Loni vyhrál čtyřhru na Roland Garros, letos si Krawietz krátí pauzu doplňováním regálů v supermarketu

26. 4. 2020, 08:38
Aktuality 38
Před necelým rokem slavil německý tenista Kevin Krawietz společně s krajanem Andreasem Miesem nečekaný triumf ve čtyřhře na Roland Garros, za který získal 290.000 eur (téměř osm milionů korun). Nucenou pauzu způsobenou koronavirovou pandemií si třináctý hráč deblového žebříčku krátí prací v supermarketu, kde za 450 eur (12 tisíc korun) doplňuje zboží do regálů.
Profily hráčů
Kevin Krawietz

"Už několik týdnů pracuju za 450 eur v jednom diskontu," řekl Krawietz magazínu Spiegel. "Starám se s jedním kolegou o regály, vyklízím je a plním. Dávám pozor na to, aby byly regály s uzeninami a sýrem stále plné, a odstraňuju prázdné kartony," popsal osmadvacetiletý profesionální tenista náplň své činnosti v Lidlu.

K práci v supermarketu nedohnaly Krawietze, jenž si během kariéry vydělal více než milion dolarů, existenční potíže. "Už jsem dlouho myslel na to, že si vyzkouším nějaké normální zaměstnání. A korona mi k tomu dala příležitost," uvedl rodák z bavorského Coburgu, jenž si uvědomuje, že je v jiné situaci než jeho současní kolegové.

"Je potřeba k nim mít respekt. Někteří z nich vstávají už v pět hodin ráno a od půl šesté jsou v obchodě, aby plnili regály. Já jsem na rozdíl od nich měl v životě ten luxus, že se z mého koníčku stalo i povolání," řekl vítěz tří deblových turnajů ATP Tour.

I když je tenisová sezona od března přerušená a nerozběhne se dříve než v červenci, snaží se Krawietz udržovat ve formě. Díky výjimce může coby profesionální sportovec třikrát až čtyřikrát týdně trénovat v hale a také jezdí na inline bruslích.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
Kozoroh
https://twitter.com/i/web/status/1254415586836254720

Není to překvapení, protože mnozí z nás očekávají, že celý zbytek sezóny bude zrušen.
Reagovat
paddy
kdyby jen my, ale i mnozí hráči :)

někteří fanoušky se však stále těší na zbytek sezóny :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kto napriklad?..

Nič také som nezaregistroval.
Reagovat
paddy
sám ses přihlásil, ale nebudeš jediný :)
Reagovat
smazaný uživatel
To som nikdy netvrdil, prečo klameš?

Alebo naozaj nerozumieš, v čom je rozdiel tvrdit tesim sa na dokončenie sezóny, resp. nedovolim si odhadnut, akym smerom sa bude pandémie vyvíjať?..

Veď to je malá nasobilka Paddy :)
Reagovat
paddy
přece si zvažoval, že bys vsadil na OH v kurzu 5, divil se, proč neodloží Wimbledon na podzim, diskutoval, zda si hráči budou vybírat mezi RG a UO, když tam byla mezera 1 týden
celkově si oponoval názoru, že se letos nebude hrát, z čehož logicky plyne, žes čekal návrat na kurty
Reagovat
Nola
hrat sa podla mna tento rok bude, v akom formate netusim, mozno nejaky koncorocny turnaj, nemozeme cakat na nejaku vakcinu, ktora neexistuje, zivot sa nemoze predsa zastavit, musime sa naucit s tym zit a sport ako taky detto
Reagovat
paddy
social distancing je klíčové slovo, to s publikem nejde dohromady
přečti si i argumenty samotných tenistů
Reagovat
Nola
co myslis ty? chranenie sa voci jednemu virusu, ktory moze byt velmi nebezpecny, znamena, ze chranenim stracas vlastne imunitu voci beznym chorobam, nakolko si socialne odstaveny....
Reagovat
paddy
v uzavřených místnostech např. v práci člověk s rouškou není chráněný, jen se zvyšuje šance, že rouška nakaženého něco zachytí. Takže exponována vůči všemu stále jsi.

proč ale sedět vedle úplně cizích lidí v publiku a pomáhat viru?

I WHO varovala, že neexistuje důkaz, že vznikne imunita. Dále se popisuje vliv na mozek, takže mohou být trvalé následky.

balancuje se mezi kapacitou zdravotnictví a ekonomikou. že přijde něco podobného španělské chřipce se vědělo, ale nelze se na to připravit, pouze vytvořit pandemický plán, což se stalo

stejně tak jednou Zemi opět zasáhne velký asteroid. Dle astronomů je 100% pravděpodobnost, jen se neví kdy a jak velký.
a za pár miliard let Země existovat nebude, protože ji pohltí Slunce. Lidstvo se stejně dávno vyhubí samo.
Reagovat
Nola
pises tu stale nejake katastroficke scenare, tak mam ostat doma do konca zivota? a co mam z toho zivota? vidim iba niekoho doma, v praci som iba obcas, mam to stastie , ze som sama v kancli, je to vlastne stastie? sme uplne socialne paralyzovani, v minulosti odisiel kralovsky dvor niekam na vidiek, ked vypukla pandemia, cely, nie jednotlivec, bieli v minulosti vyhubili virusom 90 percent populacie Ameriky, doniesli ho v infikovanych prikryvkach, biely nadclovek si doniesol otrokov z Afriky do Ameriky....nie sme slobodni, len si to myslime, vzdy je niekto nad nami, ktory nam diktuje podmienky, bolo nam velmi dobre a nemohlo to do konecna pokracovat....
Reagovat
paddy
Nerada to posloucháš, ale to není scénář, ale jistý jev. A neznamená, že bys měla sedět doma. To tě před asteroidem neochrání :)

Jestli jsou teď nějaká omezení, tak mají svůj důvod. Bohužel mnoho lidí myslí jen na sebe a jsou sobečtí. Zdravím na pláž...
Reagovat
Nola
OK, jisty jev? iste je jedno, na kazdej vojne niekto zarobil a zbohatol, my to zial nebudeme, a este existuje jedna istota, virus tu je, ale aj tak nas nikto neochrani, ruska, umyvanie ruk, ak to mas chytit, tak to dostanes, nevies kde a kedy.....
Reagovat
paddy
Nerozumíš principu minimalizace rizika. A dále popíráš fyzikální zákony vesmíru.

Kbyby šlo izolovat každého jednotlivce na 3 týdny (není proveditelné), pak virus umře. Když se vrátíme hned k normálu, tak umře zbytečně mnoho lidí. Realita bude někde mezi.

Jestli si myslíš, že smrt je ti předem souzena a nic neovlivníš, tak mi řekni, proč se rozhlížíš okolo, když přecházíš vozovku. Nebo to neděláš? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Snazis sa ma dotlacit do niecoho, co v prispevku vyssie odmietam.

Čo je to letošná sezóna, definuj.

US Open?..Skor nie
RG?..Skor ano.
Reagovat
paddy
Do 24.12.
Reagovat
Nola
vyvolavas tu paniku, nikto nechce umriet, ani ty, ani ja, si psycholog, psychiater? sme na tenisovom portale, zatiahol si ma do diskusie, ktora mi nie je vlastna a tym padom koncim.... mam celkom slusnu predstavu o vzniku planety zem, mam ju rada a tesim sa, ze kazde rano vyjde slnko, tak krasny zbytok dna
Reagovat
FulnekUltras
už teď jsou lidi slušně oprsklí (ne že bych to tak úplně schvaloval), ale léto bude prostě LÉTO ;-) v zimě ještě jednu vlnu moribundUSA samozřejmě nevylučuju...

od 3:10... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=AObZFlnmWCA
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak. To z toho logicky neplynie, fakt tomu nerozumieš..

Ked netvrdim, ze cierna nie je čierna, neznamená to, ze to musi byt biela a uz vobec nie logicky preboha :)

Ty tvrdis, ze GS nebudu, ja tvrdim, ze sa tymto 100% istotám smejem a netrufam si to odhadnut. Dokonca este ani v tejto chvili a uz vobec nie garantovat. Ved to je smiešne..

Ten kurz 5 na usporiadanie OH opat vobec nic nepotvrdzuje, kedze v tom hra rolu tzv value, vobec nie garancie. Garatuješ tu veci jedine ty a iba ty. Pevne verim, ze si na to vsadil aspon 10.000 eur. Inak je to iba mlátenie prádznej slamy.
Reagovat
paddy
takže vlastně ses nikdy nevyjádřil, že se bude hrát, tím pádem se nemůžeš splést, ok beru

na druhou stranu ses opakovaně divil, proč neudělají rozhodnutí o rušení turnajů za x týdnů, že to je zbytečně brzo. Něco bylo jasné i jim.

já zase nejsem založením typ "musíme doufat". Mě se to jeví jako nerealistický a populistický optimismus.
Když má někdo vážný druh rakoviny, tak to není moderně výzva, ale pořád problém.
To jsou jen blbé kecy personalistů a podobných.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidim dovod preco by som mal v tejto otázke uplatnovat gambling, cierna alebo biela. To mozem, ked sa hra finále dvoch hráčov..

Zdrzanlivost je na mieste, rovnako je zdrzanlivych este xy sportovych organizátorov, ktori nevyslovili definitívu. A dobre robia. Čas ukáže. Sam si nedavno pripustil, ze GS sa mozu odohrat bez divakov a za zvysenych hygienickych standardov.
Reagovat
paddy
Bez diváků by to šlo, ale UO to zatím nechce a je logické proč. Zážitek z tenisu je falešný důvod.
Jsem zvědav, jak budou řešit přesuny hráčů. Nápad s karanténou je nesmysl, protože blokuje 3 týdny na turnaj, tzn. max. 13 turnajů (za 10 měs) za sezónu pro konkrétního hráče, to je málo. Které turnaje se zruší?
Dal by se vymyslet funkční systém, ale letošní sezónu jsem už odepsal. Není to 100/0 ale pro mě nad 80%.

Rád bych znal tvůj názor na letošní sezónu.
Bude, nebude? Vyber si odpověď, možná mě nezajímá. V testu si musíš také vybrat, u voleb rovněž.
Chceš kečup nebo hořčici, jedna nebo dvě kostky cukru,bílé nebo modré tričko. Rozhodnutích děláš denně několik a také to není 100/0.
Reagovat
smazaný uživatel
Odpoved vyssie, poplietol som vlákno.
Reagovat
tommr
v období od 13.7 do 3.8 se stejně nehrajou žádný významný turnaje takže jejich zrušení není nic tragickýho. Pokud se ale nezačne hrát ani potom tak už to bude průšvih ...
Reagovat
Nola
Dom nema chut prispievat do fondu pre zachranu hracov s nizsim postavenim :D

https://www.essentiallysports.com/i-dont-see-why-i-should-give-them-money-dominic-thiem-against-novak-djokovic-player-relief-fund-atp-tennis-news/
Reagovat
paddy
kluk se správně nebojí. Jako když měl uvolňovat místnost s novináři pro Serenu. Královna nepočká? :)

přesně jak říká nucená charita není charita a někteří hráči se chovají neprofesionálně, tak proč jim přispívat, když neživoří jako obyčejný člověk
sportovci se nyní většinou nudí, což dokumentují sítě

Big3 se může poskládat klidně za ostatní a ještě lépe donutit vedení, aby změnilo systém odměn. např. 100 tis. USD navíc na prize money za sezonu pomůže slabším víc, než jednorázově pár tis. USD. Ale proč chtít za GS titul jen 2 mil. USD, místo 4 mil. Tak blbí nejsou :)

Vedle toho Krawietz už řekl, že hráči mají štěstí, že si vydělávají koníčkem. Vědí, do čeho jdou, takže když se nevyhrabou ke špičce, tak bez vzdělání jdou dělat normální práci.

zbožňuji sbírky, kdy se přispívá na nějakou kravinu. Na email nikdo nereaguje, a pak se lidi obejdou osobně a mnoho jich vynuceně dá (i když nechtěli, prý "zapomněli"), aby nebyli považováni za špatné.

úžasné také je, když za příspěvek dávají tričko, čili méně peněz přijde potřebným
ono už 30% vybraných penež jde na režii (mzdy atd.) - znám vychcánky, kteří to mají jako zdroj obživy. Tlak na výkon nulový, kontrola žádná, tak proč ne.
Reagovat
tommr
sbírky na Afriku, Palestince, narkomany a další černý díry taky ignoruju, ale v tomhle případě by trocha solidarity s méně vydělávajícími hráči nebyla na škodu ...
Reagovat
Nola
co ma Dom spolocne s Afrikou prosim ta, obrat sa na inu adresu a ak sme pri tom, co svetova trojka u dam?
Reagovat
gigin
https://bit. ly/2VEZag0
Reagovat
gigin
Mezeru pryč.
Reagovat
sojka1
uz to ctu, je to tady asi 4x. Dom bude opravdu hodne opatrny... :-)) Jinak je to jeho vec, jde hlavne o dobrovolny prispevek, tak v nem hrdinu teda nevidim, proboha, at kazdy prispiva-neprispiva a at si hlavne svobodne vybere, kam pripadne. Iniciativa je to podle me dobra ale! Argument, ze je nekdo lempl, je treba na miste, ale prispevek se muze specifikovat vekem, dosavadnim vydelkem, ruzne. Riziko, ze se podpori i nekdo, kdo si neco takoveho vubec nezaslouzi, je prece schovane v kazde plosne podpore i v soucasnem prispevku statu pro OSVC, je asi rozdil mezi rodinnou pekarnou a sexualnim koucem ci jak se vsem tem magorum v tech vselijakych centrech rika.... :-)) a presto je ta pomoc potrebna.
Reagovat
gigin
Jasně, v poho sojči, jen navazuji na tu naši poslední debatu o něm, že po něm neposbíráš, a tohle je jakoby další indicie. Toť vše.
Reagovat
sojka1
ja jsem to presne takhle vnimala a nejdriv jsem vyprskla, ale trochu me nadzvedla Nolka s tim strhavanim masek a plutim proti proudu nebo jak to bylo, tak jsem trochu ukrocila... :-))
Reagovat
gigin
Já nečtu nic. Jenom tebe. Ostatní mi přijdou takoví... Unavení...
Reagovat
sojka1
:-))
Reagovat
paddy
Heidi Klum je už nějaký čas tváří amerického Lidlu, tak proč ne

Živě vidím, jak se ptám ostrahy, ve kterém oddělení najdu Big3

"Ten Roger je u švýcarských sýrů, Rafa nabízí steaky (přímo z farmy Contadora s Cabalem) a Novak je v oddělení zdravé výživy.
Jestli chcete vidět holky (Mirka, Xisca a Jelena), tak ty jsou za kasou.
Jó, a v pondělí tady bude Nick, v sekci lihovin, a Máša bude v cukrovinkách nabízet ochutnávku těch jejích bonbónů"
Reagovat
placko_kicinho
450 mesicne v nemecku? To kolik hodin denne dela 2?
Reagovat
Nola
pracuje v diskonte, nie v Tescu, takze tie 2-3 hodky bohate postacia na doplnenie regalov
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist