Ljubičiče zastavilo v Eastbourne zranění

18. 6. 2009, 21:21
Aktuality 4
Nepříjemné zranění kotníku zastavilo Ivana Ljubičiče ve čtvrtfinále turnaje v Eastbourne. Chorvatský tenista vzdal utkání za stavu 6:3, 2:4 a ulehčil tak Francouzi Santorovi postup mezi nejlepší čtyři. Tam nebude chybět ani nasazená dvojka Dmitry Tursunov, který si poradil s Uzbekem Istominem.
Ivan Ljubičič

Bývalá světová trojka Ljubičič nabíhal k síti, když najednou podklouzl a ošklivě si zvrtl levý kotník. Fabrice Santoro, který v 36 letech hraje poslední sezonu na okruhu ATP, okamžitě pustil raketu a utíkal k ledničce pro sáčky s ledem. Následně se na kurtu objevil i Ljubičičův trenér, který mu při aplaudování diváků v Devonishire Parku pomohl opustit kurt.

Čtyři dny před začátkem Wimbledonu to je pro příznivce 30letého hráče krutá rána. „Není to typické zvrtnutí kotníku, ale nejsme si stoprocentně jisti, co to vlastně je. Po dalších vyšetřeních se dozvíme víc,“ řekl zklamaný 75. hráč světa prostřednictvím turnajového mluvčího.

Chorvatův přemožitel Santoro se v souboji o finále utká s kanadským kvalifikantem Frankem Dancevicem, přemožitelem nejvýše nasazeného Rusa Andrejeva z prvního kola, který si dnes mezi posledními osmi poradil s Leonardem Mayerem z Argentiny po setech 6:7, 6:4 a 7:5.

V ženské části turnaje zůstala už pouze jediná nasazená hráčka, 18letá Caroline Wozniacká. Šestá nasazená Dánka si bez větších obtíží poradila s ruskou kvalifikantkou Ekaterinou Makarovovou za méně než hodinu 6:3 a 6:2. V semifinále se juniorská šampionka z Wimbledonu z roku 2006 utká s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou, která smetla z kurtu Rusku Duševinovou 6:1 a 6:0.

„Miluji tu dobu, když se každý rok vracím na trávu. I přesto, že se jedná o krátké období, cítím, že se na tento povrch adaptuji velice rychle,“ řekla Wozniacká, která v Easbourne startuje po juniorských letech už popáté.

V souboji s Francouzkou Razzanovou neuspěla jedenáctá nasazená Agnieszka Radwaňská. „Včera večer jsem odehrála těžký zápas a skončili jsme hodně pozdě. Dnes to bylo další nelehké utkání,“ řekla francouzská tenistka, kterou nyní čeká krajanka Marion Bartoliová, která si poradila se Španělkou Medinaovou.

„Vím o ní všechno. Je to výjimečná holka. Musím být hodně opatrná, protože ona je schopna čehokoliv,“ dodala na adresu Bartoliové 25. hráčka žebříčku WTA, Virginie Razzanová.

Výsledky čtvrtek 18.6. - Eastbourne:

Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:

Dancevic (Kan.) – Mayer (Arg.) 6:7, 6:4, 7:5, Santoro (4-Fr.) – Ljubičič (Chor.) 3:6, 4:2, skr. Ljubičič, Tursunov (2-Rus.) – Istomin (Uzb.) 7:6, 6:4, Garcia-Lopez (8-Šp.) – Tipsarevič (Srb.) 6:4, 3:6, 6:3

Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (6-Dán.) – Makarovová (Rus.) 6:3, 6:2, Razzanová (Fr.) – A. Radwaňská (8-Pol.) 7:6, 7:5, Bartoliová (Fr.) – Medinaová (Šp.) 6:1, 6:4, Wozniaková (Kan.) – Duševinová (Rus.) 6:1, 6:0

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
A me Ljubicic zarizl cely tiket :/
Reagovat
smazaný uživatel
?Není to typické zvrtnutí kotníku, ale nejsme si stoprocentně jisti, co to vlastně je..." - no, hoši, tak co to vlastně je???:-)) Kousnul ho pavouk a potom mu noha natekla, nebo co???:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som ten zapas, bezal k sieti a lavu nohu si neprijemne podvrtol, spadol za siet a raketa odletela na stranu supera. Mal som pocit ako keby sa chcel sklznut po trave, ale bohuzial, to nie je antuka. Santoro k nemu pribehol s ľadom a pomohol osetrovat. Inac ten zapas, podla mna, by Ljuba vyhral. No, ale smola. Diagnozu nepoznam, ale na pohlad to bolo velmi neprijemne !
Reagovat
smazaný uživatel
Hele sejku, Melkor si jenom dela prdel a Ty mu hnedle takhle pises, co se stalo? :)) Sice je blbej, ale snad vi, co se tam stalo, neeee??? ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist