Los Wimbledonu: Berdycha čeká Kližan, Kvitovou Vandewegheová

21. 6. 2013, 13:04
Aktuality 668
Nepříjemný soupeř v podobě Slováka Martina Kližana čeká v prvním kole Wimbledonu Tomáše Berdycha. Ve čtvrtfinále se pak sedmý nasazený hráč případně může utkat se světovou jedničkou Novakem Djokovičem. Dnešní los v All England Clubu rozhodl, že vítězka turnaje z roku 2011 Petra Kvitová má za soupeřku Američanku Coco Vandewegheovou.
Tomáš Berdych

S aktuálně 35. hráčem světa Martinem Kližanem se Tomáš Berdych na okruhu ATP dosud nestřetl, v roce 2009 porazil levorukého tenistu na challengeru v Prostějově. Ve třetím kole může hrát Berdych s Jihoafričanem Kevinem Andersonem.

Pokud český tenista postoupí mezi nejlepších osm, může si o semifinále zahrát se světovou jedničkou Novakem Djokovičem. Proti Srbovi nemusí být Berdych bez šancí: porazil ho v semifinále Wimbledonu v roce 2010 a letos na antuce v Římě.

Z českých tenistů je v pavouku mužské soutěže kromě Berdycha ještě Radek Štěpánek, Jan Hájek a Lukáš Rosol, který před rokem šokoval výhrou ve 2. kole nad Rafaelem Nadalem. Rosol bude letos hrát nejprve s Němcem Julianem Reisterem a ve třetím kole může vyzvat Rogera Federera. Štěpánek má na úvod za soupeře Australana Matta Reida a Hájka čeká rozehraný Francouz Nicolas Mahut, který dnes na turnaji v Hertogenboschi postoupil do finále.

Obhájce titulu Roger Federer letos "doplatil" skutečnost, že vítěz Roland Garros Rafael Nadal je nasazený až jako číslo pět. Oba se tak potkají ve stejné části pavouka a navzájem se mohou utkat už ve čtvrtfinále. Oba jsou navíc ve stejné polovině turnajového pavouka jako Andy Murray, takže s ním jeden z nich může hrát v semifinále. Všechny tři hvězdy se divákům představí hned v pondělí, kdy grandslamový turnaj začíná.

Wimbledon uvidí tři česko-slovenské souboje
Petra Kvitová začne turnaj z pozice osmé nasazené hráčky proti 109. tenistce žebříčku WTA Coco Vandewegheové. Ve třetím kole může narazit na Rusku Jekatěrinu Makarovovou a ve čtvrtfinále pak na turnajovou dvojku Viktorii Azarenkovou.

V hlavní soutěži je s Kvitovou celkem deset český hráček a hned třikrát dojde na česko-slovenský souboj. Klára Zakopalová bude hrát s Danielou Hantuchovou, Barbora Záhlavová-Strýcová s Magdalenou Rybárikovou a Kristýna Plíšková s Janou Čepelovou.

Lucie Šafářová a Petra Cetkovská odstartují Wimbledon proti vycházejícím hvězdám ženského tenisu: Šafářová má za soupeřku Američanku Lauren Davisovou, Cetkovská finalistku z Birminghamu Donu Vekičovou.

Karolína Plíšková zkusí překvapit favorizovanou Rusku Naďu Petrovovou a Andrea Hlaváčková další Rusku Jelenu Vesninovou, která dnes hraje semifinále v Eastbourne. Eva Birnerová, jež hraje hlavní soutěž poprvé po šesti letech, se utká s Varvarou Lepchenkovou z USA. V soutěži je i Lucie Hradecká, která se střetne s Karin Knappovou z Itálie.

Los mužské dvouhry Wimbledonu:

Kližan (SR) - Berdych (7)
Štěpánek
- Reid (Aus.)
Reister (Něm.) - Rosol
Mahut (Fr.) - Hájek

Kompletní los najdete zde.


Los ženské dvouhry Wimbledonu:

Vesninová (Rus.) - Hlaváčková
Záhlavová-Strýcová - Rybáriková (SR)
Karolína Plíšková - Petrovová (13-Rus.)
Kristýna Plíšková - Čepelová (SR)
Zakopalová (32) - Hantuchová (SR)
Birnerová - Lepchenková (26-USA)
Cetkovská - Vekičová (Chorv.)
Šafářová (27) - Davisová (USA)
Hradecká - Knappová (It.)
Kvitová (8) - Vandewegheová (USA)

Kompletní los najdete zde.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

668
Přidat komentář
Mayo
zajtra je parádne nadupaný program hviezdny olé...len škoda, že Rafa nehrá na centri merda
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, jak na tom je Falla? Uvažuji, že bych ho zítra naložil proti Robertovi
Reagovat
Mayo
čaute
Reagovat
baggik
Na wimbledonu se nikdy nenasazovalo striktně podle žebříčku, tak moc nerozumim proč nedali Nadala jako č.4, ale takhle to bude mít Novak neuvěřitelně snadný, nemá tam žádnýho soupeře a v druhý půlce jsou Federer, Nadal, Murray, Tsonga...
Reagovat
Sonja
Jasně, Haas je niktoš a Berdych ve čtvrtfinále je taky pohodička, nestojí za řeč....
Jako uznávám, že to rozdělení "čtyřky" je nerovnoměrný, ale dokud bude Nadal 5., tak to tak prostě bude a člověk může skřípat zuby, jak chce, nic s tím nenadělá.
Reagovat
baggik
Tak někoho z top 10 dostat musí to je jasné ne, ale říkám že snazší los mít nemohl, uvidíme jak s tim naloží, ale takový profesionál jako on určitě nic nepodcení. Berdych na GS neni soupeř, ten z těch big name umí jenom na Federera. Haas je kvalitní ale Novak je prostě lepší. :-D
Reagovat
VlS
podle naprosto striktních pravidel pro Wimbledon a ta pravidla jsou body v rankingu + body na trávě z minulý sezony + 50% bodů z trávy z předminulý sezóny. Ve skutečnosti tam jsou body z minulé trávy započtené 2*, ale tím je víc zohledněno travní specifikum, skutečné trávaře zvýhodní a antitrávaře znevýhodni, což může být z hlediska turnaje dobře.
Reagovat
Sonja
Jasně, Tomáš není soupeř, akorát už byl jednou zrovna na Wimblu ve finále, přičemž cestou porazil zrovna Novaka.
A Haas je fakt nejhorší možný soupeř na osmifinále, tráva je jeho povrch, umí na ní a už na ní 2x (ze 2) Novaka porazil (1x z toho na Wimblu)...
Reagovat
VlS
tak nevím, jak se ten Tomáš co není na trávě soupeř dostal na Wimblu do finále. Asi to vyhrál v šipkách.
Reagovat
Mayo
baggik si myslí to isté čo ja...že proste Nolda má najjednoduchší žreb ...nič viac nič menej
Reagovat
Sonja
Tvl ty aby sis nepřisadil:-D
Já souhlasím, že z té "čtyřky" má nejlehčí los, co se týče hlavně semifinále, ale lehký? Ne.
Reagovat
Mayo
vidíš Sonja ty sama s tým súhlasíš takže pohoda...myslím si, že pôjde len o to kto bude jeho finálový súper
Reagovat
Sonja
Nn, nesouhlasím, ale to máš fuk:-D
Reagovat
Mayo
ok, mier
Reagovat
baggik
Nemluvil jsem o konkrétním povrchu, aale obecně o Berdychovi na Grandslamech, v roce 2010 byl Novak psychicky unavený, teď je psychicky n.1. Haase nijak neshazuju, ale prostě je obrovský rozdíl mít los kde je nejsilnější soupeř Tommy než mít kromě něho v pavouku ještě Federera a třeba Tsongu nic víc. Já to Novakovi přeju, mnohokrát předtím měl naopak těžký los, fandim mu, jenom jsem shrnul los obou polovin.
Reagovat
Sonja
Kluci, díky, že mne utěšujete, potřebuju to...ale fakt.
Reagovat
Amputace
Tak Djokovič má jednoznačně nejsnadnější los z TOP4, tady není o čem. Berdych a Haas sice mohou být nepříjemní soupeři, ale pochybuji, že Novaka mohou porazit. Haas už nemá ve svém věku na to, aby ho udolal v třísetovém zápase, Berdych by sice teoreticky mohl (letos jej porazil, byť jen na dva vítězné), ale nevěřím tomu. Řekl bych, že se zbytečně strachuješ, Sonjo :)
Reagovat
J.M.
Není to 50 % bodů z trávy z předminulé sezóny, ale 75 % bodů z jednoho nejlepšího výsledku na trávě z předminulé sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj. sem fak strasne moc rad,ze ste tady tak dobri kluci a holki. ja to dedovy rikam porad, ze nejlepesi sou tenysti a tenysky, to je nejlepsi parta. budu tedkon mit rad i jak se menuje sonja, ona je moc dobra, ze to dedovy nerekla. tedkon ji budu fandit! deda este rikal, ze se s tohodle tenysu asi jednou zblaznim, ele mne to nevadi. radci to mam pusteny a vsehno ctu, to mne bavi. az bude mit deda spravenou motorku, tak ja k vam prijedu. dik
Reagovat
Sonja
Kdyby Nolda předčasně vypadl, jeho potenciál bude využit jinde:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10151749188408336&ref=notif&notif_t=notify_me
Tak su klidná:-)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Na FB taky měl fotku, jak stahuje síť, prý se mu to bude možná jednou hodit.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.dailymail.co.uk/sport/tennis/article-2346484/Wimbledon-2013-Novak-Djokovic-interview-On-French-Open-defeat-Rafael-Nadal-Jelena-Ristic-dog-Pierre.html

Tady máš s ním interview.
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní čtení, teď jsem dočetl :-))
Reagovat
Sonja
Díky:-))
"barking at people called Ivan" :-D
Reagovat
smazaný uživatel
:D Jojo, pobavilo.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj. porad to mam este pusteny, tak to nikomu nerikejte, aby to nevedel deda. deda by mi asy dal, kdyby vedel, ze to mam este pusteny. ja to tady vsecko ctu, ale nigdo nevi, ze to mam pusteny. deda usnul u televyze, ted sem ho tam vydel, ale nesmi vedet, ze to mam porad pusteny. jinac bych si to nemoh pustit zejtra. ja to tadydelnc vsechno rad ctu, ale to musim mit fak pusteny. dik
Reagovat
Sonja
No ono když to nemáš puštěný, hůř se to čte, to je jas...jinak se na mě můžeš spolehnout, že tě dědovi neprásknu:-) Dobrou noc.
Reagovat
Heather_Fedex
ne, nemam- zmazes mne taky, vole?
Reagovat
gigin
Ne, tebe ne.
Reagovat
Heather_Fedex
oh diiik za zmikovani ;))
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj. tak už hraly? vyhral nedko? ja sem sy tajne pustil pocitac, abych si to tady este moh precist. nevydeli ste nekodo toho vlka v zime? dlouho tady nebyl a ja semho este taki nepotkal. dyztak my napiste. dik
Reagovat
Sonja
už je anketka, tak tam koukej švácnout toho Můru, nějak zaostává:-D
Reagovat
Mayo
dikk..už som ho podporil...Rafa až 4. :O ...Roger 1. ..Andy až 3. ? preboha to kto hlasuje :D
Reagovat
Sonja
To víš, každej nemá rozum jak ty, hlasují podle sympatií...
Reagovat
Mayo
ty si koho hlasovala ? Nadal či Djokovič ?
Reagovat
smazaný uživatel
Mayko, švihej, musíme hlasovat každý den, není možné, aby byl před námi i Rožírek!
Reagovat
Sonja
Já jsem ta hloupá, co hlasuje podle přání...tak si tipni:-D
Reagovat
Mayo
Tomasinho...môj hlas už dostal Brit jeden :D viac nie je v mojich silách :D ....
Sonja - Serena má riadne veľa fanúškov na tp.cz a Marika ani ne :O
Reagovat
Sonja
Mayo- Tož to máš blbé, já budu hlasovat ze všech pc v domě (4):-D...nebo asi ne, jsem líná.
A Serena je unikát.

No nic, nepropadejte panice můrovci, zatím je to velmi malý vzorek lidí na unáhlené závěry. Držím vám pěsti...aspoň v té anketě...
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra, Rafa nám sebral jedno procento :D
Reagovat
Mayo
v tomto ja hlasujem len raz vždy...ale nejde o to...ináč Nolda dobieha RF ou ... ale Serena tá vždy suverénne :D ale tak nečudujem sa...ale Sabča ju pošle domov v QF dúfam :D
Reagovat
Mayo
v pondelok hrá hneď Nadal tuším ak sa nemýlim, takže skvelé...už aby to bolo
Reagovat
Sonja
tomasinho- to jsou nervy, co:-D:-D

Mayo- Tys takový poctivý chlapec!:-) Jinak Sabča může královnu poslat domů akorát v osmifinále...:-P
Reagovat
smazaný uživatel
Sabču asi bohužel spláchne rozjetá Vesnina. :/
Reagovat
Mayo
Sonja - tak teda v osemfinále ju hádam vyradí :D ... ja som dobrý chlapec tak to nazvyme :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, jeden Skoťák nám složil tuten song :D

http://www.youtube.com/watch?v=veEkqCYtqFQ
Reagovat
Sonja
Tys tu chyběl, proroku:-D... Elena je celá happy z výhry v Eastbourne. Po zápase se jí ptali, jestli bude oslavovat nebo to nechá na jindy, aby byla ready na Wimbl. Odpověděla, že to oslaví:-D Já si fakt myslím, že takový tempo nevydrží...navíc i kdyby ho vydržela, Sabine je na trávě přece skvělá. Trošku jí věř.
Jinak pro koho si hlasoval v anketce?:-P
Reagovat
Mayo
ty si fanúšik Sabiny ? ak hej tak vitaj v klube :D vidno, že máš vkus :d
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, Rafa nám vzal daší procento. Naštěstí nám rostou čísla u Maruš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč "hlasovat ze všech pc v domě"? :-))
Smažte si cookies tohoto webu a po novém načtení stránky můžete hlasovat znova.
Reagovat
Sonja
Díky, Brozi:-)
P.S: Pro koho hlasuješ?:-D
Reagovat
smazaný uživatel
tomasinho: Super! To nikdo jiný určitě nemá. :D
Sonja:No uvidíme. Já myslim, že bude mít problémy i s Francescou.
Asi sem taky hloupej. Dal jsem Andyho, i když můj tip na vítěze to není.
Mayo: Jasně!
Reagovat
smazaný uživatel
Jj je strašně důležitý, kdo tu anketu vyhraje.
Reagovat
Mayo
každý hlasoval pre svojho oblúbenca len ja nie ? och hanba mi :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem dal Mashu. U chlapů nehlasuju, ale vidím to na Novaka...

Jinak je mi úplně jedno, jak ta anketa dopadne. :D Není důležité vyhrát anketa, ale vyhrát na kurtu...
Reagovat
Sonja
Mute, myslím, že si potřebuješ něco připomenout...
http://www.youtube.com/watch?v=9vkh5BaR4fU
:-P... jo a monty, ty na to raději nekoukej:-(:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Hlasy jsem chtěl oběma oblíbencům dávat napůl, ale Rafan zatím velmi zaostává. Tak zatím jen jemu.
Elegánovci to pochopitelně nasypou Rožérovi, i když šance má letos minimální. Co taky jiného od nich čekat. Objektivitu určitě ne :-D
Reagovat
Heather_Fedex
no vidis to.... a ty nasypes sam sebe ;))) toz tak
Reagovat
smazaný uživatel
Jé díky. To sem si opravdu rád připomněl. Ale loni bylo loni a letos je letos.
Reagovat
smazaný uživatel
Tato diskuse je opravdu ubohá. Nadal, Federer jsou oba dva jedni z nejlepších tenistů, nechápu, jak někdo může tvrdit kecy o dominanci a že jenom díky antuce je Rafa tam kde je v počtu titulů. Lidi by si měli uvědomit, že tenis se hraje na třech površích a absolutně je jedno, že někdo dominuje na tom a tom povrchu ! Nejdůležitější jsou úspěchy a Roger (ano, má je největší) i Rafa mají oba kariérní GS, oba zlatou medaili z OH, oba byli světovou jedničkou. Podle mě ani jednoho pořadí v žebříčku nezajímá, prioritou jsou GS a ostatní turnaje jsou příprava. Byl bych rád, kdyby se diskutující tady umoudřili, akorát ukazují svoji zaslepenost a aroganci. Ano, každý vidí svoji pravdu a naustálé omílání ohraných keců je už opravdu k smíchu !!!
Reagovat
Sonja
Cítíš to? Blíží se GS:-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, ale takovéto diskuse se tu odehrávají až příliš často. Chybí mi tady trochu respektu k úspěšným sportovcům. Když si chce člověk zadiskutovat, tak je to tady hned přeplácané neustále stejnými frázemi a spoustou trapných argumentů. Bohužel :)
Reagovat
Sonja
Tak mně se to taky nelíbí. Většinou už to ani nečtu, protože mi je jasný, že se nic nového nedozvím. Pořád ty samé pohádky, ze kterých vlastně oba (RF i RN) vychází jako docela průměrní hráči, kterým prostě přálo štěstí...:-D
Ale pokud to ty lidi tady baví, zabíjej tím čas nebo co, tak ať si píšou:-)
Reagovat
Mayo
ejdam ... veľmo kvalitný názor...
Reagovat
Heather_Fedex
tvoje slova bych dala do zlateho kamene vytesat
Reagovat
spaniel
Do zlatého kamene :D Trhací kalendář...
Reagovat
gigin
Máš teda v týmu toho Mrhače nebo ne?? :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Chudkák Hlaváčková, konečně na Wimbledonu a bude končit hned v prvnim kole. Nemá štestí na los.
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj. no, tahlencta sona bude mit asi taky docela dobry nazory na ten tenys, to jo. mi mame ve skole taky jednu sonu, ale vubec ji nejde matyka, je blba a neuci se. tahlencta sonja bude asy dobra holka, jemon nevim, na jakim turnaji hrala. ale asi vihrala, tohle ja poznam. dik
Reagovat
Sonja
:-D nemáš zač.
Reagovat
Frick
Trojka se Štěpcem a Paesem, orál s Kotyzou a nějaký dívčí hrátky s (prej) lesbou Agou. Petra je dračice.
Reagovat
Frick
"Dan Sturcik: na profilu radwansky se pise ze kvitova mela ulet s agou pred 14 dny na hotelu a jelikoz je aga na holky tak tomu i verim, jsou i foceny kvitova s agou. A je mozny ze kvitova kouri(la) pero Kotyzovi.!"
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/dan.sturcik

No, tento hošík nepůsobí zrovna jako důvěryhodný zdroj
Reagovat
Sonja
Nejdřív jsem se chtěla zeptat, proč sem takové srajdy vůbec dáváš...pak mi ale došlo, že co se týče téhle diskuze, už se nedá nic zkazit:-D
Reagovat
misa
Prosím tě, můžeš se jít ukájet na nějaký porno web?
Reagovat
Frick
Jen přebírám, co jsem tam četl...
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi mohli byste mi prosím z něčím poradit:) Nevíte jaký tenisový styl uplatnovaly tyhle hračky Marťa Navrátilová a Hingis a Monica Seles :)
Reagovat
Mayo
pinkanou od základnej čiary..priemerne 14 úderov
Reagovat
Heather_Fedex
ty jsi korunovany demment!! napsat, ze navratilova hrala pinkanou od zakladni cary???
no cemment
Reagovat
Sonja
Ne že bych chtěla Mayka bránit, ale tohle se mi rozhodně zdálo jako ironie:-D
Reagovat
Mayo
Heather - nejsi jediná s podobným názorom :D
Sonja - evidentne si pochopila :) :D
Reagovat
Heather_Fedex
mayo, u tebe byva skutecne problem zistit, jestli se jedna o ironii, nebo nejedna
Reagovat
Mayo
heather...nejsom čitateľný asi teda ... ťažko napísať niekomu to nerobí problém viď kolegyňa sonja
Reagovat
Heather_Fedex
kolegynka k pohledani ;)
Reagovat
Amputace
Rogere_Federere: doplň si základní tenisové znalosti, do té doby se o tomto sportu raději veřejně nevyjadřuj. Má rada - a zdarma.
Reagovat
Roger_Federer
uklidni se, ja zapomel na letošni Rg v celkovem součtu, ale zaroven započital 8me vytezstvi na Rg letos..Nic mene čeho to ma byt argument?
Reagovat
Amputace
To není argument, ale rada, takže čemu nerozumíš? Nebo kromě toho, že neumíš psát, neumíš také číst?
Reagovat
Roger_Federer
ses nejakej vytočenej.
Pišeš niže
"dobelhat se na kurt, který si zároveň
nechá naložit od o tři roky staršího Haase na "své" trávě a který byl při své
vrcholné "dominanci" jen krůček od
porážky od tehdy čtyřiatřicetiletého
Agassiho."

Čeho to je argument, nebo na co to ukazuje?
Reagovat
Amputace
Vždyť to je v komentáři jasně uvedeno. Je to reakce na spanielovu - dle mého - nejapnou narážku na Nadalovo "tenisové dospívání".
Reagovat
Amputace
Nechápu, proč dospívání by se v otázce konkurenceschopnosti tenisty v potaz brát nemělo, avšak stárnutí ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale v roce 2005, kdy byl podle vás Nadal nezralý vybojoval jeden titul na masters, jedno pětisetové finále v Miami s Federerem a vítězství na turnaji v Pekingu, v roce 2008, kdy podle vás na hardu dospěl 1 vyhraný Masters, finále v Miami a ostudná porážka ve dvou s Davyděnkem a vyhraný piditurnaj v Čennai, tak teď sem z toho jelen.
Reagovat
smazaný uživatel
A vyhrané OH, to mi nějak vypadlo :D Ale přesto, zas tak markantní rozdíl to není.
Reagovat
Amputace
Ano, ovšem z příkladů těchto zápasů nemůžeš poskládat celkový obraz ani omylem. Nadal je samozřejmě extrémně talentovaný tenista, a proto už v ranných fázích kariéry dokázal zahrát kvalitně i na jiném povrchu než na antuce. Ovšem pravidelně tam začal dosahovat kvalitních výsledků až mnohem později. Srovnej statistiky z hardů mezi lety 2005-2007 a ty 2008-současnost. V roce 2008 jedno vítězství, jedno finále a dvě semifinále z celkem šesti masters na hardu mi připadá slušné. Je pravda, že v roce 2005 paradoxně vyhrál jedinkrát v kariéře dva masters na hardu, což už nikdy nezopakoval, ale podívej se, jak si vedl třeba na GS. Prostě od určité doby jsou jeho hlavní prioritou GS (což je vzhledem k jeho kolenům jen dobře) a na těch výsledky z těch dvou období nejdou příliš srovnávat.
Reagovat
Heather_Fedex
jdete uz do riti. kdyz mate neustalou potrebu znizovat uspechy hracu, kt. neco dokazali, tak mate v hlavickach solidne nasraano
Reagovat
Amputace
Kdo koho snižuje?
Reagovat
Heather_Fedex
smutne, ze sis nevsim, ze asi 80 % prispevku pid timhle clankem je o tom, kdo ziskaval grandslamy v jake konkurenci. fakt smutne
Reagovat
smazaný uživatel
so zrebom som maximalne spokojny,uz len ako to Rafael zvladne,lebo fuska to bude poriadna ale mohlo to byt ovela,ovela horsie napr.OF-Haas,QT-Djokovic,takto su sance slusne
Reagovat
smazaný uživatel
Bracho, ja nemam Gulbu!!!
To je spatne, nebo co???
Reagovat
carolyn
není, jen už nejsi brácha :-D
Reagovat
smazaný uživatel
On si uz zvykl, ze su cerna ofca rodiny...

On uz to nejak prehryzl, ze mne Djokerino nic nerika:) Jednou za rok Djokerina potlacim, a on sa se mnu zase tyden bavi...
potem robi 51 tydnu problemy a chodi kolem mna okolo, jak bych ani neexistoval, ....ale bracha su porad:)

To vis, on rika je to hnup, ale je nas:)
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
Za co:-O ???
Za teho Gulbu, nebo Djokera???
Reagovat
gigin
:DDDD Nechám si tě. Ještě tě budu asi potřebovat :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Si myslim, ze si nervozni z teho Tommyho v pavouku...
sa bojis uz ted:)
Reagovat
gigin
Ježiš, tak to vůbec. Bez šancí. To se spíš bojím Berdi :)) Nebo bojím je silné slovo. Cítím lehké vzrušení z myšlenky, že ztratíme jeden set ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
No, to sa nemusis obavat ogare, Djoker si uz s rebelem nezahraje, Tommy to vyresi...
...a ty pak budes moct byt klidny:)))
Reagovat
Sonja
Tak to já se přiznám, že z Tommyho jsem nervozní hodně. Vynikající travař, nic horšího snad do osmifinále přijít nemohlo:-X
Nicméně Novak Tommyho kvality zná, ví, že ho ani náhodou nesmí podcenit...takže doufám (věřím), že se na něj pořádně připraví a zvládne to.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel to nezvladne, ale to nevadi, i tak je ten NMolda sympaticky ogar, nikdo sa nemusi stydet jak rupne s Tommym na trave...Tommy neni Rosol:)
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava*NOLDA:)
Reagovat
Sonja
:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Spaniel, tvoje argumenty stoja na vode..Za vsetky len ten, že si Rafa mimo antuky x let ani neškrtol a to dokonca vdaka Ljubicicovcom, Safinovcom a podobne..Raz a navzdy si konecne uvedom, ze vtedy mal Rafa 18-21 rokov..Roger v 18. nebol ani v prvej stovke a na GS sa mu mohlo o záverečných bojoch iba snívať..Takze najprv si treba zamiest pred vlastným prahom..+ Rafa dosahoval urcite lepsie výsledky, kompletným hráčom vsak mimo antuku stále nebol..

A to že má s Djokovicom horsiu bilanciu na harde?..A čo teraz, ved to je Noleho parketa..Tá bilancia je urcite lepsia, nez ich vzájomná z antuky..Takze kto z toho vychádza ako vitaz?..To isté platí aj v prípade Rogera, ktorý s Rafom mimo strechy nikde nedominuje..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa uz vo velmi mladom veku dokazal byt najlepsi alebo aspon medzi najlepsimi:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
No pokiaľ viem, tak Roger bol v 18.rokoch už niekde pri prvej svetovej päťdesiatke, takže najprv si niečo naštuduj keď chceš prehlasovať svoje "fakty".

Ale nie o tom som chcel. Rafa je typ tenistu, ktorý zažil svoj vrchol skôr - keď mal 21-22 rokov. Či to už chceš vidieť, alebo nie - pravdepodobne najlepší tenis hral v rokoch 2007-2008 a na začiatku 2009. Bohužiaľ nie je schopný taký tenis predvádzať v dlhších časových úsekoch, veď napokon všetci vieme, že mimo antuky neobhájil ani jeden jediný titul. A to že mu antukové stretnutia nafúkli bilanciu H2H je dôvod, prečo je táto bilancia skreslujúca. Rafa s Rogerom takisto nikde nedominuje, okrem antuky - Roger s Rafom nedominuje nikde, okrem haly. Je to ale kvantita súbojov na antuke, ktorá ti zalepuje oči.

Som zvedavý, čo si budú naši potomkovia hovoriť o generácii Tsongov, Berdychov, Del Potrov, Ferrerov a spol. hovoriť, či aj to bude nazývaná slabá generácia. Okrem Rogera a Rafu tu máme konkurencie schopného Novaka a Murrayho, ktorý získal 1 GS. Momentálne vďaka bombastickému marketingu ATP táto štvorica vyznie ako najlepšia "ever" a mnoho ľudí na to skočí.

Rafa si nikdy neudržal 1.miesto dlhšie ako zhruba jeden rok, keď zosadil Federera v roku 2008, trvalo to len po prehru so Soderlingom - potom keď ho zosadil v roku 2010, trvalo to len po začiatok dominancie Djokoviča. Ten si to 1.miesto dokázal udržať aj pred nájazdom Federera v roku 2012, a toto sú veci ktoré si budú ľudia pamätať. Ale áno, venujte sa rečiam o konkurencii, ktoré sú neexaktné, keď vo faktoch vaše argumenty selhávajú :)
Reagovat
smazaný uživatel
nepaci sa mi ze vzdy v suvislosti s Nadalom sa sklonuje antuka ved niekto hra lepsie na trave niekto zase inde

a inac Rafa keby bol zdravy tak by bol 1 dlho to som si isty
Reagovat
spaniel
Hezky rfever, neni co dodat. Jejich jediným argumentem je h2h, nic jiné nemají. Přitom cilem jsou jedine turnajové výhry. Kdyz Barca vyhraje ligu, ma na konci nejvíc bodu, koho zajímá, ze v sezóně měla treba negativni bilanci s Valencii, která skončila pata? Same nesmysly.
Jo a to vaše dozrávání Rafy je vysloveně trapne. Vždyť on je zralý jen kdyz vyhrává, pak zas ne asi. Věcná dvojka čekala marně, došel Nole a zas je dvojkou. Jeho výlety na c.1 jsou krátkodobé. Ale nebojte, je v tom asi nejlepší v historii, totiž nejlepší dvojka v historii.
Reagovat
Mayo
nech je aj číslo 5 pokiaľ bude zbierať GS budem len rád :)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer mal 18rokov 52 týzdnov, skús si pozriet rebríček napriklad v tyzdni c. 1 a potom skus prehodnotit svoj názor..žmurk 1:0 ;)

Rafa by bol na prvom mieste omnoho dlhšie, v roku 2009 ho zosadilo zranenie a v roku 2011 Djokovič, ktorému to na oplátku co nevidiet vráti..

Porovnávať halu s antukou nie je úplne košér, kedze hala je objektívne málo významný povrch, na ktorom sa dohromady nič nehrá..

Tvrdiť, že Rafa má svoj zenit za sebou, krátko po jeho triumfe na GS a viťaznej aktuálnej šnúre je exemplárnym prikladom "prianie, otcom myslienky"...Rafa hral z posledných 10GS snáď 8finále, takže hovorit o nulových sanciach mimo antuku je opat raz mimo misu rfvever ;)
Reagovat
Amputace
"Jo a to vaše dozrávání Rafy je vysloveně trapne"
V čem je trapné? Snad i sebetupější člověk pochopí, že kolem dvacátého roku života nemůže být tenista vyrovnaným hráčem na všech površích. Stejně jako stárnoucí hráč nemůže logicky stačit mladším a nelze očekávat od něj konstatantně kvalitní výkony, nedá se to samé očekávat od 21ti letého hráče. Vždyť to dá rozum. Nebo ty snad posledním dvěma zápasům Nadal-Federer přikládáš nějakou velkou váhu? Já tedy ne, stejně jako ji nepřikládám například finále Wimbledonu 2006.

Co se týče té konstantní výkonnosti. Ano, tu Nadal nikdy neměl, ale všichni přece víme, jak je na tom se zraněními. Nechci jej tím omlouvat, ale stavět otázku toho, kdo z těchto dvou fenoménů je lepším tenistou, na kolísavosti formy jednoho a ustálenosti formy druhého není spolehlivé. Nadal zkrátka tenisově existuje jinak, je totiž nucen hledět na své zdraví, Federer měl v tomto kus štěstí. Kdyby se v roce 2005 zranil, nikdy by nedržel ten tebou toliko protěžovaný rekord. Naopak kdyby se Nadal nezranil v roce 2009, tak s největší pravděpdobností dominuje tři roky v kuse. Nechci samozřejmě spekulovat, nicméně toto jsou dost pravděpodobné varianty. Proto opírat se o důležitost rekordu na pozici sv. 1 je bezbývaznamné.
Reagovat
smazaný uživatel
1. - Federer mal 18 rokov presne 8.8.1999. Už v 8.11.1999 bol 54.v rebríčku, čiže 18-ročný - žmurk, 1:0.

2. - "by bol", "by dosiahol" keby nebolo bývalo zranení. Keby nemal Federer začiatkom roka 2008 mononukleózu, ktorá ovplyvnila prvú polovicu jeho sezóny, keby v roku 2010 nemal pľúcnu infekciu ... to sú také taľafatky, ku ktorým sa znižuje ten, čo na iné nemá. Ja to nepotrebujem.

3. - Očividne si ešte nevzretý, ak považuješ halu za nevýznamnú. Je rovnako významná ako antuka, tráva či hard, akurát sa hrá na nej menej. Ale páči sa mi ako ju znevažuješ, len preto, že na nej má tvoj obľúbenec bilanciu 0:4 s RF.

4. - Napíš mi kde tvrdím, že Rafa má mimo antuku nulové šance. To len ty to prekrútiš, aby si mohol na niečo v mojom komentári zaútočiť, ale napísal som len fakty. Obhájil Nadal nejaký titul mimo antuky ? Nie. Bol vôbec svetovou jednotkou na obdobie dlhšie ako jeden rok ? Nie.

Mimochodom, koľko z tých GS v ktorých bol vo finále aj vyhral ? Pokiaľ viem, tak jeho posledné 3 grandslamy boli FO 2011, 2012 a 2013 - všetko antuka. Či chceme sa teraz hrať na finálové účasti ? Okej, RF má na French Open 4 finále, a na každom grandslame bol vo finále aspoň 5-krát. Nehovoriac o šnúre 18 GS finále z 19 možných, pričom v jedinej situácii ktorá mu to prerušila (AO 2008) bol v semifinále. Táto séria nervala len v rokoch ako ty hovoríš "slabej konkurencie" ale trvala až do júna 2010.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger bol práve v roku 2005 zranený, mal veľké problémy s členkom po US Open hral okrem jediného turnaju v septembri tuším len Masters Cup a problémy mal s ním aj počas Australian Open 2006.
Takže tvrdiť, že nebol zranený nie je úplne na mieste. Ide skôr o rozumný schedulling, ktorý ho udržal tam kde bol. Kto kázal hrať Rafovi v roku 2009 toľko turnajov ? Po vyčerpávajúcom AO hneď do Rotterdamu, plus ďalšie zbytočné ako Dubai či Barcelona.
Reagovat
Amputace
ad 2: Otázka zranění či problémy se zdravím je u těchto dvou tenistů jednoduše nesrovnatelná. Takže tvá snaha napadnout dva Nadalovy GS tituly je v celkovém součtu bezvýznamná.
ad 3: Hala se může jevit bezvýznamnou jedině z toho úhlu pohledu, že se v ní nehraje GS, tedy pro každého tenistu nejvíce důležitý turnaj.
ad 4: To souvisí i s tím, o čem píšu výše. Federer na antuce krom Hamburku 04, 05 také nikdy nic neobhájil.
Reagovat
smazaný uživatel
ad2) aha, takže Nadalove zdravotné patálie berieme vážne, ale Federerove nie, ok.
ad3) v hale sa hrá Masters Cup, ktorý je momentálne ohodnotený na 1500 bodov, čo je tesne pod grandslamom. Samozrejme, že nikdy nebude veľký ako GS, ale je to piaty najdôležitejší tenisový turnaj, to nepoprieš.
ad4) ale aspoň sa mu to podarilo, na rozdiel od Nadala. U Federera navyše hovoríme o jednom povrchu, u Nadala o 2 alebo troch - tráva, hard, koberec/hala.
Reagovat
Amputace
2) To jsem nikde nenapsal, ovšem závažnost, četnost a vleklost těch problémů je u nich nesrovnatelná.
3) Ano, vím o TM, psal jsem však o GS. Na Turnaj mistrů si za pár let nikdo příliš nevzpomene, stejně jako na tisícovky. Do historie se píšou GS.
4) A Nadal už snad ukončil kariéru? Kde je napsáno, že v budoucnu turnaj z jiného povrchu neobhájí? - bereš-li tedy to jedno obhájení Federera natolik rozdílově.
Reagovat
spaniel
Ja nechápu, proč jste tak tvrdohlavi. Rafa ma nejlepší vstup do sezóny, co kdy zažil (asi letos dozral), můžete byt maximalne spokojeni a optimisticky vyhlížet budoucnost. Pravda ale je, ze momentálně jeste Rafa do debaty o nej v historii nepatří, což nemusí za 2-3 roky platit. Podle vetsiny historických žebříčku je 5 celkove a 3 v Open éře. Za Federerem zaostává zatim skoro ve všem, u Samprase je v něčem uz napřed, v něčem zatim zaostává. Jak se to nakonec vsechno vyvine, zatim nevíme. My se ale bavíme ted. A ted je proste Roger napřed.
Reagovat
smazaný uživatel
Já už se jenom těším až Nole třeba vyhraje 10. GS (jestli toho dosáhne) a k debatě o nejlepším hráči historie se přidá ještě tato strana, to tady budeme mít víc příspěvků v diskuzi jak Gangam style na youtube. :DD
Reagovat
spaniel
Jo, za chvilku skoro 600 příspěvku, to bude nejaky rekord, ne? I kdyz 500 ke Fandina vs ostatní a Fed-Rafa ubohých 100 :D
Reagovat
smazaný uživatel
Rekord je 777. Musíte zabrat.
Reagovat
Amputace
:) Nevíš jaký to byl článek?
Reagovat
spaniel
Teeeda, máme co dělat. Mute, tys změnil nick? Hmm, sp@ni3l...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to hrozný no. Já vim. Ale nic lepšího mě nenapadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj. no, uz by mohly zacit hrat, ne? furt tady cekam, ale vono to furt nehraje, musim se zeptat dedy, jestly nahodou nevi, kde je sygnal. ale tamta fandirna bude fak dobra, tohle poznam hned. ale sou tady fak dobri tenysti, to jo, asy bych je neporazyl. dik
Reagovat
Heather_Fedex
proc se kevin anderson neda do tymu navolit jako hrac ranked 26+, kdyz je 27. nasazeny?? a proc naopak mikhali youzhny, kdyz je 20. nasazeny muze byt v tymu jako hrac ranked 26+ ???
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou bohužel chyby, které tam hotl bývají každý turnaj, oni totiž mají ten žebříček zřejmě starší a neberou v úvahu nový a nasazení.
Reagovat
Heather_Fedex
aha. tak dik.
ale nakonec to muze byt vyhodne. puvodne jsem mela v tymu benneteaua, ale mikhail se mi zda momentalne v lepsi forme, tak jsem se rozhodla pro nej
Reagovat
gigin
Zásadní otázka. Máš v týmu Gulbu?
Reagovat
Vojtiik
Kdo nemá Gulbu, jakoby nebyl 8-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ho nemám. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám, dneska jsem měl dilema, jestli vyhodit Gulbu nebo Tomice n úkor Mahuta, oba můžou skončit brzo, ale Tomic je podobný kretén no :D
Reagovat
gigin
Vojtiik: :))
Mut: To si vyřídíme potom!!
Tom: Je vidět, že jsi vysokoškolák, pálí ti to.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tě nepřekvapí, že Ernestka v týmu nemám. :D Vedle jsem se rozepsal, koho mám v týmu a proč... Jediný blázen u mě v týmu je asi Míša, doktor filozofie. Toho jsem tam měl už na RG. :D

Teď s napětím očekávám výsledek mužského finále v Eastbourne. Doufám, že Lopez dneska vyhraje a pak to v 1. kole Wimbledonu zopakuje... Mám ho v týmu. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Převážilo to, že Tomic může vypadnotu v 1. kole s Kvérym, Gulba dá aspoň 2. kolo. Pokud by ale Tomic vyhrál dá aspoň třetí no :D
Reagovat
gigin
monty: Jj, četl jsem. Já tam samozřejmě Marfušu mám. Ještě ji asi škrtnu, no. Počkám s čím přijde Heather a uvidím :DDD
tom: Rozumím!! :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Co jsem ti říkal o té Marfuše? Já na tebe schválně s Ernestkem a ty na mě takhle... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Maruška jako budoucí vítězka nemůže chybět, stejně jako budoucí vítěz Andy. To jsou dvě opory :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase nejvíc spoléhám na Rosiho a Háječka. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Háječek ti křupne v 1. kole s Mahůtkem kokůtkem :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nn já mu řeknu před zápasem: Háječku pojď pojď pojď! A on to určitě vyhraje!
Reagovat
gigin
Ty, který jsi mi vštípil Gulbu do hlavy, přivedls mne k němu, ukázal si mi jeho čaro a teď tohle??!! Beru to jako zradu těžkého kalibru :DDD S.M.T. ti nic neříká? Jsi zakládající člen! Hanba!! Ale pokud jsi to nahradil Háječkem a Rosim, ok, to je pochopitelné...
Reagovat
gigin
Ano. Ale co je větší zlo? Říkat Marfuša a mít ji v týmu, nebo nemít Ernestka v týmu? :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem to chtěl aspoň trochu vykompenzovat, když ho nemám v týmu... Tak odteď už budu říkat jedině magor Gulbis. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já fakt nevěřim, že porazí Tsongu. Dával sem ty co maj podle mě šanci aspoň na 3.kolo.
Reagovat
gigin
monty: No to můžeš, ale jedině, když ho dáš do týmu :DDD Né, s tou Mášou to byl samozřejmě kontr, žes nedal Ernieho do týmu. A samozejmě je to tvá věc, jen tu srandujem :) Navíc jsi pěkně psal o Noldovi vedle, takže poho.
Mut: Tak hlavně, že to nechceš vyhrát no... :DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dobře. Já ho tam dám místo Benneteaua. Ale jestli se to ukáže jako špatný tah, tak neseš plnou zodpovědnost za mé výsledky.
Reagovat
gigin
Ok, já škrtám Andyho a Noldu a dávám Háječka a Rosiho. Pak se ti taky připomenu.... :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je jiná kategorie. A Háječka ani Rosiho tam nemám tvl. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, že srandujem. No tak Nolda je fajn, proti němu nemám výhrady. :)
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj. muj deda tenys nehraje, von se uz nertefi do micku, uz sem ho porazyl. ale umi hrat karty v hospode, ale dycky pak smrdi vod piva. dik
Reagovat
Bob
To je horší než Roger_Federer.
Reagovat
Sonja
Ale zábavnější...
Reagovat
Roger_Federer
:(, jse uražen
Reagovat
carolyn
Tohle tu dříve chodilo pod nickem "vietnamec" a už je to tu zas :-/
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj. tady ta fandirna ma taky docela prehled vo tenyse, to jo. nevite kolikata je vona na svete? dik
Reagovat
Fandina
V chytrosti první!
Reagovat
smazaný uživatel
SOM VELMI RAD ZE zijem v dobe tychto hracov lebo ked sledujem tie dokumenty 70 a 80 rokov tak si myslim ze tyto hraci ako je Becker Edberg by teraz boli bez sance proti takemu Nadalovi

moj nazor
Reagovat
George_Renel
Ale zrovna tak to přece lze vidět obráceně. Kdyby hráči jako Becker, Edberg, Lendl, John, Jimi a spol. hráli se stejnou technikou a možnostmi a na stejných površích jako současní Nadal, Novak a spol. byli by tito rovnocennými soupeři.
Tak se to přece nedá porovnávat. 20-30 let je ve sportu strašný rozdíl.
Reagovat
spaniel
To nemůžeš vedet. Dneska jsou uplne jine tréninky, výživa, maji fyzioterapeuty, psychologů, bezlepkovou dietu, regenerační vajíčka, nove rakety a struny, mnohem profesionalnejsi pristup ke kariéře. Kdysi hraci v klidu vynechavali GS, za ničím se nehonili, na kurtu si dali sklenku sampusu. Mozna bychom byli prekvapeni.
Reagovat
Stan_Borowitz
Na antuce rozhodně, to ale nikdo nezpochybňuje...
Reagovat
Stan_Borowitz
taky doping dost pokročil :-)
Reagovat
spaniel
Nemam takove informace jako vy, komisaři ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Edberg právě přestal hrát, když už nestíhal chytat 200 km podání, které začala mít nastupující generace... ale zase ten tenis měl prvky, které mi u současných hráčů chybí... navíc tenkrát nebylo v televizu tenisu tolik co teď, takže já se těšila jak malá, když jsem viděla Ivana v telce. :)))) Mělo to svůj půvab...
Reagovat
Stan_Borowitz
No, u nás na oddělení vnitřního vyšetřování víme leccos. Třeba co komu kdy míchal Kamil do isotonických nápojů. Rey s Massardem mu dělali krytí. Jo, to byly časy, žádné EPO, STH, ACTH. My tenkrát měli jen KSČ, MNV a OPBH.
Reagovat
Amputace
To ale přece není pravda, že to nikdo nezpochybňuje. Co těch keců o slabé konkurenci na antuce... Budiž, mě ovšem přesto nenapadá jediná generace, kterou by Nadal na antuce neválcoval. U Federera na hardu a trávě mě takové generace rozhodně napadají a předpokládám, že soudný fanoušek tenisu to uzná.
Jistě, je samozřejmě možné, že v době takového Borga by Nadal neměl osm titulů z FO, přesto si ale myslím, že by naprosto jasně na antuce dominoval. Ale třeba z posledních 15 let mě opravdu nenapadá nikdo, kdo by ho na antuce mohl porážet a být mu na tomto povrchnu důstojným rivalem.
Reagovat
Roger_Federer
dyt jo, Rafa nema na antuce konkurenci.. Pišeš to sam..hold slaba era.co nadelame.
Reagovat
Amputace
Ale kdy by se musel narodit, aby ji měl, aby byl někým porážen a antuce nedominoval? To byl smysl příspěvku.
Reagovat
Heather_Fedex
kdyby bylo kdyby.... tohle je vazne super
Reagovat
spaniel
1. Snižováním Rogera, tim ze podle vas nemel konkurenci, snizujete automaticky i Nadala. Protoze tim ze byl podle vas Roger slaboucky a těžil ze slabe doby, je Nadal jeste horsi, protoze byl za takto slabým hracem porad věcná dvojka.

2. Ti vaši Roddickove, Ljubicicove, Gonzalesove apod, kteri podle vas byli odpad, byli pricinou, ze si Rafa x let mimo antuky ani neskrtl. Zajimave ze slaboucky Federer je rozebiral na součástky a vas bůh se pres ne nemohl dostat.

3. Samozrejme, podle vas byl Rafa v podstate mimino az do roku 2008 jej na kurt vodila maminka a o prestavkach jej asi kojila. Zajimave, jelikoz mel uz nekolik finale Wmbledonu.

4. Silna era teda dosla kdy podle vas? 2008, kdyz Rafa dozral? Nebo az s nástupem Djokovice v 2011? A jak se teda Federerovi povedlo dostat se na1.misto dokonce 2x v teto éře titanu?

5. Proc neni Rafa, všestranný hrac, ovládající vsechny styly, vcetne serve-volley schopny porazet tyto nymandy v druhem pul roku? Proc neni schopny se prosadit na turnaji mistru, kde hraje 8 nejlepsich (a kde jsou cajicci typu Tipsarevic, Delpo, Davydenko apod)? Proc vypada, ze tam ze srandy nalosovali fanouška?

6. Nadal je antukovy kral, nikdo na tomto povrchu nema sanci. Na ostatnich povrsich neni zadny zabiják a gladiator, jak jej prezentujete. Ma negativni bilanci jak s Federerem, tak s Djokovicem. Cisla, kdo co uhral na kterem povrchu nejsou domnenky, jsou to proste cisla a ty neosulite.
Reagovat
smazaný uživatel
mě baví číst ty tvoje komentáře s bonmoty :D Zhostil si se role majitele vlákna se ctí. :D
Reagovat
Roger_Federer
:), hm..co řict.. Forhend a amputace,marty28 ti jiste, rychle, smysluplne odpovi..:)
Reagovat
smazaný uživatel
porovnavat takto hracov je somarina a riadne velka

podla cislov je nay Roger to jaku mal konkurenciu je fuk aj ked bola a je velka
Reagovat
Fandina
V podstatě je jedno, jakou kdo má konkurenci, nikdo si jí nevybírá. Když je někdo nejlepší, musí být lepší než konkurence.
Reagovat
tito
Tyto diskuse jsou pro mne většinou ztráta času, ale na ty vzájemné bilance mimo antuku jsem se pro zajímavost podíval, a ty čísla mi rozhodně strašná nepřipadají. Roger ji má s Rafou negativní i tam. Pokud jsem se tedy nepřehlédl.
Djokovic Nadal 12:6 Federer Nadal 8:9 Federer Djokovic 12:11
Reagovat
Stan_Borowitz
To je tím, že to bereš moc vážně...

Čísla jsou jenom čísla, ale co má negativní bilance společného s čísly?
Reagovat
spaniel
Neříkám ze jsou strasne. Jen rikam, ze zolik omilane h2h a predstavy Rafovcu, jak si Rafa s kazdym vytira zadek, jsou diky antuce. Kde nemam problem uznat, ze je nej a skutecne je drti nevidanym zpusobem. Jinak Roger-Rafa mimo antuku 8:7, nevim odkud jsi vzal 8:9. Z 30 zapasu hrali 15 na antuce, coz je zvlastni vzhledem k tomu, ze antuka by mela byt tak 10 zapasu max. To je ale tim, co rikam, zatímco Roger byl schopny se dostat do finale s Rafou na antuce prakticky pokaždé, Rafa na hardu málokdy do finale k Rogerovi dosel.
Reagovat
dappe
antuka 2:13 a tráva/hala zase 6:1 pro Federera, bohužel pro Federera se na jeho nejlepších površích tolik neutkávali, ta bilance je hodně zkreslená, ale to tady píšu aspoň podesáté.
Reagovat
tito
Stan -neberu, věř mi.
spaniel - počítal jsem to ve vzájemných zápasech na TP. A dříve nebo později si se všemi našimi favority někdo další vytře zadek, tak to bohužel chodí. Teď si jen přát, aby na stávajícím Wimbledonu vypadávali důstojně, nejlépe mezi sebou. :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
:-) Svým způsobem to tady funguje podobně jako v té zmiňované politice. Ti dole se hádají, jestli je lepší Losna nebo Mažňák, a ti nahoře si vesele rozdělují jejich prachy. Akorát v tenisu je k tomu potřeba umět trefovat se raketou do míčku.
Reagovat
Mayo
ale vám to šibe...šak antuka je tiež normálny povrch :D chudák rafa slabý ešteže má tú antuku...no cemment
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem si dřív myslel, že to "no cemment" je překlep, ale zjevně to píšeš schválně jako protest proti tvrdým povrchům, že?
Reagovat
Mayo
ja mám tvrdé povrchy rád...mne je jedno aký povrch hlavne, že sa dívam na Býka
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
l00bor
Dobře spaniel..........
Reagovat
Stan_Borowitz
tak jsi zubař a propaguješ fotokompozitní materiály?
Reagovat
Mayo
stan ... trefa
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
Sonja
Asi nevíš, co je bonmot;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že to víš alespoň ty rýpalko. :)
Reagovat
Amputace
Jen k bodu tři (který se tváří jako ohromně vtipný) - je to stejná debi.lita jako to, že podle vás je Federer už prakticky dědeček sotva schopný dobelhat se na kurt, který si zároveň nechá naložit od o tři roky staršího Haase na "své" trávě a který byl při své vrcholné "dominanci" jen krůček od porážky od tehdy čtyřiatřicetiletého Agassiho.
Reagovat
Roger_Federer
A to ma byt argument k čemu?.. At je to jak chce, zatim je to pořad 17 Gs Roger, napřič všemi Gs, Rafael 11 8x Rg, pouho pouhe 3 na jinych površich...
O čem to vypovída?
Reagovat
Mayo
Rafa 12 GS - 8 FO, 2 W, 1 AO a 1 UO ... vypovedá to o tom, že vyhral na každom povrchu :)
Reagovat
Roger_Federer
hups, ja mu jeden upřel..tak .12 a 4 což je 30%
Reagovat
Mayo
však a nech to je úplne jedno...bodaj by vyhral ešte 10 FO :) a mal by ich ako Gráffová 22 :D
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj. tak vo co tu de? ja mylsim, ze lepsi je feder. jenom tedko nevym, kde bude hrat. dik
Reagovat
l00bor
Klany Federerovcu a Nadalovcu jsou tady jako naše dvě politické strany ODS a ČSSD.Neshodnou se ani na tom že 1+1 jsou 2.Ty řeči co kdyby spolu hráli bývalí a nynější tenisté jsou k smíchu.Přál bych Rogerovi aby vypráskal tu španělskou PRSTOVPRDELKU. A ted vamos do mě.
Reagovat
Stan_Borowitz
Omyl, na tom, že politika je určena primárně k tomu, aby do ní člověk přicházel chudý a odcházel z ní bohatý, se dokonale shodnou všechny politické strany, ODS a ČSSD zejména :-) Když už do toho chceš tahat politiku...
Reagovat
Roger_Federer
Pokud založiš politickou stranu, přispeju všimnym do kasičky.., stanu se současti vedeni, počkáme na volby, dostanem funkce, při rozdelovani statnich zakazek se rozdelime fifty-fifty..na tom se zhodnem..:), cely princip politiky v CR.
Reagovat
Fandina
Roger_Federer ... tak to by musel být Stan_Borowitz nevím kdo, aby uspěl, protože v politických vodách se už utopila nejedna nová strana.
Reagovat
Roger_Federer
ted jsi mimo, tady nejde o politiku, ale o penize, kontakty, a moc..
Zeleni-8 let v parlamentu bohači,VV-, LIDEM 4 roky, už po nich neštekne pes..Karolina-v baliku
Reagovat
smazaný uživatel
Ale my máme jasný program. Aby byl Fedex vyhlášen největším pánesem v tenisové historii, použijeme pro to všech možných prostředků. Budeme monitorovat Forehanda s Amputací pomocí štěnic a zistíme na ně důležité kompromitující informace, například zívnutí při zápase Nadala s Ferrerem a podobně. Naše barvy jsou červená a bíla a jsme svěží vítr politiky.
Reagovat
Fandina
Roger_Federer ... psal si, že nová politická strana, rozdělení funkcí atd. Ale to by ta strana nejdřív musela uspět ve volbách, aby měla moc. Jinak nebudou funkce a nic. Takže Stan by v případě založení nové politické strany musel být nevím kým, aby ve volbách uspěl.
Reagovat
Roger_Federer
Co když je Stan_Boro. Vlastne Andrej z Agrofertu?
Reagovat
Fandina
Andrej z Agrofertu by ve volbách také neuspěl, nevěřím tomu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Při vší úctě ke kolegovi miliardáři Andrejovi, přece jen si myslím, že moje čeština je o dost lepší než jeho. A taky tak sprostě nenadávám, když mne někdo vytočí :-)
Reagovat
spaniel
Rozhovor s nim ve Forbesu byl dobry (i kdyz jej nekdo opravil a prepsal, aby se to dalo cist :)). Myšlenka je ale dobra. Otazka je, zda to mysli vazne. Na druhou stranu je to urcite nejbohatší clovek, co kdy šel do politiky. Bárta je proti nemu chudas.

Mozna jsem naivni, ale vzdy volim novou stranu. U te je aspon 0,1% sance, ze se neco zmeni. U starých stran je ta sance definitivní 0 a uz je nikdy volit nebudu. V ideálním svete bych mohl volit ODS nebo libertariany, nikdo takovy tady ale neni. Je to vsechno jedna pakáž, s různými nálepka mi, aby se naoko odlišili kvuli rozebrání voličů.
Reagovat
smazaný uživatel
Já s tebou souhlasím, ale asi budu muset volit ODS nebo Topku, prostě se strašně bojím těch komunistů, radši korupce než totalita.
Reagovat
Stan_Borowitz
Korupci a klientelismus můžeš při rozhodování o tom, komu dáš hlas, zcela vypustit. Ta bude za vlády jakékoli strany. Je totiž nedílnou a nezničitelnou součástí toho, kdy někdo manipuluje obrovskými penězi, které nejsou jeho vlastní, a navíc nenese žádnou faktickou odpovědnost za hospodaření s nimi. Je prostě zakomponována v samotných základech zastupitelské demokracie.

S tím se člověk musí vnitřně srovnat, má pak daleko snadnější rozhodování a nenaletí planým slibům.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vlastně nejen zastupitelské demokracie, politiky jako takové. Uplácelo se i za absolutismu. Třeba Karel V. by se asi nikdy nestal císařem, kdyby Jakub Fugger neuplatil kurfiřty, aby ho zvolili...
Reagovat
Roger_Federer
Ješte viš? Petr z PPF...sakra to je vysoka liga, kolega miliardař.
Reagovat
Fandina
Roger_Federer ... pokud by udělal nějakou šikovnou kampaň tak nějaká šance ve volbách by byla. Určitě větší než u Andreje, o tom nepochybuji.
Reagovat
Roger_Federer
ikdyž, tvuj nadhled a vyjadřovani mi spiše sedi k pánovi co je realitnim magnatem..co loni zlikvidol Aleše ze Sazky...:):)
Reagovat
Stan_Borowitz
No, tak já se vlastně taky ve skutečnosti jmenuju Petr... ale my nesmíme ani naznačovat :-)
Reagovat
Roger_Federer
teši me Dominik..:)
Reagovat
Roger_Federer
Stačilo by napsat jmeno společnosti a odhadovanou vyši majetku, pak už přijdem na to z kym mame tu čest..:):), nemusiš jmenovat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslíš kolegu miliardáře Radka? S tím jsme byznys nedělali...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale jinak, nás miliardářů zase není v týhle zemí tak moc, jsme vlastně jedna taková velká rodina, takže Radka i Andreje samozřejmě znám...
Reagovat
smazaný uživatel
aspon ze je mozne finale
Rafa - Novak
Reagovat
Sonja
To mělo být možné na RG, na trávě je to šumafuk, tam by byl zajímavý zápas v jakékoliv kombinaci top4.
Reagovat
smazaný uživatel
ale predsa oni 2 su top ale mas pravdu aj finale Andy - Novak by bolo ok

ale Novak asi je isty finalista :DDDD
Reagovat
Sonja
Na trávě jejich mač určitě není to nejlepší.

Nic není jisté. Na první pohled je sice Novakův los procházka růžovou zahradou, když tam není ani jeden z ostatních z top4, ale že by ho neměl kdo ohrozit? Má. Každopádně jestli do toho finále nedojde, budu hodně zklamaná...
Reagovat
Sonja
*jejich mač myšleno mezi Novakem a Rafou...

Jinak RF nic?:-O Sedminásobný šampion, na trávě jako doma... ze všech 4 je na ní nejvíc koukatelný.
Reagovat
smazaný uživatel
SOM MAL V noci taky sen ze Roger porazil v semifinale Rafu

zaujimavy sen:DDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
4 FINALE
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž by se ten sen vyplnil, tím lépe pro Andyho v SF.
Reagovat
smazaný uživatel
to uz neviem co by bolo pre koho lepsie mozno pre Andyho bude lepsi Rafa
Reagovat
Sonja
Pro Andyho bude těžký jak Rafan, tak RF...ale je fakt, že na Rogera se mu daří víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Andyho je daleko lepší Roger, a to o parník. Se podívej na vzájemnou bilanci, jakou má s oběma hráči. Sám zmiňuje Rafu jako nejtěžšího soupeře, proti kterému kdy hrál, pořád má v hlavě 3 wimbledonské porážky s ním, 3 grandslamová SF z roku 2011.
Reagovat
dappe
Murray ani v semifinále nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo ho asi tak porazí? Tsonga, se kterým má bilanci 8:1, z toho 4:0 na trávě a 2:0 přímo ve Wimbledonu? Neblázni.
Reagovat
Heather_Fedex
nerada to rikam, ale opet je v alejich poradne nablito
Reagovat
gigin
Dobré ranko :) Co tak zhurta při sobotěnce :))) Hele, jsi majitelka tohoto vlákna, tak si to užívej :)))
Reagovat
Heather_Fedex
;))) bre rano. je to pro mne cest vlastnit neco tak velkeho a...spektakularniho.
Reagovat
gigin
:))) Co říkáš na los? Toto zase Novakovi našolíchali, že? ;))
Reagovat
Majitel_vlakna
Ha, povídali, že mu hráli :-))
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
Heather_Fedex
tato informace mi zmenila zivot...
Reagovat
Heather_Fedex
to teda j....uz 1. kolo florian mayer je zabijak.
a co, my fff stejne hukneme uz s rosolem takze...
Reagovat
gigin
Jj, už Hanescu bude trabl..
Reagovat
Sonja
Kočko, Mayer je 33. (takže 1. nenasazený) a loni hrál ve Wimbledonu čtvrtfinále. Žádnej nazdárek to není...
Reagovat
Roger_Federer
To už tady dlouho nebylo.. Slaba konkurence let 2003-2008..:)

Jakou konkurenci, krome Federera (jmenovite prosim) mel Nadal při tech 8 titulech na RG..??
Reagovat
Roger_Federer
Ja myslim, že letos se plne krase odhalilo a ukazalo, jak je z konkurenci na antuce za poslednich 7 let..

Nadal, vracejici se po dlouhe pauze, nehrajici určite svuj nejlepši tenis jasne vyhral krom MC, všechny potřebne "červene":)(modry projistotu odbrečeli) turnaje..

Jedinym, konkureceschopnym hračem pro Rafika na antuce je Novak..Stejne jako mezi lety 2005-2010 byl jen Federer..

a takto je to bezmala 8 let..Nadal je zcela bez konkurence a krasne se pak zbyraji tituli na RG A Masters 1000 na antuce..:)

No a co se tyka tech ostatnich povrchu..., nebudu tady zas spouštet divadlo, ale všichni vime, že nebyt zpomaleni Hardu a travy, byl by i tak Nadal jen nejlepši antukaš všech dob..:):)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Federer ve své době neměl ani toho jednoho TOP hráče jako Rafa Federera/Novaka. A navíc ty povrchy jak píšeš se začaly zpomalovat když se na horu začal drát Federer, takže on z toho těžil také...
Reagovat
Heather_Fedex
tak se z toho poseer
Reagovat
smazaný uživatel
Coria, Ferrer, Federer, Ferrer..Najlepší antukári poslednej dekády..Títo chlapci prehrávali vacsinou na RG vždy výhradne s Nadalom..

Ešte nejaké tenisové nejasnosti?
Reagovat
smazaný uživatel
*hop, posledné meno Djokovič samozrejme..
Reagovat
smazaný uživatel
A ešte do tretice..

Keď som ti tak pekne vysvetlil antukovú konkurenciu, mozes ty mne poodhalit zákutia Rogerovej konkurencie na tráve..Lebo ja nemám pochyby, že Rafa by na antuke zlikvidoval minulých antukových víťazov ako Costa, Moya, Ferrero, Corretja..Ale mám pochybnost, či by si Roger na tráve škrtol proti Samprasovi, Raftetovi, či mladšiemu Agassimu..
Reagovat
smazaný uživatel
Já souhlasím, ale zrovna Agassiho bych u trávy moc nezmiňoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Takovéto debaty postrádají smysl, porabil by neporazil, já budu tvrdit, že by porazil mladšího Samprasa, ty budeš říkat, že ne a zase budeme ve slepé uličce.Právní terminologií tvrzení proti tvrzení.
Federerův přínos tenisu bych viděl v jiné skutečnosti, stal se nejdůležitějším tenisovým mediálním produktem a nebýt jeho osobnosti, netěšil by se tenis takovému zájmu veřejnosti, to on pozvedl kredit tenisu snad nejvýše v historii, stal se nejoblíbenějším a snad i nejvlivnějším sportovcem na světě za posledních x let. Je zkrátka mediálně mnohem zajímavější figurou než Nadal, Djokovič nebo Murray. Takže tenis mu vděčí za mnohé a už tímto způsobem se bezprecedentně zapsal do historie.
Reagovat
gigin
A přitom je to takový cyp, že? :DDD Všechno hraje a předstírá. Za kačky všechno... ;) Ovšem tenista je to par excellence!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak každý to hraje, dokážeš si představit, že bys byl milý, když tě poznají na všech ulicích světa a každý druhý chce podpis nebo fotku, to je tak na psychiatrii zralé :D
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je fenomén, to som nikdy nespochybňoval..A áno, jeho komunikácia voči médiám je na vyssej úrovni, než u jazykovo pokryvkávajúceho Nadala..Djokovič sa mu v tomto smere vyrovnáva, Roger však prisiel ako prvý , za krátky čas vyhral strašne vela trofejí, tenis spopularizoval, získal ohromný počet mozno sčasti rýchlokvasených fanúšikov..S týmto sa dá súhlasit a ja jeho prínos voči tomuto športu neberiem, hoci si nemyslím že to je dovod na ignoráciu iných športových odvetví, teda tvrdenie že bol ci jenajvyznamnejsou sportovou personou je znacne prehnané..

Ja však toto neriešim..Bavím sa o tenise a kvalite predvedenej hry aj v kontexte vzajomných porovnaní..
Reagovat
gigin
Ale jo, asi si to umím představit. I ty nacvičené plky při rozhovorech a různých akcích. Na každém turnaji všichni říkají, toto je jeden z mých nejoblíbenějších míst, cítím se tu pokaždé velmi dobře, fantastická amosféra... bla bla bla.. nebo Rožer při exhíbě v Argentivně - Delpa vidím jako NO.1 a pak v Anglii to samé o Můře :))) Chápu, rozumím :)) Já jen vyrypkávám, kašli na to :))))))
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak Federer byl v roce 2011 zvolen v anketě pořádáné ve 25 zemích druhou nejrespektovanější osobností (nejen sportovní) světa, v roce 2010 byl na Světovém ekonomickém fóru vyhlášen jako Global Young Leader atd. atd. Jeho globální vliv na společnost je s Djokovičem nesrovnatelný a nenapadá mne žádný jiný sportovec, který by měl takový globální vliv.

Je to samozřejmě dáno mnoha faktory, mimo jiné těmi, které zmiňuješ, pak ale také tím, že tenis je individuální sport s výraznými osobnostmi, dále "švýcarskou" povahou Federera. On téměř vždy byl takový "starý mladý", díky čemuž je schopen osobnostně (nikoli jen díky sportovním výkonům) imponovat i o generaci nebo dvě starším lidem, což žádný jiný sportovec nedokázal. Alespoň mne nikdo nenapadá.
Reagovat
gigin
Tak záleží na vyspělosti a povaze člověka a jeho pohledu na "svět". Pokud jsi přerostlé, frackovité děcko s omezenou inteligencí, tak se spokojíš s Djokovičem, imponuje ti Gulbis a fandíš Azarence. Roger mi v podstatě nic neříká ;))
Reagovat
Stan_Borowitz
Jako sportovci mi imponují všichni, hlavně Gulbis tím, jak dokáže bez tréninku a v kocovině skoro vyklepnout Nadala na antuce. Talent do Boha. Nebo Satana.
Reagovat
Stan_Borowitz
Až ten kluk jednou pořádně potrénuje a nastoupí střízlivej, to teprve bude mela!
Reagovat
gigin
Ale ty moc dobře víš, že se tu bavíme o něčem jiném. Ano já taky píšu, že je Roger tenista par exellance, ale jako člověk pro mne nic neznamená.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, vzájemné měření sil Safina s Gulbisem by byl jistě dost výživným zážitkem :D
Reagovat
Roger_Federer
přečti si to pořadne, umyslne jsem napsal poslednich 7-8 let..
V teto dobe byl pro Nadala jedinou konkurenci Federer, nasledne Djokovic..
Ferrer? nebud smešny, ten ma z Nadala vetši komplex než Federer.. A bez uražky Djokovic, je na antuce rozhodne konkurenci schopnou Nadalovi posledni 2-3 roky, nu Jedna sezona 2011 je malo, a myslim, že by vymenil cokoliv za letošni titul z Rg..
Pokud se podivame na složeni vetšiny antukovych finale od 2005-2009, pak 2010-2013, kteři hrači tam byly.??Kolik hral finale na Rg Federer a kolik tebou uvadeny Coria(kdy naposledy)??kolik Djokovic?..
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale já teď taky píšu o lidských vlastnostech. Gulbis je prostě bohém s darem od Boha, a to je svým způsobem okouzlující.

Nadal je plachý kluk se sklony k autismu, který si všechno vydřel obrovskou vůlí a nasazením, jeden z milionu těch, které nepředstavitelný dril a psychický teror ze strany "strýčka Toniho" nezlomil, ale naopak obrnil. To mi imponuje.

Federer je Švýcar, to je kategorie sama o sobě. Navenek chladný perfekcionalista. Ale když byl zraněný James Blake v nemocnici, našel si čas za ním během turnaje zajít. Možná i pugét karafiátů a síťovku pomerančů přinesl. Nebo Nadalovi volal na Mallorku, jak to vypadá s jeho koleny. Sice na účet volaného, ale i to se počítá. Mám k němu respekt.

Djokovič je takový roztomilý klučina s jižanským temperamentem. Myslím, že dát mu do ruky kytaru, tak zazpívá "....s Hráádištááá...." Chýtry jak liška. Umí mne pobavit.
Reagovat
gigin
Fajn, díky za vyjádření a přehled :) Go Satane Go.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mám je prostě všechny rád, kluky jedny ušatý, každého svým způsobem. Mám totiž dobré srdce, jak mi řekla manželka poté, co jsem ve středu přežil asi pětivteřinové křečovité sevření po zásahu elektrickým proudem, když jsem se pokoušel spravit čerpadlo u studny.

Ona se ale rychle opravila a řekla "silné". Nejsem si jist, jak to mám přesně interpretovat...
Reagovat
Fandina
Už jsme se tu o tom jednou bavili. A jsi si jistý, že Gulba netrénuje?
Reagovat
Fandina
Tak to si měl s tou studnou pěkný zážitek. Tak to ti tedy nezávidím. To musíš mít nejen silné a dobré srdce, ale všechno silné, silný kořínek.
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Jsi bezva uživatel, díky...
Reagovat
Amputace
Mě by také zajímalo, kdo byl pro Federera konkurencí na trávě... Podle logiky Rogera_Federera mi vychází Nadal a Roddick... Proč se vyhýbá přímé odpovědi. Kdo to teda byl?
Reagovat
Amputace
Jinak ke Gulbisovi. Tu jeho kocovinu bych chtěl někdy vidět. Podle mě (ale samozřejmě se mohu plést a dost možná se i pletu) je to takový ten pseudoalkoholik, co místo aby nezapíjel vodku si ji dává s džusem, například.
Reagovat
Stan_Borowitz
No, ještě dnes mne pekelně bolí všechny svalové úpony na nohách, v autě si přizvedávám nohu rukou, když potřebuju z plynu na brzdu :-)

Jinak Ernie mi to říkal na večírku Playboye u Hugha Hefnera, poté, co jsme spolu posvačili z bříška plavovlasé dívky... ale možná kecal, on kecá pořád. Je to prostě okouzlující bohém, když se zrovna nevzteká...
Reagovat
gigin
V jednom rozhovoru Gulba řekl, že největší paráda je vodka s mlékem. Tož tak :))) Ale já si myslím, že to fakt teď omezil, nebo zrušil úplně. A i trénuje a zabral... Jsem totiž bašťoun a věřím mu to :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty snad věříš, že takovej forhend může hrát střízlivej?
Reagovat
Fandina
Stan_Borowitz ... možná by si mohl slavit v datumu té středy i další narozeniny. Tak hlavně, že je to takhle.
Gulbis ji milý chlapec, když tenkrát vyhrál turnaj, tak byl moc super. Co se týče bohémství, tak asi bude, když to říká, ale takhle přes obrazovku to nepoznám. Nicméně imič si tak dělá, tak proč mu nedát šanci ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím tě, kolikrát ti mám říkat, že Vika je hodná holka. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
No, třeba Vika, hodná holka je to, všecko, ale už třetí rok po sobě bere 600 tisíc...
Reagovat
gigin
Monty: Je to fracek na hřišti. A jak říkala sojka, ne, že ve víně je pravda, ale na hřišti se ukazuje, jaký člověk opravdu je :))
Stan: :))) Milouš!!! :DDD
Tož jinak je to takový opilecký styl FH, to je fakt :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
gigin: No, sojka je sice moudrá žena, ale někdy až moc... :D

Stan: No a co teprve takoví Woodsové a jiní... :D :D
http://sport.aktualne.centrum.cz/znovuzrozeny-tiger-dal-vladne-sportovnim-bohacum/r~deaf9546d79311e29d36002590604f2e/
Reagovat
Stan_Borowitz
dík za tvou empatii. Vzhledem k tomu, kolik lidí je mně závislých, jsem taky rád, že to tak dopadlo. Nerad nechávám ostatní na holičkách.

Jinak by mne to až tak netrápilo. Co je konečné, může skončit i dříve. Není v tom velký rozdíl, když si odmyslíš pud sebezáchovy...
Reagovat
Fandina
Ta odpovědnost k druhým v tvé situaci tě samozřejmě ctí. Jsem ráda, že to čtu, takový přístup, tak ať se ti daří!
Reagovat
a.magerova
Teda Stane já si tu na Tebe už rok tajně myslím a málem jsem o Tebe přišla?!!!
Ale zase alespoň vím, žes i majitelem studny, což je do budoucna velká výhoda vzhledem k předpokládané vzácnosti této komodity..... :-))
Reagovat
Fandina
monty ... to o Rogerovi nebylo o penězích, bylo to o oceněních. Jinak Tiger samozřejmě super, ale já stejně víc fandím Rorymu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Cože, ono se snad na nás, bohaté, něco chystá? No, naštěstí studna je díra v zemi, tu ti nemůžou jen tak sebrat. Počítám s tebou, budu ti tu vzácnou vodu hrnkem nabírat, raději plastovým, po těch zkušenostech se kovovým raději vyhnu!
Reagovat
Roger_Federer
Konkureci na trave byly všichni hrači v žebřičku učastnici se turnaju na trave..
Konkurence schopni(schopni zahrat, nebo vyhrat)..Nadal, Roddick a dalši :).
Reagovat
smazaný uživatel
A já zase nejvíc fandím Marušce. V tom výběru boháčů to je taková růže mezi trny. :) Rorymu a Tigerovi samozřejmě taky přeju úspěchy, protože to může mít pozitivní vliv na jejich přítelkyně (Caro a Lindsey). :)
Reagovat
smazaný uživatel
Inak este k tým rebríčkom..

Robit anketu o najvplyvnejsieho cloveka na Zemi je dost ujeté..A este viac ujeté je porovnávat rozne obory....Ved ako mozem porovnávat Putina, Madonnu, Zuckerberga, ci Federera?..Tvorcovia ankety o tyzden spravia dalsiu, kde vyhlásia Paris Hilton najkrajou zenou na zemeguli..Proste tieto ankety treba brat s rezervou a to velkou..

Ja si myslím, ze vztah fanusika ku hracovi je vzdy najma o sympatiách..To ze bol Roger za Blakom je fajn, ale mozno za ním bol aj preto, lebo vedel, ze sa to zmedializuje, alebo to sám urobil..A to ze clovek s jeho postavením a majetkom volá na účet volaného mi príde ako gesto, ktoré absolútne neguje povodnú, a to uslachtilú myslienku..

Už ked sme pri velkodusnosti...Djokovic napríklad kupil na tlačovku stovkám novinárom bonboniéru, na znak vdaky za ich celorocnú prácu..To je pre mna gesto....Ale hovorím, je to o uhle pohladu a ludia majú tendenciu si veci prikraslovat, ak sa im to práve hodí..
Reagovat
spaniel
Ach bože. To s voláním na účet volaneho byla sranda, to uz jsi na tom tak spatne?

A k te anketě, samozrejme je nutné ji brát s rezervou. Ale ukazuje, co pro tenis udelal. Ze nejlepsi tenista je jeden z nejznámějších a nejrespektovanějších lidi, coz je pro nas milovany sport skvele. A i kdyz to zhazujes, vubec nepochybuji o tom, ze byt to Rafa, tak je to spolu s h2h tvuj nejvetsi argument (vic jich nemáte). Plus bys to mel asi vytetovane na čele.
Reagovat
smazaný uživatel
Druhé kolo s největší pravděpodobností nabídne překrásný souboj mezi Tsongou a Gulbisem, c'mon Erno :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafael Nadal made a winning return to a grass court for the first time in competitive action in almost 12 months with a tight 7-6 (7/3) 7-6 (7/4) victory against Japan's Kei Nishikori.

Tss, Andy mu dal včera 6:2, 7:6, to je jinačí pánes :-))))
Reagovat
Mayo
chudák Kei dostáva :D ... no Andy má aj o dosť lepší return ako Rafa (:
Reagovat
Sonja
Kei fackovací panák
Reagovat
Mayo
:DD
Reagovat
tito
Uvidíme. Tedy kdo bude pánes, že Mayo? :-)
Reagovat
Mayo
anketa je kde na víťazov...či ešte skoro ? :D
Reagovat
Sonja
Ty už se na to označení Andyho hodně třeseš, co:-))))))))))

tito: vychovej si ho trošku:-((:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak, Mayo je vychovaný velmi dobře, nechtěj mi ho předělat. Je to pánes :-)
Reagovat
Mayo
tak platí to samé, že je pre mňa kandidát číslo 1 ...ale v semi by to bol súboj pánesov :)
Reagovat
Sonja
No pro mne je Mayko spíš takový sranda fanda... ale co, chápu, že ty ho máš rád, když ti tlačí Andyho:-D
A kdybys zůstal u Novaka, byli bychom my dva nej kámoši!!
:-D
Reagovat
Mayo
ti dám takého sranda fandu :P
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Rafa vyřadí Andyho, tak ve finále jsme zase na jedné lodi.
Reagovat
Sonja
ve Stoke Park:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.575980075788181.1073741833.161367337249459&type=3
Reagovat
Mayo
juj či je zlatý
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj. no ja myslim, ze vyhraje. ma dobrou palku a taky hraje docela dobre, je to dobrej tenysta. ja to poznam hned. dik
Reagovat
brixner
Jasně, že vyhraje, ty kluku jeden sakramenská :-) Můžeš na to vsadit tu dědovu motorku ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Los podle mě hodně napověděl. Roger a Rafa jsou takřka vyautovaní, nevěřím tomu, že by oba dokázali porazit tři velké soupeře za sebou. Rafovi bych věřil leda na antuce, Rogerovi, kdyby mi k tomu zavdal důvod v podobě alespoň trochu jistého zápasu za poslední půlrok s těmi nejlepšími(poslední takový se datuje do loňského TM).
Favoritem je Murray, v současnosti zřejmě nejlepší hráč na trávě. Má velké sebevědomí, takže neprohraje s Rafou už v šatně jako obvykle a tím, že už má jeden GS a že tu loni vyhrál OH z něho část tlaku spadne.
I bych mu to dopřál, první britský vítěz Wimbledonu v open éře, to by byla událost.
Reagovat
Matti
Taky to Andymu přeju. Byla by to fakt velká událost. Věc ma však pro mě jeden háček. Rafaela. Takže Andy, až nebude stát proti tobě Rafa, budu ti fandit. Zatím to však není možné. Vamos Rafa.
Reagovat
brixner
No, jistě by bylo už načase, aby Wimbledon vyhrál Brit, čeká se na to dlouho, to ano...Andy má určitě své kvality, sebevědomí, dopředu ho požene i publikum, pomalu se to jeví, jako selanka. Ale je tu ještě Novak, dejme tomu Tsonga, Tomáš+nějaké další překvapení typu loňského roku a všechno může být jinak. Rogera bych v žádném případě neodepisoval, ač se mu poslední měsíce moc nedařilo, hraje se na trávě a k tomu snad není potřeba, co dodávat! A Rafa? Dělat z něj outsidera na trávě-na POMALÉ TRÁVĚ? Ale no tak ! Letos bych si na brzké Rafovo vyřazení nevsadil ani penny ! Každopádně bude letošní Wimbledon opravdu zajímavý a bude mít dost silný náboj. Osobní vzkaz pro VENCAPE: chlape, nepodceňuj stárnoucí velikány! Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Ono se pořád čekalo na Angličana. Když ale není po ruce ...
Reagovat
Fandina
Skot je také dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
brixner. Já bych byl za veterány, tedy veterána (Rogera) jen rád, kéž bys měl pravdu. Nikdo tu nehovoří o brzkém vyřazení, já jej tedy očekával ale po velice příznivém losu tipuju jeho SF s Murraym, kde skot prolomí další prokletí (že jich loni prolomil), pokud tam tedy postoupí, jak kdesi psal J.M. šance Rogera porazit Rafu bude největší právě tam a tehdy
janekda:přesně to mě taky napadlo, Skotsko se chce vermomocí oddělit a zdá se, že se tak stane, Andy to musí stihnout než se tak stane :D
Reagovat
smazaný uživatel
před tou šancí rogera má být i když
Reagovat
smazaný uživatel
Kéž bys měl pravdu. Ale Rafy se prostě bojím.
Reagovat
Mayo
Rafa bude pre Andriša najväčšia prekážka za titulom si aj ja myslím ovšem ak sa k sebe dostanú samozrejme
Reagovat
brixner
Poslední roky(cca čtyři) konce velikých turnajů opravdu skoro kopírovaly samy sebe-prostě SF Velká čtyřka, "příznivé losy" a z toho se vše odvíjející...Loni měl Rafa také příznivý los a všichni víme, co se stalo! Může se to klidně opakovat, prostě někdo ze skupiny "NoName" bude mít den a budou se dít věci a vlastně ani nevím, zda by to bylo dobře. U Rogera visí ve vzduchu fantastický rekord podobný Rafově výkonu z Paříže, Novak chce titul také, vlastně všichni tam jedou s myšlenkou, že se "to může zbláznit". Lámat jistá prokletí zrovna na domácím turnaji musí být fantastické, ale není to předem dáno, takže já osobně za úplně největšího favorita Andyho rozhodně nevidím! Bude a je JEDNÍM Z FAVORITŮ, to ano. Loni se do finále dostal, letos ale bude tlak asi o dost větší, snad kvůli údajnému odtržení Skotska od zbytku Anglie, kdo ví... Pokud dojde k zápasu Roger-Rafa, na tak wow, možná by to byla jedna z posledních šancí dokázat, že "Já jsem přece Roger!" Osobně přeji titul právě Rogerovi, Andyho vítězství by byla opravdu událost, Rafa by dokázal, že přechod z antuky je no problemo a Novak jen potvrdí svou pozici v ATP. Nechci být špatným prorokem, ale něco mi říká, že letos to bude dost zamotané a že se budou dít věci, třeba podobné např. roku 1996. Brix
Reagovat
Sonja
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/998388_10151967866656102_1509238813_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Aga vypadala lépe před obarvením.
Reagovat
Sonja
To teda jo, blond jí podle mě nesluší. A ještě ten účes, co měla na té party...brrr
Reagovat
smazaný uživatel
som pozeral tie videa a fotky z tej party a jednoznacne
najkrajsia je Victoria
ta by isla dole:DDDDDDD
Reagovat
Fandina
všechny byly kočky, každý si mohl najít tu svou!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Katka na turnaji v Lenzerheide končí ve QF, kde prohrála 1:6 a 2:6 s Belindou Bencic( 16. let, vítězka juniorky RG a 371. místo na žebříčku WTA)..
Reagovat
Fandina
také jsem to četla i tady v Expres zprávách to bylo. Katka s ní hraje i debla. Tak snad se Katce zase příště zadaří a budeme držet palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to sem psal během dne. Belinda je opravdu velký talent, takže to není žádná tragédie... Před půlhodinou Katka napsala na FB, že s Belindou vyhrály titul v deblu a že už dorazila zpátky do ČR. Tak to je skvělá zpráva a Katce moc gratuluju! V poslední době je z ní super deblistka. :) Belinda by teď mohla vyhrát i dvouhru, když už porazila Katku. :D

Ještě doplním výsledek finále čtyřhry:
Siniaková/Bencic - Kudermetova/Marcinkevica 6:0, 6:2
Reagovat
Fandina
Díky za info. Na její facebook jsem taky koukla a k deblu super gratulace. Tak snad bude Katka pokračovat jak v deblech, tak singlech. Držím palce Katko!
Reagovat
Nola
dosť o favoritoch, všetko rozhodnú oni za nás, my sa budeme iba prizerať a fandiť... Martin vs Tom bude určite zaujímavý zápas, pre Kližana špatný los, ak prekvapí nenahnevám sa, má moju podporu proti všetkým, okrem jedného... Rafovi vzal set na RG, porazil Tsongu na USO, môže prekvapiť do tretice?
Reagovat
Fandina
Po tom, jak Tom vloni ve Wimblu dvakrát prohrál v prvním kole, tak ani nevím, jak to dopadne. Nicméně, novináři měli dneska téma, snad ve všech novinách bylo, že se čeká na Československé derby viz odkaz.
http://news.google.cz/news/story?pz=1&cf=all&ned=cs_cz&hl=cs&topic=s&ncl=d9bSc2LqruKNr5Mxp5W_i_EjN4z-M
Reagovat
VlS
Zase už souboj Roger fans, Rafa fans. Chce to klid, letos Rogera ve druhým kole vyřadí Lukáš Rosol a Rafa dojde do finále, kde ho porazí Tomáš.
Reagovat
VlS
Rafa tím utrpí další frakturu sebevědomí a na 8 měsíců se uchýlí do péče psychoanalytiků a strejdy.
Reagovat
smazaný uživatel
ale snad máš pravdu, zasloužil by si taky pořádnej direkt jako Rafa loni a se stejným hráčem o to líp...
Reagovat
smazaný uživatel
Teda tys mě pobavil, dík :))))))))
Reagovat
Nola
Toma porazí Martin Kližan :D
Reagovat
Padme
Kdyby to tu Roger četl, tak by vrátil všechny tituly, vzal svou rodinku zpátky do Basileje a začal hrát radši zase bedminton :)
Reagovat
Mayo
Kližan slabučký si ani nepinkne proti Berdychovi
Reagovat
smazaný uživatel
měl, v badminu by snad Rosůlka dal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D tak v badminu snad jo :D :D
Reagovat
Padme
Hlavně aby neprohrál Mirku v kartách, až se bude doma u toho bedmintonu nudit.
Reagovat
Fandina
Karty hraje Rafa ... viz reklamy na poker!
Reagovat
Padme
Roger karty hraje :)
Reagovat
Fandina
Aha, já jsem si vzpomněla na ty reklamy, které teď když Rafa nehrál byly dost vidět s pokerem a také vím, jak se o hraní karet píše v jeho autobiografii, myslím Rafy. Ale fajn, nějaké knihy o Rogerovi také mám, tak si to musím oživit, jestli je tam i o kartách. Ale díky za opravu, že Roger hraje karty.
Reagovat
Padme
Má to na stránkách v koníčcích, tak předpokládám, že je to pravda :) Rafovi zájmy jsem nikdy neřešila, takže bych taky nevěděla, co dělá nebo nedělá :)
Reagovat
Fandina
Tak díky za info. Já mám knihy o tenistech a ta poslední je o Rafovi. Proto to mám o něm tak čerstvé.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to je přece jasný, že Rafa je best of all times, nevím, co tu řešíte :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zase z jiného soudku než sportovní výkony. Kdo chce se může pokochat :-( Sice z Blesku, ale o soukromí to opravdu není :-)

http://isport.blesk.cz/galerie/blesk-sport/163951/?foto=0
Reagovat
Padme
Nejvíc se mi líbí šaty Robson a Hlaváčkové :)
Reagovat
Fandina
Pěkné ... Petra pěkné šaty a moc jí to sluší!
Reagovat
Mayo
jednoznačne Sabinka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá se svítit, zase hlasuju pro Petru!
Reagovat
smazaný uživatel
Petra vsadila na osvědčenou kartu, že blondýnka v černých šatech nikdy nezklame, má krásný vlasy, obličej, opravdu jí to sekne. Serena zase v bílých šatech je naprosto k nepřehlédnutí. A pak se mi líbí hodně Hantuchová.. se některým chlapům nedivím, že preferují ženský tenis, je opravdu se na co koukat :)))
Reagovat
Sonja
quesh- Tak to jsi tu myslím všem vyrazil dech:-D
Taky budu šokovat- nejvíc se mi líbí Ana.
Tu je ještě se Soranou:
http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Ana+Ivanovic+Arrivals+Pre+Wimbledon+Party+MRSqc4U_O88l.jpg

Jinak to víceméně všem moc slušelo.
Reagovat
VlS
Ana, Laura podle mě ( mě blondýny neberou)
Reagovat
carolyn
mě taky Anča Ivanovna
Reagovat
Sonja
Přesně, Laura je krásná:-) Ještě když si k tmavým vlasům i očím vezme zelené šaty...bohovské.

http://farm6.staticflickr.com/5476/9096057433_8c05e38d54_b.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Copak můžu za to, že to Petře v těch šatech tak sluší? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jak má Ana zvýrazněné oči, tak jsem ji v tom listování zpočátku ani nepoznala..:):) No jo, moc pěkný holčiny..
Reagovat
Fandina
Petra je super nalíčená a super šaty. Hlavně úsměv. Ale Ana je u mě také hodně nahoře, má krásné oči.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tady je k tomu ještě video, od 33 minuty je tam i Petra. Jo a kdybyste někdo našel fotky nebo videa co se týče pánů, tak sem s nima prosím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no a ještě to video, to je tím horkem :-)

http://www.youtube.com/watch?v=zlHspVZbiuo
Reagovat
Sonja
No z WTA party asi fotky ani videa pánů (předpokládám, že myslíš tenisty) neuvidíme:-(:-D
Reagovat
Fandina
Sonja ... zřejmě myšleno, kdyby bylo párty i s tenisty, ATP, tohle bylo evidentně jen WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, je mi celkem jasné, že se nebudou cpát do WTA, ale předpokládám, že měli taky takovou párty, ne? Já nevím, nesleduju zákulisí tenisu tak dlouho.
Reagovat
Sonja
No já si myslím, že nemívaj... ale přiznám se, že jistá si nejsem.
Každopádně na ženách je vždycky víc co hodnotit- když se nalíčí, obléknou, udělaj si vlasy... chlapi se zas o tolik nezmění oproti tomu, jak vypadaj na kurtu:-D
Reagovat
Fandina
Pokud vím, tak bývají různě párty i společné, ve Wimbledonu bude asi tradičně až po skončení, jinak tahle byla možná kvůli čtyřicítce WTA, nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem se k tomu ještě nevyjádřil... :) Z mých favoritek se mi nejvíc líbila Anička, na tom se s vámi asi shodnu. Jinak se mi moc líbila Daniela, její nohy jsou fakt úžasné. :) Ostatním holkám to taky slušelo, ale některé podle mě ani nepotřebujou být nalíčené a v šatech. Prostě jim to sluší ve sportovním a jsou to krásné holky i tak. :) Vika byla taky krásná, Masha zase taková elegantní... Ale jak říkám, z mých favoritek mě nejvíc okouzlila Anička. Potom Daniela a docela ještě Sloane.
Reagovat
Mayo
RF je neohrozený kráľ ... každopádne RN a ND budú v histórií po konci kariéri nezmazateľne a veľkými písmenami zapísaní ...
Reagovat
Sonja
I Novak???:-) Jééé...
Reagovat
Padme
Však přijde někdo nový a zase on bude pro všechny nejlepším tenistou všech dob, prostě koloběh života. A naše děti si budou říkat, co je to za dědka...
Reagovat
Mayo
samozrejme...6 GS je dobrý počin a to ešte nejaké pridá a nepochybujem o tom, že vyhrá aj FO čiže neni o čom...takí do análov tenisu musia :D :)
Reagovat
Mayo
podľa stávkovej je naj favorit srb potom rovnako španiel a brit a nakoniec švajčiar
Reagovat
Mayo
pardón to nemalo byť sem pridané
Reagovat
smazaný uživatel
že Federer ohrožený je, stačí, aby Rafa ještě třikrát vyhrál RG a dvakrát Wimblas a vyrovná ho. Tvrdit, že se mu to nemůže povést je vážně k smíchu. Federer se musí bát a jsem za to rád:-)
Reagovat
Mayo
že stačí ...ľahko sa to píše :D vieš čo je vyhrať 5 GS ešte ? ... to neni šanca môj bezvýznamný názor
Reagovat
spaniel
:))) je x rekordu, kde se mu nepriblizi, ani kdyby žil 2x. Vzdycky to bude Kral antuky, který na ostatních povrsich zaostaval. V druhe pulce roku neviditelny, 90% vseho vyhral v prvnim pulroce. Na turnaji mistru statista. Vecna dvojka. Nejdriv se motal za Rogerem, pak za Djokovicem. Jak by mohl byt nej hráč někdo, kdo byl vzdycky dvojka? :)
Reagovat
Mayo
večná dvojka môže byť tým druhým maximálne najlepším
Reagovat
Rafaeoli25
vidíš a tady se hned rozcházíme, musím dát za pravdu Martymu, určitě má na to, aby získal 17-18 grandslamů a Federera vyrovnal nebo i překonal. A to, že má lepší první půrok není argument, ano Federer zas má silnější ten druhý, Nole má nejsilnější zase leden, takže podle tohoto "kritéria" posuzovat kdo z nich je lepší je nesmysl. Ano, co se týče prvního místa, překoná ho Rafa těžko (v tom má šanci Nole). A podstatné také je, že Federer získal spoustu GS titulů a byl neohroženě na prvním místě v letech, kdy neměl konkurenci, jaká nastala v r.2008.
Reagovat
smazaný uživatel
mluvíš mi z duše:-). Jinak Mayo, samozřejmě, že pět titulů není málo, ale pokud bude zdraví sloužit, je to bezpochyby v Rafových silách:-)
Reagovat
dadaft
proč by nemohl Nadal vyhrát ještě pět grandslamů?
vždyť Roger končí a už na ně zbudou jenom tři, na antuce dokonce jenom dva...
nebo to mám brát tak, že se do tohohle sbírání GS zapojí třeba Ferrer, Tsonga nebo Berdych, takže získat GS titul bude těžší??? - kdepak, co jsem teď za pár měsíců viděl, tihle chlapci líznout nedostanou.
a mladí???
ti jsou ještě pořád tři kilometry za horizontem....
Reagovat
Padme
ono to má i druhou stranu mince, je Bolt tak skvělý nebo jeho konkurance tak mizerná... ;-) bohužel v tenise se neměří čas, takže je to složitější. Jinak souhlas, že Rafa i Novak mohou v lecčem Rogera předběhnout.
Reagovat
Rafaeoli25
Asi tak, jediným velkým soupeřem pro Rafu je už delší dobu Nole a pro Noleho Rafa (pokud tedy nefouká vítr jako loni na USO). Oni si budou v dalších třech čtyřech letech rozdělovat většinu titulů, to je velmi pravděpodobné...
Reagovat
spaniel
GS nejsou vse. Roger drží pres 70 rekordu ATP, to Rafa nedozene,kdyby žil jeste jednou. A Roger nemá silnější první půlrok,jak píšeš. To je blud. Ma to 50/50. Rafa ma příliš nevyvážené resumé, 70% GS z antuky, pres 80% M1000 z antuky, proste antukový specialista.
Reagovat
Rafaeoli25
Rafa antukový specialista to je ale nesmysl, nevím jestli víš, co znamená antukový specialista, asi ne. Rozhodně to není hráč, který byl pětkrát ve finále Wimblu, dvakrát ve finále AO, dvakrát AO a který vyhrál šest betonových Masters a v řadě dalších byl ve finále, o semifinále ani nemluvě...
Reagovat
Rafaeoli25
dvakrát AO, dvakrát USO
Reagovat
Rafaeoli25
A psal jsem, první půrok má silnější Rafa, druhý RF, leden zase Nole...
Reagovat
smazaný uživatel
získané jen díky hluchému období v letech 2004-07, kdy už Sampík nehrál, Agassi hrál z posledních sil a Rafa byl začínající teenager. Tím se opravdu stojí za to chlubit..
Reagovat
Sonja
Nole a leden je blbost...Novak dokáže zahrát skvěle na jakémkoliv povrchu v jakékoliv části roku.
A RF i RN jsou držiteli všech 4 GS, což jejich komplexnost ukazuje jasně, takže je blbost z jednoho dělat "jen antukáře" a z druhého "jen betonáře/travaře".
Reagovat
dappe
Ty jsi strašnej klaun :D
Reagovat
smazaný uživatel
A Roger má kolko % masters titulov z hardu?..A kolko % GS titulov dosiahol v case 2004-2007 obklopený konkurenciou Roddick a spol?

Vies pre niekoho je Rafa vecná dvojka, a pre niekoho bude Roger pamataný ako tenista, čo hral pri strete s najlepsimi vzdy druhé husle a nic na tom nemenia ani tituly, ktoré dosiahol predtým..

Apropos, antukový specialista a kariérny GS v 24rokoch..
Reagovat
smazaný uživatel
zas myslím o jiných dappe takže si to osobně neberu...
Reagovat
Sonja
Klauni se evidentně najdou na obou stranách. Jeden snižuje úspěchy RN, druhý RF... a kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde.
Reagovat
smazaný uživatel
pravda od prvního do posledního slova, Federer bude vždy králem především hluchého období Roddicků, Nalbandianů, Ljubičičů a Blakeů, které by porážel stejně tak Rafa i Djoko, kdyby byli na jeho místě. To, že na Rafu neměl (a jak sám řekl i se ho bál), to už mu nikdy nikdo neodpáře. A jak napsali i ve Sportu: "opravdu může být považován za nejlepšího hráče historie někdo, komu se tak moc na některého soupeře nedařilo?" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Sonjo,to víš jako kočky a psi:).Ale Nolda mi nijak nevadí, zvláštní,i když Rafovu tak kříží cestu..
Reagovat
Sonja
marty28, Rafaeoli25, rafaholic009

Tak jak? Přiznáte se, že jste jedna a tatáž osoba?:-D

Jinak rafaholic: Novak obecně tolik nevadí, protože přišel až třetí. Na druhou stranu kvůli tomu taky nemá tolik fanoušků jako RF a RN.
Reagovat
dappe
:D
Reagovat
smazaný uživatel
že se najdou tři, kteří fandí Rafovi a na většině věcí se shodnou taková podezření? Víc nadhledu Sonjo:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ne, opravdu nejsem takovej magor,abych obsluhoval tři nicky najednou. Nevim,co bych z toho měl
Reagovat
Sonja
Hele, já si pamatuju, že dva z vás už jsem "chytla při činu" dřív, jen si nedokážu vzpomenout koho- jestli tebe a rafaholic nebo tebe a rafaeoli:-D (budiž mi omluvou, že jsou ty nicky tak podobné)...
Holt mít víc nicků vyžaduje extrémní soustředěnost, to bych nedala:-))
Reagovat
smazaný uživatel
určitě nechytla, já sem navíc přispívám jen zřídka v posledním půlroce a nemám zapotřebí vyrábět si dvojníky, když mě diskuse baví asi tak jednou za pět šest neděl. Oni dva jsou možná jeden, nápovědou je to, že mají skoro totožné nicky, což ukazuje na důvtip dotyčného. Ale přiznám se je mi to fuk, ať to, že to někdo dělá, ale i to, že mě s ním spojuješ. Mně je to jedno, stačí mi tu zažít jednu diskusi za dlouhý čas a stačí mi to..
Reagovat
Sonja
Jéé, tak teď se musím moc omluvit!!, našla jsem si tu diskuzi a šlo o někoho jinýho:-D Takže to "chycení" beru zpátky, ale že jste si podobní nikoliv:-D
(každopádně z ničeho neobviňuju, jen mi to tak přijde, nepomůžu si:-)))
Reagovat
Sonja
byl to rafaking....
Reagovat
Padme
a druhý nick? Rafaqueen?
Reagovat
smazaný uživatel
do prkýnka podobnej? Něco tu naznačuješ a nic přesně neřekneš. A na mně tu akorát něco ulpí a to myslím není příjemné nikomu..
Reagovat
smazaný uživatel
možná mám špatnou paměť, ale zaregistroval jsem ho poprvé dnes kdy sem napsal jednu větu. Nosím v hlavě důležitější věci, tak se omlouvám pokud si na něj nevzpomínám z minulosti. Opravdu netrávím na téhle diskusi půlku života jako někteří jiní..
Reagovat
Sonja
Reagovat
smazaný uživatel
viděl jsem a můžu za to, že to nějakej magor (pokud je to jeden a ten samej) znova zkouší?
Reagovat
smazaný uživatel
Keď poviete A, tak povedzte aj B.

Federer dominoval tenisu v rokoch 04-07, ale svetovou jednotkou bol aj v rokoch 2009-10 a aj v roku 2012.

A takú dominanciu akú mal Federer, nemal nikto z tu menovaných, takže dovi. Toto sú fakty vážení, nepotrebujem tu vyťahovať "argumenty" typu konkurencia a pod. To potom môžem aj ja, ako fanúšik Federera vytiahnuť homogenizáciu povrchov, viď kariérny GS v 24 rokoch. Ale nepotrebujem to.

Nadal je výnimočný tenista, najlepší antukár všetkých čias - ale jeho úspechy na ostatných povrchoch sú ľahúčko napadnuteľné.

Mimochodom radšej zoberiem éru Roddickov, Safinov, Nalbandianov, Hewittov, Davydenkov, Ljubičičov ako Berdychov, Tsongov, Ferrerov a spol.
Reagovat
Rafaeoli25
je to sice můj subjektivní názor, nicméně věřím, že nemálo lidí mi dá za pravdu. Neviděl jsem fantastičtější zápasy než ty mezi nimi, to co předvedli loni v Austrálii, ale i letos na RG a v řadě dalších zápasů, např. v Madridu 2009, to je prostě absolutní top, který byl v tenisu dosažen a za tím si stojím, jsou to titáni...
Reagovat
spaniel
To je samozřejmě jiné, kdyz napíšeš, ze je to tvůj subjektivní názor. To mne nezbývá nez respektovat, i kdyz ja mam jiný názor. Pro me to byla nekonečna pinkana na hrane fyzických schopnosti. Ale bylo to aspon napínavé, to jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak samozřejmě, že Djoko bude pro Rafu ve finále nejtěžším možným soupeřem ze všech, to vůbec nezpochybňuji, nicméně faktem je, že na trávě se Novakovi výrazně vydařila zatím jen jedna sezona a jedna účast ve finále v kariéře z něj favorita na trávě nedělá, v porovnání s Rafou je na tomto povrchu malý pivo a pokud nepředvede to co v r.2011, bude mít Rafa velkou šanci ve formě v jaké po návratu hraje..samozřejmě, opět to bude vyrovnaný mač jako na RG, o tom nepochybuji, nicméně Rafův pohyb na trávě je lepší než Djokův a to bude podle mě rozhodující, myslím, že tráva je pro Rafu v souboji s Djokem ještě lepším povrchem než antuku, zvlášť i kvůli perfektnímu servisu, jakým se Rafa po zranění prezentuje. Jak říkám, opět to bude boj na ostří nože, na trávě ale vidím jako mírného favorita Rafu..
Reagovat
Amputace
"myslím, že tráva je pro Rafu v souboji s Djokem ještě lepším povrchem než antuku."
- To si také myslím. A jak už bylo řečeno níže - Nadal bude jednoznačně pod nejmenším tlakem z top four.
Reagovat
Rafaeoli25
Taky jsem fanda Rafy, ale hned za ním je u mě Nole a musím říct, že hlavně se na jejich další gladiátorský souboj těšim, doufám, že předvedou do třetice monumentální pětiseťák stejně jako v Austrálii a v Paříži. A pak i na USO. Tihle dva jsou prostě titáni všech titánů a jejich zápasy jsou tim nejlepším, co historie tenisu přinesla, takže come on hoši, oba dva!!!
Reagovat
Sonja
To je zas provokace...:-(
Reagovat
Roger_Federer
to je samozdřejme nesmysl..Nadal je pod stejnym tlakem jako vždy, navic po lonskem vypadnuti z Rosolem, ješte vetšim..
Naopak po težkem losu a špatnych vysledcich, mužu Roger jen překvapit.
Neomilej te tady pořad alibisticky ty nesmysly.
Reagovat
dappe
A Federer má prý nejvíc fanatický fanoušky.
Reagovat
Padme
Roger je sympaťák, hraje krásný tenis, a proto mu fandím. Nejlepší už není, ale snad se dostane, co nejdál :)
Reagovat
Rafaeoli25
kdybys pozorně etla všechny příspěvky, co jsem sem kdy napsal taky bys o žádný provokaci mluvit nemohla. Ty si vážně myslíš, že každý kdo fandí Rafovi, nemůže fandit Nolemu? Možná byses divila, já sám znám dva další, kteří fandí těmhle dvoum a nemají naopak rádi Federera. Já tyhle dva považuju za nejlepší hráče historie a Nolemu fandim ve všech zápasech s vyjímkou těch kdy hraje s Rafou. Uznávám ho stejně jako Noleho, k Rafovi mám jen daleko víc lidských sympatií, takže tak..
Reagovat
Amputace
Roger má sice letos špatné výsledky, ale jestliže se od něj rok dva bude ještě někde něco očekávat, bude to právě ve Wimbledonu. A to on jistě dobře ví - a teď navíc ještě k tomu ví, že už ve čtvrtfinále může narazit na neoblíbeného Nadala.
Nadal není ani zdaleka pod takovým tlakem, jako musel být na FO. To je jeho povinnost vyhrávat turnaje na antuce, navíc se vrátil po zranění a hned v prvním vzájemném zápase v tomto roce prohrál s Djokovičem "své" MC. Od chvíle, co zvedl nad hlavu osmou trofej z FO, nemá v této sezóně co ztratit. Může jedině získat. Co do toho pleteš Rosola? Ano, Nadal může být pod tlakem v prvních kolech proti neznámým soupeřům, ale proč by měl být v případném finále s Djokovičem, či SF s Murrayem či QF s Federerem? Bude z top4 nejvíce v klidu, podle mě.
Reagovat
Roger_Federer
Ano, už neni nejlepši..
Muj koment ma jinou myšlenku..Nadal je podle vysledku v sezone jasnym favnrytem na titul..
Nekteři jeho fanatik fans tady se to snaži nesmyslne popirat..proč nevim.
Reagovat
smazaný uživatel
tlak je na všech bez rozdílu, kdyby nebyl, nešlo by o lidi. Každopádně Rafa letošními výsledky získal takové sebevědomí, že na nějakého Rosola už si ani nevzpomene. A hlavně, s ním prohrál hlavně kvůli zranění, které bylo zjevně už v jeho prvním mači s Belluccim, takže strašit loňskem je mimo mísu..
Reagovat
Amputace
A ještě nechápu, co je na tvrzení, že Nadal bude pod nejmenším tlakem ze čtyrky, alibistického. To mně vysvětli. Alibismus by přece bylo to, kdybych tvrdil, že tlak na něj bude největší (to by se totiž dalo vykládat tak, že už dopředu (alibisticky) omlouvám jeho případnou prohru). Opravdu - opravdu ti musím vysvětlovat významy cizích slov? Neudělá to tvoje sekretářka?
Reagovat
smazaný uživatel
taky nevím, v čem jsme alibističtí, když mu jasně věříme a na nic se nevymlouváme. Má to v hlavě pomotaný, jak zaznělo v jedné pěkné české pohádce o jednom kuchaři:-)
Reagovat
Padme
:) Dobrá, dobrá :)
Reagovat
spaniel
"Tihle dva jsou prostě titáni všech titánů a jejich zápasy jsou tim nejlepším, co historie tenisu přinesla, takže come on hoši, oba dva!!!"

Toto je ciste tvuj subjektivni nazor. Treba pro me je to nejvetsi blbost, co jsem tady cetl.

A Djokovice hodne precenujete. Na trave neni tak silny, jeho balanc je tam hodne spatny. Narocnejsim souperem pro Rafu bude Andy.
Reagovat
Roger_Federer
Už včera tady podobne mluvil Forehend.. alibisticke je to smerem k ostatnim 3, Novak, Endy,Roger..
Nadal je z Novakem nejvetši favoryt i podle sazkovek, tak proč to nepřiznat a furt se na neco vymlouvat.
Reagovat
Amputace
Kdo tady Novaka přeceňuje?:)
Reagovat
Amputace
Ach jo.
Reagovat
smazaný uživatel
tak pro tebe je to největší blbost, pro někoho ne a pro něj jsou zase blbosti to co říkáš ty. Každý má svůj názor, tak se s tím smiř. Já s Rafaeolim souhlasím. No a co se týče trávy, já na ní Djoka rozhodně nepřeceňuji a právě proto pokládám Rafu za mírného favorita..
Reagovat
spaniel
ROFLi25 prece. Podle me jsou favorite: Andy-Rafa-Nole-Fed
Reagovat
Amputace
Vždyť píše, že za mírného favorita považuje v případném duelu Nadal-Djokovič Nadala...
Reagovat
spaniel
Nevim ze bych se te na neco ptal. Asi jsem se posledně nevyjádřil dost jasne, jelikož si to zjevne nepobral. Nezajimas me, tak nereaguj. Dík

Best regards
Reagovat
Rafaeoli25
Já Noleho nepřeceňuju, ano uznávám, že na trávě není tak dobrej jako na betonu a antuce, ale i tam může zahrát skvěle, jak ukázal před dvěma lety. Na betonu je každopádně famozní a Rafa bude mít co dělat, aby urval i USO...
Reagovat
smazaný uživatel
já si budu reagovat na co budu chtít a kdy budu chtít. Drzost umlčovat mě ve svém vlastním vláknu. Ty mě taky nezajímáš nevážený, už ses projevil dostatečně, abych věděl, s kým mám tu čest. Takže si laskavě trhni nohou..
Reagovat
spaniel
Vzhledem k tomu co v historii uhrál po Wimbledonu, mu dávám hodne malé šance. Ale na W samotném je pro me těsně druhy favorit.
Reagovat
spaniel
Gratuluji. Jsi frajer, majitel vlákna, to uz je neco :D
Ja te neumlcuji, jen nepis mne, to je cele. Myslim, ze oba uz víme, ze to nikam nevede.
Reagovat
Rafaeoli25
Nevím co jste si udělali (marty a spaniel), každý máte své názory a měli byste se respektovat. Četl jsem v minulosti příspěvky od obou a v žádném neshledal nic, kvůli čemuž byste se tu museli hádat jako psy. Je fakt, že víc dávám za pravdu Martymu, to ale neznamená, že nemám respekt k těm co mi oponují. Tak tu na sebe neštěkejte, jde jen o pohled na věc.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi vážně bl..c spanieli co k tomu dodat, prý majitel vlákna. Ty se jdi léčit..
Reagovat
spaniel
Rafaeoli: uz jsme u blbcu,tak vidíš jak to konci. Ja se tomu jen chci vyhnout, uz máme par společných diskusi a do takovýchto veci se mne proste nechce.

Marty: napsal, ze pisu do tvého vlákna. Věř ze kdybys v něm byl jen ty, urcite bych ti tam nepsal ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nevím, tady se hádají kluci, dole zase holky .. nějaké zvláštní erupce? :)))
Reagovat
Rafaeoli25
tak ale je pravda, že sis začal ty, Marty mi přijde naprosto v pohodě, jen říká svoje názory, se kterými se dá souhlasit nebo ne, nevím, proč do něj tak bušíš.
Reagovat
spaniel
Hádají se jen holky, my diskutujeme :)
Reagovat
Padme
Znáš to, pátek večer, kdo je doma, ten je trošku divnej... :) Ne samozřejmě legrace, já se např. učím a zítra musím do práce. (což nevylučuje, že jsem divná). Náhodou majitel vlákna by byla super přezdívka :D
Reagovat
spaniel
Zacal, nezačal. Napsal jsem jen, at na me nereaguje. To je cele. Ted uz je to jedno, uz se stalo. Predtim mne nepřišel tak utlocitny... Je to fuk, za chvili koncim.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak nepřišlo mi, že by byl Marty útlocitným jen se normálně ohradil vůči pohrdavýmu útoku a to bylo naprosto v pořádku, kdybys to napsal mně, reagoval bych podobně, protože nesnášim ataky všeho druhu.
Reagovat
carolyn
Lunej ano hádají se jen holky, kluci si rovnou dají přes papulu :-))

spaniel - už máš fota z RG? Mé už si viděl, ted pošli tvoje :-*
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, že jsem to nepoznala :))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby si holky daly někdy taky pár facek, vůbec by to nebylo na škodu :)))))
Reagovat
carolyn
i holky to umí, akorát rozdíl je v tom, že kluci jsou pak hned kamarádi a jdou spolu na pivo, ale holky už pak spolu nemluví do konce života :-D
Možná mi to někdy někdo vysvětlí proč to tak je :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Protože chlapi mají daný jistý směr myšlení a odchylky typu intrik, pomluv apod. se jim tam nevejdou :)))To není nic ve zlým, aby mě tu páni nesprdli, to je prostě tak daný :)) Já bych klidně fackovala a pak šla na pivo :)))))
Reagovat
Fandina
A nejlepší je nefackovat a nehádat se a jít jen na mok ...
Reagovat
Sonja
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1017100_602948499738173_770891075_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TEWAyUiB808

Andy si pohrál s dětmi z nadace Judy. Ten malý McEnroe pobavil :D
Reagovat
Mayo
ten nudný a nesympatický suchý Andy ? :D
Reagovat
carolyn
co pak Andy, ale ta nesympatická Judy!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavý, velmi výkonostne nevyrovnaný los..Verím, že niečo podobné sa stalo naposledy a v Amerike bude najlepšia štvorka nasadená rovnomerne, tak ako sa patrí..

Inak som tipoval finále Rafa vs Roger, bohuzial to nevyšlo, každopádne ak by sa o nejakom zápase dalo uvažovať ako o finálovej alternatíve, bol by to práve tento zápas..Pre Rogera je žreb samozrejme extra krutý, no na druhú stranu mu ponúka šancu stať sa nesmrtelným..Ak by vyhral v 32r. osmy Wimbledon po skalpe Nadala, Murrayho a Noleho, v tom momente by mal ihned ukoncit kariéru, vacsi vrchol snad nejde dosiahnut..
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tohle jsem si přál, když už Rafa nemohl být kvůli loňské pauze v první čtyřce. Rafa si podá slábnoucího Rožírka jako lahodný předkrm už ve čtvrtfinále. Snad počasí bude OK a při klíčových utkáních z toho neudělají zase halu. Tráva zavřená pod střechou s tisíci diváky je pitomost.
Reagovat
spaniel
Jasne, za vsechno muze strecha. Byla vloni zatazena i 2.kole?
Reagovat
Mayo
bola v 5. sete...samozrejme, že nechcem Nadalovi zatiahnutú strechu to mu vôbec nesedí
Reagovat
Roger_Federer
:), Rafa do toho 1/4 finale ješte nedošel..Roger taktež.. Nicmene musiš mit dnes trvalou erekci?, když sis to tak přal..a ono ejhle..
Reagovat
dappe
Federer nemusí nikomu nic dokazovat, co se týká tenisu, tak nesmrtelný už je dávno. To, že někteří jedinci se s tím nemůžou smířit je většině lidí a hlavně asi Federerovi úplně u prd....

Los je těžký, ale rozhodně ne nepřekonatelný, navíc to jsou všechno jen nejpravděpodobnější možnosti soupeřů. Z těžkého losu se může celkem rychle stát poměrně lehký. Třeba bude švýcarské čtvrtfinále, třeba bude čtvrtfinále Nadal - Rosol. A Djokovič, že má vymetenou cestičku do finále? Vždyt tam má dost nebezpečných soupeřů a nakonec takový Haas může být paradoxně pro něj nebezpečnější než Nadal. Tady se pořád debatuje, jak je současná konkurence strašně obrovská a potom se vyhnou Djokovičovi tři soupeři a okamžitě už je ve finále, zvláštní.
Reagovat
dappe
neměla být reakce, sorry
Reagovat
Sonja
Konkurence = hráči, kteří jsou schopni vyhrávat (nikoliv jen vyhrát) GS... aspoň tak to chápu já.
Jinak souhlasím s tím, že Nole nemá cestičku vymetenou.
Reagovat
dappe
Jinak se na případný zápas Fed - Nad celkem těším, jen doufám, že bude hrát Federer dobře, v tom případě to bude dost otevřený zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Takých "topov" už Roger vo svojej kariére zažil dosť a dosť :)
Hoci je pravdou, že by to bol fakt výkon - nemyslím si, že by to bol jeho najlepší výkon na GS, ale hovoríme v teoretickej rovine.
Reagovat
smazaný uživatel
Konkurence na turnaji = Hrac, ktery je schopny vyhrat turnaj (vyfouknout nekomu titul). Samozrejme jestli beres jako konkurenci jenom hrace, kteri muzou ohrozit Novakovu no.1 pozici, tak to je jak pises.
Reagovat
Nola
si už kľudnejší ? otváram nové vlákno, tak to skôr nájdeš....
nejak verím, že bude pohodička, motivácia je veľká, tak idemooooo
Reagovat
gigin
Jj, takový dáreček jsem fakt nečekal. Cesta do finále je otevřená. I když samozřejmě pokora je. Tomík i Haas jsou prostě soupeři. Jinak by to měl být cajk. Trošku mi to kazí ten Gulbův los, ale tak vždycky je něco za něco, znáš to :))) Jinak jas - AJDE!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Já věřím, že Gulba Tsongu vyřadí, bekhend má lepší, servis srovnatelný cca, bude to parádní zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Tsonga je mnohem trpělivější. (Což je teda asi každej) Gulbis se zase může vyházet. Každopádně poražený mi bude ve zbytku turnaje hodně chybět, ať už to dopadne jakkoliv. A ještě malý detail, oba musí nejdřív zvládnout 1. kolo.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale až tak trpělivý taky není, navíc může víc chybovat na síti. Ale je to škoda, že budou hrát spolu tak brzo.
Reagovat
gigin
Tom: Já se samozřejmě taky na ten špíl těším, pokud oba teda postoupí a musím souhlasit s Mutem. On prostě pořád někam spěchá a pere to řiti. Musím mu zase promluvit na dálku, no. Každopádně jsem zvědavý, jak to dopadne. Favorizuju Joa, to je jas. Erniemu ale věřím, že by to mohl dát :)
Mut: Jak jsem psal, pravdu máš....
Reagovat
Nola
pokora musí byť, to bezpochyby... sledoval si exhibíciu s babyFedom? Nole vyzerá byť pozitívne naladený, nakazil aj Dimitrova, Briti sa bavili, tak má vyzerať exhibícia, na výsledku nezáleží, dôležité je pobaviť.... babyFed získal moje sympatie, nechal si vnútiť Noleho pravidlá
Reagovat
Sonja
Novakovi musím poděkovat za všechny divačky. Nejprve si sundal tričko sám a pak na to samé navedl Grigora...
Pokoukáníčko.
Reagovat
gigin
Jj, něco mi Sonja ukázala, tak jsem jukl. Ale pozor!! Exhibice není o zábavě. Tam se nešaškuje. Je to nesoutěžní zápas. Takže jen tak, abys věděla ;)
Reagovat
Fandina
a myslíš, že Dimitrov se potřebuje učit zábavu od Noleho? Nebuď naiva, Nole není nic extra, aby se druzí museli od něj učit.
Reagovat
a.magerova
Jo tak to je hozená rukavice :-)))))
Reagovat
gigin
Fandino, co to zase plkotáš??!! Nola něco takového píše? Že by se musel Dimitrov učit legrácky od Noleho?? Píše, že přistoupil na jeho "hru" a byla sranda. To znamená, že umí být též vtipný. A naivka jsi ty. A to extra! Můj názor...
Reagovat
Fandina
gigine, opravdu si trapný. Na nic jsem se tě neptala, nic jsem ti nepsala a ta začneš větu že někdo plkotá. Opravdu si trapný.
Reagovat
Sonja
Ty jsi trapná.
Je to můj názor a ty ho respektuj. Děkuji.
Reagovat
J.M.
Nemyslím si, že Grigor na něco přistupoval. Zábavně pojal už předchozí zápas s Tipsarevičem, stejně jako teď ten následující s Janowiczem (a v obou to byl spíš on, kdo to inicioval). Na tomhle turnaji se to prostě všeobecně pojímá zábavně.
Reagovat
gigin
Plkotáš nesmysly. A tebe se tady někdo na něco ptal? Normálně jsme klábosili s Nolou a ty se sem nasomruješ. Nečekána, nezvána. O to by ani nešlo, však je to veřejná diskuze. Ale ty ani nepochopíš psaný text a pak potíš pičoviny. Jsi zlý, sebestředný, zapšklý člověk!! A blbý k tomu. Vlez mi jednou provždy na hrb a dej mi pokoj, demente. Nazdar!!
Reagovat
Fandina
Sonja ty si taky trapná. Je to můj názor tak ho respektuj. Díky.
Reagovat
Sonja
J.M.- Souhlas, Grigor je sám o sobě veselá kopa, proto byl ten exhibiční zápas tak fajn:-)

Fandina- Nerespektuji. Tebe ani tvůj názor;-)
Reagovat
Fandina
Já jsem zlý, sebestředný a zapšklý člověk? Ty jsi úplný blázen, sorry.
Reagovat
Nola
1. oslovila som gigina
2. exhibíciu si na 100 percent nesledovala, inak tu nepíšeš tie bludy...čo sa zábavy týka,Nole je najväčší bavič na okruhu, to uznávajú všetci, aj tí, čo ho nemusia..
3. neútoč zbytočne na prispievateľov, ja ťa nepoznám, ty si ma v živote nestretla a predpokladám ,že ani nestretneš
4. rešpektuj názory iných
5. ja nezhadzujem Tomáša /to je tvoj favorit/, nezamiešala som sa do diskusie, keď hral exhibíciu s Andym a Lendlom, dôvod je jasný, nezaujímalo ma to, i keď som exhibíciu sledovala
6. naposledy s tebou diskutujem, názor zmením, jedine vtedy, ak prehodnotíš svoje správanie
a.magerova tá rukavica bola Fandina ? :D
Reagovat
Fandina
Podívej, ty si napsala, že Nole učil Dimitrova legraci. Já ti na to napsala, že to není potřeba, že Nole zase takový šprýmař není. Jestli tomu nerozumíš, co jsem napsal, tak sorry. Neumíš přijmout jiný názor.
Reagovat
Sonja
Naprostý souhlas.
Reagovat
a.magerova
Nola: ano měla jsem na mysli hozenou rukavici od Fandiny, čili výzvu k souboji, což se prakticky stalo :-)

Fandina: už to opravdu přeháníš, v tom hicu by bylo lépe toto
http://www.e-chujoviny.cz/5846-5846-large/tricko-vypij-vodu-prekvap-jatra.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
nechci se ,jak vyjádřil gigin, sem nasomrovat, nevolána, nezvána. Ale přece jen...mimo tenis... Je opravdu nutné si vybíjet osobní frustrace na ostatních diskutující ? Obraz účastníků tady, je zároveň obrazem, jak se k sobě chováme v naší milé republice... Nemůžeme se tedy divit, jak to u nás dopadá. Vážení, musíme se vzpamatovat a jít do sebe, protože díky naší sebestřednosti a intoleranci se řítíme do záhuby !
Reagovat
Amputace
:D
Fandina to umí rozproudit. Je - jak vidno - pro každou legraci :D A já se bavím výborně.
Reagovat
Fandina
Amputace a co tě tak pobavilo? To že jsem podle gigina zlý člověk, nebo to že jsem napsala, že Nole není tak zábavný, aby musel školit Dimitrova, nebo čím se bavíš.
Reagovat
Amputace
Tvým chováním pětiletého děcka.
Reagovat
Fandina
Amputace, tak to není zase tak zlé a zapšklé a nevím co ještě, jak psal gigin, nicméně mi to přibliž. Zajímá mě to. Konrétně, díky.
Reagovat
Amputace
Mně ale vůbec nezajímá, co zajímá tebe :D
Reagovat
Fandina
Amputace když tě nezajímám, tak proč se ke mě vyjadřoval. Přece se nebudu bavit o něčem, co mě nezajímá. Díky za odpověď.
Reagovat
Amputace
A jak jsi přišla na to, že se chci bavit? Můj příspěvek byl čistě konstatováním, nikoli podnětem k diskuzi.
Reagovat
Fandina
Amputace píšeš veřejně, kdybys nechtěl, tak to tam nenapíšeš. Musíš počítat s tím, že kdokoli se ozve. Obvzlášť, když si psal že se na úkor někoho bavíš. Je logické, že se ten druhý zeptá, když se píše o něm.
Reagovat
Amputace
Ok. Tak jinak: Můj příspěvek byl čistě konstatováním, nikoli podnětem k diskuzi.
Reagovat
Sonja
Smutné je, že se tu hádka rozjela kvůli tomu, že jeden zapšklý nick neumí číst, respektive má úplně zbytečnou potřebu šít do lidí. V příspěvku Noly není napsáno nic o tom, že by Novak Grigora musel učit legraci nebo podobná pakárna.
Navíc nejde jen o tohle vlákno, takových příkladů je spousta a kdo zdejší diskuze sleduje, sám vidí. Je mi z toho občas fakt na blití a vůbec se nedivím giginovi, že už se neudržel a vyjel. Pokud je to od "toho nicku" cílený trolling, pak smekám klobouk.
Reagovat
Fandina
Sonja je mi záhadou, proč ti tak vadí, že někdo napíše, že Nole není bavič. Je to můj názor, to je opravdu takový problém to vzít na vědomí, nebo mi to vysvětli. Co je na tom zapšklého. Asi si neuvědomuješ, že jsou jiní lidé, kteří vidí věci jinak. Nola to vidí tak, já to vidím tak.
Reagovat
carolyn
Někdy mám pocit že je tu někdo za tohle snad placen! :-/
Reagovat
Fandina
Amputace ... pořád dokola, nediv se, že když o někom píše, zeptá se.
Reagovat
smazaný uživatel
No docela děs poslední dobou.. mě spíš zajímá, proč teda na ni reagujete, když víte, jak to dopadne? Já se Fandiny nezastávám, protože je to oboustranné provokování, ale i vy někdy dáte impuls..
Reagovat
Sonja
carolyn- Taky se mi zdá...to už snad není možné.

Fandina- Ty jsi opravdu hloupá, pokud to neděláš schválně. Si jako myslíš, že mně vadí, že Noleho nemáš ráda?:-D Je mně to upřímně jedno, tvůj názor pro mne nemá žádnou hodnotu. Jde tu o to, že "vkládáš Nole do úst", co neřekla a ještě ji nazýváš naivou. Co si to sakra dovoluješ?:-O
Reagovat
Fandina
Lunej ... nevím, proč odpovídají. Normálně jsem napsala Nole něco, považuji jí za rozumnou a místo toho vyleze x nicků a každý si plivne. Super.
Reagovat
a.magerova
Fandino poslechni fanynku5 a své osobní frustrace si nevybíjej na ostatních diskutující!!!

Souhlasím s giginem co napsal v 18:56 :-))

Lunej: toto Fandina dělá už rok....
Reagovat
Sonja
Proč ona reaguje? Proč ona vyvolává nesmyslné hádky? Proč vkládá lidem do úst, co neřekli? Proč ona má potřebu lidem říkat, co si maj/nemaj psát veřejně? Proč ona má potřebu diktovat, do jakého vlákna kdo smí/nesmí psát? Proč se ona nesoustředí na fandění, jak tu furt dokola omílá?
PROČ???
Reagovat
Fandina
Sonja ... a co si to dovoluješ ty? Napsala jsem Nole, nebuď naiva, dovedeš to pochopit? Napsala jsem svůj názor. Umíš to respektovat, pochopit?
Reagovat
Nola
najkrajší chlap na okruhu Feliciano postúpil do finále, neviem komu vo finále fandiť, milujem ich oboch :D
Sonja, gigin - vďaka, Fandina nám zdvihla mandle, adrenalín čo nám poskytla pred Wimby nie je na zahodenie
J.M. - bolo to myslené obrazne... musíš, ale uznať, že zápas s Nolem bol najsledovanejší a najzábavnejší
Reagovat
smazaný uživatel
je hra se slovíčky, názor je názor, každý má na něj nárok. Jen jedno jediné, je třeba se urážet a snižovat druhé ? Není možné oponovat slušně a oponenta nesnižovat ?
Reagovat
carolyn
Fandina to dělá už dýl jak rok
a Lunej má pravdu, neví třeba co se tu dělo dřív, ale v tom že Fandina napíše vždy někam, jak ví jak to pak dopadne to je fakt, ona si v tom libuje, dělá to často, at se pak nediví že je to i oboutrané
Reagovat
a.magerova
Jj bude to zase Sofiina volba, taky mám ráda oba.
Ale Feliciááááno je Feliciáááno :-)))))
Reagovat
Fandina
V ničem si nelibuji. Napsala jsem to mockrát. Jeden něco napíše a já napíši svůj názor a místo polemiky čtu jak jsem hloupá, zlá atd. To je o ničem.
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, ono je to oboustrané, vždyť tady tu Fandinu, pro jednu poznámku ostatní snižují a ztrapňují. A proč ? Když mě opravdu někdo nezajímá, on ani jeho názor, tak proč bych mu stále odpovídala ? Mě je spíš smutno z toho, co tyto diskuze resp. výběr slov a tónu o nás vypovídají. Hádavost a intolerance... Bohužel...
Reagovat
Sonja
Tvl, je v pořádku že někoho na základě něčeho, co ani nenapsal, nazvu NAIVOU??? Kdo tu sakra začal koho urážet???
Reagovat
smazaný uživatel
Ne,nevím, jsem tu krátce, ale leccos člověku dojde.. Já se spíš divím vám, že na ni teda reagujete, když už víte, co se bude dít a necháte se lehce vytočit.. Když by mi tu někdo začal psát, že jsem kráva a psal mi to pokaždý, když se přihlásím a jel po mně jak slepice po flusu, tak se na něj prostě vykašlu a ignoruju ho. Když reagujete, dostáváte se na stejnou úroveň a tam pak těžko vyhrajete.... totéž platí i pro Fandinu. Já to tady nevyřeším a ani nechci, jen to prostě nechápu :)
Reagovat
Fandina
Sonja ... napsat druhému nebuď naiva je urážka?
Reagovat
a.magerova
No tak když už jsi mě oslovila, tak se Ti můžu pochlubit, že už před rokem mě Fandina posílala bez příčiny do prd..e, není to dávno co mi vynadala, proč lezu do vlákna, kde mě nikdo nezval a přitom já tam psala k věci a ona tam vlezla jen proto aby mě napadla, holkám tady napsala jedné, že je kráva druhé že je hloupá a že má v hlavě guláš a samozřejmě, že je toho mnohem víc..... takže promiň, ale nevím proč bychom si tohleto měli nechat neustále líbit od nějakého pomatence, který má jedinou potřebu a to neustále tady trollovat :-/
Reagovat
Amputace
Kdyby mi to napsal někdo, kdo je naivní až na půdu, také bych se dost možná urazil :D Sonjo, vůbec se ti nedivím, tohle chce ocelové nervy a ne každý je má.
Reagovat
Sonja
Napsat "Nebuď naiva" urážlivé je. Navíc ani to, cos jí přiřkla, Nola nenapsala...a kdybys byla co k čemu, tak se jí omluvíš.
Ale ty si opravdu příšerná, nedokážeš uznat svoji chybu, nedokážeš tolerovat jiné, přičemž sama o té toleranci furt žvaníš. Neskutečné. A já nebudu dělat, jak jsem nad věcí, když nejsem- jsem normální člověk, co má svoje hranice. Ty hranice si dneska (zase) překročila, proto jsem zareagovala.
Reagovat
Amputace
Navíc to horko...
Reagovat
Fandina
Souhlasím s tebou. Já sem píši, protože sleduji tenis a to je všechno. Zafandím si tady a tím to pro mě končí. Nevím, proč když něco napíši, svůj názor, tak se objeví tyhle nicky, jako teď, ale i jiné a začnou do mě šít. Nerozumím, nechápu, neznám je a nezajímají mě. Když napíší něco, co mě zajímá ozvu se a jinak je mi to jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jsem psala - oboustranné. nevím, jestli říci o někom, že je naivní, je urážka. Rozhodně to bylo jedno z nejmírnějších slov, která zde padla. Ani nechci zkoumat, co je to tvoje "tvl" . Mám podobné rady jako Lunej. Fandino : když napíšeš názor, nečekej, že tě všichni za něj pochválí. Když se začnou psát silná slova, je lépe přestat tzv. v nejlepším. Oponenti Fandiny : Buď nereagovat nebo se slušností a bez agresivity... Ovšem chápu, že nevyžádané rady nejvíce rozčilují. Tak ahoj všem a těšme se na tenisovou lahůdku, na Wimbledon.
Reagovat
Fandina
Sonja nezlob se na mě, ale napsat někomu nebuď naiva urážka sorry. Možná by ses měla omluvit ty mě, za to co ty tu píšeš o mě. Bohužel, je to velmi na hraně, sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže ty taky někdy reaguješ a už předem víš, že se tady budete zase nesmyslně dohadovat.. to je takovej blbinec mezi váma, kterej ignoruju, ale někdy tady dost kazí náladu...
Reagovat
Fandina
Oprava ... Sonja napsat nebuď naiva není urážka.
Reagovat
carolyn
- to "kráva" napsala ona mě né já jí - navíc to bylo tak komický, že jsem pobavila než že by mi to nějak vadilo
- píše mi co mám psát do vzkazů a né do diskuze - otázka zní: Můžu si to psát tam kam chci já, nebo tam kam mi radí Fanfina???
- nebudu tu vypisovat co vše tady lidem radí, protože ona to dělá jinak a asi i nejlíp, s tím at si jde někam do kláštera paní zpravedlivá,
Reagovat
a.magerova
No ale my ji většinou ignorujeme, jinak by to tu vypadalo úplně jinak, ale jak píše Sonja, prostě jsou momenty, kdy už ona překročí hranici a člověk se musí ozvat!!!
Jo a ještě má Fandina tu drzost, že strašně ráda lidem vypisuje vzkazy a tím je otravuje ještě i soukromě, sama mám ještě dva její vzkazy z května neotevřené a pochybuji, že bych kdy měla ochotu si přečíst co mi napsala, protože ty vzkazy, které jsem vždy otevřela (a nebylo jich málo) byly vždy nesmyslné, jako by je psala pod vlivem nějaké návykové látky :-/
Reagovat
Fandina
Lunej ... bohužel, nikdy nevím, jak kdo zareaguje. Nepřeceňuj mě, to fakt nevím, jak co dopadne. Ale bohužel poslední dobou opravdu se bojím napsat cokoli, okamžitě je oheň na střeše a to je opravdu protivné.
Reagovat
Sonja
Přijít do mely, která se mě netýká a začít poučovat zúčastněné, popřípadě moralizovat, to zvládne každý;-)
Já se za nic, co jsem v tomhle vlákně napsala, nestydím. Ani za ostřejší slova. Když mne někdo vytočí, reaguju. A to se ještě hodně přemáhám v mnoha případech, aby tady takovýhle hádky nevznikaly obden (od Fandiny na to podněty jsou)...

Amputace- Máš pravdu...a pro mne horko + Fandina = peklo.
Reagovat
smazaný uživatel
Někomu nadávat, jak si psala, není vůbec hezké a není to správné, to teda uznávám. Já jsem to pravděpodobně nečetla. Což zkusit začít od začátku a být na sebe trochu milejší, když ten svět okolo nás stále více a více není milý ? Lidi, nechme už toho a těšme se na Wimbledon.
Reagovat
Fandina
Sonja ... to ti vážně nic Fandina tak vadí, nevím, jestli je tohle normální. Podle mě není.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu, že se nedá vždycky zůstat nad věcí, ale pokud je to veřejný forum, holt s tím nic nenaděláš :):) No, tak můžu jen doufat, že takový vzkazy nebudu dostávat :)))
Reagovat
Fandina
Oprava ... Sonja to ti vážně nick Fandina ... vypadlo k u nick ...
Reagovat
Fandina
Lunej ... carolyn a a.magerova to přehánějí. carolyn jsem napsala jeden vzkaz a a.magerove několik. Nevím, proč se někdo vymlouvá na neveřejné vzkazy, normální člověk odpoví a tím to končí. Nerozumím jak se někdo může bát vzkazu nicka. Nenormální.
Reagovat
smazaný uživatel
Já tě nemoralizuju ani nepoučuju, jen jsem reagovala na tvůj příspěvek, kde píšeš, že to ostatní čtou.. já to čtu občas taky a ne že bych to zrovna vyhledávala.. :) A nemysli si, už mám taky pár negativních zkušeností v tomto směru za sebou, proto mě to nechává klidnou :)) Kašlem na to :)))
Reagovat
a.magerova
Nechápu proč máš neustálou potřebu mě (a nejen mě) veřejně napadat a ještě mi i svými vzkazy (a bylo jich dost, né jen několik) lezeš do mého soukromí. Je to vrchol drzosti psát někomu vzkazy, když druhý o to vůbec nestojí!!!
Reagovat
carolyn
Fandino - já píšu o tom, že mi tu říkáš co já mám psát do vzakzů co podle tebe nepatří do komentů, né že ty mi píšeš vzkazy......proto se ptám, zda si můžu psát co chci kam chci, nebo mám poslouchat tebe a určité věci psát do vzakzů, jak mi radíš ty????
Reagovat
Fandina
jsi nick jako každý jiný a je tu vzkazník, když chce někdo napsat něco neveřejně tak do něj napíše. Ještě něco?
Reagovat
Fandina
Podívej, já ti mohu radit a psát cokoli. Je na tobě, jestli se podle toho zařídíš. Nic jiného za tím nehledej.
Reagovat
a.magerova
Ano.
Tak mě svými SPAMY neobtěžuj!!!
Reagovat
Fandina
a.magerova ... tobě ode mě něco chodí?
Reagovat
a.magerova
Fandina: Chodilo, doufám, že ode dneška už nebude!!!
Reagovat
Fandina
a.magerova ... tak se obrať na správce administratora. Já ti nic neposílám.
Reagovat
kubiik
Mohl by mně prosím někdo, kdo tomu dobře rozumí vysvětlit, proč není Nadal nasazenej výš? Chápu, aktuálně je č. 5. Ale přece ve Wimbledonu to vždycky fungovalo tak, že se zohledňovaly i výsledky z minulých let ne? Pamatuji si, že i když byl třeba Nadal jednička, tak byl nasazenej jako dvojka na úkor Federera. Tak jaktože teď je Nadal, jako 2 nasobnej vítěz a 5 násobnej finalista nasazenej jako pětka. Ferrer se tam nedostal nikdy dál než do ČF, Murray byl už aspoň v tom finále, takže aspoň místo toho Ferrera ho mohli nasadit jako č. 4 ne? Dík za odpovědi :)
Reagovat
J.M.
Loni Nadal vypadl ve 2. kole. Zohledňují se výsledky na trávě za poslední 2 roky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak píše J.M., beoru se výsledky na trávě za poslední dva roky, Ferrer loni udělal čtvrtfinále a vyhrál v Hertogenboschi.
Reagovat
J.M.
Navíc Nadal loni bypadl celkem brzy i v Halle, a na olympiádě (ta se taky počítá) nestartoval. A z výsledků z před 2 let se bere jen nejlepší turnaj a z toho se připočte jen 75 procent bodů.
Reagovat
kubiik
ok borci, dik za vyvětlení ;) aspoň se máme na co těšit, bude to pořádná řežba :p
Reagovat
tommr
Tomáš má v poslední době na los extrémní smůlu a nejinak je tomu i ve Wimbledonu. Djokovic ve čtvrtfinále je jasná konečná, ale Tomáš bude mít obrovský problémy se tam vůbec dostat - může snadno vypadnout v kterýmkoli z předchozích kol - Klizan, Brands, Anderson a Gasquet jsou velice nebezpečný soupeři ...
Petra má naopak velice dobrej los, ale při její současný formě je to nejspíš stejně jedno - vyřadit jí může každá soupeřka, která dokáže udržet míč ve hře aspon na dvě nebo tři výměny a nepoloží se snadno v klíčovejch momentech. Vůbec by mě proto nepřekvapilo kdyby Petra vypadla už v prvním kole s Vandeweghovou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Tommre, vždyť Ty losy nejsou tak rozdílné. Berďa má jen těžšího soupeře v prvním kole ( Kližan 35. a Petra má soupeřku 109 ). Jinak je to velice podobné. Petra má Makarovou ( 25 ), Ivanovičovou ( 12 ) a ČF Azarenkovou ( 2 ), to tedy nejsou lehké soupeřky. Bez ohledu, co si myslíme a jak se našim delší dobu nedaří, chci věřit, že vydají ze sebe to nejlepší... A radši tady píšu ( nahoře jsou moc zažraní do pánského tenisu, ti by mě uzemnili...), jak se už těším na Wimbledon, v dámách máme dokonce 10 želízek v ohni. Paráda !
Reagovat
smazaný uživatel
Lehký los? Možná v prvním kole. Hned v druhém zřejmě narazí na Jarku Švedovovou, která na trávě umí, pak dost možná na Makarovovou, Ivanovičovou, ČF Vika, SF Máša, F Serena. Promiň, ale lehký los vypadá jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Sabine se i letos může setkat vítězkou RG! :D
Reagovat
smazaný uživatel
ano, já souhlasím, že to nejsou lehké losy !
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, to bylo myšlené spíš na tommra..
Reagovat
smazaný uživatel
Nevite nekdo co bude mit Petra na sobe na Wimbledonu?
Reagovat
Frick
Khaki :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne! Fakt?
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ať zase nemá triko s těmi příšernými rukávy! Porovnejte si ty její hadry s elegantním trikem Simony.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda Toma je mi už fakt líto, na něm opravdu snad leží na Wilanderova deka.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že bude mít bílé oblečení :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že bílé oblečení je tradice a mnohým se to líbí a k Wimblíku se hodí, ale jsem ráda, že to není pořád, protože mi občas přijde, že na hřišti běhá nemocniční personál. :):) Když jsou hráči barevně odlišení a hlavně hráčky, je to úplně o něčem jiném.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
pestrost je určitě zajímavá. Wimbledon je odlišný svými tradicemi, tráva, bílé oblečení... Já se přimlouvám, ať to tak zůstane. Tím je specifický a svůj.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, však píšu, že se k Wimblíku hodí, ale jsem ráda, že je to jen u něj :))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s tebou a už se moc těším, až to začne. I když nám to může přinést zklamání, já prostě věřím. V ženách máme dokonce 10 zástupkyň, mohl by být nějaký ten úspěch a pro nás fanoušky radost.
Reagovat
smazaný uživatel
nejhorší je, když Wimbledon sleduju na mobilu, tak nevím, kdo je kdo :D Jako třeba Petru poznám, ale ostatní ne :D
Reagovat
smazaný uživatel
No já na svým mobilu můžu sledovat akorát tak houby.. už jsem uvažovala, že si snad koupím nějakej větší. No to chápu, když ti tam lítají bílý figurky a ty víš kulový :)))) Tak snad Serena se poznat dá ne? :))))
Reagovat
smazaný uživatel
na tu se nekoukám, pokud nehraje s Petrou :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já se těším, že uvidím své oblíbené hráče (konečně zase). Sednu si k telce, obložím se uklidňujícími prostředky (zejména u Petry) a budu fandit jak nejlíp budu moct :))
Reagovat
smazaný uživatel
Já tady diskutuju všude kolem a ještě jsem ani pořádně nestihl okomentovat los... :)

Na těžký los si stěžovat nebudu, protože vyloženě lehkých soupeřek je málo. Každý má v tom pavouku dříve nebo později nějakou těžší překážku... Stěžovat si ale musím na to, že moje favoritky (Masha, Caro) mají v prvních kolech holky (Kiki, Donna), které jsem chtěl právě před Wimbledonem slavnostně "draftovat" do Dulcinea Teamu. :D Masha a Kiki se proti sobě utkají určitě, Caro a Donna velmi pravděpodobně. To mě na tom vážně mrzí... Taky mi to zamotalo hlavu vzhledem k Fantasy lize, kde to budu muset všechno pořádně promyslet. Ale bohužel, los je takový, že Kiki a Donnu teď prostě v týmu mít nemůžu. :(

Jinak některé dvojice už pro 1. kolo jsou vážně vražedné...
Sloane - Jamie
Makiri - Laura
Angie - Bethanie
Heather - Madison

Tyhle asi úplně nejvíc, ale určitě by se tam našly i další...
Reagovat
tommr
já už trochu ztrácím přehled koho všechno tlačíš - nebude za chvilku jednodušší napsat komu nefandíš? :)
Jinak si myslím, že trochu podcenuješ Petru Cetkovskou. V kvalifikaci si vedla skvěle a bude podle mě proti Vekicový mírnou favoritkou. Její případnej souboj s Caro by moh bejt hodně zajímavej ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám zatím pořád stejných pět favoritek - Masha, Ana, Caro, Vika, Katka. Poslední jmenovanou jsem přidal letos. :) No ale nedávno jsem tady psal o rozšíření mého týmu, protože se mi teď moc líbí Kiki Mladenovic, Donna Vekic a Monica Puig. Tak jsem je chtěl slavnostně přidat před Wimbledonem a ten los mi udělal čáru přes rozpočet... Tak holt někdy po Wimbledonu. :D

Takže takhle to je s mými favoritkami, ale jinak sám víš, že aspoň malé sympatie chovám k mnoha tenistkám. :) Petra C. je taky fajn, ale v tomhle zápase prostě přeju Donně a pak ve 2. kole fandím Caro. Tedy pokud Caro postoupí přes tu Španělku, ale já věřím, že jo.
Reagovat
dadaft
jj, taky bych to kapku promíchal, kdyby mohlo být po mém, ale zase - tohle je Wimbledon, v každém kole několik skvělých zápasů (o QF a výš nemluvě))))))).
za sebe teda přidávám:
Burdette - Ula Radwanská
Kanepi - Moore
Záhlavová-Strýcová - Rybáriková
Karolína Plíšková - Petrova.
Reagovat
Reti64
to budou mít moc těžké, obávám se, že do druhého kola postoupí nanejvýš tři...
Reagovat
Mayo
ideálni víťazi pre mňa ... Rafael - Sabina
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa joooo
ale Vikaaaaaaa
Reagovat
smazaný uživatel
Murray - Agnes !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Petra a Roger!
Reagovat
Padme
Petra a Roger! :)
Reagovat
Fandina
Petra Tom
Reagovat
smazaný uživatel
Jako Fandina: Petra a Tomas....to by bylo idealni pro me.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se řadím k fanatickým fanouškům a snílkům a takhle bych to chtěla vidět :))
Reagovat
rib
IÁÁÁ, Petra a Tom :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby vyhrál Tom (nebo Radek :D) i Petra, nezlobila bych se :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mně by stačil Tom nebo Petra, už potřebuju zase trochu krve do žil :))) Tomovi přeju titul, protože ho letos ještě nemá a drží se stabilně v topce. Petře bych ho přála, i když titul má, protože lítá ve hře nahoru dolů jak můj tlak, když ji sleduju, a vzhledem k její velké nestabilitě už by to chtělo zase ukázat, jaké má v sobě kvality. :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Myalim ze los je spravodlivy
Novak je 1 tak si zasluzi taky los
:DDDDDDDDDDDD
Reagovat
Mayo
Kližan dostal dobrého súpera :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s tímhle losem Roger teda vyhraje? Tak to je ještě větší frajer než jsme se učili :)
Reagovat
a.magerova
Neskrývej se za maskou mého oblíbeného hrdiny, vím kdo jsi!!! Doufám :-P
Reagovat
Fandina
a kdo je to?
Reagovat
Mayo
Djokovič sa cestou do finále nespotí, ušetrí sily...finále s prehľadom
Reagovat
Sonja
To se říkalo i o Rogerovi před RG a jak to dopadlo... Nikdy nevíš. Když má hráč "snadný los", jako by víc přitahoval nečekané prů...švihy:-D
Reagovat
Mayo
nemá ho cestou tam kto ohroziť...všetci 3 top sú na opačnej strane...a pri všetkej úcte k Haasovi či Berdychovi na 3 víťazné ho nedajú ani na tráve...Sonja ty by si mala byť spokojná s losom (:
Reagovat
Fandina
Tom Noleho porazil ve Wimblu v roce 2010 tak proč ne letos?
Reagovat
seshitec
myslím si že víc než Berdych může Djokra potrápit se stylem servis volley Haas, tomu když pujde servis tak ho bude hodně trápit...
Reagovat
Jiri
Tom mel nejlepsi formu a Nole jeste nebyl takovy "pan". Ale je to kulaty a sance vzdy jsou. Jinak ale spis souhlasim s MAYem. Favorit je do oci bijici.
Reagovat
Mayo
v roce 2010 to bolo dávno už...ND je v súčasnosti lepším hráčom ako bol v tom roku...a podľa toho zápasu vôbec to neposudzujem...niečo ako Monte Carlo toho roku a následný Paríž mal tiež tak dopadnúť...
Reagovat
Sonja
Tak to je jasný, že jsem spokojená, že se Novak nestřetne s nikým z ostatních "big favoritů". Ale hrozby cestou do finále má, ne že ne. Haas i Tomáš ho ve Wimblu porazili (on je naopak ne) a navíc ho oba porazili i letos na površích, kde měl být Novak taky jasný favorit.
Takže strach pochopitelně mám.
Reagovat
Mayo
Haas mu možno zoberie 1 set...Berdych ani 1 ... si myslím
Reagovat
Sonja
Uvidíme. Tomáš ho v posledním vzájemném zápase porazil, čímž prolomil tu pro něj otřesnou sérii a určitě mu to hodně přidalo na sebevědomí. Rozbil ten "komplex". Jak ja na trávě kvalitní Haas, o tom se snad ani nemusíme bavit...
Reagovat
Sonja
*Jak je
Reagovat
Mayo
ináč musím sa priznať, že ak by sme sa "my" (rafa-novak) stretli vo finále, tak bych mal obavy to určite...predsa RN ho moc "nemusí" :D
Reagovat
Sonja
Tak ve finále se myslím může stát cokoliv, ať se v něm ocitne jakákoliv dvojice v kombinaci s Novakem. Bez Novaka je velkým favoritem hráč z "vaší" půlky. Uvidíme, jak se to celé vyvrbí, každopádně můj tip na celkového vítěze- Nadal pořád trvá. Snad se mýlím.
Reagovat
smazaný uživatel
J8 bych Nadala na výhru netipoval, po tomhle už ne. Z horní půlky bude ve finále Djokovič a toho Rafa prostě na trávě neporazí. Takže podle mě vyhraje jeden z dvojice Novak-Andy. Momentálně má největší šance Novak, který může porazit oba dva.
Reagovat
Sonja
Rafa Novaka na trávě klidně porazit může. Co by ne? Navíc koukám, že už nepočítáš (vlastně skoro nikdo tady) s Rogerem...ten Rafu může porazit a umí to i na Andyho. Samozřejmě mít je takhle po sobě je docela záhul, ale zas tráva není dřina jak antuka, zápasy jsou rychlejší, hráč si hodně pomůže servisem--> TOLIK se neunaví...
Všechno je možný.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger právě neumí ani na jednoho, s oběma má negativní bilanci, s Rafou výrazně, bojím se, že na 3 sety ho Roger neporazí a i kdyby jo, tak pak neporazí Andyho. Ten na Rogera umí, bez střechy by ho měl zvládnout.

A Rafa může Novaka porazit, ale přijde mi to nepravděpodobné, nechybělo moc a prohrál s ním ve svém království. A to Nole nehrál ani zdaleka tak, jak umí, od něj to fakt nebyl nijak super výkom a přesto byl 2 gamy od vítězství i na antuce.
Reagovat
Sonja
Já myslela čistě ve Wimblu. Tam má s Rafou bilanci 2-1 a Andyho tam loni porazil celkem pohodlně. Prostě s obouma určitě šanci na výhru má. A kromě vzájemných bilancí...je to přece sedminásobný vítěz. Tráva v All England Clubu je pro něj nejoblíbenější povrch, místo...já bych ho neodepisovala, ani náhodou.
Šance v případnym finále Novak-Rafa bych viděla 50-50...navzdory tomu, že ho tam Novak 2011 porazil.
Reagovat
smazaný uživatel
No počkat, pohodlně, však byl celé dva sety horším hráčem, až za stavu 6:5 a 15:30 při podání Adnyho využil jeho slabé chvilky a skvělými údery srovnal. Pak byl rozjetý a pomuhla mu i střecha, pod kterou mu bekhend fungoval rapidně lépe. Pro Andyho je to taky nejlepší povrch, hned za dva týdny ho na něm pohodlně porazil on. Já Rogera neodepisuju, ale fakt nevěřím, ež by porazil oba, já myslím, že končí ve čtvrtfinále.
Reagovat
Sonja
No tak sorry, já jsem na to finále nekoukala:-D...že "celkem pohodlně" mi ukazuje výsledek 3-1. Ale ty do toho asi teda vidíš líp než já (i když ty OH bych furt nevytahovala:-D)...
Reagovat
tito
Já bych Rafu v případném finále rozhodně nepodceňoval. Není zde na něj takový tlak jako na RG, v souvislosti s minulým rokem může pouze překvapit, navíc má v kapse titul z RG. Co se týče očekávání je zde na tom ze čtyřky nejlépe. V tom souhlasím se Sonjou. Ale pochopitelně se nejdříve musí dostat přes základní kola, Rogera a Andyho. A jinak mne napadá- aby to nakonec nedopadlo jak na RG, kdy ve srovnání s ním se nejtěžší jeho postupový zápas odehraje ve ČF. Naopak v SF potká vystresovaného Andyho a finále bude povinnost třeba proti...Tomovi. Nutno dodat, že když odmyslím věštění z kávové sedliny a pro Rafu libé prognozy, pro Noleho snadný postup nemusí být vůbec výhodou. Naopak.
Reagovat
Mayo
Tomasinho...aj Rafa skoro porazil Novaka v jeho kráľovstve (AO 12) tiež nechýbalo veľa...to je jedno kto vyhral o koľko či tesne netesne hlavne že vyhral...Nadal proti nemu určite neni bez šance to by nebol Nadal...určite Andy skôr porazí Novaka si myslím aj ja dokonca v tom finále by som Andyho s prehľadom favorizoval lebo on tú hru na trávu má výbornú vie to varírovať tie údery...
Reagovat
Sonja
Že královstve...Novak měl v tu dobu AO vyhraný "jen" 2x, Rafa RG 7x, to je podstatný rozdíl:-D Nikdo nikdy žádnýmu povrchu tak nedominoval jako Rafa dominuje antuce, zvlášť RG.
Ale nechci se tu hádat o blbostech, taky si myslím, že Novak x Rafa na trávě nemá předem jasného favorita.
Reagovat
Mayo
myslel som proste, že hard tam je fakt dobrý obzvlášť...ale v pohode šak neni dôvod sa hádať (:
Reagovat
spaniel
Tak Rogerovi se vratil lehký los z RG i s úroky. Pochybuju ze v jeho veku zvládne po sobe Nadal-Murray-Djokovic. Nole ma cesticku umetenou a Ferrer vyhral v loterii.
Reagovat
seshitec
spíš DelPo to má vyčištěný
Reagovat
J.M.
O to větší škoda, že to u něj ojedinělé štěstí na los na RG nezužitkoval. Mohla to být poslední šance.

Na druhou stranu - čtvrtfinále s Nadalem ve Wimbledonu... Má se za to, že na GS na Rafu už dlouho nemá. Ale pokud ještě aspoň teoreticky při nějaké konstelaci má, tak kde jinde než ve Wimbledonu? Věk je krutě proti němu, letos na každém turnaji hraje s každým kolem čím dál hůř, jak se hromadí únava - čili čtvrtfinále je ze všech možných kol pro něj ta nejlepší možnost pro zápas s Rafou. Rafa naopak hraje v závěrečných kolech turnajů čím dál líp, ve čtrtfinále ještě nebývá 100%. A samozřejmě ve čtvrtfinále to ještě aspoň vzdáleně připomíná travnatý kurt, na rozdíl od posledních dvou kol, a čím víc trávy, tím líp pro Rogera a hůř pro Rafu.

Ale realisticky vzato, při Eogerově letošní formě si můžeme oddechnout, pokud aspoň ta jeho čtvtrfinálová série neskončí na letošním Wimbledonu. :-) Čímkoli dalším už může jen příjemně překvapit.
Reagovat
J.M.
(Rogerově)
Reagovat
Jiri
Myslel jsem, ze prave Wimbledom je tim turnajem, ktery ne vzdy uplne respektuje zebricek a pripadne nasadi "podle zrale uvahy". Dat na jednu stranu top3 a Novakovi umest cesticku je blbost! Samozrejme, ze ho muze nekdo vyradit, ale podle poslednich let to neni moc pravdepodobne. Bude mit soupere az ve finale, ktery navic bude unavenejsi z predchozich (min. dvou bitev).
Jinak Berda opet tezky los na prvni kolo, ale mel by to dat.
Reagovat
seshitec
máš pravdu, že by mohli nasadit rafu jako 4, aby se vyhli ve čtvrtfinále, ale nestěžuj si na los že to Novakoj uklidili, protože to je prostě los a tak to je...
Reagovat
Jiri
Ano to beru. To spis jen pro doplneni. Fandim Rogerovi, ktery mel zase slusny los na FO, ale pri nasazovani na nejvyznamejsich turnajich by se proste mela zohlednovat aktualni forma. Ti 4 jsou o parnik lepsi nez zbytek. Nechapu, ze to neslo nasadit jinak. Proti Novakovi nic, ale pokud bude zdravy a ne uplne z formy, tak se pomalu muze tesit na FINALE. Blby ne? Podobne, jako bylo blby, ze jasne nejlepsi 2 hraci na FO se sejdou uz v SF.
Reagovat
smazaný uživatel
Tedy, ne že by byl smyslný nebo tak něco, ale jestli se nepletu, pořadatelé do toho nasazení nemají co mluvit. Pro muže totiž existuje přesně daná "travnatá formulka", podle níž se na Wimbledonu nasazuje (u žen je to stále na subjektivním zvážení odpovědných členů AELTC)... Bohužel odkaz teď k dispozici nemám.
Reagovat
Frick
Počítám správně, že pro Katku by to QF mohlo bejt tak 10 - 15 míst v žebříčku nahoru?
Reagovat
tommr
Katka by měla za čtvrtfinále v Lenzerheide získat 14 bodů a posunout se v žebříčku o pár míst nahoru. Její hladká porážka s o rok mladší Bencicovou je ale pro mě dost velký zklamání ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon 2013
by mohol byt uplna bomba
snad aj bude
Reagovat
PetaM
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/draws/wd/wddraw.pdf
Reagovat
PetaM
H+H = Semi je povinnost, a né že ne :D
Nasta+Lucka = Ani tady Semi není utopie. Errani/Vinci nejsou travařky, ale jako světové 1 bych je nepodceňoval no .. :)
Reagovat
smazaný uživatel
netušíte někdo, proč spolu Plíščata nehrajou čtyřhru?
Reagovat
smazaný uživatel
bez sester Williamsových mají h+h velkou šanci na úspěch! Pojďte holky!
Reagovat
PetaM
http://www.wimbledon.com/en_GB/scores/draws/md/mddraw.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
super, že Radek hraje s Paesem :)
Reagovat
Mayo
to je vtip ten los ? Nadal tam má Federera či Murrayho...a Nolda tam nemá nikoho poriadneho wtf ? kua celé zle no cemment
Reagovat
smazaný uživatel
noo tak s tym uz nic nezrobime

ale ani mne sa to nepaci
Reagovat
Sonja
Ve skutečnosti tam má Nadal jak Federera, tak Murrayho...Murray jednoho z nich.
Novak tam má pořádného Haase a pořádného Tomáše.
Reagovat
Padme
Sdílím vaši nespokojenost, ale jestli fandíte Nadalovi, tak se nemáte čeho obávat :)
Reagovat
a.magerova
No Rafa to má ještě dobrý, ale koukni koho má v pavouku Roger :-/
Reagovat
Mayo
hej aj Roger to má zlé...ale títo traja sa tam vybúchajú medzi sebou...no ja len dúfam, že Rafa ak bude hrať s RF štvrť nezavrú strechu bo ma porazí..a prípadne SF proti Andymu...och och ... no som zvedavý nech to už začne..vamos !
Reagovat
a.magerova
Ale zase, porazit cestou za titulem Rosola (promiň), Nadala, Murrayho i Djokoviče..... to by byl teprve Pánes :-)))
Reagovat
Mayo
to je v pohode, ja dúfam, že Rosola nestretne radšej :D lebo zase do toho začne trepať hlava nehlava tak konec ... tak to by bol pánes pánesov...poraziť všetkých 3 top hráčov plus legendu Rosola :D
Reagovat
a.magerova
Jj to by bylo i na ohňostroj!!!
Jsem zvědavá, které pako (nemyslím tím označením Rogera) mi ten můj krásný sen zhatí :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Žádný pánes nebude, Roger vyřadí Rafu a pak si to dáme společně v semifinále. A vítěz zápasu pak celkový zápas.
Reagovat
a.magerova
V podstatě říkáme totéž, lásko moje :-)))

A vítěz 7 zápasů pak odpálí ohňostroj vášní a radosti.
Reagovat
Fandina
a.magerova, tomasinho ... co takle jít se soukromým do vzkazů, tady to zabírá místo a nikho to nezajímá ... úsměv
Reagovat
a.magerova
Tak ať mi ti co je to nezajímá napíšou soukromý vzkaz a já to pak s tomasinhem vyhodnotím...... taky úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Murray/Djoković. Nebo Štěpánek:D

A v ženách Serena. Leda by se "zbláznila" Kvitová.
Reagovat
smazaný uživatel
proč zbláznila? já věřím, že může vyhrát i normálně :-)
Reagovat
Mayo
Kvitová by mohla vyhrať Wimbledon .. neverím tomu ale nebol by som proti
Reagovat
tito
...
Reagovat
smazaný uživatel
Honza Hájek hraje taky jestli si někdo nevšiml!!!! V prvním kole má Mahuta
Reagovat
smazaný uživatel
Je tu este niekto kto favorizuje Andyho?

zeby som nebol sam
Reagovat
smazaný uživatel
Mayo taky. J8 jsem ovlivněný, takže mě nemůžeš brát až tak relevantně. Po losu se obávám. Vítěze ale vidím možné jen dva. Djokovič a Murray. Djokovič, když se dostane do finále Nadal a Murray, když se tam dostane on.
Reagovat
gigin
Čo na to hovoríš? :)) Zase to nie také zlé :DDD Mala si pravdu, hlavu hore a idemooo :)))
Reagovat
PetaM
Upřímně ... Petra má lehký los jen na první kolo :D Pak to bude boj :D
Reagovat
carolyn
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/488158-video-rozesmata-kvitova-oslnila-na-vecirku-pred-wimbledonem-veri-ze-zopakuje-triumf.html#hp-sez
Reagovat
UnrealTom
ta jo
Reagovat
Fandina
Video super. Pěkný rozhovor a Petka v pohodičce. Tak přeji úspěch na kurtu Peti pojď pojď pojď!
Reagovat
PetaM
Ona je prostě kouzelná ?
Reagovat
smazaný uživatel
Petře to fakt slušelo !
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak letos je los pro Nadala nesmírně příznivý. Až do QF může v klidu trénovat.

Navíc Rosola mu kamarádsky z cesty odstraní Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvaga, uvaga. Fantasy liga je zpět! Založil jsem ligu na stránkách, kde jsme hráli už na RG. Kdo bude mít zájem, nechť se připojí. Něco málo z pravidel na úvod.

Hra spočívá v tom, že si člověk poskládá tým 16 hráčů (8 hráčů z ATP a 8 z WTA). Je to jedinej čas, kterej tý hře obětuje, tzn. maximálně hodinka, když se člověk hodně snaží. O zbytek se už postarají samotní hráči. Podle toho, jaký výkony podávají během turnaje, tak vy získáváte body. Ty se připisují za tyto úspěchy:

Player on participant's team winning a match - 10 Points
Straight Sets win bonus (player on participant's team wins in straightsets) - 2 Points
Player on participant's team beating a higher-ranked player - 2 Points
Non-seeded player on participant's team beating seeded player - 2 Points
Losing player on participant's team winning at least 1 set - 1 Point
Team Captain - Will score double their points for their team.

Do týmu si musíte vybrat (jak v ATP, tak ve WTA) 3 hráče z top 25 a 5 hráčů mimo top 25. Občas maj v žebříčcích nějakou kravinu, ale max 1 během turnaje. Nicméně je potřeba teda zohlednit žebříček, koho hráči můžou potkat atd, nebo to tam taky můžete nasázet podle sympatií :))) Když vám hráč vypadne, nahradit ho nemůžete, jen si zvolíte 16 hráčů, kapitána a necháte to na nich.

Registrace tady: http://tennisdream team.sportal.com.au/?p=index&not_logged_in=true

v odkazu je mezera, protože zdejší systém to považuje za zakázané)

V kroku 3 zvolíte možnost "I was INVITED by someone to ENTER his or her Private League" a dáte tam kód 602947.
Reagovat
UnrealTom
však ten odkaz nefunguje
Reagovat
smazaný uživatel
Píšu, že je tam mezera.
Reagovat
UnrealTom
nj sry
Reagovat
smazaný uživatel
A zkuste si jako jméno dát nick, ať víme, kdo je kdo, takhle anonymní je to na pytel.
Reagovat
spaniel
Hoši, potřebuju helfnout s babama. Nesleduju, jansou mám jen Serenu, u ostatních nemám ani tucha která labilka -> jiná labilka.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, jsem tam. WTA jsem bral taky dost od oka, tak jsem zvědavej...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist