Llagosteraová neprošla dopingovým testem, dva roky si nezahraje

11. 11. 2013, 19:58
Aktuality 6
Španělská deblistka Nuria Llagosteraová-Vivesová může kvůli nálezu dopingu na dva roky zapomenout na tenis. Při červencovém turnaji ve Stanfordu odevzdala vzorek obsahující drogu pervitin, za což jí dnes tenisová federace ITF zastavila činnost do září 2015.
Profily hráčů
Nuria Llagosteraová

"Proběhlo nezávislé slyšení, na kterém paní Llagosteraová nedokázala vysvětlit, jak se do jejího těla d-amfetamin dostal," uvedla ve svém prohlášení ITF. "Bylo rozhodnuto, že bude potrestána zákazem startů na dobu dvou let s účinností od 8. září 2013, kdy byla dočasně suspendována, do půlnoci 7. září 2015."

Španělská tenistka prožila svou nejlepší singlovou sezonu v roce 2005, kdy v marockém Rabatu získala první titul a v žebříčku se dostala na 35. místo. Nyní už hraje jen čtyřhru, v níž se svého životního výsledku dočkala v roce 2008. Tehdy po boku krajanky Martínezové-Sánchezové vyhrála Turnaj mistryň.

Ve Stanfordu měla Llagosteraová hrát čtyřhru s bývalou vítězkou Roland Garros Francescou Schiavoneovou. Španělsko-italský pár ale nenastoupil ke svému prvnímu zápasu kvůli zranění Schiavoneové. Někdejší světovou deblovou pětku přesto náhodně vybrali k dopingovému testu, kterým neprošla.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Mayo
dalšia "nehviezda" čo dostala dištanc...škoda
Reagovat
Frick
To jí jako mělo pomoct k lepší výkonosti? Jako kdyby brala nějaký steroidy, ale tohle?
Reagovat
smazaný uživatel
Nejde o zlepšení výkonnosti ani náhodou, ale je to droga a tečka. Postih je na místě.
Reagovat
Titan
Jo jo, perník zlepšuje forhend, ale děsně kazí bekhend...:-)
Reagovat
Bob
Kdo to sakra je? :-O
Reagovat
smazaný uživatel
Hrát na perníku to je kumšt, tomu říkám výkon:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist