Lojda se vrací po zdravotních problémech, v Praze neuspěl

30. 4. 2008, 08:46
Aktuality 0
Vítěz juniorky na US Open v roce 2006 Dušan Lojda loni v Praze dosáhl zatím největšího úspěchu mezi seniory, když vyhrál pražský challenger. Letos na Štvanici vypadl hned v prvním kole a vysvětlil, že za tím stojí také nedávná tříměsíční zdravotní pauza.
Profily hráčů
Dušan Lojda (© pragueopen.cz)

"Během minulého roku jsem přechodil mononukleózu a měl jsem v krvi chlamydie, takže jsem měl čtyři týdny silná antibiotika. Týden na to mě chytilo slepé střevo, takže jsem tři měsíce ležel a nic nedělal," řekl novinářům.

Na kurty se vrátil před šesti týdny, což se podepsalo i na včerejším výkonu v utkání s Francouzem Augustinem Genssem. "Je to možná i tím, že jsem nerozehraný," řekl. Před rokem přijel dvacetiletý tenista do Prahy v úplně jiné pohodě. "Loni jsem měl už před tím výbornou formu a tady se to jenom všechno sešlo, měl jsem i štěstí," vzpomínal.

Díky triumfu na pražském challengeru se dostal mezi prvních 300 hráčů světového žebříčku a chtěl pořadím stoupat dál, ale pak už se mu nedařilo. "Loni jsem měl díky tomuto turnaji dobře rozjetou sezonu, ale pociťoval jsem zdravotní problémy. Bylo to způsobené tou mononukleózou, cítil jsem se unavený a nepodával jsem ty výkony, jaké bych mohl," hledal příčiny, proč na dalších turnajích do závěrečných kol nepostoupil.

Nyní se musí poprat především s vlastní psychikou. "Když vidím, že hráči, se kterými jsem hrával, jsou v první světové stovce, a já jenom ležím, tak je to hlavně psychicky hodně náročné," dodal.

Český tenista startující stejně jako před rokem na divokou kartu včera v prvním kole nestačil na Francouze Augustina Gensseho. V koncovce prvního setu měl Lojda setboly, ale nevyužil je a následně těsně prohrál zkrácenou hru. Ve druhé sadě už měl Francouz jasně navrch a povolil domácímu hráči jen dvě hry.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist