Llodra: Nejsem rasista

15. 3. 2012, 21:42
Aktuality 6
S pošramocenou pověstí se s letošním Indian Wells rozloučil francouzský tenista Michael Llodra. Důvodem nejsou výkony na kurtu, ale jeho nešťastný výstup v zápase prvního kola, během kterého urazil jednu z divaček. Bylo to hloupé, ale rasista nejsem, brání se Llodra.
Profily hráčů
Michael Llodra

"Rád bych to vysvětlil a především potvrdil, že samozřejmě nejsem rasista," napsal Llodra na svých oficiálních stránkách. "Každý, kdo mě osobně zná, to moc dobře ví. Chci říct: omlouvám se," uvedl.

Adresátkou omluvy je tenisová fanynka čínského původu, která během utkání mezi Llodrou a Ernestsem Gulbisem povzbuzovala Francouzova soupeře. Jak napsal sportovní novinář Tom Tebbutt, který byl rovněž v hledišti, Llodra v jedné chvíli vystřelil míč ven z kurtu, hodil raketou a divačku nazval "*****nou Číňankou".

ATP se k případu nijak blíž nevyjadřovala, jen uveřejnila, že tenista slovně napadal i sběrače míčků. Za to Llodrovi udělila pokutu ve výši 2.500 dolarů a nařídila mu se omluvit.

"Někdy, když věci nejdou tak, jak bych chtěl, ze vzteku hloupě nadávám," vysvětlil Llodra na svých stránkách. "Profesionální sportovec nemůže říkat všechno, co ho napadne, tím spíš, když jsou to nadávky. Chtěl bych se upřímně omluvit, jestli jsem nějak urazil čínskou komunitu."

Francouzský tenista vypadl na turnaji kategorie Masters v neděli, kdy už v prvním setu za stavu 1-4 skrečoval kvůli zranění kolena zápas proti šestému nasazenému krajanovi Jo-Wilfriedu Tsongovi.

Komentáře

6
Přidat komentář
dadaft
Llodra by si měl uvědomit, že to, že může hrát o velké trofeje a peníze, není zásluha jen jeho vyjímečnosti (znám několik neobyčejných osobností, které vydělávají zcela průměrně), ale taky důsledek zájmu o tenis milionů fanoušků. U mě klesl.
Reagovat
smazaný uživatel
Llodra má pravdu..Osobne ho poznám a môžem to potvrdiť :)
Reagovat
smazaný uživatel
To už člověk nemůže ani veřejně vyjádřit svůj názor na číňany? Neměla cypovat. Spíše měli vyhodit jí, že rušila hru. A ty tlusté sběračky míčků přímo vybízejí k nadávání. Průměrně mají ve 13 letech 90 kg. Ti amíci jsou úplně mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
viděl jsem ho na začátku roku v pár exhibicí a byla s ním sranda, člověk si říkal, že to je pohodář... nyní trošku zklamání, ale každý může někdy uletět...
Reagovat
misoSK
Llodra je jeden z najsympatickejsich hracov na okruhu, holt, kazdy ma obcas zly den, ked je nervozny a stane sa, ze nejaky ten nevhodny komentar cloveku ujde, avsak u sportovcov je ta nevyhoda, ze su toho hned plne noviny
Reagovat
smazaný uživatel
máš pravdu, ale na rozdíl od "běžných" lidí oni mají takovou tu "morální" odpovědnost se chovat příkladně, jsou vzory pro mnohé lidi hlavně pro děti, viz. pan Berdych....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist