Loučící se Wozniacká si v Aucklandu užila vítěznou premiéru po boku Sereny

6. 1. 2020, 21:41
Aktuality 4
Prominentní pár Caroline Wozniacká a Serena Williamsová se fanouškům na turnaji v Aucklandu předvede minimálně ještě jednou. Bývalé tenisové jedničky a vítězky dohromady 102 turnajů se na sklonku kariéry Wozniacké poprvé představily společně na stejné straně kurtu a bez problémů postoupily do druhého kola.
C. Wozniacká a S. Williamsová

"Musela jsem si s ní zahrát, než skončí," řekla osmatřicetiletá Williamsová s úsměvem o své velké kamarádce, která nejpozději za měsíc po Australian Open ukončí kariéru. Devětadvacetiletou Dánku trápí revmatoidní artritida, v létě se provdala a na květen si naplánovala definitivní rozlučku. Vybrala si právě Williamsovou.

"Moc jsem si to užila. Porazila mě mnohokrát, když jsem byla na druhé straně, takže bylo fajn, že jsme společně mohly aspoň jednou vyhrát," řekla Wozniacká po vydařené premiéře a výhře 6-2 6-4 nad japonskou dvojicí Nao Hibinová a Makoto Ninomijaová.

"Nevypadalo to, že dlouho nehrála. Její výkon byl neuvěřitelný," složila poklonu dánské kamarádce hvězdná Američanka, vítězka 23 grandslamů a celkem 72 singlových turnajů na okruhu. Trofejí posbírala řadu i v deblu, s jedinou výjimkou vždy se starší sestrou Venus.

Dnešní čtyřhra s Wozniackou pro ni byla v bohaté kariéře zcela nová zkušenost. Dánka také vedla žebříček a singlových turnajů vyhrála třicet. "Nemohla jsem dopustit, aby naše úžasné kariéry dospěly do konce, aniž bychom si spolu zahrály," dodala Williamsová.

V úterý obě tenistky už samostatně zahájí turnaj ASB Classic i ve dvouhře. Dvojnásobná finalistka Wozniacká bude favoritkou proti domácí Paige Houriganové, Williamsové se soupeřka oproti losu změnila.

Osmatřicetiletá Američanka měla hned v prvním kole svést souboj grandslamových šampionek proti Světlaně Kuzněcovové, Ruska se ale kvůli nemoci odhlásila. Nejvýše nasazenou Serenu tak nakonec vyzve Italka Camila Giorgiová.

Z Aucklandu se odhlásila i další bývalá grandslamová šasmpionka Jelena Ostapenková z Lotyšska, jež se omluvila z osobních důvodů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
misa
Úspěšný vstup osmnáctileté dívenky do sezony 2020. Jen tak dál, radost bude mít určitě i dadaft :)
Reagovat
Alien
AA ?
Reagovat
misa
Amanda Anisimova
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist