Livesport Prague Open: České semifinále vyhrála Bouzková

30. 7. 2022, 15:27
Aktuality 66
WTA PRAHA - Vítězstvím zkušenější ze dvou českých tenistek dnes skončilo první semifinále Livesport Prague Open. Marie Bouzková ani ve svém čtvrtém utkání na turnaji neztratila set a po výhře 7-6 6-3 nad sedmnáctiletou krajankou Lindou Noskovou postoupila do finále. V něm se o svoji první turnajovou trofej utká s Anastasií Potapovovou, která smetla Číňanku Qiang Wang.
Marie Bouzková © Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Čtyřiadvacetiletá Marie Bouzková porazila o sedm let mladší krajanku po hodině a 45 minutách. Ve finále turnaje WTA je počtvrté v kariéře a podruhé v této sezoně. V únoru v Guadalajaře prohrála s Američankou Sloane Stephensovou.

Na turnaji v Praze startuje Bouzková popáté, až do letoška nikdy nepřešla přes první kolo. V tomto týdnu ale ještě neztratila set a svou bilanci si udržela i proti Lindě Noskové, přestože hned při svém prvním podání musela odvracet brejkboly. Servis si udržela, a když za stavu 2-2 sebrala servis své soupeřce, mířila i přes dvě krátká přerušení kvůli přeháňkám k zisku úvodní sady. Sedmnáctiletá vítězka loňské juniorky na Roland Garros Nosková set pořádně zdramatizovala, když si v desáté hře vzala podání zpátky a krátce poté se v tie-breaku dostala do vedení 3-1. Proti výborně bránící Bouzkové ale v klíčových momentech udělala několik chyb a turnajová osmička při svém prvním setbolu sadu ukončila esem.

Nosková se nevzdala, v dalším setu se dostala do vedení 3-1 a svůj náskok mohla ještě zvýšit. Měla dvba brejkboly, jenže od té chvíále ztratila 1 z 13 fiftýnů a do zápasu se už nedostala. Bouzková svou defenzivou nutila soupeřku k dalším chybám a zvítězila 7-6 6-3.

"Určitě super pocit. Jsem ráda, jak jsem tento týden zatím hrála. I pro mě je to nová zkušenost mít takhle publikum za sebou a těším se zítra na další finále. Jsem ráda, že jsem došla zase o krůček dál. V neděli do toho dám vše a uvidíme, jestli se to povede," řekla na tiskové konferenci Bouzková.

Nosková se díky třem premiérovým výhrám na okruhu WTA posune ve světovém žebříčku poprvé do první stovky.

"Dnes to z mé strany nebylo nic moc. V prvním i druhém setu jsem měla šance a škoda, že jsem je nevyužila. Maruška ale hrála dobře a dohrála si to," komentovala Nosková. "Za stavu 3-1 jsem to zaspala. Nechala jsem ji hrát, nepokračovala v agresivní hře nebo jsem chtěla hrát přesněji a ulétávalo mi to. Podcenila jsem to a v podstatě jsem to odevzdala," litovala Nosková.

Bouzková si v neděli na Livesport Prague Open zahraje o první titul z turnaje WTA a poprvé tento týden narazí na hráčku z Top 100. Čelit bude Anastasii Potapovové (h2h 1-0), kterou letos v kvalifikaci v Miami zdolala po třísetové bitvě.
Také 21letá Potapovová se do svého čtvrtého finále dostala bez ztráty setu. V druhém dnešním semifinále nedala šanci Číňance Qiang Wang, bývalou světovou dvanáctku přehrála za hodinu hry 6-3 6-0. Proti Bouzkové bude usilovat o druhý titul, letos v dubnu už na antuce v Istanbulu.

Nevyzpytatelné počasí dnes ve Stromovce ovlivnilo nejen start zápasů, ale také oficiální rozloučení se stříbrnou olympijskou medailistkou a trojnásobnou grandslamovou šampionkou z deblových soutěží Andreou Sestini Hlaváčkovou. Organizátoři odložili slavnostní ceremoniál s bývalou světovou trojkou ve čtyřhře na zítřek. Vítězka 27 turnajů WTA v deblu se rozloučí po finále dvouhry, které je v plánu od 13:00.

Výsledky - Livesport Prague Open (tvrdý povrch, dotace 251.750 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Bouzková (8-ČR) - Nosková (ČR) 7-6(4) 6-3
Potapovová (Rus.) - Qiang Wang (Čína) 6-3 6-0

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

66
Přidat komentář
JohnB
Potapka tu hraje asi nejlepší tenis ze všech, pokud naváže na svý výkony, podle mě s tím zítra Maruna moc neudělá.
Reagovat
Liverpool22
Může to být zajímavé finále. Obě jsou pořád hodně mladé a mají touhu se zlepšovat, je u nich vidět progres, makají na sobě - momentálně herně patří do TOP 30. Šance vidím 50:50. Může to být hodně o hlavě - U Marušky bude klíčové jak zvládne tíhu domácího prostředí - přeci jen finále doma je více svazující a u Nasti zase bude klíčové jak moc bude řešit rozhodčí, zda se tím nechá rozhodit....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
EllNino
A také faktor vyhraného finále, které Nasťa už prolomila, Maruška by zítra měla, pokud si nechce zadělat na finalový komplex ala Lucka Hradecká a vlastně většina našich tenistek vyjma Karolíny a Petry
Reagovat
Liverpool22
smilesmilepřesně tak. Maruška už zítra prostě musí vyhrátsmile
Reagovat
Mony
tenis je trochu jednodušší. Buď Maruš Potápka umlátí nebo se zasekne. Hlava jí moc nepomůže, už těch zkušeností má dost
Reagovat
turista
Tak super pro Marušku! A zítra ten titul by jí moc pomohl. Tak budeme fandit!
Reagovat
misa
Vtipné, jak fanoušci Emmy na Tennisforu oslavují vítězství Bouzkové a doufají v její odhlášení z Washingtonu smile

Z Marušky mají velké obavy, škoda že se nezúčastní nebo nebude dobře připravená. Emmička by měla s postupem veliké problémy.
Reagovat
vergus
Tak větší fanatiky, než tamní fanoušky Raducanu člověk aby pohledal (i když tady by se jich taky pár našlo) smile
Reagovat
magnus
hrala výborne a zaslužene je vo finále.len sa mi zdalo,že diváci jej málo tlieskaju.Na iných turnajoch divaci nemali problem tlieskat Potapovej,v Prahe ano?Keby sa tento turnaj hral na Slovensku divaci by jej fandili ako svojej.Nuž čo už.
Reagovat
lars
Potapka pred nekolika lety " ukradla" Cesce Siniakove trenera
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a Fico by byl sepervisorsmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
*supervisor
Reagovat
lvicek
A proc by ji meli fandit jako svoji? Nejak nechapu?
Reagovat
annah
Taky nechápu. Doufám, že by to bylo naopak. Myslim, že Slováci mají rusaky rádi asi jako my.
Reagovat
Krisboy
Co jsi to za dementa? Proč bysme měli fandit Rusce jako svoji? Nemáš horečku?
Reagovat
Liverpool22
zasloužený postup do finále smile proti naší Marušcesmile
Reagovat
misa
Rusák ve finále smile
Reagovat
magnus
Ty más asi problem s rodmi,ona je žena takže žiadny "rusák".Ked už musíš urážat bezdôvodne,ale ked ti to stači ku štastiu vela to o tebe vypovedá.
Reagovat
misa
Mně jsou Rusové odporní.
Reagovat
tommr
říká velkej fanoušek Keninový ... smile
Reagovat
misa
https://i.ibb.co/Zgn2fRL/SK-08-FC-San-Antonio-2019.jpg

smile
Reagovat
lars
ale v pasu Kenin ma napsano Moskva :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taťka je sympaťák od pohledusmile Já Sofii říkám Puchejř, tak na mě působí, příbuzná Naducánkasmile
Reagovat
misa
Na rozdíl od Naducánka Sofia nedemoluje židle na kurtu ani nemá konflikty s protihráčkama :)
Reagovat
Liverpool22
Jenže pravda je taková, že bez Rusek by se turnaj v Praze proměnil v jakousi českou extraligu. Prostě objektivní fanoušek vidí, že na plný plyn hrají kromě Češek jen Rusky v čele s Nasťou + Oksanou a to jak ve dvouhře, tak ve čtyřhře. Co se týče ostatních zahraničních hráček, tak lze chválit jen Číňanku Wang, Linette a Cornetku, která alespoň bojovala. Ostatní berou turnaj v Praze jako výlet, nechtějí vyhrát, hrají na půl plynu viz. odchozený zápas Kontaveit, nevýrazné Rumunky, na smrt zraněná Hibino a všemu nasadila korunu Švýcarka Albon v 1. kole proti naší Šálkové. Prostě od prvního míčku bylo vidět a poznat, že Albon nechce vyhrát, ale chce zápas prohrát - to byla BIG fraška - asi měla vsazeno, ale na svojí prohrusmile
A závěr je, že jen díky Češkám a Ruskám, které hrají na 100% má turnaj v Praze celkem slušnou úroveň a diváckou atraktivitu. Takže finále Marušky a Nasťi je zasloužené smile stejně jako ruské finále ve čtyřhře...
Reagovat
Nenela
Kde chodis na to, ze hrajou na pul plynu? Proste prohraly, tecka.
Reagovat
Liverpool22
Vidím co vidím. Na GS hrají všechny holky na plný plyn a běhají jak motorové myšky zatímco na menších turnajích některé hračky výrazně uberou plyn.....
Reagovat
lvicek
On to taky kazdej nezvladne mit neustale stoprocentni nasazeni, to se neda nic delat.
Reagovat
Krisboy
Kujva zabeu, Wang! smile
Reagovat
annah
Hezké. Sluší jim to.
Reagovat
Dobry-den
Snad to Potapova dotáhne, ať má Marie aspoň ve finále soupeřku z první stovky. smile

Jinak Marie - ta se asi z Washingtonu odhlásí.
A Linda má příští týden hrát 100k v Polsku, tak jsem zvědavej, jestli se tam opravdu představí, nebo jestli ji uvidíme až na US Open...
Reagovat
tommr
byla by škoda se odhlašovat zejména pro Lindu která nutně potřebuje ještě nějaké body aby si pojistila pozici v první stovce. I sama Linda říkala že by potřebovala udělat v Praze ještě jedno kolo a když jí to dneska nevyšlo tak to může napravit v tom Polsku ...
Reagovat
Mony
Že ta Potapka je podobná Marfuše?
Reagovat
Krisboy
Pěknej zápas. Rozhodly zkušenosti a větší vyhranost Marušky. Linda byla v závěru netrpělivá až zbrklá a dost kazila. Oběma gratulace a doufám, že to Maruška vyhraje celé.
smile
Reagovat
Petr_Fisk
Měla toho plný kecky a chtěla už být z kurtu pryč.
Reagovat
tommr
jj vypadalo to že jí v závěru došly síly - fyzický i psychický ...
Reagovat
misa
Marie na 29. místě v race. Kdyby se udělovaly body za Wimbledon, byla by ve dvacítce.
Reagovat
hanz
Hodně toho objela.
Reagovat
bardunek666
Super, velká gratulace. Doufám, že to dotáhne k titulu, byla by velká škoda to nevyhrát, los měla velice slušný a teď je už třeba ukázat, že umí porážet i kvalitnější hračky. :) Tak držím palce.
Reagovat
tommr
Marie poslední dobou zápasy s krajankama neprohrává. Letos vyhrála všechny 4 zápasy s Češkama ...
Reagovat
hanz
Je upinkala, nemaj na ní nervy.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Trpělivost přináší růžesmile
Reagovat
vavrinec
Nebo jahody ... smile
Reagovat
Liverpool22
dnes zaslouženě vyhrálasmile rozhodla konzistence hry + zkušenosti. Konkretně v TB 1. setu Linda vedla 1:3 a po 4 laciných chybách prohrávala 5:3. To samé se opakovalo ve 2. setu Linda vedla 3:1 a 40:15 při servisu Marušky, ale díky laciným chybám se během pár minut psychologie zápasu převážila jasně na stranu zkušenější Marušky. Nicméně Linda má obrovský potenciál a zaslouženě bude od pondělí v TOP 100.smile
Reagovat
misa
Nosková podle mě dosáhne ze současných českých juniorek na největší kariérní úspěchy. Hru už teď má výbornou, občas přijde zbytečná (dvoj)chyba a kondičně ještě není připravená na top tenis, ale jak píšeš, potenciál má obrovský. V pondělí nejmladší hráčka ve stovce smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile přesně tak. Linda další velká naděje našeho tenisusmile
Reagovat
hanz
Vidím tam značné rezervy - sesype se po pár nezdařených úderech, nezakončuje výměny rychle, servis taky není extrovní, fyzicky nic moc nevydrží, forhend nestabilní.
Reagovat
misa
Dnes jsi ve formě :)
Reagovat
Petr_Fisk
... a měla blbě zavázaný tenisky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
misa
ke čtvrtému singlovému finále na okruhu WTA a 30. letošní výhře ve dvouhře. Linda Nosková jí set a půl byla hodně vyrovnanou soupeřkou, pak se projevila lepší kondice Bouzkové.

Mám radost z herního progresu Marušky, loni to bylo místy k pláči, teď výrazně zlepšila servis, razanci hry i fyzickou připravenost. Ze spousty výher má velkou sebedůvěru, takže zvládá i drobné herní propady a nepříznivé skore během setů. prosím ještě jednu výhru smile

Washington asi padá, škoda že si Marie nezapsala turnaj i týden před US Open.
Reagovat
tommr
a Toronto a Cincinnati hrát bude?
Reagovat
misa
v kvalifikaci
Reagovat
hanz
To zase vyfásne nějakou Češku.
Reagovat
hanz
No ještě aby to nezvládla proti hráčkám typu Kraus, Selechmetěva, Šálková, ...
Reagovat
Dobry-den
Marie byla pro Lindu příliš silná káva. Ještě lepší obrana než u Cornet, navíc méně chybovala než Franouzka, k tomu nejspíš na Lindu dolehla nějaká mentální deka ke konci.
Dneska jsem přál více Lindě, vyhrát titul v 17 letech by byla pohádka, naposledy se to povedlo Markétě Vondroušové, ale tak třeba příště, no...
Marie, neopovažuj se to ve finále zase zvorat. smile smile
Reagovat
Dobry-den
*Francouzka
Reagovat
hanz
Marie se opováží, snad bude pěkný kurz.
Reagovat
tommr
jj když už vyřadila Lindu tak at to tam kouká vyhrát celý ...
Reagovat
misa
Markéta sice vyhrála v 17, ale od té doby nic. To se asi nečekalo.
Reagovat
hanz
Ta už má taky vybráno. Žádná razance, tah na branku, její parádičky už mají všechny prokouklé.
Reagovat
smazaný uživatel
Proto před rokem brala stříbro na OH.
Reagovat
hanz
A proto nebrala zlato na OH.
Reagovat
Dobry-den
Od té doby sbírala krásná druhá místa podobně jako Marie. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist