Ljubičič v dubnu ukončí kariéru

8. 3. 2012, 11:47
Aktuality 23
Okruh ATP opustí v dubnu další z tenisových veteránů. Nedlouho po Fernandu Gonzálezovi a Jose Acasusovi oznámil fanouškům smutnou zprávu také Chorvat Ivan Ljubičič. Bývalý třetí hráč světa si pro svou derniéru vybral turnaj v Monte Carlu.
Profily hráčů
Ivan Ljubičič

"Rozhodnutí ukončit kariéru není pro profesionálního sportovce nikdy jednoduché," citoval Ljubičiče web ATP. "Těším se na další období svého života. Tenis mi dal hodně a rád bych u něj zůstal a nějakým způsobem pomáhal," uvedl Chorvat.

Ivan Ljubičič, kterému bude za necelé dva týdny 33 let, má za sebou kariéru, během níž se dokázal vyšplhat na třetí místo světového žebříčku, získat deset turnajových titulů, vyhrát daviscupovou trofej a po boku Maria Ančiče také bronzovou olympijskou medaili.

V roce 2002 byl rodák z Banja Luky zvolen na šest let do hráčské rady ATP, již dva roky také vedl. Byl tak jedním z předchůdců současného prezidenta rady Rogera Federera, který podle svých slov ztratí na profesionálním okruhu jednoho z kamarádů.

"S Ljubičičem nás pojí velmi dobré přátelství. Je smutné vidět, že opravdu končí, protože už jsme o tom nějakou dobu mluvili," řekl Federer. "Ale myslím, že nastal ten správný čas, nedávno se mu narodila druhá dcera," dodal.

Někdejší nejlepší tenista světa Federer svedl s Ljubičičem 16 soubojů; dva z prvních tří vyhrál Chorvat, posledních deset jich už ale ovládl Roger Federer, který má s momentálně 40. hráčem žebříčku ATP bilanci 13-3.

"Je to jeden z nejobávanějších soupeřů na okruhu... Je to jeden z mých přátel, který pomáhá tenisu nejen na kurtu, ale i mimo něj, protože byl součástí jeho politického systému. Čeká ho skvělá budoucnost, ať už v tenisu, nebo v tom, co se rozhodne dělat, protože je to chytrý člověk a skvělá osobnost. Mrzí mě, že odchází, ale má za sebou skvělou kariéru, ke které mu můžu jen pogratulovat."

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak dalsi sympatak s krasnym jednorucnym beckhandem. Je to tvrda realita. Je zaslouzilym otcem. Detickam bez problemu zajisti budoucnost, Tak dalsi nostalgie tentokrat v Monte Carlu. Treba ho uvidime casem jako trenera nejakeho nadejneho tenisty. Ivane i Tobe preji at jsi stale v pohode i v soukromem zivote.
Reagovat
smazaný uživatel
inteligentni hrac, jeste pred rokem, dvema se ho musel v pavouku leknout kazdy. Dobre se na jeho hru koukalo. A sympatak, jako vsichni Chorvati.. :-) Take mu preju hodne stesti, my tu vzdycky piseme pomalu vzpominkove nekrology, ale vzdyt jim zivot prave zacina..... :-))
Reagovat
vendulkabendulka
Skoda, vzdycky se mi libil jeho styl. Leta bohuzel nezastavis.
Reagovat
misoSK
Skoda, ale tohtorocne vysledky uz jednoducho nezodpovedali tomu, na co bol Ivan zvyknuty, kazdopadne v pamati fanusikov tenisu ostane navzdy zapisany ako nezabudnutelna osobnost a hrac s velmi inteligentnym spravanim ci uz na dvorci alebo mimo neho...Priority sa vsak menia a teraz bude viac casu na rodinu a zaluby, kazdopadne si vsak este vychutnam vsetky jeho zapasy, ktore odohra a mrzi ma, ze neskusil potiahnut aspon do olympiady...
Reagovat
tommr
v IW už Ljubicic jak se zdá nehraje - aspon jsem ho nikde v pavouku nenašel ...
Jinak doufám, že si Tomáš Berdych ještě stihne s Ljubičičem zahrát a vyrovná si s ním zápasovou bilanci - zatím jejich H2H vede Ljubicic 3:2 a naposledy Tomáše porazil loni právě v Monte Carlu ...
Reagovat
steve79
Je to škoda, že Ljubičič končí. Když byl ve formě, tak hrál výborně. Je to dva,tři roky co dokázal porazit Nadala myslím v Miami.Nedávno skončil Gonzales.
Reagovat
Stan_Borowitz
Předloni právě tady v Indian Wells vyřadil Nadala v semi a celý turnaj nakonec vyhrál, když ve finále porazil Roddicka.
Reagovat
taffer
Gonza ohlásil konec na turnaji v Miami, takže ho ještě jednou uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
predloni v IW dal cestou v pohode i Djokovice..:-)
Reagovat
dorons
Na cem se mam jako bavit?
Reagovat
Stan_Borowitz
egoista a sobec se zase projevilv celé své parádě. (Vzhledem ke špatným zkušenostem raději dodávám, že předchozí slova jsou myšlena ironicky v narážce na jisté přispěvatele...)
Reagovat
duhove_hovinko
viz srbský mňoukal
Reagovat
spaniel
Sklapni Frantzi...
Reagovat
duhove_hovinko
?
Reagovat
spaniel
Ne na Tebe d_h...Narážím na toho samého jako Stan, ať se raději ani neozývá.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu Tě ubezpečit,že Tvá duševní vybavenost je na mimořádně nízké úrovni a nebál bych se i napsat,že si tele.Rodiče z Tebe musí mít deprese,když vidí co zplodili.
Reagovat
Stan_Borowitz
jen pro jistotu, abych ti nekřivdil - reaguješ na mne?
Reagovat
duhove_hovinko
:-)tak to nemá chybu
Reagovat
spaniel
jj, čtyři se hádáme a píšeme někomu, kdo tady není :D
Reagovat
duhove_hovinko
Škoda...ale čas zastavit nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je diskuse o konci ljubičiče ..
Reagovat
duhove_hovinko
Nekecej...já si myslel, že je to o času. Zkus si to přečíst znovu a možná pochopíš. Možná...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist