Londero deklasoval Delbonise a svou nečekanou jízdu dotáhl až do finále

10. 2. 2019, 09:27
Aktuality 1
ATP CÓRDOBA - Juan Ignacio Londero, který si teprve tento týden připsal první výhru na okruhu ATP, na domácí antuce v Córdobě pokračuje v životním turnaji. V semifinále 25letý Argentinec deklasoval 6-1 6-0 krajana Federica Delbonise a překvapivě postoupil do finále. V něm narazí na dalšího krajana Guidu Pellu, který bude rovněž usilovat o premiérový triumf.
Juan Ignacio Londero

Juan Ignacio Londero si hlavní soutěž turnajů ATP zahrál jen třikrát a pokaždé vypadl v prvním kole (Bogotá 2013 a 2014 a Bastad 2018). Teprve loni získal první dva tituly z challengerů, když zvítězil v Mexico City a německém Marburgu.

Nicméně životní turnaj prožívá tento týden na domácí antuce v Córdobě, kde od pořadatelů nového podniku ATP 250 dostal divokou kartu. Ve čtyřech zápasech ještě neztratil ani set, když porazil Chilana Nicolase Jarryho, Itala Lorenza Sonega a dva krajany: Pedra Cachína i daviscupového reprezentanta Federica Delbonise.

Navíc semifinále s favorizovaným Delbonisem vyhrál drtivým rozdílem. Pětadvacetiletý Londero nečelil ždnému brejbolu a za hodinu hry zvítězil nad bývalý 33. hráčem světa 6-1 6-0.

"Tohle je pro mě pohádka. Nic takového jsem na začátku turnaje nečekal. Když jsem viděl, kdo tady hraje, tak pro mě byla čest se vůbec takového turnaje zúčastnit," radoval se Londero, který cestou do finále odvrátil 16 ze 17 brejkbolů.

O titul si Londero zahraje s dalším levorukým Argentincem Guidem Pellou (h2h 0-3). Ten si v semifinále poradil 6-1 3-6 6-3 s unaveným Pablem Cuevasem z Uruguaye, který přes den musel odehrát i čtvrtfinále se Slovincem Aljažem Bedenem. 

Osmadvacetiletý Pella do finále turnaje ATP postoupil počtvrté v kariéře a opět na antuce. Titul ale dosud nezískal, když neuspěl v Riu de Janeiro 2016, Mnichově 2017 a Umagu 2018.

V Córdobě se podnik ATP koná poprvé poté, co získala pořadatelství od ekvádorského Quita. Je úvodní akcí čtyřdílného seriálu Golden Swing, který bude ve třech následujících týdnech pokračovat v Buenos Aires, Sau Paulo a Riu de Janeiro.

• ATP 250 CÓRDOBA •
Argentina, antuka, 589.680 dolarů
sobotní výsledky (09. 02. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Cuevas (Urug.) - Bedene (Slovin.) 7-6(2) 6-1
• Dvouhra - semifinále •
Pella (8-Arg.) - Cuevas (Urug.) 6-1 3-6 6-3
Londero (Arg.) - Delbonis (Arg.) 6-1 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist