Lisická v Hongkongu deklasovala Američanku Minovou a vyrovnala své letošní maximum

11. 9. 2014, 09:00
Aktuality 29
WTA HONGKONG - Sabine Lisická ve druhém kole turnaje v Hongkongu deklasovala Američanku Minovou a teprve podruhé v sezoně postoupila do čtvrtfinále. O své letošní maximum se utká s domácí Saisai Zheng.
Sabine Lisická

Největší favoritka premiérového ročníku turnaje WTA International v Hongkongu Sabine Lisická měla namále už ve svém úvodním zápase, v němž proti Rumunce Niculescuové otáčela stav ze 4-6 a 2-4. Ve druhém kole ale němecá favoritka předvedla již suverénní výkon.

Pouhých 40 minut nasazené jedničce Lisické stačilo k tomu, aby Američanku Grace Minovou deklasovala 6-1 6-1. V duelu nečelila jedinému brejkbolu a prohrála pouhých 17 výměn.

"Nědělala jsem skoro žádné chyby a to je vždy to, co chcete. Na konci včerejšího zápasu jsem hrála dobře a myslím, že to mi pomohlo hrát dnes dobře už od začátku," pochvalovala si Lisická a vysvětlila, proč měla probléym ve svém předchozím utkání.

"Monica (Niculescuová) hraje úplně jinak, než ostatní holky. Nemůžete se na to připravit, protože nikdo takhle nehraje. Proto jsem včera potřebovala více času, než jsem se její hře přizpůsobila," dodala čtyřiadvacetiletá Němka.

31. hráčka světa Lisická tak postoupila do čtvrtfinále, které si v této sezoně zahrála pouze ve Wimbledonu. O první letošní semifinále se utká s domácí Saisai Zheng, která se postarala o vyřazení šesté nasazené Yaniny Wickmayerové. Dvacetiletá Číňanka nad Belgičankou zvítězila 6-4 6-2 a poprvé postoupila do čtvrtfinále turnaje WTA.

Kvůli zranění ramena nedohrála svůj zápas druhého kola Kimiko Dateová-Krummová. Japonská veteránka, jež koncem měsíce oslaví 44. narozeniny, vzdala za stavu 3-6 a 0-4 Italce Francesce Schiavoneové. Ta si o druhé letošní semifinále zahraje buď proti Slovence Janě Čepelové, nebo domácí kvalifikantce Lin Zhu, která v prvním kole vyřadila Kristýnu Plíškovou.

V prvním čtvrtfinále od loňského ledna je Jarmila Gajdošová. Naturalizovaná Australanka prohrávala s Nizozemkou Kiki Bertensovou v rozhodující sadě už 2-4, poslední čtyři gamy ale získala slovenská rodačka a včetně kvalifikace tak vyhrála už pátý zápas v řadě.

O první semifinále po třech a půl letech si sedmadvacetiletá Gajdošová zahraje buď s Belgičankou Van Uytvanckovou, nebo s Danielou Hantuchovou. Druhá nasazená Slovenka si teprve v úvodním zápase poradila 6-1 6-4 s domácí Ling Zhang, přestože ve druhém setu prohrávala 0-3. Po zápase mluvila o vysokých teplotách, ve kterých se v Hongkongu hraje.

"Myslím, že to byly nejtěžší podmínky, ve kterých jsem během své kariéry hrála. Bylo obrovské horko a já s ním hodně bojovala, hlavně ve druhém setu. Bylo to opravdu velmi náročné. Protože když bojujete s fyzičkou, ztrácíte koncentraci," řekla jednatřicetiletá Slovenka.

- WTA INTERNATIONAL HONGKONG -
(Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů)
středeční výsledky (10. 09. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Hantuchová (2-SR) - Ling Zhang (Hongkong) 6-1 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Lisická (1-Něm.) - Minová (USA) 6-1 6-1
Sai Sai Zheng (Čína) - Wickmayerová (6-Belg.) 6-4 6-2
Schiavoneová (It.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6-3 4-0 skreč D.
Gajdošová (Austr.) - Bertensová (Niz.) 4-6 6-1 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Karolína Plíšková/Kristýna Plíšková (3-ČR) - Venise Chan/Ho Ching Wu (Hongkong) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
Fredy
Velká gratulace k postupu do ČF. Kájo pojď ! ! !
Reagovat
VlS
6:3;6:4 s Monikou Puig, QF by mohlo být i jednodužší než než 2. kolo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi videl Kiki?
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl. Hrála moc pozdě a já byl unavený... Velká škoda, že to takhle dopadlo. :( Karantcheva byla určitě hratelná soupeřka a věřil jsem, že Kiki dojde dál než do 2. kola... Teď prohrála i Monča v Hongkongu, takže dvouhry už mě v tomto týdnu nemusí zajímat. Žádná z "mladých pušek" Dulcinea Teamu nepřešla 2. kolo. :(
Reagovat
smazaný uživatel
No ta Kiki mne teda mrzi, takhle to nakonec projet...tedy podle vysledku a prubehu, ale nevidel jsem...proto jsem se ptal.
Ale budu trpelive cekat, jednou to musi prijit;)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky věřím. :) Potenciál tam je, ale musí na spoustě věcí zapracovat...
Reagovat
blixa
Konečně tu portorickou američanku někdo smáznul ! Dobře Plišče !! ;-)
Reagovat
slacker
Ona mela nejakou delsi snuru vyher?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč jsi na Monču pořád takový? :( Vždyť už jsem ti psal, že je to sympatická fešanda... :)
https://pbs.twimg.com/media/Bwux90UCYAAA0Ze.jpg:large

Anebo se podívej na tohle video z loňského RG. Tam je Monča moc fajn. :)
https://www.youtube.com/watch?v=BQuPCSWPAlg
Reagovat
blixa
Nejsem na ni takový, jen občas vyhrává co nemá :D Ale teď si to u mě vylepšila ! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, na US Open porazila akorát Terezu Smitkovou a od té doby sis na Monču nějak zasedl... Tak ti budu dávat odkazy na videa, dokud ti Monča nebude sympatická a nezačneš na ni být hodný. :D

Tady máš Monču jako kouzelnici... :)
http://www.youtube.com/watch?v=_L0RCKTDOtc

A tady dělala reklamu na Chrysler... :)
http://www.youtube.com/watch?v=adqyi_pjsBM
http://www.youtube.com/watch?v=gQl1SyoEkrE
Reagovat
blixa
Noo, hmmmm, neříkám že vypadá špatně ale nějak mě to nepřesvědčilo :D Ne, uděláme to jinak, já ti najmenuju nový Dulcinela Team, ty mu budeš fandit a já budu spokojenej, jop ?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to by teda nešlo. :D
Reagovat
blixa
Jak NEŠLO ??? Co by nešlo ? Všechno jde, když se chce !!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže problém je v tom, že mně se nechce. :D
Reagovat
blixa
Ale no tak !! Víš jakou bys mě udělal radost ? Víš že máš mít rád svého bližního !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mi taky neděláš radost, tak proč bych ji měl dělat já tobě... :D
Reagovat
blixa
No ale ty jsi mladý, dobrý , vstřícný, milující, já už jsem jen starý a zapšklý. Tak by si to pro mě mohl udělat, ne ? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne! :D A vůbec: Víš, jaká by tady byla nuda, kdyby všichni fandili podle tebe? Jenom ať si každý fandí podle sebe. :) Já po tobě nechci, abys fandil mým favoritkám, ale jenom abys nebyl zasedlý na Monču. :D
Reagovat
blixa
Ale já nechci aby VŠICHNI fandili podle mě !!! Mě stačí když budeš ty !!! :D Musím tě naučit fandit národním barvám ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Lituji, ale rytíř Monty má své priority. :D Fandit národním barvám budu třeba při MS basketbalistek. :)
Reagovat
blixa
Sakra ty seš tuhej oříšek ... :D No dobrá, tak budu taky hodnej. Půlku týmu si dle svého uvážení ponech a druhou ti zvolím já ! To je dobrej kompromis, ne ? Dohodnuto ? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak, já jsem přísně zásadový. Žádné kompromisy! :D
Reagovat
blixa
No tak jo !!! Takže celej tým ?!! No to mám radost ! Hned ti to zpracuju ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusíš si dělat práci. :D Já mám "svoje" holky rád a nebudu je měnit (a už vůbec ne podle tebe :D). Myslím si, že tahle diskuse nikam nevede, takže zase v nějakém jiném vlákně... :)
Reagovat
blixa
Jéééé, no tak nic no .. ale aspoň jsem to zkusil :D
Reagovat
Davor1
Ja som pozeral celý zápas, bola to tragédia, hlavne od druhého setu bola strašne labilná na servise, Karatantcheva však mala dobrú taktiku, stačilo všetko vracať na druhú stranu kým sa Mladenovič nevyhodila. Jedine čo jej fungovalo boli dropshoty a hra na sieti, tam bola fakt dobrá. Má však tragickú obranu a timing, s tým ďaleko nezájde...
Reagovat
smazaný uživatel
Diky moc za report...jj, mne se opravdu libi tim, jak si dokaze poradit s hrou na siti...no, ale zbytek posledni dobou jde dost spatne;/
Reagovat
Davor1
nie je začo ;)
ona bude pravdepodobne úspešná v debli, čo sa dvojhry týka, tak to vidím najlepšie niekde okolo tretej desiatky, možno druhej, ale to by musela poriadne zabrať a zlepšiť základy hry...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist