Lopez si stěžuje na Paese: Neustále nás provokovali (+video)

22. 1. 2011, 11:33
Aktuality 7
Hodně emocí doprovázelo utkání druhého kola čtyřhry mužů na Australian Open, ve kterém indická dvojice Bhupathí/Paes porazila duo Feliciano Lopez a Juan Monaco. Po skončení utkání museli do situace zasáhnout dokonce i rozhodčí Pascual Maria s turnajovým supervizorem a snažili se hráče uklidnit. Poražená dvojice navíc po utkání odmítla tradiční podání rukou.
Mahesh Bhúpathí a Leander Paes

Televizní záběry potvrzují, že se tenisté shlukli u sítě a vehementně gestikulovali rukama. „My jsme se snažili hrát, zápas probíhal v klidu, ale jeden z hráčů (Paes) se nás snažil neustále provokovat,“ říká Lopez.

„Snažil se nás naštvat a v jednu chvíli jsme toho už měli dost. Paes takhle provokuje dvacet let,“ dodává Španěl. 

Anglicky mluvící Paes se povzbuzoval španělským „Vamos“ a údajně se snažil narazit do Juana Monaca při změně stran.

V další fázi se Lopez otočil na Paese a ptal se: „Jsi nemocný? Víš co to znamená?“

„Později přišel supervizor, aby nás dostal od sebe. Jako kdybychom my byli ti, kdo se chce prát. Chtěl jsem si jenom promluvit, ne se prát. Hlavně z toho nechceme ale dělat velkou story,“ řekl Monaco.

"Používám to ('vamos') nějakých 16 či 17 let. Pouze jedno ze slov, která mám rád,“ řekl Paes. „Myslím si, že toto povzbuzování má rádo hodně hráčů. Pokud to ale soupeře rozhodí, budu v tom pokračovat i nadále,“ dodává Bhupathi.

Indická dvojice zase argumentovala tím, že se Lopez snažil při servisu zasáhnout Paese. "Jednou tam vypálili podání přímo na Paese. Nemyslím si, že by o tolik minuli kurt. Nemohli na něj vyzrát, tak ho chtěli vyřadit,“ konstatuje Bhupathi.

"Opravdu neměli žádný důvod být naštvaní. Podle mě na to slovo (vamos) nemají patent," vykládal Bhúpathí po zápase, v němž Indové zvítězili 7-6 6-4.

Od pokřiku nehodlá upustit ani v dalším kole, v němž nastoupí proti španělskému páru Marcel Granollers, Tommy Robredo. "Stoprocentně, nic špatného tím nemyslíme. Já miluju Španělsko, Španěly i španělštinu," tvrdil Paes, jenž po loňské sezoně přerušil spolupráci s českým deblistou Lukášem Dlouhým.

TenisPortal.cz, Adam Bárta, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Neni to poprve u něj co tohle děla, stavalo se, že někoho trefil při voleji a ani se neomluvil apod. Vy tady kecate o patentovani, podle mě kdyby to řval normalně, tak by k žadným komplikacim nedošlo, pokud to řval teatralně, tak nelze se divit, že Španěl a Argentinec se naštvali.
A proč tady neni nai zminka o tom co vadilo Monacovi - že do něj obřas vrazil při vyměně stran?
Deblista je to dobrej Paes, ale vubec ho jinak nemusim!
Reagovat
smazaný uživatel
je to o psychice. kdyz jim vadi takova blbost jako "vamos", tak at tam radsi ani nelezou...
Reagovat
smazaný uživatel
myslim ze tohle tenis potrebuje...hned je to zajimavejsi
Reagovat
Stan_Borowitz
ať si vamos nechá Lopez zaregistroval jako ochrannou známku, podobně jako svého času ten Švéd to přib.lblé gesto rukou, které teď používá Hewitt. Může pak po Paesovi požadovat tučné odškodné. Dneska je přece možné zaregistrovat jako ochrannou známku v podstatě cokoli, třeba chemickou značku kyslíku, že...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě porstě Feliciano neunáší, že furt prohrává, tak se začíná vymlouvat :-D
Reagovat
baggik
Vždyť měl loni podařenou sezonu! Jak jsi přišel na to že furt prohrává?
Reagovat
smazaný uživatel
měl, aspon ten konec byl mizernej...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist