López v Queensu přežil mečbol proti Čiličovi a má první titul z turnaje ATP 500

25. 6. 2017, 17:49
Aktuality 22
ATP QUEEN'S CLUB - Feliciano López ve finále turnaje v londýnském Queen's Clubu udolal po odvrácení mečbolu 4-6 7-6 7-6 Chorvata Marina Čiliče a získal svůj premiérový titul z podniku ATP 500. Celkově si pětatřicetiletý Španěl připsal šestou trofej, polovinu z nich vybojoval na trávě.
Profily hráčů
Feliciano López

Feliciano López si zahrál finále na druhém travnatém turnaji během dvou týdnů. Ale zatímco sedmi dny v německém Stuttgartu ztratil vedení proti Francouzi Lucasi Pouillemu, dnes v londýnském Queen's Clubu otočil nepříznivý vývoj proti světové sedmičce Marinu Čiličovi.

Pětatřicetiletý Španěl přitom prohrál první set a za celý zápas se mu nepovedl žádný brejk, ke kterému si během více než dvou a půlhodinového boje vypracoval jen jednu šanci. V rozhodujícím tie-breaku dokonce čelil mečbolu, ale odvrátil ho a nakonec po využií třetího mečbolu zvítězil 4-6 7-6 7-6.

López dnes šampionovi z roku 2012 Čiličovi oplatil porážky z ročníků 2013 a 2016 a bilanci vzájemných soubojů snížil na 3-5. V Queensu si vynahradil zklamání z roku 2014, kdy ve finále nevyužil mečbol proti Grigoru Dimitrovovi.

Bývalá světová dvanáctka a aktuálně 32. hráč žebříčku López si dnes ve svém celkově 17. finále na okruhu ATP ve dvouhře připsal 6. titul. Už potřetí zvtězil na trávě, když dnes navázal na triumfy z Eastbourne 2013 a 2014.

Zkušený López, jenž čelil mečbolu i ve čtvrtfinálovém utkání s Tomášem Berdychem, v Londýně potvrdil, že tráva je jeho nejoblíbenějším povrchem. Vyhrál na ní už 72 zápasů, což ho v žebříčku aktivních hráčů řadí na třetí místo za Rogera Federera (157 výher) a Andyho Murrayho (102).

• ATP 500 QUEEN'S CLUB•
Velká Británie / Londýn, tráva, 1.966.095 eur
nedělní výsledky (25. 06. 2017)
• Dvouhra - finále •
F. López (Šp.) - Čilič (4-Chorv.) 4-6 7-6(2) 7-6(8)
• Čtyřhra - finále •
J. Murray/Soares (3-Brit./Braz.) - Benneteau/Roger-Vasselin (Fr.) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Mayo
Flopezovi vôbec nefandim ale je to veľký travar.
Reagovat
Torn
A to bylo řečí, jak je Tomáš marnej, když ho na skóre potrapil možná ještě víc než Čilič. :) Tom, to příště zvládne líp.
Reagovat
svetova.dvojka
To jsem moc rád, že nevyhrál ten chorvatský podvodník. Feli na hrad :-)
Reagovat
sprchon
Parádní TB, napínavej... A vůbec celej zápas super. Fandil jsem Mariňákovi... Ale Feli je sympaťák, přeju mu to. ;)
Reagovat
Krisboy
Tak ten závěrečnej tiebreak, to byla pecka. Skvělej tenis! Felimu gratulace!
Reagovat
Stan_Borowitz
Abych nebyl zaujatej, měl jsem totiž vypnutej zvuk, nepletu se v tom, že Čilič (někdy kolem stavu 3:3) kvůli větru asi tak dvě minuty dribloval a čekal na vhodnou chvíli, aby mohl zaservírovat, a když hned v další výměně López dělal totéž, ale asi poloviční dobu, Čilič významně naznačoval rozhodčímu, že Lópezovi měl dát time violation?
Reagovat
Nola
ano, stazoval sa smerom k umpirovi
Reagovat
Stan_Borowitz
No, já jsem nechtěl věřit vlastním očím, že je to možné. Takže je.
Reagovat
Pedronegro
někdo je už takovej a holt se nezmění, dobře že nevyhrál :)
Reagovat
gigin
Jednou v Madridu hrál Cilic s Gulbou a před zápasem při plkání u sítě říká Mohamed - chlapi bacha, jsou tu všude ruchové mikrofony. Ernie na to - nechápu, z čeho máš strach. Já su pohodář a Marin získal dvakrát cenu v hlasování o nej fair play hráče, v anketě, kde hlasují hráči.
Reagovat
Pedronegro
no nevím, kterej Mohamed, a Ernie má svůj názor, jako ti, co ho volili, viditelná skutečnost je ale spíš to, co píše výše Stan, takže?
Reagovat
gigin
Takže Lahyani, nadsázka Ernestka? Tys tak bystrý, to dáš.
Reagovat
Pedronegro
jo tenhle, tak to jo, dík za objasnění tajenky, Ernie má asi smysl pro humor :)
Reagovat
spaniel
To je ironie. Me zas bavi, kdyz hraci jako Ivo a dlouhy John dostanou od soupere eso a vecne chodi kontrolovat otisk a znechucene krouti hlavou.
Reagovat
Nola
hra najlepsi tenis svojho zivota, mal tazkych superov, vsetkych zvladol, velmi hodnotny titul, skalpy Stana, Tomasa, Grigora, Marina, to si zasluzi velky obdiv, dufam, ze sa neurazia skalni fans Fedexa, ale mal rozhodne tazsiu cestu za titulom ako vitaz Halle, vo Wimbledone bude velmi nebezpecny
Reagovat
Herbert_Hoover
Anebo taky ne.
Pokud bude hrát ještě v Eastbourne, tak aby nevystřílel před W náboje. Bývá to kontraproduktivní. Nicméně na trávě hrál vždy skvěle a jeho forma stoupala i na antuce.
Reagovat
Nola
pravda, mal by si dat pauzu, telo si potrebuje oddychnut, ale on nas urcite neposluchne, ked mu ide karta a forma stupa kazdym zapasom
Reagovat
Stan_Borowitz
Další stařík, kterého polili živou vodou. Holt asi slušnej oddíl, no...
Reagovat
Herbert_Hoover
De facto pětistovku vyhrál už v roce 2004 ve Vídni :)
Reagovat
a.magerova
Felisiááááno.... ;-)
Reagovat
horska.kraslice
+1 !
Reagovat
gigin
Ještě Jule a bude to kompletní.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist