Los Livesport Prague Open: Obhájkyně titulu Bouzková začne proti Cristianové

29. 7. 2023, 14:54
Aktuality 0
V Praze byl právě rozlosován turnaj kategorie WTA 250, kterého se zúčastní minimálně šest domácích hráček. Nasazená jednička Marie Bouzková vykročí za obhajobou titulu na tvrdém povrchu ve Stromovce zápasem proti Rumunce Jaqueline Cristianové, Lucie Havlíčková bude čelit nasazené Francouzce Alizé Cornetové a kvarteto Barbora Strýcová, Linda Nosková, Tereza Martincová a Barbora Palicová čeká na soupeřku z kvalifikace. Do té dnes vstoupilo dalších sedm Češek, Gabriela Knutson a Dominika Šalková jsou ve druhém kole.

Marie Bouzková loni v Praze získala první a zatím stále jedinou trofej z turnaje WTA ve dvouhře. Nyní ji tak čeká premiéra v roli obhájkyně titulu a navíc je nasazenou jedničkou.

"Je to pro mě zajímavá novinka. Bude to nová zkušenost, objahovat titul, hrát doma a současně být jedničkou," řekla Bouzková. Dnešní los rozhodl o tom, že do soutěže vstoupí soubojem s Jaquelinou Cristianovou. Rumunku ve všech třech vzájemných duelech porazila, naposledy v lednu v Hobartu.

"Věřím, že tu zase bude super atmosféra, stejně jako v loňském roce, kdy mi zněla česká nástupová písnička. Potřebovala bych tak 20 vstupenek," adresovala prosbu řediteli turnaje Miroslavu Malému a ten jí je přislíbil. První zápas Bouzkové je naplánovaný na pondělní podvečer.

Jméno soupeřky z šestice českých hráček zná zatím už jen dvojnásobná vítězka loňské juniorky na Roland Garros Lucie Havlíčková. Soupeřkou osmnáctileté Češky, jež si loni na Livesport Prague Open připsala premiérovou výhru v hlavní soutěži podniku WTA a letos znovu dostala divokou kartu, bude šestá nasazená Francouzka Alizé Cornetová.

Barbora Strýcová, Linda Nosková, Tereza Martincová a Barbora Palicová se jméno své první soupeřky dozví až po skončení kvalifikace. Do té dnes vstoupilo a zatím postoupily dvě - Gabriela Knutson a Dominika Šalková.

Los dvouhrylos kvalifikace

Knutson a Šalková jsou ve druhém kole kvalifikace

Gabriela Knutson porazila dvakrát 6:3 Belgičanku Greetju Minnenovou a připsala si premiérovou výhru v kvalifikaci turnaje WTA. O start v hlavní soutěži si zahraje s britskou reprezentantkou Naikthou Bainsovou (h2h 0:0).

Dominika Šalková na úvod kvalifikace přehrála 6:1, 6:4 Slovenku Rebeccu Šramkovou a úspěšně vykročila za obhajobou loňského osmifinále. O místo v hlavní soutěži si zahraje s Němkou Tamarou Korpatschovou.

Šanci kvalifikovat se má ještě Renata Voráčová, jejíž večerní duel prvního kola proti Slovence Viktórii Hrunčákové byl po prohraném úvodním setu přerušen kvůli špatné viditelnosti.

První kolo bylo naopak konečnou pro Terezu Valentovou, Nikolu Bartůňkovou, Annu Siskovou a Améliii Šmejkalovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist