Ljubičič otevřel pátou stovku vítězství. O titul ho chce připravit Monfils

31. 10. 2010, 10:36
Aktuality 5
ATP MONTPELLIER - Ivan Ljubičič v Montpellieru porazil Španěla Montaňése a vyhrál 401. zápas na okruhu ATP. Jediná výhra ho nyní dělí od obhájení titulu, o který ho bude chtít připravit domácí Gael Monfils.
Ivan Ljubičič

Open Sud de France se letos po 23 letech přesunulo do Montpellieru z Lyonu, odkud si Ivan Ljubičič v letech 2001 a 2009 odvezl dva ze svých celkově deseti titulů. Na oblíbený turnaj se jednatřicetiletý Chorvat přemístil ze Stockholmu, kde minulý týden v semifinále nestačil na Federera.

Nejstarší tenista elitní světové dvacítky ve Francii potvrzuje dobrou formu a potřetí během čtyř týdnů se dostal znovu mezi nejlepší čtyři hráče turnaje. V Montpellieru dokonce postoupil do finále, když po setech 6-3 7-6 porazil Alberta Montaňése. Španěl hrál poprvé v semifinále halového turnaje. 

Někdejší třetí hráč světa Ljubičič se znovu opíral o bezvadný servis, po němž v celém zápase ztratil jen sedm výměn. Pomohlo mu k tomu i 18 es, kterých na turnaji nastřílel již 47. Celkově jich má v této sezoně na kontě 499 v dvaačtyřiceti odehraných zápasech. 

"Vypadá to, že se mi ve Francii líbí, ale já mám obzvlášťě rád tento týden v kalendáři. Už dvakrát jsem v Lyonu a dvakrát ve Vídni (v rakouské metropoli se hraje současně). Vůbec by nebylo špatné, kdyby se v tomto týdnu konal grandslam," vtipkoval Ljubičič, který na grandslamových turnajích byl jen ve čtvrtfinále Australian Open a semifinále Roland Garros v roce 2006.

"Dnes jsem hrál skvěle, dobře jsem podával, vyhrál jsem ve dvou setech a neztratil jsem příliš energie. Cítím se tu fantasticky a už se moc těším na nedělní finále." 

V něm na Chorvata čeká domácí Gael Monfils. Čtyřiadvacetiletý Francouz v souboji dvou kamarádů, které letos čeká finále Davisova poháru, na třetí pokus zdolal Jo-Wilfrieda Tsongu.

Vyhrál, třebaže využil jediný brejkbol až ve třetím setu. "Celkově to dnes bylo slušné utkání. Byly tam nějaké výkyvy, ale ve třetím setu jsem byl schopný změnit nějaké věci. Jsem rád, jak tu tento týden hraju," komentoval Monfils výhru 7-6 2-6 6-4.

Rodák z Paříže postoupil do celkově 12. finále, ve kterém už třikrát v řadě neuspěl. Dosud získal jen dva tituly: před pěti lety na antuce v Sopotách a loni v domácí hale v Métách.

"V neděli to bude moc těžký zápas. Ivan mě už jednou v halovém finále v Métách porazil a celkově s ním dobrou bilanci nemám (pozn. 2-5)," uvědomuje si Monfils, jenž nad Ljubičičem vyhrál jen na antuce a na trávě. "Ivan je výborný hráč, letos vyhrál turnaj Masters a v posledních týdnech dosahuje velmi dobrých výsledků. Má tu parádní servis tak vím, že budu muset na returnu převést maximum."

- ATP 250 MONTPELLIER (Francie, tv. povrch / hala, 650.000 dolarů) -
sobotní výsledky (30. 10. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Monfils (3-Fr.) - Tsonga (2-Fr.) 7-6(2) 2-6 6-4
Ljubičič (4-Chorv.) - Montaňés (6-Šp.) 6-3 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Al Jazeera Sport 2, satelit 7 stupňů západně, frekvence 12284 MHz, symbolrate 27500, polarizace V.
včetně debla Žizela/Flavia - Pešek/Šrebotnyk
Reagovat
smazaný uživatel
Super Tennis, satelit 13 stupňů východně, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H.
Reagovat
smazaný uživatel
ORF Sport plus, satelit 19 stupňů východně, frekvence 12663 MHz, symbolrate 22000, polarizace H.
Reagovat
smazaný uživatel
Komu to cpes?!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist