhvirtová triumfovala pokaždé s jinou partnerkou. Před týdnem uspěla společně s Ruskou Mariou Timofejevovou, včera na severu Afriky slavila vítězství po boku Polky Weroniky Falkowské.

Fruhvirtová měla v plánu startovat na turnaji nejnižší kategorie ITF W15 v Monastiru i v příštím týdnu, před pár dny se však odhlásila.

• ITF W15 MONASTIR •
Tunisko, tv. povrch, 15.000 dolarů
finálové výsledky (13. - 14. 02. 2021)
• Dvouhra - finále •
L. Fruhvirtová (5-ČR) - Ibbouová (6-Alž.) 6-2 6-2
• Čtyřhra - finále •
Falkowská/L. Fruhvirtová (3-Pol./ČR) - Mansouriová/Milovanovičová (4-Fr./Srb.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
SydneyOpen
Velká gratulace Lindo smile
Reagovat
George_Renel
Na druhou stranu, hlavně nic neuspěchat.
Step by step a GS je tu hned.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak ať ji brzy vidíme na nějakém zajímavém turnaji s víc body!smilesmile
Reagovat
tommr
po sportovní stránce skvělý výsledky - doufám, že Linda v tom bude pokračovat i v příštích měsících a už letos se dostane do první pětistovky ... smile
Když se ale člověk podívá na ty bodový a finanční odměny tak už to taková sláva není. Těch 2.352 dolarů (50 tisíc korun) jí sotva pokryje náklady ... smile
Reagovat
Andrew89
to s těma odměnama máš naprostou pravdu. Ale je super, že vyhrává...bude mít sebevědomí, což jí hodně pomůže. FAkt se těším až bude hrát nějaký WTA turnaj:)
Reagovat
FantaFantic
https://en.wikipedia.org/wiki/Generalized_Pareto_distribution#/media/File:Gpdpdf.svg

vítěz bere vše, smetana je až na úplným vrcholu
cesta tam se musí finančně poskládat :/
Reagovat
Blondie
V live ranking je už 509.!
Reagovat
lvicek
Ale má to apson dvakrát plus něco za čtyřhru? Nejdřív jsem myslela, že to má za všechny čtyři triumfy, to by teprve byla bída!
Reagovat
tommr
bohužel jsou to jenom peníze za singlovej titul. Za deblovej titul nemá ani polovinu. Dokud nezačne hrát na WTA turnajích bude asi pořád prodělečná ...
Reagovat
blixa
Jo no, ITF je hobby, které se musí dotovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist